Blazniva babicka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
28.2.23 13:45
@mado píše:
Ta babička musí být v úžasné kondici, pět hodin v kuse mluvit. Nebyla učitelka? ;)

nebo stranická předsedkyně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39941
28.2.23 13:47
@Anna766 píše:
Povahou, ano. Znám z návštěv mámy. A ta nebyla ještě tak stará. Ale když tam člověk přijel, tak jsem si pravidelně vyslechla jak dole pod ní jsou kluci pořád sami doma, ona lítá buhvíkde, sousedka samozřejmě, jak ta Nováková zezhora zase seděla s Dvořákovou celý odpoledne na zahradě a děcka tam lítaly a řvaly, že maj doma asi bordel když ony vysedávají venku a neuvaří a neuklidí…atd atd. pořád dokola, že by se zeptala, zajímala jak se máme, co děti, to se člověk nedočkal, nikdy se třeba nezeptala jaké mají děti známky, jestli jsou zdravé. Jezdila jsem tam málo a vždy prvním autobusem odjela, že musím.

Asi bych pak mela chuť se pri odchodu otocit ve dverich a rict něco jako „jo, a my se taky mame dobre, diky za optani“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
28.2.23 13:48
@Žirafa 69 píše:
Asi bych pak mela chuť se pri odchodu otocit ve dverich a rict něco jako „jo, a my se taky mame dobre, diky za optani“…

takový člověk se za nos nechytí :) jenom se naštve, že jsi poukázala na jeho chyby - co sis to dovolila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22292
28.2.23 14:00

Spousta těch starých lidí už nepobira dnešní život mladých, nechápe a nerozumí mu. Ještě se zajímali o to, jak žijí jejich děti, ale u vnoučat už je to na míle vzdálené. Oni nechapou, co za obory vlastně studuji, co za práci vykonávají, jak vychovávají svoje děti. Je to pro ně dost složité a náročné a proto se neptaji, protože neví jak a na co. Oni žijí pořád ve světě svého mládí, kdy to bylo ještě v pořádku a věděli o čem to je. Navíc se stařím se pojí i velká sebestřednost, ti lidé chtějí ještě všem kolem všechno říct a chtějí, aby to okoli se zajímalo o ně a o to, čemu oni rozumí.
Kolegyně má tchána bývalého kovaneho lampasáka, to je něco. Vždycky je úplně odrovnana z něj, on dovede udělat politickou či bojovou záležitost i z obyčejné věci. Navíc pořád levicoveho smýšlení, tudíž kdo nejde s námi, je naš nepřítel. Ona a její muž jsou jediní, kdo k němu ještě chodí, ostatní už to vzdali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
28.2.23 14:29

Nechte ji zkontrolovat u lékaře. Jestli taková nebývala, tak se může rozvíjet nějaká demence nebo porucha. Léky podané včas, by jí mohly pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
28.2.23 14:58
@Anna766 píše:
Povahou, ano. Znám z návštěv mámy. A ta nebyla ještě tak stará. Ale když tam člověk přijel, tak jsem si pravidelně vyslechla jak dole pod ní jsou kluci pořád sami doma, ona lítá buhvíkde, sousedka samozřejmě, jak ta Nováková zezhora zase seděla s Dvořákovou celý odpoledne na zahradě a děcka tam lítaly a řvaly, že maj doma asi bordel když ony vysedávají venku a neuvaří a neuklidí…atd atd. pořád dokola, že by se zeptala, zajímala jak se máme, co děti, to se člověk nedočkal, nikdy se třeba nezeptala jaké mají děti známky, jestli jsou zdravé. Jezdila jsem tam málo a vždy prvním autobusem odjela, že musím.

Moje mama zustala v 70 letech sama, tak jsem k ni chodila jak to slo. Zpravudla o vikendu, nekdy v tydnu. Bylo to pro mne narocne, rikala jsem, ze si jdu nechat vynadat. Mluvila jako bych za vse spatne mohla ja. V dome, u sousedu, ve spolecnosti, v politice.
Bylo to narocnych 8 let nez umrela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
28.2.23 15:03

Já mam fakt hodnou matku. Ale je ji 76 a je dost nemocná (rakovina prý v remisi, ale kdo ví…). A už se nezvládá soustředit na tolik vjemů. Starší člověk hůř slyší a když je ruch tak ještě víc. Takže to na ni už tak nevalime, chápeme, ze když je hodně lidi, často si jde odpočinout.

Můj tata uz se taky v našem světě moc neorientuje, naše starosti mu jsou cizi. A při tom nás má rad, vždy se ptá na děti, na práci. Jen mu je už 87…

Tchyně ta si mele svou a nevnímá. A rada nás moc nemá. Na holky se ani nepta, jen na kluka ( prvorozený a kluk to má u ni vždy dobře), naše práce ji nezajímá.

Asi bych babičku respektovala, nechala ji vypovídat. Je to holt staří a začínající demenci. A na rodinný pokec bych se scházela jinde.

• Citovat
  • Upravit
173
28.2.23 15:32

Tak já už babičku bohužel nemám, taky ráda povídala historky ze života a mě to tehdy tak nebavilo. A dneska bych se jí tak ráda zeptala na spoustu věcí, doplnila si i mezery v rodinné historii, ale už nemám koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15048
28.2.23 17:56
@ibis píše: :roll: Doufám, že až budeš stará, tak karma se ozve.

Co zakladatelka provedla? Nevydrží poslouchat monolog 6 h, ale jenom 5?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15048
28.2.23 17:59
@Keyllah píše:
a jediný problém je, že musíte poslouchat její vyprávění? :think: žádné urážky, žádná pomatená mysl, žádné fyzické ataky, ani se o ni nemusíte starat 24 hodin denně, není ležák a zvládá se o sebe postarat? :think: a jediný problém je, že když přijedete za ní, tak chce, aby jste se věnovali jí a poslouchali její historky? :think: se obávám, že si ještě za pár let vzpomeneš, jak to teď bylo v pohodě :think: tak si „ji“ nadávkujte, porozdělujte se po rodině, ať je u ní někdo častěji, ale kratší čas…evidentně je osamělá a baží po pozornosti a přítomnosti někoho…

Není to v pohodě. Zkus si někdy vydržet pouhých 30 minut v kuse poslouchat člověka, který tě nenechá vůbec nic říct. Budeš psychicky vyčerpaná. Co potom několik h. Pokud na něco budou vzpomínat, tak na chvilky u babičky, kdy tam ještě bylo i ostatním příjemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41597
28.2.23 19:04
@Kfětoslava píše:
Není to v pohodě. Zkus si někdy vydržet pouhých 30 minut v kuse poslouchat člověka, který tě nenechá vůbec nic říct. Budeš psychicky vyčerpaná. Co potom několik h. Pokud na něco budou vzpomínat, tak na chvilky u babičky, kdy tam ještě bylo i ostatním příjemně.

Já takovou babičku mám a navštěvujeme ji pravidelně a vážím si každého dalšího dne, ač je to psych. občas velmi náročné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
28.2.23 19:15
@Kfětoslava píše:
Co zakladatelka provedla? Nevydrží poslouchat monolog 6 h, ale jenom 5?

Ale no tak… sama dobře víš, že přehání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
28.2.23 19:24
@Matka dvojcat píše:
Tak já už babičku bohužel nemám, taky ráda povídala historky ze života a mě to tehdy tak nebavilo. A dneska bych se jí tak ráda zeptala na spoustu věcí, doplnila si i mezery v rodinné historii, ale už nemám koho.

Ano, to znám. Stejné historky pořád dokola, a jak bych si je dneska ráda poslechla znovu. :srdce: A čím jsem starší, tím to víc chápu. Sama už občas „blbnu“, a to mi ještě není padesát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
28.2.23 19:25
@ibis píše:

A značně. Nevěřím, že někdo vydrží bez přestávky mluvit 5 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15048
28.2.23 19:30
@ibis píše:

Pokud tam sedí půl dne, tak přehánět nemusí. Já bych to vydrzela max hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek