Bojím se stárnutí

9374
17.5.14 21:40

Bojím se stárnutí

Ahoj holky,
to depresivní počasí mi připomnělo moji občasnou obavu ze stárnutí. Zatím jsem to sama na sobě neřešila, ale když mám úzkostlivou náladu, je mi strašně líto starých lidí. Pozoruji je venku a v dopravních prostředcích, kdysi byli mladí a krásní, teď jsou zvrásčení a „tuctoví“. Kdysi se po těch babičkách kluci otáčeli, teď o ně sotva někdo zavadí pohledem. Bojím se toho, až budu vypadat staře a když všem budu ukradená. Ti staří lidé už kolikrát nemají ani přátele :( Někdy je mi z toho až do pláče. Napadla někoho taky taková myšlenka? Příp. jak se od toho rozptýlíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
17.5.14 21:44

Obcas ano. Ale minimalne. Kazdopadne mas pravdu. Mladi lide nadavaji ze jsou pomali, ze maji chut s kdekym povidat, ze pachnou atd… jednou budem vsichni. Hlavne se toho dozit ve zdravi… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453

Taky z toho mam depky :? A co je nejhorsi, ze zo strasne leti. Myslim na to cim dal casteji. A nic mne od toho nerozptyli bohuzel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629

Bojíš se, ze budes vypadat staře nebo ze budes stara?

Příspěvek upraven 17.05.14 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
@Petule030 píše:
Ahoj holky,
to depresivní počasí mi připomnělo moji občasnou obavu ze stárnutí. Zatím jsem to sama na sobě neřešila, ale když mám úzkostlivou náladu, je mi strašně líto starých lidí. Pozoruji je venku a v dopravních prostředcích, kdysi byli mladí a krásní, teď jsou zvrásčení a „tuctoví“. Kdysi se po těch babičkách kluci otáčeli, teď o ně sotva někdo zavadí pohledem. Bojím se toho, až budu vypadat staře a když všem budu ukradená. Ti staří lidé už kolikrát nemají ani přátele :( Někdy je mi z toho až do pláče. Napadla někoho taky taková myšlenka? Příp. jak se od toho rozptýlíte?
:lol: :mrgreen: dej si panaka, to te rozptyli.
  • Citovat
  • Upravit
7009
17.5.14 21:46

Tohle přímo jsem neřešila, ale po třicítce přišli takové ty úvahy, že to lepší mám za sebou, mládí v čudu, teď už budu jen stárnout, pak umřu… Rozptyluju se různě, většinou nějakou tvůrčí činností, dneska mi stačilo ke štěstí dětem vyrobit modelínu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573

Mam to stejne!! Nejvice se bojim samoty a nemoci. A to je mi prosim teprve 27let! Smrti se bojim snad od svych 13let. Ja se na to snazim nemyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
@Saroya píše:
Bojíš se, ze budes vypadat staře nebo ze budes stara?Příspěvek upraven 17.05.14 v 21:45
Obojí stojí za prd:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
17.5.14 21:47

A já zase znám spoustu starých lidí, kteří cestují, budují a žijou naplno, pokus jim to samozřejmě zdraví dovolí. Ale i to zdraví je obrazem duše. Když někdo v 65 sedí v domově důchodců a jediný cíl je snídaně, oběd a večeře, tak to zdraví brzo jde do kopru.
Každý se svým způsobem bojí stáří, ale je to i o rodině a vzatzích. Pokud je rodina rozhádaná, tak pak člověk zůstane sám.
A jak se rozptýlím? Představím si, jak ke mě budou jezdit mé dospělé děti, možná i s vnoučaty (pokud se dožiju) a budeme si užívat jeden druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.5.14 21:48
@Saroya píše:
Bojíš se, ze budes vypadat staře nebo ze budes stara?Příspěvek upraven 17.05.14 v 21:45

Asi obojího… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135

Já se zase naopak bojím smrti, nevím proč.. ale prostě s tím se nějak nemohu srovnat, od té doby co mi umřel tatínek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth

Nejsem moc zaměřená na vzhled, takže mě to tolik netrápí. A uklidňuju se tím, že zatím vždycky platilo „jaký si to uděláš, takový to máš“ I staří lidé mají život ve svých rukou a dnes je tolik možností pro život, o tom se nikomu ani nesnilo. Mám pozitivní příklady v rodině.

• Citovat
  • Upravit
4465
17.5.14 21:49

Tak nejsem jedinej blázen :mrgreen: Hrozně mě to děsí… mám šílenej strach ze stáří, samoty, nemohoucnosti. Když vidím na ulici nějakou shrbenou babičku o hůlčičce, skoro bych až brečela… a to je mi prosím 21 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

Když mě tohle v tramvaji napadne, vzpomenu si na svou přes osmdesát let starou babičku, která vypadá snad na šedesát a obdivuje ji jak kadeřnice, tak můj přítel, takže geneticky snad budu mít taky předpoklady nevypadat už někdy v padesáti na odpis. ;) A máme velkou rodinu, tak snad ani sami nezůstaneme a budeme se dál rozrůstat. Stáří, jaké mají mí prarodiče, plné radosti, lásky a stále ještě i zdraví, je pro mě hodně optimistické, tak mám spíše motivaci než strašáka v hlavě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332

Napadla… i kdybych s tebou souhlasila (což si vůůbec nejsem jistá), tak s jedním nesouhlasím vůbec - že nemají přátele. Asi by ses divila. Vidíš je jen v MHD, na chodníku atd., neznáš je.

Můj děda, když ve skoro 70 umíral, čuměla jsem, co měl přátel… dveře se u nás na chalupě, kde dožíval, netrhly. Nebyl den, aby nějaký jeho přítel/přítelkyně nepřišel, až mě to štvalo. Babička má v 67 kupu kamarádek a jednu fakt, jak se dnes říká, best friend forever… každý týden se v pěti, šesti minimálně scházejí, pořád si volají, dokonce i skypují ( :mrgreen: ). A to jsou z jednoho menšího města s 13 tisíci obyvatel. A ostatní kolem mě ve věku 60-90 to mají podobně. Dokonce moje prababička v 86 chodí na vesnici, kde žije, za jednou kamarádkou a jedním kamarádem skoro každý den - na kafe, panáček vaječňáku, popovídají si, hrají karty. Paráda. Těm bych i záviděla.

Jediné, čeho se bojím na stárnutí není „ztráta krásy“, ale toho, že mi to všechno rychle uteče, nestihnu všechno, nebudu vidět svá pravnoučata maturovat, promovat, vdávat se… ale kdo ví, máme v rodině dlouhověkost (moje prababi se dočkala i mého syna, a je tak čilá, že vozí, krmí, chová, chodí s ním na procházky, ukazuje zvířátka…).

Takže vlastně ne, nebojím se stárnutí. Vlastně ani smrti (zažila jsem ji na vlastní kůži u dědy, a byla s ním do poslední chvíle, i ve chvíli, kdy doktorka vyslovila tzv. čas smrti). Jediné, čeho se ne že bojím, ale mrzí mě, že nebudu prostě u všeho, co se týká mých dětí, vnoučat atd., ale takový je život.

Btw. moje prababi je nádherná žena i v 86, a to fakt teď nemluvím o psychické, vnitřní kráse, ale té fyzické. Vypadá o 15 let míň a na mé svatbě ji z manželovy strany jeden pán nadbíhal :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová