Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
proč bys nemohla do azyláku? zjišťovalas to? mojí kámošku vyhodil i s dítětem na ulici její partner a skončila v azyláku…měla jen mateřskoua z toho splácela 2 půjčky…
zkus to zjistit…musí bt nějaké řešení! ![]()
jinak teda přeju, ať se z toho dostaneš…musí to být hrozný!! ![]()
připravit tě o dítě může - ale podle mého, dokud bude malinké a budeš ho kojit, tak nemá šanci. Takže pokud kojíš a máš kam odejít - i kdyby to bylo k bratrovi, kde budeš mít jednu místnost a budeš se o dítě starat, tak ti nemůže udělat nic. Máš štěstí, že nejsi vdaná a nemusíš řešit rozvod a budeš řešit jen alimenty. Seber se a odejdi, dokud máš miminko, jak bude dítě starší bude to mnohem horší. Když budeš kojit má otec nárok ho vídat -ale jen třeba na dvě hodiny - kvůli kojení. Kdybys nekojila, tak i déle.
pochopila jsem správně, že jste spolu spali za celý vztah - tj. rok pouze 5×??? a dítě jste chtěli? né, ž bych nějak moralizovala, ale není to divné? a ta bytová situace + tchýně tam taky byla asi i před mimčem, ne?!
ale jinak teda přemýšlím, co poradit, asi by bylo vhodné poradit s bratrem (nevím, jaké máte vztahy), zda by ti nějak neporadil popř. nepomohl najít nějaké ubytování, nájemní byt atd. a do té doby třeba zkusit zůstat u něj.
a co mimčo, zda ti jej může přítel vzít nemám moc znalostí, snad poradí ostatní holky…
držím pěsti, drž se!
dvojmatka píše:
proč bys nemohla do azyláku? zjišťovalas to? mojí kámošku vyhodil i s dítětem na ulici její partner a skončila v azyláku…měla jen mateřskoua z toho splácela 2 půjčky…zkus to zjistit…musí bt nějaké řešení!
jinak teda přeju, ať se z toho dostaneš…musí to být hrozný!!
ach jo, chudák tvá kamarádka - to muselo být strašné
, mně taky vyhrožuje, že by mě už dávno doslova „vykopl“, kdybychom neměli malého, tak to jsem fakt nevěděla, že toto jde, zkusím se zeptat, jen se bojím, pokud by to teda šlo, že by na mě zavolal sociálku a nechal mi ho odebrat kvůli tomu, že jsem v azyláku, protože mi řekl, že kdybych s malým odešla, že na mě zavolá policii ![]()
ynax píše:
připravit tě o dítě může - ale podle mého, dokud bude malinké a budeš ho kojit, tak nemá šanci. Takže pokud kojíš a máš kam odejít - i kdyby to bylo k bratrovi, kde budeš mít jednu místnost a budeš se o dítě starat, tak ti nemůže udělat nic. Máš štěstí, že nejsi vdaná a nemusíš řešit rozvod a budeš řešit jen alimenty. Seber se a odejdi, dokud máš miminko, jak bude dítě starší bude to mnohem horší. Když budeš kojit má otec nárok ho vídat -ale jen třeba na dvě hodiny - kvůli kojení. Kdybys nekojila, tak i déle.
Ynax - bohužel nekojím, protože jsem se po porodu nervovala a nervovala ,až jsem ztratila mléko, takže co teď, když mu musím dávat UM, znamená to, že můj přítel mi ho může vzít?Jsem šťastná, že s ním nejsem vdaná, udělal by mi ze života peklo. Chci, chci odejít, ani nevíš jak,ale nemám kam, zase se bojím, že z azyláku by mi ho mohli odebrat taky, protože nemám žádný svůj byt a dali by ho příteli.
Anonymní píše:dvojmatka píše:ach jo, chudák tvá kamarádka - to muselo být strašné
proč bys nemohla do azyláku? zjišťovalas to? mojí kámošku vyhodil i s dítětem na ulici její partner a skončila v azyláku…měla jen mateřskoua z toho splácela 2 půjčky…zkus to zjistit…musí bt nějaké řešení!
, mně taky vyhrožuje, že by mě už dávno doslova „vykopl“, kdybychom neměli malého, tak to jsem fakt nevěděla, že toto jde, zkusím se zeptat, jen se bojím, pokud by to teda šlo, že by na mě zavolal sociálku a nechal mi ho odebrat kvůli tomu, že jsem v azyláku, protože mi řekl, že kdybych s malým odešla, že na mě zavolá policii
tý kámošce on vyhrožoval, že jí malou vezme, protože ona je bezdomačka a on má práci a domov a matku, která mu pomůže se starat…kámoška byla vydšená…on byl navíc tyran a tejral jí dlouho, pak jí zbil a vyhodil a zničil všechny věci…neměla ani spodní prádlo
ale v tom azyláku jí pomohly se vším…byly tam sociální pracovníci, speciální pedagogové pro dítě, aby se s šokem vyrovnalo, byl tam právník, co jí pomoh připravit podklady pro soudy…v úvěrovce si zažádala z toohle důvodu o snížení splátek a pomáhali i organizovat styk dítěte s otcem…bez kámošky, protože ta na to nebylo dlouho psychicky připravená…fakt tam zajdi…pomůžou ![]()
Anonymní píše:dvojmatka píše:ach jo, chudák tvá kamarádka - to muselo být strašné
, mně taky vyhrožuje, že by mě už dávno doslova „vykopl“, kdybychom neměli malého, tak to jsem fakt nevěděla, že toto jde, zkusím se zeptat, jen se bojím, pokud by to teda šlo, že by na mě zavolal sociálku a nechal mi ho odebrat kvůli tomu, že jsem v azyláku, protože mi řekl, že kdybych s malým odešla, že na mě zavolá policii
Ať si zavolá koho chce. Od toho jsou azyláky, aby tě před takovýmhle idiotem ochránili ne?
na základě toho, co radily holky - ZDRHNI DO AZYLÁKU A FOFREM, jestli tam už nechceš být. s nima. pomůžou ti tam se vším a malého ti přece nemůže vzít, když tam půjdeš. od toho ty domy přece jsou, ne?!hodně štěstí!!!
michaela1808 píše:
pochopila jsem správně, že jste spolu spali za celý vztah - tj. rok pouze 5×??? a dítě jste chtěli? né, ž bych nějak moralizovala, ale není to divné? a ta bytová situace + tchýně tam taky byla asi i před mimčem, ne?!
ale jinak teda přemýšlím, co poradit, asi by bylo vhodné poradit s bratrem (nevím, jaké máte vztahy), zda by ti nějak neporadil popř. nepomohl najít nějaké ubytování, nájemní byt atd. a do té doby třeba zkusit zůstat u něj.
a co mimčo, zda ti jej může přítel vzít nemám moc znalostí, snad poradí ostatní holky…
držím pěsti, drž se!
Míšo, taky se mi to zdá divné, viděli jsme se vždycky jen o víkendu, měla jsem byt v Praze a potom se mnou nechtěl spát, aby neublížil malému v bříšku no a po porodu už vůbec. Opustila jsem kvůli němu byt v Praze, který jsem měla od práce a snažila se soužít s tchyní, ale je to jen a jen horší a já neměla kam odejít, z práce mi byt znovu nedají, protože jsem z něj odešla.Zkusím se teda ještě zeptat bratra, jenže ten žije v Itálii, má zajetý život i jeho manželka, chtějí mít svůj klid, a když si představím, jak v jejich bytě řve dítě a oni chtějí spát, tak se toho děsím. Určitě mi nebudou nic platit žádný nájemný byt, je to tam drahé všechno, jsem z té situace nešťastná ,vím, že jsem si to sama nadrobila, ale je tady to dítě, je to takový miláček, nechci o něj přijít, zbláznila bych se nebo ještě něco horšího
,přítel ví, že to je to jediné,co v životě mám, a proto je na koni i jeho máti
myslím si že jen tak ti malého vzít nemůže.. Staráš se o něho a nefetuješ a ani nechlastáš.. To že by jsi šla do azylového domu,tak si myslím, že by sociálka nic neudělala.. Od toho azylové domy jsou.. Jediný problém co bych viděla je zda bude někde volno.. Ale to se musíš podívat a zjistit si všechny informace.
přeji pevné nervy.. Asi to nebude jednoduché,ale radím odejít..
Chceš znát svoje možnosti? Na každém soudě by měl být nejvyšší soudní úředník a ten by ti měl poradit, jaká máš práva, kam se máš obrátit, jaká je šance, že by otec dítěte mohl mít malého péči atd. atd. Určitě si tam zajdi na konzultaci.
dvojmatka píše:Anonymní píše:tý kámošce on vyhrožoval, že jí malou vezme, protože ona je bezdomačka a on má práci a domov a matku, která mu pomůže se starat…kámoška byla vydšená…on byl navíc tyran a tejral jí dlouho, pak jí zbil a vyhodil a zničil všechny věci…neměla ani spodní prádlodvojmatka píše:ach jo, chudák tvá kamarádka - to muselo být strašné
ale v tom azyláku jí pomohly se vším…byly tam sociální pracovníci, speciální pedagogové pro dítě, aby se s šokem vyrovnalo, byl tam právník, co jí pomoh připravit podklady pro soudy…v úvěrovce si zažádala z toohle důvodu o snížení splátek a pomáhali i organizovat styk dítěte s otcem…bez kámošky, protože ta na to nebylo dlouho psychicky připravená…fakt tam zajdi…pomůžou
Teda, tak pokud je tomu tak a nemůže Tvé kamarádce dítě vzít, tak to tak zkusím taky. To je fakt strašné,co se jí stalo, zbil ji, jak to mohl udělat mámě svého dítěte? Jsem z toho úplně v depce, když to tady čtu, protože myslím, že časem se to stane i u nás. Děkuji moc za radu ![]()
Právě že bež za socialkou ať ti pomuže… Taky jsem na tom jeden čas nebyla dobře a nabízela mi azylák.. No, vlastně to nebyl azylák ale dum na pul cesty. A to furt říkala azylak.. Nakonec jsem se o sebe postarala sama.. Tenkrát jsem totíž na socialce vyvaděla jelikož mi 3 měsice nevypláceli rodičak aa já byla uplně bez přijmu.. Bylo to všem jedno tak jsem šla na socku ať mi pomůžou. Ať mi dají aspon finance.. Nedali nic. Jen mi zaplatili občankuKdyž tam chodí ti nepřizpusobivý tak proč ne já
No, nakonec jsem ten dum na pul cesty odmitla.. Být někde mezi feťákama a děckama z pastáku jsem fakt byt nechtěla..jinak teda přeju, ať se z toho dostaneš…musí to být hrozný!!
Anabellka píše:Anonymní píše:Ať si zavolá koho chce. Od toho jsou azyláky, aby tě před takovýmhle idiotem ochránili ne?dvojmatka píše:ach jo, chudák tvá kamarádka - to muselo být strašné
Díky moc, snad ty azyláky od toho jsou, snažím se tomu uvěřit.
Ahoj holky,
prosím Vás o radu. Jsem s přítelem víc než jeden rok, spali jsme spolu všehovšudy asi 5× za celou tu dobu, v létě se nám narodilo dítě. Přítel mě najednou začal osočovat, nadávat mi, že se o něj nestarám, nevařím, neuklízím atd. Byla to doba, kdy jsem byla ráda, že jsem ráda, dítě je obrovský zásah do života a žena se s ním musí sžít a udělat souhru. Proto byl najednou přítel na vedlejší koleji.Jenomže on o mě nemá dál zájem jako o ženu a řekl, že už se mnou nebude nikdy spát a že jsme spolu jen proto, že máme dítě. Navíc je tady jeho tchyně, která se nám do všeho plete, bydlí pod námi, má uječený hysterický hlas, všechno jí vadí, na malého se ani nejde podívat, ani ho nepovozí, prostě nezájem. Nebyla v práci od doby co se jí narodil syn, takže nějakých 31 let. Nechodí mezi lidi a zajímá ji jen její pes. 50 % denního času tráví muchlováním se psem. Přítel mě od porodu nemá rád a navíc je vždy na straně své matky. Chci odsud co nejdříve utéct, ale nemám kam. Nemám byt ani rodinu, ke které bych mohla jít. Já už tady prostě nevydržím, nevím, co mám dělat, poraďte holky, prosím. Přítel mi pořád nadává do bezdomovců a sprostých slov, nemám tady v nikom oporu. Nemůžu do pronajatého bytu, protože kvůli práci jsem si musela dodělat školu a vzít na ni úvěr, takže ještě musím zaplatit 1,4 roku splátek, a proto nemůžu ani do azyláku, jenomže tady přijdu o nervy a veškerou úctu k sobě. Prosím Vás, co mám dělat, kamarádky mi nabízejí možnost krátkodobého ubytování, ale nechci nikoho se svým problémem obtěžovat, nakonec i kamarádky to omrzí, když uslyší pláč dítěte, anebo že k němu vstávám třikrát za noc. Chci někam utéct, ale nemám kam, mám bratra, ale kdybych k němu odešla, (navíc ho taky nechci obtěžovat), mohl by mi nechat vzít dítě? Strašně se o něj bojím, aby mně o něj nepřipravil s jeho máti, prosím Vás, co se dá dělat? Děkuji moc za odpověď