Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
…a proč ještě někdo nevymyslel nijaký elixír života
proč tu nemůžeme byt my hodní napořád
![]()
Člověk je tak starý, jak se cítí, ne, jak vypadá. Někdo je aktivní i v pokročilejším věku, někdo je pecivál i jako mladý. Důležité je zdraví. Vím o čem píšu. Jsem v důchodu, nevypadám na to, ale jsem dost nemocná a to je problém. Jen je to o tom, jestli si to člověk připouští a snaží se žít nejlíp, jak to jde, nebo to vzdá. Není ale pravda, že i hodně staří lidé nemají přátele. Nevím, podle čeho tak soudíš.
@gabki píše: …a proč ještě někdo nevymyslel nijaký elixír životaproč tu nemůžeme byt my hodní napořád
![]()
![]()
![]()
Nastal by čas, že ty, ač hodná, budeš chtít mít klídek.
@gabki píše: …a proč ještě někdo nevymyslel nijaký elixír životaproč tu nemůžeme byt my hodní napořád
![]()
![]()
![]()
Protože tam prostě musíme všichni
jdu s mojí depkou na cígo ![]()
Čautěs, nečetla jsem předchozí…ale zrovna dnes, při pohledu na plakát Paula Anky a jeho solárkem vypěstěnou barvu pleti, tvář vyhlazenou na x stupňů atd. jsem si říkala, že by mi více řekl chlap, který své stárnutí viděl jako přirozenou součást života. A i jinde, lidé, kteří se stárnutí snaží zabránit vypadají stejně časem jako nepovedené kopie reklamy na levnou zubní pastu. Ageismus je dost hnusnou formou dikriminace a Tvůj příspěvek je jen názorným příkladem, kam to vše vede.
No a výloha ke kamenování je hned za rohem. čustěs
![]()
@Petule030 píše:
Ahoj holky,
to depresivní počasí mi připomnělo moji občasnou obavu ze stárnutí. Zatím jsem to sama na sobě neřešila, ale když mám úzkostlivou náladu, je mi strašně líto starých lidí. Pozoruji je venku a v dopravních prostředcích, kdysi byli mladí a krásní, teď jsou zvrásčení a „tuctoví“. Kdysi se po těch babičkách kluci otáčeli, teď o ně sotva někdo zavadí pohledem. Bojím se toho, až budu vypadat staře a když všem budu ukradená. Ti staří lidé už kolikrát nemají ani přáteleNěkdy je mi z toho až do pláče. Napadla někoho taky taková myšlenka? Příp. jak se od toho rozptýlíte?
Hmmm to je krásné zrcadlo.. Možná by bylo fajn přestat si tohle myslet o starých lidech… Stáří přece není nic fuj, pro mě je to dozrálý věk, staří lidé jsou velice moudří, tedy aspoň ti kteří brali svůj život zodpovědně. Pokud budeš žít tak aby jsi se za sebe nemusel stydět, pokud budeš žít a růst, nevidím jediný důvod proč by jsi ve stáří měla být sama. Co tvoje děti, tak snad je nevychováváš k tomu že staří lidé jsou fuj, dáváš jim lásku a nějaké hodnoty. Staří lidé nemají přátele? Podle čeho soudíš? Nejspíš podle sbe vid?
Pokud žiješ v tady a ted, pokuď ďeláš jak nejlépe umíš nemusíš se stáří bát. Jsou snad jiné hodnoty než krásná mladá tvář. Staří lidé jsou chodíci poklady moudrosti, tedy ti kteří nejsou zahorklý tím jak promarnili svuj život.
Umírá jen tělo, duše je nesmrtelná.
Není přece důvod bát se smrti.
Samo, ale stejně odchod toho pozemského těla bolí jako ostatní, protože, tam, kde je duše, tak tam zrovna za tím milovaným nemůžeš.
@Aureliana píše:
Protože tam prostě musíme všichnijdu s mojí depkou na cígo
Dej si i za me. Uz se mi nechce do te zimice ![]()
@Pizlam píše:
Dej si i za me. Uz se mi nechce do te zimice
Už si dávám i za kamarádku, tak to tu budu dlouho ![]()
@Melody 4 píše:
Umírá jen tělo, duše je nesmrtelná.Není přece důvod bát se smrti.
@maxi2408 Já si náhodou starých lidí vážím, pokud mé příspěvky vyznívají jinak, tak se za to omlouvám. Jen mám z toho strach
Že staří lidé nemají přátele jsem nemyslela zle, ale vidím to ve svém okolí - časem přátelé umírají, někteří staří lidé jsou odkázaní na nezbytný pohyb (pokud vůbec ještě mohou). Většina kontaktů se zúžila na rodinu ![]()
@Aureliana píše:
Už si dávám i za kamarádku, tak to tu budu dlouho
No, nebo prave nebudes, kdyz tak hulis! ![]()
Dobrou segra ![]()
@Petule030 píše:Aha, tak už se vůbec nebojím, v příštím životě se všichni znovu sejdeme
@maxi2408 Já si náhodou starých lidí vážím, pokud mé příspěvky vyznívají jinak, tak se za to omlouvám. Jen mám z toho strach
Že staří lidé nemají přátele jsem nemyslela zle, ale vidím to ve svém okolí - časem přátelé umírají, někteří staří lidé jsou odkázaní na nezbytný pohyb (pokud vůbec ještě mohou). Většina kontaktů se zúžila na rodinu
Ahoj, poznáš to časem sama, člověk je rád, že zvládne běžné povinnosti běžného dne. Jedna moudrost říká, že staří lidé nejsou zlí ani samotní, jen už nezbývá čas na běžnou společenskou roli. Jinak v poho, jsem trochu vyfrustrovaná z nečekané události, tak má slova možná také zní jinak, než to myslím. ![]()
@Aureliana píše:
Protože tam prostě musíme všichnijdu s mojí depkou na cígo
depku nemám, ale na cígo jdu taky