Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nemáte některá zkušenost s velmi bolestivou menstruací, jestli to neznačilo nějaký zdravotní problém, kvůli kterému by bylo těžší otěhotnět?
Budeme se snazit 6.mesic o miminko, tak mě napadlo, jestli to nemůže byt tím, že se nam zatím nezadařilo a zda jste s tímto někdo setkal ![]()
Ahoj, já bolestivou měla, kolikrat jsem ani vstát nemohla, brečela u toho..ale podařilo se na první pokus ![]()
Mohlo by to jinak souviset s endometriozou.
@Pennya Také mě napadlo, ale jinak bolesti nemám, jen max první dva dny.
Přesně tak, nemůžu ani vstát z postele, jít do práce nepřipadá v úvahu.
Jinak ma mám pravidelnou + - dva dny.
Už jsem to řešila i s gynekologem, řekl, ze je to normalni, jenze kolem sebe nikoho kdo to až takhle protrpí nemám, tak se mi to zdálo divny. ![]()
@JancaS84
Dekuji za odpověď, ovulaci jsem měřila první dva měsíce. A podle ovu testu probíhá ![]()
@elialia Ja trpela na bolestivou MS a to velmi a souviselo to s endometriozou a ta ano, muze komplikovat otehotneni..u nas to tak nastesti nebylo a uz cekame druhe mimi..po prvnim porodu se endometrioza zmirnila a bolesti pri ms jsem uz nemela
nech se vysetrit na gynde ![]()
Měla jsem šílené bolesti už od 9ti let. Diagnostikovali mi pak endometriozu a téměř nefunkční vaječníky.
Dekuji za odpovědi, raději řeknu doktorovi ať mi udělají nějaké vyšetření, nebo to zjisti normálně ultrazvukovým vyšetřením pri preventivce?
@elialia bohuzel ne, jde to videt jen laparoskopick..teda minimalne pri te me urovni postizeni..
@Žaludovka
Aha, tak uvidím co mi řekne doktor. Už jsem s nim o tom mluvila a říkal, když nejsou jiné potíže, ze ta bolest je normalni první dva dny menstruace. Tak uvidím
@elialia no uvidis..ona neni bolest, jako bolest..a ano, urcita bolest je normalni, ale ja nebyla schopna prvni dny vstat a cokoliv delat bez neceho na bolest..a kdyz ted uz muzu srovnavat, bylo to velmi podobne casti porodu..
@Žaludovka to mám pravé také, do toho mě chytí i zadá a bolest mi vystřeluje až do stehna.
Mě velmi bolestivou ms způsobovaly cysty, momentálně nemám žádnou a ms klidná ale Dr mě upozornil že mohou potrápit při snaze otěhotnět