Bojím se mít dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.2.12 23:02

AHOJKY v dnesni dobe je ta pravdepodobnost uplne stejna u obou pohlavi..bohuzel :((((( dokonce se ted vic roztrhl pytel s pedofily a ohledne chlapcu i holek je to skoro stejny pocet, neli vic u chlapecku. hlavne u tech drobnych svetlovlasych:((((
chapu tvoji obavu, ale pokud budes mit se svymi detmi krasny vztah ktery bude postaveny na duvere, urcite to nedopustis.. ja obcas nechapu maminky co to na svych detech nepoznaj ze neni neco v neporadku, ja na synovi poznam vsechno…ale urcite bych zasla za odbornikem a je mi lito ze takovy uchylak nesedi za mrizemi:( a dalsi deti pred nim nejsou ochraneny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.12 23:08

Zakladatelko, chápu tvoje trauma. Měla bys ho rozhodně řešit s psychologem. Manželovi bych nic neříkala, mohla bys mu tím ublížit a možná i vážně narušit váš vztah. Představ si, že on by měl stejnej zážitek a zapochyboval takhle o tobě :(

• Citovat
  • Upravit
7240
27.2.12 06:36

Zašla bych za psychologem a uvidíš, co ti poradí dál. Jestli to zvládnout spolu nebo se svěřit manželovi. Ale tipovala bych, že spíš doporučí svěřit se manželovi - on je tvá opora, podle mě by bylo dobré, kdyby o tobě věděl všechno, respektive nebyla mezi vámi žádná tajemství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
27.2.12 11:39

No manželovi samozřejmě citlivě, ne, že se bojí mít dceru, aby ho nenapadlo něco podobného, jako napadlo jejího „otce“. Navíc si myslím, že takto to ani zakladatelka necítí, spíš má v sobě blok a prostě jí tento strach trápí celkově, není to nic proti manželovi, ale je pravda, že někteří chlapi by se urazili, vztáhli to na sebe, no těžko říct, to opravdu záleží jen na tom, jak to zakladatelka cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
27.2.12 12:25
krmar píše:
Jěště, asi bych vše manželovi svěřila. Když se objednáš k doktorovi musela by jsi opět lhát proč jsi ho vyhledala. Možná by ti pomohlo i jen to, že by ti tím spadl velký kámen ze srdce, že nemusíš nic tajit, předstírat. Ale to si musíš samozřejmě rozhodnout sama podle toho jak dobře znáš svého manžela.
To bych neriskovala…bude ohen na strese.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.2.12 13:19

já jsem pro přiznání obav manželovi. pokud je aspoň trochu rozumný, nebude vztahovačný a naštvaný, z čeho ho potenciálně podezíráš, ale bude se ti snažit pomoct. a pokud ne, tak zjistíš, co máš doma za (zprominutím) hulváta, který je na tebe naštvaný za něco, co jsi nemohla ovlivnit a z čeho si neseš následky na celý život.

kdyby jsi byla na vozíku po úraze, tak by ses třeba taky mohla bát, že se to tvému dítěti stane taky. a měl by být proto naštvaný nebo uražený? buď ho zajímá jak se cítíš a pochopí to jako projev důvěry a nebo nezajímá…a pak bude ten výše zmiňovaný oheň na střeše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
27.2.12 13:35
PjckjsANEBjája píše:
já jsem pro přiznání obav manželovi. pokud je aspoň trochu rozumný, nebude vztahovačný a naštvaný, z čeho ho potenciálně podezíráš, ale bude se ti snažit pomoct. a pokud ne, tak zjistíš, co máš doma za (zprominutím) hulváta, který je na tebe naštvaný za něco, co jsi nemohla ovlivnit a z čeho si neseš následky na celý život.kdyby jsi byla na vozíku po úraze, tak by ses třeba taky mohla bát, že se to tvému dítěti stane taky. a měl by být proto naštvaný nebo uražený? buď ho zajímá jak se cítíš a pochopí to jako projev důvěry a nebo nezajímá…a pak bude ten výše zmiňovaný oheň na střeše

Tak to nevim…prirovnani nehody se sexualnim zneuzivanim?
Zkus si to predstavit sama. Ahoj milacku ja se hrozne bojim, ze zneuzijes naseho syna, ze radsi zadneho mit nebudu. Doufam, ze to pochopis…
Podle mne absolutne zbytecne a nepochopi to nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
27.2.12 13:45

Loki01 ano tímto způsobem by opravdu nepochopil nikdo, ale takto se asi krize běžně neřeší že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
27.2.12 15:52
krmar píše:
Loki01 ano tímto způsobem by opravdu nepochopil nikdo, ale takto se asi krize běžně neřeší že?

Jaka krize? Takto to on bude slyset to ti garantuju. At si zajde k psychologovi. Manzel se do toho vubec tahat nemusi. Tady neprobiha zadna manzelska krize, ale zena ma fobii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
27.2.12 18:07
Loki01 píše:
krmar píše:
Loki01 ano tímto způsobem by opravdu nepochopil nikdo, ale takto se asi krize běžně neřeší že?
Jaka krize? Takto to on bude slyset to ti garantuju. At si zajde k psychologovi. Manzel se do toho vubec tahat nemusi. Tady neprobiha zadna manzelska krize, ale zena ma fobii.

Já vždycky myslela,že manželství je v dobrém i ve zlém a že by se ve vztahu o důležitých věcech mělo mluvit :nevim:
Nechala bych si poradit od psychologa,jakým způsobem se manželovi svěřit a vyrovnat se se svým strachem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.12 18:15

Zakladatelko, jestli ti mohu poradit běž k psychologovi - já jsem řešila podobné pocity vzhledem k opačnému pohlaví, ale bohužel až v těhu - potíže se u mě objevily až po otěhu a nebylo to lehké období. Doufám a věřím, že jsme za ním, ale pořád to ve mně doznívá, takže se nzlob, když se nebudu rozepisovat.

Jen přeji hodně štěstí a nestyď se za to. Já se styděla a pak když už ne, tak mě dost lidí odsoudilo, ale ten kdo mě hodně podržel byl manžel a psycholog.

• Citovat
  • Upravit
15674
27.2.12 19:03
Loki01 píše:Zkus si to predstavit sama. Ahoj milacku ja se hrozne bojim, ze zneuzijes naseho syna, ze radsi zadneho mit nebudu. Doufam, ze to pochopis…
Podle mne absolutne zbytecne a nepochopi to nikdo.

Tady ale nejde o manžela. Jde o pocity maminky. Já jsem třeab přesvědčená, že můj manžel by mnohem hůře nesl, kdybych mu něco takového neřekla (ne ve smyslu bojím se, že TY budeš zneužívat naše dítě, ale spíš bojím se mít dceru protože..) než abych mu zapírala svůj kontatk s psychologem a obavy z toho mít dceru. Myslím si, že pokud by se jim jako druhé dítě narodila dcera a maminka se se svým strachem nevyrovnala, manžel by vytušil, že něco není v pořádku, a pak by to bylo horší. Jak bys mu pak vysvětlila, že jsi to před ním tajila? To bych tím spíš chápala, že by si to vzal osobně. Ale tohle je o vztahu těch dvou, kterých se to týká, takže to si musí rozhodnout zakladatelka sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
27.2.12 19:14
mari1912 píše:
Loki01 píše:
krmar píše:
Jaka krize? Takto to on bude slyset to ti garantuju. At si zajde k psychologovi. Manzel se do toho vubec tahat nemusi. Tady neprobiha zadna manzelska krize, ale zena ma fobii.
Já vždycky myslela,že manželství je v dobrém i ve zlém a že by se ve vztahu o důležitých věcech mělo mluvit :nevim:
Nechala bych si poradit od psychologa,jakým způsobem se manželovi svěřit a vyrovnat se se svým strachem

O vetsine ano, ale toto bych ja teda nevytahovala. Silne pochybuju ze do psycholog doporuci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
27.2.12 19:17
hkac píše:
Loki01 píše:Zkus si to predstavit sama. Ahoj milacku ja se hrozne bojim, ze zneuzijes naseho syna, ze radsi zadneho mit nebudu. Doufam, ze to pochopis…
Podle mne absolutne zbytecne a nepochopi to nikdo.
Tady ale nejde o manžela. Jde o pocity maminky. Já jsem třeab přesvědčená, že můj manžel by mnohem hůře nesl, kdybych mu něco takového neřekla (ne ve smyslu bojím se, že TY budeš zneužívat naše dítě, ale spíš bojím se mít dceru protože..) než abych mu zapírala svůj kontatk s psychologem a obavy z toho mít dceru. Myslím si, že pokud by se jim jako druhé dítě narodila dcera a maminka se se svým strachem nevyrovnala, manžel by vytušil, že něco není v pořádku, a pak by to bylo horší. Jak bys mu pak vysvětlila, že jsi to před ním tajila? To bych tím spíš chápala, že by si to vzal osobně. Ale tohle je o vztahu těch dvou, kterých se to týká, takže to si musí rozhodnout zakladatelka sama.

Takze bys mu v podstate lhala. Rekla bys mu ze se bojis rict dceru z duvodu toho ze ji nekdo zneuzije. Zakladatelka se ale hlavne boji, ze ji zneuzije manzel. Rekla to snad jasne. Nektere maminky tady rikaji, ze ma rict pravdu a to ja bych prave nedelala. Tohle je mala lez, kterou klidne muze vysvetlit jeji navstevu psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.2.12 19:23
Loki01 píše:Takze bys mu v podstate lhala. Rekla bys mu ze se bojis rict dceru z duvodu toho ze ji nekdo zneuzije. Zakladatelka se ale hlavne boji, ze ji zneuzije manzel. Rekla to snad jasne. Nektere maminky tady rikaji, ze ma rict pravdu a to ja bych prave nedelala. Tohle je mala lez, kterou klidne muze vysvetlit jeji navstevu psychologa.

manželovi nelžu ;)

Jde o to, že bych se to snažila podat tak, aby si to manžel nevztáhl na sebe. Myslím, že podstatné je to, že problém je ve strachu, ne v manželovi. Asi mi nerozumíš, já bych neudala smyšlený důvod. Těmi dvěma tečkami jsem myslela celé to, cotady zakladatelka psala v úvodním příspěvku. Pokud o tom její manžel ví a svoji ženu miluje, věřím tomu, že by to pochopil (že není problém v něnm, že nemá důvod mu nevěřit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová