Poradna duly
Jana Čurdová
ahooooooooooooj!!!
no stejfo, furt struham dobrotu
, ale nie, ale musim sem pustat aj igora, aby sa nepovedalo ![]()
a co cesto`? podarilo sa? to urcite ![]()
ja som bola vcera strasne vytocena, lebo uz mam take podozrenie ze moj svagor je bud alkoholik alebo je zavisly na automatoch alebo oboje dokopy
, sestra bola vcera na odpoludnajsej a on bol uz poobede taky ozraly ze mal prechcane monterky a potom sme isli na toho mikulasa a on isiel potom s detmi domov, ale igor zostal este s fotrom vonku a ked sa vratil o jedenastej tak mi povedal, ze ten svagor bol zase v hospode a to sestra samozrejme este robila,
chudata decka
ale to sem vobec nepatri, tak sorry
![]()
nikol gratulujem k peknemu zazitku!!!!
a gissele neboj, velkost bruska nema nic spolocne s velkostou babetka
bud rada ze nemas take pupendo, sak to zavadzia pri vsetkom ![]()
inak ja uz som dostala 2 x taku hroznu krc do nohy, no fuj
, ze prej je to nejakym nedostatkom vitaminu, tak som nabehla kupit calibrum mami alebo co to je a dufam, ze uz to bude OK ![]()
Dobré dopoledne přeji.
misurdo normálně dneska jsem dostala takovou křeč do nohy, že jsem myslela, že se zbláznim. Normálně pak skoro dva dny kuhlám. Je to příšerně nepříjemný a dlouho mě to nechce pustit. A je to vždy pravý lýtko. Nechtěla jsem to sem psát, páč mám pocit, že je toho už nějak na mě moc, tak abych nevypadala jako nějaký hipochondr nebo že si pořád stěžuju na nějakou bolest
. je fakt, že jí špatně snáším, ale koho by to bavilo pořád poslouchat
. Tak jsem to nakonec napsala. Abys věděla, že nejsi sama. A vitamíny beru Gravital a že by mi to pomohlo… no mám je i tak… i když mi řikali, že málo piju, což mají bohužel pravdu
.
Gissele - to jsem ráda že tě tu zaze vidííím. Jsi se dlouho neukázala
. Já jsem měla od svýho domova testy daleko, ale hned vedle bydlí máma, tak jsem se pokoušela taky ty dvě hoďky přetrpět doma a nepustili mě. Navíc od některých těhu chtěli po hodině moč (což moje doktorka nevyžaduje). Řikali, že bych se neměla namáhat ani moc hýbat. Tak radši počítej s tím, že by tě pustit nemuseli, ať pak netrpíš, že sis nevzala čteníčko nebo tak
. I když kdyby jo (podle mě by je to nezabilo) bylo by to fakt příjemnější
.
Nj ty krece to jsou mrchy, ja jsem je mela hlavne v noci, porad me to budilo, nejhorsi je kdyz dostanes do obou, me pomahalo jedine udelat jako most
proste se o ne oprit az mi nejak kruplo v kotnikach nebo kde a bylo to dobry, dr. rikal ze je to taky tim horcikem, tak uvidime, za posledni ctyri dny co to beru sem je nemela ani jednou, predtim nekolikrat za noc
Ona sestra prave rikala, ze je dobre ze to mam kousek domu, ze si muzu odskocit a pak prijit, tak snad
ale ono se tam sedi celkem dobre, ctenicko tam taky nejaky je a kaficko mi tam udelaj taky (treba by to bylo klidnejsi nez doma
)
Btw. dneska jede Milis k dedovy
![]()
Nj ty krece to jsou mrchy, ja jsem je mela hlavne v noci, porad me to budilo, nejhorsi je kdyz dostanes do obou, me pomahalo jedine udelat jako most
proste se o ne oprit az mi nejak kruplo v kotnikach nebo kde a bylo to dobry, dr. rikal ze je to taky tim horcikem, tak uvidime, za posledni ctyri dny co to beru sem je nemela ani jednou, predtim nekolikrat za noc
Ona sestra prave rikala, ze je dobre ze to mam kousek domu, ze si muzu odskocit a pak prijit, tak snad
ale ono se tam sedi celkem dobre, ctenicko tam taky nejaky je a kaficko mi tam udelaj taky (treba by to bylo klidnejsi nez doma
)
Btw. dneska jede Milis k dedovy
![]()
Tak křeče mám taky, zatím jenom v noci, když se natahuji.
gissel tak nech ti dopadnou dobře testy a když budeš doma, tak si budeš moct aspon trochu uklidit.
Co ty nato? ![]()
Misurdo toho Igora musíš taky trochu napomenout. Nech seká latinu jako ty. ![]()
Testo se povedlo, ale dneska se ukáže jestli se dá i něco z něho upéct. Doufám, že jo. Jinak mě trefí.
Ahoj holky,
hlásím se zase ke kontaktu.Test na cukrovku dopadl dobře - HURÁ
. Jinak se mi celkem ulevuje. Už to vipadá jen na rýmu.
Gissel- držím Ti palce na test
Určitě to dobře dopadne. ![]()
Nikol- gratuluju k Terezce
Jinak mykóza ze sladkého - jj, mám taky zkušenost. Ale bude to OK! ![]()
Misurdo - nedělej si starosti s rodinkou( to víš, těžko se to kousá- já vím,ale zkus se nestresovat) A co mrňata na čerta ??? Neplakali ???
Stejfko- tak ty budeš na dovolené 2 týdny, a ch jo!!! Hele tak to půjdeš už brzy na mateřskou??? A co cukroví, mňam?? ![]()
Jinak náše mimčo zdraví Vaše mimča… kope jako blázen- HURÁ !!!
Petas cukroví uvidíme dneska. Jestli se povede, nebo poputuje do koše.
To je dobře, že jste v pořádku. Verunka taky kope jak o život. Čím víc se tam tlačí, tím víc ji cítím. Ale to je dobře. Jinak mi začala nějak tlačit na spodok, když díl chodím tak mně pobolívá bříško.
U nás už od večera hrozně prší, všude vody a vody. To je prosinec.
Kdybych se už neozvala, tak vám přeji krásný víkend, opatrujte bříšká a hlavně si hezky odpočiňte. A doufám, že bude lepší počasí.
ahoj holky, jak jsem byla u doktorky, dostala jsem takový dárkový balík všech možných nesmyslů a reklam a časopisů a takových těch věcí co tě lákají - napište svoje údaje a pak se nás už nezbavíte… budeme posílat a posílat a vy nám budete platit a platit
. No a mezi tím jsem našla zajímavý prospekt:
Reforma zdravotnictví 2008:
Vše důležité o poplatcích, doplatcích a limitu 5000,–Kč
No a jenom to zjímavé pro těhule: ![]()
Lékař - 30,–Kč …
… pozn. neplatí se, jde-li např. o preventivní prohlídku, těhotenskou , laboratorní vyšetření, rentgen, vyžádané ošetřujícím lékařem.
Lékárna - 30,–Kč
Nemocnice - 60,–
Poplatky nebudou platit …
Tak holky je to jenom takový výňatek - zbytečný toho psát víc - já jen že si musíme připravit k tomu všemu ještě peněženky. Dítě nedítě. Docela mě to rozčílilo http://www.sirmi.ic.cz/smajl/61.gif. Stát dělá, jako by narozený děti vůbec nepotřeboval. Naopak - potřebuje naše peníze
. No nic - tak to já jen pro zajímavost. Paaa
no nikolo, u nas to zrusili a u vas to zaviedli
, ![]()
a k tomu si pripocitaj keby si si chcela zaplatit svojho lekara k porodu
, no hruuuuuuuuuuza a ani si nechcem predstavit keby nastali nejake problemy a musis tam ty alebo babetko zostat lezat mesiac alebo kolko
tak snad bude vsetko OK ![]()
petas tak supr, ze to mas vsetko v poriadku , gratulacia
![]()
inak igor pojde buduci tyzden na osobny pohovor do jednej firmy, tak az bude v robote budem tu za pocitacom kralovat ja
![]()
a gissele aj ja ti drzim palce na ten test ![]()
zdravim vas tehulky ![]()
tak hekticky tyden je za mnou a opet nestiham docitat. uz jsem se chystala parkrat napsat, ale vzdycky me nekdo vyrusil nebo jsem padla za vlast
jinak vsem gratuluji k dobrym vysledkum jak s mimi tak s cukrem. beru to vse najednou, abyhc nahodou nekoho nevynechala.
werco- drzim p=alce at to prekonate a brzy si najdete svoje bydleni
stejfo-jak dopadlo cukrovi??
s tema krecemahrozny. ja jsem ted parkrat citila jak to na me jde, tak jsem si lupla magnesium a zatim dobry..
jinak minuly tyden jsme si privezli kocarek, nevim, jestli jsem uz hlasila. fotku hodim asi zitra, je na inzerat, ale vypada jako novy. jinak jsem se byla ptat na par veci na socialce kvuli penezum a pry od noveho roku rusi odchod na materskou osm tydnu pred terminem a bude jenom sest. to je teda blby. docela jsem se tesila, ze pujdu driv.
jinak se vsechny opatrujte a davejte na sebe pozor!!
Dobré ranko
!
misurdo myslím že jediné, co vám zůstalo jsou ty polatky za recept, ne? Mara řikal, že platili 60,–Sk. Nebo tak nějak… v každým případě řikal jako ty, že se to zrušilo a u nás se to zavede. Ale nevidím tomu dlouhého trvání. To zase zavedli aby znepříjemnili život těm, který to postihne a za chvíli to zase zruší. Stejně jako přijímačky na školu, porodné a tak. Chápu, že všude je něco, ale tohle je mazec. Jak kdyby byli bez mozku.
Já jedu dneska k mamince pomoct jí s cukrovím. Kdo ví, třeba na mě dáchnou konečně ty Vánoce
…
Tak pa Zatííím
Ahoj maminy, konečně jsem zase tady. Zkombinovalo se mi toho nějak moc najednu a byl z toho pěkný výpadek. Nejdřív nešel internet, pak onemocněl Jéňa a nakonec jsem to chytla i já. Skončila jsem na antibiotikách - v minulém těhu mi totiž z podobné rýmy museli nakonec píchat ucho kvůli zánětu, tak tentokrát jsem se bála dopředu.
Jinak všem gratuluju k samým dobrým výsledkům - test na cukrovku jsem taky docela přežila a dopadlo to dobře. Bříška se tu kulatí jako o závod.
Nikolaa - dodatečně ti přeju moc a moc štěstíčka v manželském životě a hlavně spoustu trpělivosti. Jo a ten kočárek je moc pěkný - hlavně ta kolečka jsou super.
Taky se hlásím do klubu s mykózou - mám to asi z těch antibiotik, na kontrolu mám jít až 20., tak to asi nevydržím - hlavně se bojím, aby nebylo hůř.
A křeče - ani nemluvím - v noci musím vyskakovat z postele a protáhnout nohy - nic jiného nezabírá
Ahojky!
Anel - souhlasím s tebou. Dnes v noci jsem křeč nedostala, ale celý den mě bolela noha, jako kdyby tam číhala. Máma řikala, že je to jasná křečová žíla. Už je i vidět, fešanda. Moc pěkně to vypadá
. No a s mykózou jsem na tom už líp. Skoro úplně dobře. Dr. mi předepsala něco na recept (v ledničce to mám mít) a je to super. Ze začátku to trošku pálí,ale usnout se s tím dá a celý druhý den je to OK, což je super. Bez receptu jsem si měla koupit Gynopevaril (149 Kč
) a bylo to horší než lepší - vedlejší účinky to má svědění a pálení, tak jsem to nepobírala - jako bych se právě toho nechtěla zbavit. Tak to moc nedoporučuji. Nejlepší bude si tam zajít a něco na předpis… A děkuju za přáníčko (mám super chlapa
) a za pochvalu. Pa pa ![]()
ahoj babky!!!!
tak ja som bola dnes nemozna, behom dna som 3 krat zaspala
som zvedava co budem robit v noci
![]()
ale aspon som porobila poriadok a napiekla medovnicky, uz ich len ozdobit , ale to necham na inokedy lebo ja sa s tym tak prplem az ma z toho boli chrbat
![]()
jitus parada, gratulujem ku kociku a aj tisko zavidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
![]()
anel na teba som uz aj zabudla
, ale dobre ze ste uz v poriadku ![]()
a nikol jak dopadlo to cukrovi u vas?
Dobré ranko.
Cukroví dopadlo dobře, jen dva nový druhy, který jsme zkoušely letěly hned do koše
. Tak to byla docela škoda peněz a času. Ale ty jasný recepty, který se dělají každý rok dopadly dobře. A slepovat a slepovat a slepovat. Měla jsem toho pak už plný zuby
. No a doma se mi zhroutily dvě poličky, tak to tady vypadá jako po výbuchu. Tak to vezmu z gruntu a spojím to s velkým úklidem
. No - tak do toho
.
A co jsou to medovnicky? Jediný co si budu dělat sama jsou vosí hnízda. Hned jak bude výplata, tak se na to vrhnu a moc moc se na to těšííím. Zbytek nafasujeme od maminky
.