Boeing 777 Malaysia

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45718
15.3.14 23:31

Tak to taky nechapu jaky je rozdíl mezi hijacked a deliberately taken over… Unesené nebo úmyslně převzaté… To je to same ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
15.3.14 23:42

Tak rozdíl tam může být. Unesené je pro nějaké „vykupne“. Ať už peníze či nějaký čin typu propuštění politického vězně. Úmyslně převzaté může být za účelem krádeže. Třeba to letadlo k něčemu potřebuji.
No, asi se pletu a je to nedno, jak se to nazývá, ale toto mě napadlo, jako možný rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45718
15.3.14 23:46

Aha myslím ze mas pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.3.14 01:49

Myslíte, že posádka ještě má nějakou naději, pokud bylo letadlo uneseno? Jak tam mluvila ta paní, co má říct dětem, kde je jejich otec… no horko těžko jsem polkla, když jsem viděla taková videa :zed: Že já blbá na ně vůbec čumím. Ty rodiny musí prožívat peklo… nevědět, kde je můj partner a co řeknu synovi - raději nepřemýšlet a doufat, že k nám život bude milosrdnější /byť to zní sobecky/ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
16.3.14 07:04

Tak jsem právě četla na BBC, že vyšetřují piloty zmizelého letadla :nevim: Ne že by měli konkrétní indicii o nějakém spiknutí, ale evidentně se chytají každé možnosti, takže jim prohledali domy a teď zkoumají jejich psychologické profily, rodinné zázemí a „pozadí“ :nevim: Bylo by asi překvapivé, kdyby to něco přineslo, kapitán „slouží“ u MA více než 30 let…ale člověk nikdy neví, že… Jména jako cpt. Zaharie Ahmad Shah nebo co-pilot Fariq Abdul Hamid nikdy nevěští nic dobrého :mrgreen: (to bylo pro odlehčení :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.3.14 09:53
@neila píše:
Tak jsem právě četla na BBC, že vyšetřují piloty zmizelého letadla :nevim: Ne že by měli konkrétní indicii o nějakém spiknutí, ale evidentně se chytají každé možnosti, takže jim prohledali domy a teď zkoumají jejich psychologické profily, rodinné zázemí a „pozadí“ :nevim: Bylo by asi překvapivé, kdyby to něco přineslo, kapitán „slouží“ u MA více než 30 let…ale člověk nikdy neví, že… Jména jako cpt. Zaharie Ahmad Shah nebo co-pilot Fariq Abdul Hamid nikdy nevěští nic dobrého :mrgreen: (to bylo pro odlehčení :lol: )

Malajsie je muslimský stát, takže obyvatelé mají muslimská jména. U nás by takový pilot byl podezřelý, tam nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
16.3.14 10:59
@Burj Chalifa píše:
Malajsie je muslimský stát, takže obyvatelé mají muslimská jména. U nás by takový pilot byl podezřelý, tam nikoli.

je mi to jasné :mavam: bylo to myšleno spíš jak vtip pro odlehčení situace :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.3.14 11:03
@neila píše:
je mi to jasné :mavam: bylo to myšleno spíš jak vtip pro odlehčení situace :D
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.3.14 11:11
@veria píše:
Tak to taky nechapu jaky je rozdíl mezi hijacked a deliberately taken over… Unesené nebo úmyslně převzaté… To je to same ne? ;)

Asi se zeptam nejakeho native speakera, ale prijde mi to jako slovickareni…nebo jedine ze by unos byl pod hrozbou a to druhe spis ze treba ho proste pilot sam od sebe otocil nekam jinam…ale ti cestujici by byli uneseni tak nebo tak, pilotem nebo nekym jinym :nevim:

Nejdrive tvrdili, ze piloty pravidelne testuji a ze kdyby byl nejaky problem, tak by na to prisli…ted je prosetruji. Predtim jeste resili 2 cestujici s ukradenymi pasy, ale o tech uz se ted nemluvi…a taky nekolik lidi, co nenastoupili a vykladali jim zavazadla…no zajimavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.3.14 11:17

To, že byl v kokpitu vypnut systém na lokaci letadla ve vzdušném prostoru zákonitě vede k úvaze, že měl být ztížen jeho monitoring. Letadlo bylo odkloněno mimo plánovaný koridor s neznámým cílem. Mohl to být logicky požadavek únosců, bez ohledu na to, kolik paliva by k dosažení požadovaného cíle letadlo mělo. Únos letadla posádkou vylučuji, létali po celém světě, mohli zůstat kdekoli bez toho, aby unášeli stroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.3.14 11:25

@Burj Chalifa únos letadla posádkou se stal naposled v únoru http://zpravy.ihned.cz/…e-ziska-azyl

a jinak co myslíte, že udělá většina států, když se v jejichvzdušném prostoru objeví letadlo, které nekomunikuje. Po 11. září mají všichni strach, že letadlo bude použito jako zbraň. Ale moc se nehodí říct veřejně, že ho zneškodnili.

• Citovat
  • Upravit
36504
16.3.14 11:29
@lucenka píše:
@Burj Chalifa únos letadla posádkou se stal naposled v únoru http://zpravy.ihned.cz/…e-ziska-azyla jinak co myslíte, že udělá většina států, když se v jejichvzdušném prostoru objeví letadlo, které nekomunikuje. Po 11. září mají všichni strach, že letadlo bude použito jako zbraň. Ale moc se nehodí říct veřejně, že ho zneškodnili.

Sestřelení mě taky napadlo, možná i omylem. Ovšem po zásahu rakety by se rozpadlo a trosky, olej, to vše by bylo na hladině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
16.3.14 11:31

@Maculinka Škoda, žes to nazvala takhle, protože nápad komentovat aktuální dění je super, příjemná změna od těch všech témat furt dokola. Nešlo by to nějak přejmenovat, aby to bylo obecnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.3.14 11:36
@Burj Chalifa píše:
Sestřelení mě taky napadlo, možná i omylem. Ovšem po zásahu rakety by se rozpadlo a trosky, olej, to vše by bylo na hladině.

ale můžou dost dlouho mlžit s tím, v jakých místech bylo letadlo naposled spatřen. Nevím, jak dlouho je vidět olej a palivo na hladině.

• Citovat
  • Upravit
36504
16.3.14 11:40

Mě se ten únos s cílem teroristického útoku přes oceán moc nezdá. Délkou letu, kdy by byl letoun unesen na počátku cesty a odkloněn nad oceán, by chyběl moment překvapení to do něčeho napálit, protože k cíli by let trval řadu hodin.Za tu dobu by jej dostihly stíhačky a event. sestřelily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová