Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Philippe píše:
Okrádat? Peníze jsou i její! Manželé musí mít stejný standart. Že je hovado a nechává si je pro sebe, to už je jiná. A manželství rozhodně udržet nechce. Kdyby došlo k soudu, mohla by říct, že celý výdělek nepřiznává. Jinak má na ni vyživovací povinnost i po rozvodu. Pokud nemají předmanželskou smlouvu.Příspěvek upraven 19.07.13 v 08:53
jo..okradat..tak by som mu povedala nech navali prachy, ale nie tajme mu liezt do penazenky a corovat..
..kde to sme..vyzivovaciu povinnost chapem, ale nehnevaj sa na mna, Ty ich poznas, ze pises ze chyba je len na strane manzela???..ved vzdy za to mozu obidvaja..
Mám tam trvalé bydliště. ale on mě prostě vyhazuje ať jdu pryč. už jsme na sebe jak cizí lidé, jen tu spolu bydlíme. dostala jsem peníze z dědictví cca 550tis a něco jsem měla svého našetřeného. všechno jsem mu dala..jsem blbá, teď to vím…právník nepomůže. to co my vyměří z jeho platu nebude ani na jídlo pro mě a malou..
A jak píše @Seizdra, je to tvoje blbost, že jsi do jeho bydlení vrazila svoje peníze a nemáš na to papír. Tím se do tebe nechci navážet, ale určitě jsi někdy musela někde číst, nebo slyšet, jak jeden s druhým (s prominutím) vy**bal, co se týče tohoto..
Tohle dělá už dlouhý léta moje přítelkyně. Ten její ji moc peněz na byt a jídlo nedává, ona má dceru z prvního manželství a tak mu občas( často) sáhne do ledvinky a uloupí si tu 2000,– jindy 1000,–, jednou se v práci chlubila, že mu šlohla 5000,–. Neříkám, že je to správný, ale děje se to…
@Seizdra píše: Ženský já to opravdu nechápu. Jak sebou může někdo nechat takhle zametat a jak některý dokážou být tak hloupý a vrážet do cizího, kde moje jméno nefiguruje jinde než na zvonku.opravdu, přestaňte být tak hloupý a naivní, že VÁS přece nikdy neopustí a když jo, tak vás určitě vyplatí, je to gentleman ne?
pozor..ona si to teraz po častiach vybere zo šrajtofle… ![]()
@Ve-ru píše:
Proč benzin? Co třeba jezdit MHD? Já nevím, dělej, jak uznáš za vhodné, je to tvoje věcAle myslím, že tohle není jediné řešení, ale spíš nejpohodlnější. Já osobně bych na toto neměla žaludek
když budu jezdit MHD, která tu jezdí 3× za den tak se do té práce ani nedostanu. koukám se po práci ale zatím jsem nenašla nic co bych mohla zvládnout s dítětem a školkou o 8 do 16h…a poloviční úvazek mou situaci neřeší, nestačil by asi ani na tu školku
@colafit Já teda vím z okolí, že manželka platila na bývalého muže přes dvacet let výživné, prostě si zažádal a nikoho nezajímalo, že spolu dávno nejsou. A byl na pracáku. Jen o tom spousta lidí neví. Určitě to nebude hodně peněz, ale soud zajímá jen to, aby manželé, i bývalí, měli stejný životní standart. Bohužel, o tom taky manželství je.
Já se tu fakt musím smát nad tím, co tu některé puritánky vymyslí. Asi nemáte děti, že? Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Ty peníze jsou i její, když jsou manželé. A PŘEDEVŠÍM má na ně nárok jejich dítě, že jo..Představa zakladatelka na ulici s plačícím dítětem - nemá kam jít, co jíst - ANO, vezmi mu to, je to hajzl a ty jsi do něj vrazila až moc. ![]()
@monika999 odborník je jí k ničemu ve chvíli, kdy jí vyhodí, protože dokud nebude soudem vyřešena péče o malou, výše alimentů a výše vyživovací povinnosti k ní, budou asi jíst trávu…mě opustil manžel ze dne na den se čtyřmi dětmi, z toho 3-měsíčním miminkem doma..otočil se zády a neplatil ani korunu, kdyby jsem nebydlela s mamkou, která vydělávala, asi by jsme šly dcerami pod most…soud o svěření do péče trval rok a měsíc od jeho odchodu a stejně mi od února nevyplatil ani korunu, kdo ho donutí? teď je to na exekutorovi a Policii, ale co bych dělala celý rok nevím
za mě zakladatelko, vím v jaké jsi situaci, byla jsem v podobné a pokud vyhrožuje, že vás vyhodí nebo abys šla, brala bych mu..opatrně ale brala…musíš myslet na sebe a dceru, když on se chová jako hulvát a za právníkem si zajdi, poradit se, ale počítej, že než soud něco odklepne a ona začne platit, musíte se spolehnout na sebe
držím palce
![]()
No, já bych řekla, že po právu jsou to vaše společné peníze. Ale morálně je kradeš. Nebylo by férovější říct mu na rovinu, že chceš, aby ti dával víc peněz nebo, aby ti vyplatil tvou investici do bytu?
@triada píše:
Já se tu fakt musím smát nad tím, co tu některé puritánky vymyslí. Asi nemáte děti, že? Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Ty peníze jsou i její, když jsou manželé. A PŘEDEVŠÍM má na ně nárok jejich dítě, že jo..Představa zakladatelka na ulici s plačícím dítětem - nemá kam jít, co jíst - ANO, vezmi mu to, je to hajzl a ty jsi do něj vrazila až moc.
Brát někomu peníze bez jeho vědomí je prostě krádež a můžete se ohánět čím chcete.
@colafit píše:
No, já bych řekla, že po právu jsou to vaše společné peníze. Ale morálně je kradeš. Nebylo by férovější říct mu na rovinu, že chceš, aby ti dával víc peněz nebo, aby ti vyplatil tvou investici do bytu?
nevyplatí. řekl že by si na to musel vzít půjčku. a že neví jak by to udělal. a v hotovosti mi nic nedá, ani na to stěhování. jen se mi vysmál…
@nepř. G12 píše:
Brát někomu peníze bez jeho vědomí je prostě krádež a můžete se ohánět čím chcete.
V manželství jsou přece peníze společné, kdyby měli jako normální manželé společný účet a ona si peníze vybrala, tak to bude taky krádež???