Bojím se stárnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8144
17.5.14 21:49

Ja myslim, ze to pro cloveka je skoro horsi, kdyz si to ted predstavi, ze bude stary, nez az opravdu bude.Bude to totiz prichazet postupne a clovek si na to bude pomalinku zvykat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
17.5.14 21:50

A na co nesmím ani pomyslet, jinak bych měla okamžitě slzy v očích, je to, že jednou přijdu o mamku… už teď mám svíravý pocit v hrdle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
17.5.14 21:51
@Litta píše:
Když mě tohle v tramvaji napadne, vzpomenu si na svou přes osmdesát let starou babičku, která vypadá snad na šedesát a obdivuje ji jak kadeřnice, tak můj přítel, takže geneticky snad budu mít taky předpoklady nevypadat už někdy v padesáti na odpis. ;) A máme velkou rodinu, tak snad ani sami nezůstaneme a budeme se dál rozrůstat. Stáří, jaké mají mí prarodiče, plné radosti, lásky a stále ještě i zdraví, je pro mě hodně optimistické, tak mám spíše motivaci než strašáka v hlavě. 8)

Naprostý souhlas :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.5.14 21:51
@Mazlinaa píše:
Já se zase naopak bojím smrti, nevím proč.. ale prostě s tím se nějak nemohu srovnat, od té doby co mi umřel tatínek..
:( :hug: Já se bojím jen té mých blízkých, svojí ani ne (asi dokud tu nemám děti :think: ). Nebo nevím, jestli je to „strach“, ale nechci na to raději ani myslet. :|
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
17.5.14 21:52

@Pizlam Ahoj ségra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
17.5.14 21:52

Ono je to i tím, že dnes se stáří odsunuje…jsi starý = nepotřebný. Kdyby společnost dovolila seniorům víc se zapojit a třeba pomáhat mladým a spolupracovat, mladí by si více starých vážili a pak by to stárnutí nebylo tak depresivní. Ale každý může začít u sebe, u svých rodičů a prarodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.5.14 21:53

@Pizlam Další věc, ze které mám obavy, je samota, jak píšeš. Když se podívám na moji babičku, která bydlí sama, sama spí, sama jí, sama tráví většinu času. Samozřejmě ji navštěvujeme co nejčastěji to jde, ale každý má své povinnosti a přes týden si může zkracovat čas tak akorát prací na zahrádce nebo u TV :( Já budu mít tu výhodu, že si najedu na emimino a buduu celé dny pročítat tyhle diskuze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.5.14 21:55

Mě trochu uklidňuje fakt, že se s každým rokem cítím víc a víc v nejlepším věku. Možná to tak je zařízené, aby stárnutí člověk lépe zvládal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Jo, taky se bojím, stáří, a hlavně smrti. nedovedu si představit, že tu jednou nebudu pro svoje děti..i když budou v té době doufám dávno dospělý..stejně je to hrozná představa :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
@Petule030 píše:
Já budu mít tu výhodu, že si najedu na emimino a buduu celé dny pročítat tyhle diskuze :zed:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
17.5.14 21:56
@Aureliana píše:
@Pizlam Ahoj ségra ;)

Ahoj :kytka:
Spodary mas? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.5.14 21:57

Ono strašně záleží na tom, čím člověk své stáří naplní. Někteří lidi umějí stárnout s noblesou…
Mně se vždycky vybaví bratr mojí babičky, který v důchodu zúročil to, čím se zabýval od mládí. Byl jedním z lidí, co v Československu doslova z ničeho vykřesali železniční modelářství. Během jeho života se hodně změnily používané technologie - ale on a jeho známí zústali pořád stejní. Pořád stejná parta šibalských přerostlých kluků. On říkával, že než umře, tak chce mít ve vitrínách všechny lokomotivy, které kdy jezdily po našich kolejích; málem se mu to podařilo.
A kdykoliv se potkal s někým ze širokého příbuzenstva, měl vždycky o pozornost postaráno - hlavně kluci poslouchali jeho vyprávění s otevřenou pusou. A mohl vyprávět o čemkoliv, vždycky jsme ho rádi poslouchali.
To bych přál každému, aby o něho lidi z jeho okolí neztratili zájem ani v jeho stáří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
17.5.14 21:57
@Petule030 píše:
@Pizlam Další věc, ze které mám obavy, je samota, jak píšeš. Když se podívám na moji babičku, která bydlí sama, sama spí, sama jí, sama tráví většinu času. Samozřejmě ji navštěvujeme co nejčastěji to jde, ale každý má své povinnosti a přes týden si může zkracovat čas tak akorát prací na zahrádce nebo u TV :( Já budu mít tu výhodu, že si najedu na emimino a buduu celé dny pročítat tyhle diskuze :zed:

Jj, mam to stejne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
17.5.14 21:58
@hanka.br. píše:
Mě trochu uklidňuje fakt, že se s každým rokem cítím víc a víc v nejlepším věku. Možná to tak je zařízené, aby stárnutí člověk lépe zvládal.

To se máš, já to tak tedy nemám. Každým rokem, si naopak víc uvědomuji, že začíná přituhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.5.14 21:58
@SussieS píše:
A na co nesmím ani pomyslet, jinak bych měla okamžitě slzy v očích, je to, že jednou přijdu o mamku… už teď mám svíravý pocit v hrdle

tak to mám úplně stejně, je to vlastně jediný člověk z mé rodiny, kterého mám..jakmile mi hodinu nebere telefon, tak už je mi zle a do breku :( strašně se toho bojím, a v koutku duše se na ni zlobím, že mě měla jako jedináčka v 37 letech, takže teď je jí už přes 60, takže ten strach e stupňuje..i když zatím je ve výborné kondici..pravidelně cvičí a ujde klidně 20 km :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová