Bláznivá babka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.7.16 23:24

Nevím jak to funguje - ale vzít ji práva a dát ji do pečovatelského domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
25.7.16 23:24
@Walburga píše:
Ahoj, zkoušeli jste ji vzít třeba na procházky, víc si s ní povídat? Ona akorát vidí jak stárne, někdo to prostě blbě snáší :nevim:
Jinak bych ji asi nechala zbavit svéprávnosti a dala někam na dlouhodobé léčení…

No tak jestli chlasta uz 40 let, nebude to depkou ze starnuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
25.7.16 23:25

@axellera nj je to slozite, ale zas treba slysi rvani a nadavani za ovladace, zuby a buhvi co jeste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
25.7.16 23:26

@Rozárka78 zacala popijet jak ji umrel mazel…byla dokonce reditelkou skolky…a i pri tom pila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
25.7.16 23:29

@Ondrášovka.N nikdo po ni nerve..porad se snazime drzet v ramci mezi…ale nekdy to uz fakt nejde..nejhorsi je jak ona vi o cem se mluvi ale najednou otoci a ne to jsem vubec nerikala a jde..nebo rekne to je omyl a jde..ona si uvedomuje co se deje a nechce si to pripustit..proto potrebuje odbornou pomoc..prpberem to s rodinkou a zkusime to zbaveni svepravnosti…jine reseni nevidim..pac tchan uz je vycukany a zraly na infarkt… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
25.7.16 23:30

@axellera Uprimne, aspon na perechodnou dobu nez se to „vyresi“ bych ozelela 5+1 se satnou, za ten klid by mi to stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
25.7.16 23:32

@Rozárka78 prave..taky si myslim..manza tady sice nechce nechat rodice ale jinou moznost nevidim…jestli se bude opakovat dnesek tak fakt nevim.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
25.7.16 23:32

@axellera Bohužel s tim neuděláte asi nikdo nic, pokud ona sama nebude chtít. Zbavení svéprávnosti není jen tak a takhle starou babku těžko na léčení dostanete. Zažila jsem v blízké rodině téměř to samé, trvalo to snad 10 let a nedalo se dělat nic. Prosili jsme, přemlouvali k léčení a houby platné. Nakonec dotyčnému selhaly játra a postupně i ostatní orgány a byl konec.
V tomhle se asi ani poradit nedá. Jen popřát pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
25.7.16 23:34

@TerezkaW diky…
A dekuji za rady..zkusime tu svepravnost a my se na nejakou dobu odklidime…jinak to nevidim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.7.16 23:52
@Ondrášovka.N píše:
Ale ona by tam nezustala sama ale se synem a jeho manzelkou (zakladatelky tchanovcema) a ti jsou dospeli. Aspon by tomu nemusely prihlizet deti. Kdyby tam mela zustat sama, nenapsala bych to

Já to právě pochopila tak, že by šli všichni pak. Už rozumím :) ale stejně, je potřeba vzít v potaz i zdravotní a psychický stav i dalších členů, ono to může být o dost komplikovanější než se takhle zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
25.7.16 23:56

@Nimie asi tak…kooonecne nehledi nekdo jen na sebe :palec: :potlesk:…resi se to uz roky a vsechny to vycerpava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
26.7.16 06:43

Ja pujdu proti proudu… Uprime rady typu „uz bych tam nebyla“ a " vzdat se zlate klece nechapu". Ale takova je doba… jednoducha rychla reseni, vse co nezapada do predstavy o perfektnim zivote oddtranit :nevim: Situaci mate fakt tezkou a chapu, ze te babka neuveritelne toci… Ale porad je to vase rodina! A rodina by si mela pomahat a drzet po hromade! Dulezite je si ubedomit, ze kdyz na vas krici, zes ji ukradla zuby, tak to neni ona ale jeji zavislost a alkohol. Nejsi na to sama… zbytek ridiny stoji za tebou a je na stejne lodi. Vim, ze je to tezke, ale zkus si to proste tak nebrat, nenechat si to zajit pod kuzi ;) Vas nepritel neni ona ale alkohol. Nadeje na vyleceni bych se vzdala rovnou, proste se smirit s tim, ze budete mit jeste par let v baraku blaznivou babu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
26.7.16 07:40

@Agrion jsem rada ze nekdo sdili stejny nazor…prave proto jsme babcu snaseli…ale tohle uz je fakt hodne..jenze co delat..dalsi prasky na uklidneni stavu jsou k nicemu kdyz si je davkuje jak chce…a pak to dopada takhle..potrebovala by nad sebou dozor..kdyz byla v lecebne a vratila se zpet prisla uplne v pohode a na chvilku nam svitla nadeje..ale jw to tam kde to bylo…holt jsme nepoucitelni…dokonce sama uznala ze je ji dobre a chtela jit do domova kde by se o ni starali…jenze nez se situace dala do pohybu tak bylo vsechno vnivec:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
26.7.16 07:40

@axellera blbá situace…Udělejte si rodinnou poradu a důkladně to proberte. Čí je ten dům a má tam babka věcné břemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
26.7.16 08:20

My měli něco podobného. Ne tedy tak vyhroceného. Přítel bydlel u své babičky, byla už stará, aby tam nebyla sama. Byla soběstačná, ale ne ve všem, i když si to přiznat nechtěla. Jednou v nějakém pomýlení smyslů mi dovolila se tam nastěhovat, když mě vyhodili z podnájmu. Nenáviděla mě, nenáviděla svého zetě, svou dceru, svého vnuka - všechny, kdo jí pomáhali. Svého syna milovala, ten zajel jen když něco potřeboval. Byt byl psaný na ní, když se kupoval, tak na její dceru a na ní. My tam žili i s tím, že byt pak bude náš. Do toho se nám narodil Adámek. Babička začala stárnout, byla inkontinetní a čím dál tím víc zlá. Její doktorka nám vysvětlila, že je to stařeckou demencí. Upřímně, byl to očistec, divím se, že jsem zvládla v tom prostředí otěhotnět a kojit. Když Adamovi táhlo na rok, začala se zhoršovat, měla záchvaty, omdlévala, já jí nechala odvézt do nemocnice, tam jí dali do kupy, ona tam byla na všechny zlá, já za ní denně chodila, starala se. Tohle se opakovalo asi 3×, pak jsme se o ní starali doma, ona odmítala vylézt z postele, starala jsem se já a její zeť, ostatní chodili do práce. Nakonec už to nebylo doma únosné, takže jsme jí museli dát do pečovatelského domu, tam jsme za ní jezdili. Tohle trvalo cca 1/2 roku a pak umřela. Musím říct, že to byly fakt náročný roky. Ale nechat jsme jí tam nemohli, takže jsme to museli vydržet. Byt nám zůstal, i když její syn pak u nás byl denně a byl hodně hnusný a bylo to hodně náročný. Takže radu asi nedám, jen vědomí, že nejsi sama. Vydrž, pokud musíte, pokud to jde, zkuste se na pár let, měsíců odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová