Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Brala některá z vás clostilbegyt?? Mě ho doktorka předepsala.. ale po přečtení pribalového letáku mám docela strach si ho vzít
potřebuji denně fungovat, jezdím autem atd… jak jste ho snášeli?
Taky jsem ho brala půl roku a bez nějakých vedlejších účinků. I bez těch pozitivních.
@Káča jk já ho brala dva měsíce, v době užívání byly nějaké lehčí problémy, trošku mě trápila nevolnost ale nic hrozného, ale stalo to za to. Otěhotněla jsem druhý cyklus.
Brala jsem, snasela jsem ho dobre. Akorat jsem mela obcas navaly vzteku, ale to mam asi i bez nej a rozbrecela jsem se, kdyz manzel koupil muj oblibenej chleba
otehotnela jsem druhej cyklus.
Brala jsem ho 2×3cykly a vedlejší účinky to vesměs nemělo. Většině rizik se dá předejít folikulometrií, předpokládám, že máš dostatečně odpovědnou lékařku, která tě bude během užívání sledovat.
@Káča jk Ahojky já ho teprve beru prve, musím zaklepal zatím žádný vedlejší účinek to nemá. Trpim na oblasti hlavy, a to jeden lék mě udělal
.
Brala jsem ho 4 mesice, stalo me to - jen- 8 kilo navic. Ale za to se jich nemuzu zbavit.
@Janli no to nevím jestli mě bude sledovat během užívání, mám to balení na dva cykly… pak se ji mám ozvat ![]()
@glaubie píše:
Brala jsem ho 4 mesice, stalo me to - jen- 8 kilo navic. Ale za to se jich nemuzu zbavit.
Jaaaj, tak to doufám ze mi nepůjde váha nahoru
. mám dobrý spalování, hodně cvicim tak snad nee.. a mám ho na dva cykly jen..
@Staninka30 píše:
@Káča jk Ahojky já ho teprve beru prve, musím zaklepal zatím žádný vedlejší účinek to nemá. Trpim na oblasti hlavy, a to jeden lék mě udělal.
Tak já si vzala včera večer poprvé
tak uvidím co to se mnou udělá
doufám ze nic vedlejšího
![]()
@Káča jk To jsme dvě, i já včera první prášek, ale zatím nic zvláštního se nestalo. A to jsem makala celý den, v práci.
.Jen v noci opět vzbudila bolest hlavy.Ale migreny mám stále a furt dokola.
..Jen gyndarka, jak jsem psala, mě předepsala, Norithisteron a ten teda měl šílený změny u mě.
.
@Káča jk ja chodila 4× tydne do fitka a nepomohlo nic, kynula jsem jak buchta. Ale hlavne to ma vetsi benefit, zacla jsem pravidelne ovulovat a mam syna, cert vem 8 kilo ![]()
@Káča jk píše:
@Janli no to nevím jestli mě bude sledovat během užívání, mám to balení na dva cykly… pak se ji mám ozvat
Takže další felčar, co není schopný dodržet nutné postupy. Při užívání cb, je nutné dělat cca 13 den cyklu folikulometrii, aby se zjistilo, zda vaječníky reagují a jestli nereagují moc. Problém je, že může dozrát více folimulů a pak hrozí vícečetné těhotenství. Máš alespoň ultrazvukem prokázané anovulační cykly?