Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LimitedEdition píše:
Ale já je tím nevychovávám, jen se mi nechce je napomínat a stokrát vysvětlovat, že jsem jednou tak starší a husy jsem s nima nepásla. A ony si to nějak osobně neberou ani se neurazí, prostě ví, že v tu chvíli mají hodit zpátečku. Když přestřelí tak se ještě omluví. A ano, moje dítě když je třeba tak také usměrní. Ale ony zase nejsou takové cholerické megery jako já, takže spíše jen zvýší na malou hlas když už to zavání nějakou katastrofou. Ale holky jsou to zlaté a moc hodné jen to s nimi občas tříská
A stejně mi často říkají, každá zvlášť, že jsem její nejoblíbenější ségra a když můžou tak u nás smrdí od rána do večera a samy se nabízejí s pomocí s malou nebo domácností. Miluju je, když občas lituju, že jsou už tak velké, že je nemůžu ohnout přes koleno puberťáky
A když bude třeba tak ten lepanec dostanou i ve 30
My dvě máme tak rozdílný názor na výchovu, že už to víc ani nejde.
Neumím si představit mlátit pubertální děti, natož starší lidi. Pochopila jsem to tak, že „lepance“ u vás asi nahrazují komunikaci, a to mi nepřipadá jako vhodný vzor. Jak myslíš, že se holky budou chovat k ostatním, když dospějou do pozice síly? (Nevím, kdy se tak stane, když předpokládáš, že ještě ve 30 se nechají mlátit…) A co když tam nedospějou včas a najdou si partnera, který s nimi bude „komunikovat“ stejně? A jim to dokonce bude připadat normální…?
Nevím…
snad víte, co děláte…