Bráchovo děti - zákaz návštěv

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5896
15.8.17 00:08
@J_Doe píše:
A co u tebe mohou dělat?

Není nic horšího, než si načinčat bydlení, a pak prudit děti, ať se toho nedotýkají… Jen tak na okraj.

Každopádně, nezbývá ti, než si se švagrovou a bráchou sednout, a u piva jim vysvětlit, že je ráda vidíš, ale že vy děti vedete jinak. A když budou děti u vás, měly by respektovat tvá pravidla. Usměrňovat je ale musí jejich rodiče, ne ty.

Řekla bych, že by to mělo jít tou cestou, že dětem musíš vymyslet dostatečně atraktivní zábavu, která je u vás povolená… Vyhradit jim „jejich“ hračky, které mohou rozbít atd…

Ta druhá věta je sice asi pravdivá, ale zakladatelka evidentně nemá problém s dětmi obecně, ty její se v domě zabavit umí. A i když by mi dítě někde takhle řádilo, protože se tam oprávněně nudí, tak tam s ním prostě nemůžu chodit. Hotovo…stejně jako když mi řve v MHD dítě a nejde utišit. Jasně, některým lidem to nevadí a pochopí to, ale ostatní na to nemusí mít stavěné uši, jsem na veřejnosti, tak vystoupím, vyřeším pláč a jedu dál. To mi přijde v dnešní době, že stále více lidí naprosto nerespektuje klid ostatních…ať už je to řezání motorovou pilou nebo skotačící dítě…

Příspěvek upraven 15.08.17 v 00:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
15.8.17 00:15

8o To je síla. Jen čtu, radu asi nemám. Taky bych utnula návštěvy. Jsem zvědavá na ty děti ve školce a škole. Jak to, prosím tě, vypadá u nich doma??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.8.17 04:41
@J_Doe píše:
A co u tebe mohou dělat?

Není nic horšího, než si načinčat bydlení, a pak prudit děti, ať se toho nedotýkají… Jen tak na okraj.

Každopádně, nezbývá ti, než si se švagrovou a bráchou sednout, a u piva jim vysvětlit, že je ráda vidíš, ale že vy děti vedete jinak. A když budou děti u vás, měly by respektovat tvá pravidla. Usměrňovat je ale musí jejich rodiče, ne ty.

Řekla bych, že by to mělo jít tou cestou, že dětem musíš vymyslet dostatečně atraktivní zábavu, která je u vás povolená… Vyhradit jim „jejich“ hračky, které mohou rozbít atd…

proč bych u nás měla nechávat cizí děti rozbíjet naše hračky? To ať si dělají se svými. A tedy nechápu ani to, proč bych měla vymýšlet zábavu návštěvě, která se sama pozve :nevim:

• Citovat
  • Upravit
740
15.8.17 08:42

Narovinu? Řekla bych, že ty děti citově strádají - nemají pozornost rodičů a tak si jí svým chováním vynucují. Švagrová přijde, pije kávu a nekontroluje, co provádí její miláčci? Oni moc dobře vědí, že to co provádí, se nedělá, ale pokud něco vyvedou, vše se bude točit kolem nich. Švagrová ani brácha to se svým přístupem k nevýchově nepochopí. Hrajou si s nima oni sami? Sednou si spolu k nějaké hře, jdou kopat do balónu, na brusle, čtou a prohlížejí knížky, malují, a dokážou s nima mluvit i normálně, souvisle, bez křičení…???
Ve školce ani takoví divočáci nebudou mít extra velké problémy - je tam řád, jídlo, hra, volné hry, odpočinek…možná jim teď právě ta školka schází.
Každopádně našlapuj opatrně, pokud chceš udržet dobré rodinné vztahy. Možná bych se jich hned mezi dveřma ptala, co si sebou donesli za hru, co chtějí ukázat mým dětem…zkoušej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.8.17 09:39
@lucenka píše:
proč bych u nás měla nechávat cizí děti rozbíjet naše hračky? To ať si dělají se svými. A tedy nechápu ani to, proč bych měla vymýšlet zábavu návštěvě, která se sama pozve :nevim:

asi tak :palec: za hlavne bych z pocatku zatrhla ty nezvane navstevy a takove to - sla jsem nahodou kolem a stavila se, nesu buchtu, chci ukazat fotky. To bych milou svagrici odkázala do patricnych navstevnich mezi uz tak - domluvit se předem na navsteve, pripadne alespoň v pripade nezvane, nedomluvene navstevy, zavolat předem zda se hodi…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
15.8.17 09:45
@jezek1 píše:
Narovinu? Řekla bych, že ty děti citově strádají - nemají pozornost rodičů a tak si jí svým chováním vynucují.Každopádně našlapuj opatrně, pokud chceš udržet dobré rodinné vztahy. Možná bych se jich hned mezi dveřma ptala, co si sebou donesli za hru, co chtějí ukázat mým dětem…zkoušej

tak ono je vynucovani a vynucovani, pokud si nejsou schopny pohrat dohromady ve ctyrech detech v plus minus stejne vekove kategorii, tak je něco spatne. Když se u nas sejdou deti, staci i netere, tak o detech nevime, natoz abychom je my matky musely zabavovat. Bud zalezou do vody a radi (my dohlížíme) nebo si zalezou s Legem a stavi si, pripadne si vlezou na houpačku/domeček a hrajou si tam.

Zakladatelka není od toho, aby je nudici se zabavovala na nezvanych navstevach.

U takove svoloče, sorry, bych teda opatrne nenašlapovala ani nahodou, naopak - jak by to přesáhlo unosnou mez sprdla bych je všechny, vcetne svagrove - te obzvlast a bratra.
Jako nicit si dům, nechat si exkrementovat do bazenu, rozšlapat kytky, rozbijet hracky a tyrat zvířata? 8o No kde to jsme, nekde na divokem vychode? :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
26583
15.8.17 11:20

Teda takove deti jsem doma jeste nemela :lol: My mivame navstevy deti hodne a casto, ruzne typy rodin, kdyz delame BBQ nebo narozeninovou party atd. Klidne i 15 malych divokych kluku najednou. Jsem smirena s tim, ze me pak ceka totalni binec, obcas nejaka ta smouha na stene (diky za omyvatelne barvy), rozbita hracka atd. Miru „vychovanosti“ vidavam velmi ruznou, do toho je ruzna mira temperamentu u deti. atd Kdyz mam doma nekoho „rizikoveho“, koukam na nej vic a kdyz dela neco co se mi nelibi, hodim svuj pohled ala „zadny kompromis“ a durazne reknu, ze tohle neni v tomto dome dovoleno. Mam tu zkusenost, ze ac poslouchaji deti sve rodice ruzne, mimo domov to byva lepsi. Zatim jsem teda problem nemela. Mam dva zive kluky, jsem na ledaco zvykla, ale jakkoliv trapit zvire, ci schvalne neco rozbijet, to teda ne. Podle meho opravdu jen volaji po pozornosti a vzhledem k tomu, ze rodice jsou pribuzni, tak je to slozita situace, protoze rict jim to, znamena jim vlastne rict, ze spatne vychovavaji sve deti. To teda nenese dobre nikdo. Ale bud jim to nejak reknes, nebo si opravdu sjednas sama u deti vetsi respekt. Ja bych se nebala, kdyz neco sileneho provedout je proste vyprovodit domu s tim, ze porusili pravidla musi jit domu.Ze s tim vyhodis i svagrovou je jasne, ale aspon ta „zprava“ ze nema vychovane deti, neni recena primo, treba to lip zkousne…je to tezke radit, kdyz tu svagrovou nezname :( Jestli to dobre chapu, neco podobneho se uz stalo, takze ja bych svagrovou klidne znovu pozvala ale detem pred ni bych rekla, pokud neco znovu provedou, jdou znovu okamzite domu, a splnila bych to, pokud by se stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.8.17 11:39
@hanka.br. píše:
Pokud je tvým standardem vykadit se do bazénu, zlikvidovat pár věcí a potýrat domácí zvířectvo, pak chápu, že bys nebyla u takových lidí ve své kůži. Pokud to tvým standardem není, v takovém případě mi není jasné, proč bys měla mít problém zakladatelku navštěvovat.

Jako učitelka bys mohla trochu víc rozumět psanému textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.8.17 11:47
@Anonymní píše:
Stavet hranice, proti lidem kteri ji prekracuji stoji zivotni energii. Ja ji samozrejme vynalozim, ale nic extra prijemneho na tom procesu nevidim, je to pouha nutnost. Z tvych prispevku mam pocit, ze me spatne chapes. Pasujes me do role outlocitne materialisticke panicky, ale takova ja nejsem. Rozbiti v zapalu hry rozumim, stejne tak mi nevadi kriceni, behani, neskodne detske sarvatky, neporadek co deti bezne delaji…Co vyzaduju je slusne chovani, respektovani dospelych. Pokud ma clovek o techto vecech povedomi neni pak v roli hostitele ani navstevy ve stresu a nemusi si pri kazde navsteve nechat sestavovat playlist, zakazane muziky,..

Nic takového jsem naznačovat nechtěla. Sama jsem byla taková, že jsem na své věci byla hodně opatrná, tehdy hraček bylo nesrovnatelně méně, než v dnešní době. Neříkám, co je lepší, já nemám ambici rozhodovat o tom, čí přístup je lepší. Sama mám hodně různých kamarádů, se kterými se navštěvujeme, kteří mají různý přístup k věcem. Nekdo je schraňuje, a ani si s nimi moc nehraje, spíš je má vystavené, někdo to prostě neřeší, rozbije se - vyhodí se. Obecně holčičky mají první přístup, kluci druhý, ale i tam znám výjimky, kdy kluci byli super opatrní, a nebylo to tím, že by byli vycepovaní, ale tím, že prostě sami se tak rozhodli.

Bez komunikace to nepujde. Je škoda, že tobě se nechce do konfrontace, nicméně chápu to, příjemné to není. Ale ani není tragédie říct, že prostě u vás jsou taká a taká pravidla, a chceš, aby se dodržovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.8.17 11:51
@lucenka píše:
proč bych u nás měla nechávat cizí děti rozbíjet naše hračky? To ať si dělají se svými. A tedy nechápu ani to, proč bych měla vymýšlet zábavu návštěvě, která se sama pozve :nevim:

Nemyslela jsem dělat návštěvě animátora, ale dát možnost dětem zkoumat svět tam, kde to nevadí, ne na záhonu s kytkami… Také mé malé děti chtěly rýpat do země - v záhonech jsem jim nedovolila, vyhradila jsem jim místo, kde se s motyčkou mohly realizovat dle libosti… Takto jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.17 12:22

@J_Doe Diky za nazory, ale fakt si nejsem jista jestli ctes co pisu. Jak jsi prisla na to, ze se mi nechce do konfrontace? Ja do ni samozrejme pujdu, ale prijemne to nebude pro nikoho, jak jsem psala. Take jsem psala, ze mluvit k detem je jak mluvit do dubu, neposlouchaji a v cinnosti pokracuji. Dal jsem psala, ze jsem je vsechny od sud vyhodila a rekla jim, ze uz je sem nepozvu, ale oni to nepochopili…hold nekdo ma dlouhe vedeni, takze to pak nuti toho cloveka resit konflikt opakovane coz je vopruz, ale co nadelam.

• Citovat
  • Upravit
6021
15.8.17 12:36
@Anonymní píše:
@J_Doe Diky za nazory, ale fakt si nejsem jista jestli ctes co pisu. Jak jsi prisla na to, ze se mi nechce do konfrontace? Ja do ni samozrejme pujdu, ale prijemne to nebude pro nikoho, jak jsem psala. Take jsem psala, ze mluvit k detem je jak mluvit do dubu, neposlouchaji a v cinnosti pokracuji. Dal jsem psala, ze jsem je vsechny od sud vyhodila a rekla jim, ze uz je sem nepozvu, ale oni to nepochopili…hold nekdo ma dlouhe vedeni, takze to pak nuti toho cloveka resit konflikt opakovane coz je vopruz, ale co nadelam.

z jedneho tvého příspěvku jsem získala pocit, ze než abys je konfrontovala a hájila si pravidla, raději je zvát nebudeš. Jinde ale píšeš, ze s nimi promluvis, takze neporozumeni je na me straně. Omlouvám se, a drzim palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
15.8.17 12:55
@J_Doe píše:
Jako učitelka bys mohla trochu víc rozumět psanému textu.

Ztrácíš úroveň. Nejen učitelé rozumí psanému textu a tobě jsem porozuměla velmi dobře. Není nutné se povyšovat a ani není nutné dokazovat zakladatelce, že ona je ta špatná, když si nechce nechat kadit do bazénu, takže bys k ní na návštěvu chodit nechtěla. Nevím, jak to chápou ostatní učitelé zde, ale pro lidi nekadící do bazénu je podle mě u zakladatelky vždycky káva na stole a příjemná společnost taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
15.8.17 13:03
@hanka.br. píše:
Ztrácíš úroveň. Nejen učitelé rozumí psanému textu a tobě jsem porozuměla velmi dobře. Není nutné se povyšovat a ani není nutné dokazovat zakladatelce, že ona je ta špatná, když si nechce nechat kadit do bazénu, takže bys k ní na návštěvu chodit nechtěla. Nevím, jak to chápou ostatní učitelé zde, ale pro lidi nekadící do bazénu je podle mě u zakladatelky vždycky káva na stole a příjemná společnost taky.

Teda, prijde mi, ze se tady @J_Doe krapet krivdi. Ze by se povysovala ci dokazovala zakladatelce, ze je spatna v jejich prispevcich fakt nevidim. Jsou tam nejaka nedorozumneni, ale jinak jsem asi slepa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
15.8.17 14:46
Souhlasím. Mně přijde, že některé příspěvky @J_Doe jsou celkem konstruktivní, rozhodně k diskuzi, pokud by byl zájem z druhé strany.
@Lenka_Hal
@Lenka_Hal píše:
Teda, prijde mi, ze se tady @J_Doe krapet krivdi. Ze by se povysovala ci dokazovala zakladatelce, ze je spatna v jejich prispevcich fakt nevidim. Jsou tam nejaka nedorozumneni, ale jinak jsem asi slepa…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová