Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro svobodné matky existuje spousta typů podpory, ať už jde o příspěvek (popř i doplatek) na bydlení, které dost uleví. Pokud by hrál jen hry, snažila bych se mu to trpět, ale pokud je agresivní, neotálela bych a hledala pomoc u blízkých, příbuzných, jistě se najde někdo, kdo Tě podpoří ![]()
@Tris01 píše:
Pro svobodné matky existuje spousta typů podpory, ať už jde o příspěvek (popř i doplatek) na bydlení, které dost uleví. Pokud by hrál jen hry, snažila bych se mu to trpět, ale pokud je agresivní, neotálela bych a hledala pomoc u blízkých, příbuzných, jistě se najde někdo, kdo Tě podpoří
reaguješ na příspěvek z dubna nevadí?
@Tris01 to si asi reagovala na uplne prispevek, ale tahle diskuze obnovena ![]()
Zakl: kdyz mas po ruce pritelovi rodice, tak se neboj. Tech par hodin urcite zvladnes. Hlavne se tim ted zbytecne nestresuj, at z toho predcasne neporodis
Neboj, to das ![]()
@mojmira píše:
reaguješ na příspěvek z dubna nevadí?
Tak to pardon, nevšimla jsem si, špatný předpoklad ohledně krátkého vlákna ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,
Chtěla bych Vám stručně řečeno říct muj pribeh, a znát Váš názor. Jsem teď za par dní uz 32tt. Nastoupila jsem do skoly s tim že budu jeste mesic chodit jak do skoly tak na praxi. Jenze se to zkomplikovalo tim, ze mam ten rizikove tehotenství, mela jsem mekky cipek a zacinala jsem se otevirat, tudiz mam furt narizeny klidovy rezim. Proto jsi ve skole nechcu vzit na triko abych tam byla, kdyby se cokoliv stalo, chcou po me at mi muj doktor napise jakoze neschopenku, a ze budou psat ze jsem ted 2 mesice nemocna. Doufam ze mi to doktor vubec nepise? No, ve skole jsem domluvena ze si budu muset opisovat sesity, a ze jenom chodit na zkousky na prezkouseni, ale na praxi bouzel potrebuju urcity pocet hodin. Mam rodit 1.listopadu. Tudiz bych pry byla listopad doma, v prosinci uz bych musela jit na praxi aspon, treba na 4 hodiny, no podle toho jak budu proste kojit. Bojim se toho ze tohle vsechno sama nezvladnu. Starat se o male miminko a jeste chodit na praxi a ucit se do skoly abych zvladla posledni rocnik skoly. Co myslíte osobne z treba i z vlastních zkusenosti? Nechci totiz opakovat rocnik, abych si dala rok odklad. Chtela jsem to stihnout normalne, a jak uz se to blizi mam cim dal veci strach abych to zvladla. Pritel je v praci, 10 dni pryc pak 4 dny doma. Vedle byli jeho rodice kteri jsou doma, a mohli by hlidat. Prosim o nazory. Dekujii
zvládnout se to určitě dá, ale nevíš jaké bude děťátko hodné, plačtivé? Důležité je domluvit se s rodičema jestli jsou ochotni hlídat. Jinak bych si dala odklad. Protože být doma jen měsíc, to je opravdu málo.
Tak pokud mas fungující zázemí babiček, nejlépe z obou stran, zvládnout to půjde, mě mela má mamka v druháku na vysoké, jsem zářijová, v říjnu nastoupila, mela individuální studijní plán, se mnou pomáhaly babičky a prababička a dala to bez přerušení školy..
@Anonymní píše:Škola ti „neschopenku“ určitě vezme, konkrétně se ale budeš muset domluvit s vyučujícími těch předmětů, ze kterých ev. budeš dělat zkoušku, jestli by ti nevyšli vstříc třeba nějakou osobní konzultací. Co se týče praxe, jde o to, v čem konkrétně tvoje specializace tkví, tudíž do jaké míry je těhotenství slučitelné s daným prostředím. Já osobně bych doporučila udělat toho co nejvíc co to půjde ještě do porodu. Ne že by s miminkem nešlo studovat, ale půjde o to, jaký „typ“ dítěte budeš mít. Když ti pak dva měsíce nebude spát a bude čtyři pět hodin denně řvát, věř tomu, že jediné, co budeš chtít, je odpočinek, a ne drtit se na zkoušky. Já měla před státnicema, dvouletý batole a půlroční miminko… a prostě jsem to nedala.
Zdravím,
Chtěla bych Vám stručně řečeno říct muj pribeh, a znát Váš názor. Jsem teď za par dní uz 32tt. Nastoupila jsem do skoly s tim že budu jeste mesic chodit jak do skoly tak na praxi. Jenze se to zkomplikovalo tim, ze mam ten rizikove tehotenství, mela jsem mekky cipek a zacinala jsem se otevirat, tudiz mam furt narizeny klidovy rezim. Proto jsi ve skole nechcu vzit na triko abych tam byla, kdyby se cokoliv stalo, chcou po me at mi muj doktor napise jakoze neschopenku, a ze budou psat ze jsem ted 2 mesice nemocna. Doufam ze mi to doktor vubec nepise? No, ve skole jsem domluvena ze si budu muset opisovat sesity, a ze jenom chodit na zkousky na prezkouseni, ale na praxi bouzel potrebuju urcity pocet hodin. Mam rodit 1.listopadu. Tudiz bych pry byla listopad doma, v prosinci uz bych musela jit na praxi aspon, treba na 4 hodiny, no podle toho jak budu proste kojit. Bojim se toho ze tohle vsechno sama nezvladnu. Starat se o male miminko a jeste chodit na praxi a ucit se do skoly abych zvladla posledni rocnik skoly. Co myslíte osobne z treba i z vlastních zkusenosti? Nechci totiz opakovat rocnik, abych si dala rok odklad. Chtela jsem to stihnout normalne, a jak uz se to blizi mam cim dal veci strach abych to zvladla. Pritel je v praci, 10 dni pryc pak 4 dny doma. Vedle byli jeho rodice kteri jsou doma, a mohli by hlidat. Prosim o nazory. Dekujii
A nebo ještě je tu verze semestr dva přerušit… ale to je fakt na dohodě se školou, zda ti to umožní. Záleží to mimo jiné totiž na tom, jaká jsi studentka.
@Tris01 píše:
Tak to pardon, nevšimla jsem si, špatný předpoklad ohledně krátkého vlákna
nic se neděje ![]()
Ten prvni mesic staci na zabehnuti s mimcem a pokud mas po ruce hlidani, tak to zvladnes
Mliko odstrikas, plenky do batuzku a sup za babi a dedou… ![]()
Já se ale domnívám, že zakladatelce se jedná o dodělání střední školy ne? ![]()
No to je fakt ze kdo ví jaké mimčo bude, a jinak praxi delam prave v obchode, coz je narocne hlavne fyzicky. Proto bouzel uz do porodu, coz jsou 2mesice pul minus, uz na praxi mi doktor jit zakazal. Coz mi to samozdrejme hodne zkomplikovalo, a cim vic se ten porod blizi tak se ani tak toho porodu nebojim jak toho abych to vechno zvladla hlavne s tou skolou. ![]()
@Emilie píše: Škola ti „neschopenku“ určitě vezme, konkrétně se ale budeš muset domluvit s vyučujícími těch předmětů, ze kterých ev. budeš dělat zkoušku, jestli by ti nevyšli vstříc třeba nějakou osobní konzultací. Co se týče praxe, jde o to, v čem konkrétně tvoje specializace tkví, tudíž do jaké míry je těhotenství slučitelné s daným prostředím. Já osobně bych doporučila udělat toho co nejvíc co to půjde ještě do porodu. Ne že by s miminkem nešlo studovat, ale půjde o to, jaký „typ“ dítěte budeš mít. Když ti pak dva měsíce nebude spát a bude čtyři pět hodin denně řvát, věř tomu, že jediné, co budeš chtít, je odpočinek, a ne drtit se na zkoušky. Já měla před státnicema, dvouletý batole a půlroční miminko… a prostě jsem to nedala.A nebo ještě je tu verze semestr dva přerušit… ale to je fakt na dohodě se školou, zda ti to umožní. Záleží to mimo jiné totiž na tom, jaká jsi studentka.
@Emilie píše: Škola ti „neschopenku“ určitě vezme, konkrétně se ale budeš muset domluvit s vyučujícími těch předmětů, ze kterých ev. budeš dělat zkoušku, jestli by ti nevyšli vstříc třeba nějakou osobní konzultací. Co se týče praxe, jde o to, v čem konkrétně tvoje specializace tkví, tudíž do jaké míry je těhotenství slučitelné s daným prostředím. Já osobně bych doporučila udělat toho co nejvíc co to půjde ještě do porodu. Ne že by s miminkem nešlo studovat, ale půjde o to, jaký „typ“ dítěte budeš mít. Když ti pak dva měsíce nebude spát a bude čtyři pět hodin denně řvát, věř tomu, že jediné, co budeš chtít, je odpočinek, a ne drtit se na zkoušky. Já měla před státnicema, dvouletý batole a půlroční miminko… a prostě jsem to nedala.A nebo ještě je tu verze semestr dva přerušit… ale to je fakt na dohodě se školou, zda ti to umožní. Záleží to mimo jiné totiž na tom, jaká jsi studentka.