Poradna duly
Jana Čurdová
dobry vecer!!!!!
dajmo, tak ja pouzivam jednorazove, lebo sa mi nechce prat a zapravat latkove..............proste lenivost plus mam viac casu!
a s tymi dvojickami ma to tiez mrzi
je to hrozne, clovek moze len dufat, ze sa to jemu nestane, ked je to teraz tak caste ![]()
macko tys bola zase u vasich???? to uz vas ani neuvidim este jak tehulu??? ![]()
baby aj tak mate sikulky s tym curanim a kakanim
my stale nic, len vcera a prvy krat vycurala do nocniku, ale bola to nahoda
no niekedy sa to nauci, ale toto leto to nebude
![]()
nikol a proc sa neprihlasis????
![]()
Misurda:
dajmo, tak ja pouzivam jednorazove, lebo sa mi nechce prat a zapravat latkove..............
co má být to „zapravat“
Nějak tomu slovu nerozumím… Jinak díky a až bude víc odpovědí, tak se posuneneme o krok dál..
Ahoj holky,
tak já se jdu zase chlubit…
Včera jsme byly 3,5 hodiny ve městě bez pleny a v pohodě. Před barákem jsem zase zkusila trávu, ale nechtěla a doma do nočníku hned jak dosedla. Dneska jsme vyrazily z domova ve 3 hodiny s nočníkem, v 5 si na něj venku sedla a vyčůrala a pak až doma v 7.45 i s bobkem. Holky já mám doma hvězdu!!!
![]()
Vzhledem k naší nechuti k trávě jsem si objednala skládací nočník na cesty.
![]()
Dajma - já jsem používala látkovky jen doma. Ze začátku i na noc, později jsem na noc začala dávat ekologický jednorázovky Moltex. Kvůli větší savosti. Na cesty nebo návštěvy, prostě kde jsem věděla, že budu přebalovat jsem taky brala ty Moltexky. Teď látkovky už nepoužívám, protože je holka přes den bez pleny…
To si tady tak teď machruju a modlím se, aby jí to vydrželo.
![]()
Jo a ty jednorázovky jsem používala taky z pohodlnosti.
![]()
VEndulko no čumím a čučím. To je super, Danule je fakt šikulka. to my jsme se zase asi 3 krát počurali,ale ona ted čúra 5× za hodinu.
Normálně nestíhám. Ale byli jsme na kole a to vydržala.
Jednorázovky taky z pohodlnosti.
Dneska jsme byli na rok a půlroční prohlídce a na očkování. Váží 11,34 kg a měříme 84 cm. Doufám, že nebudou horečky.
Ahoj, holky,
Vendulko - jste holky šikovný!!!!! ![]()
My taky fungujeme bez plen, ale rozhodně to není bez nehod. Nejčastější nehody jsou, když hlídá táta (věří Ellče její odpověď NE, nechce se mi čůrat) a když je vzrušená hraním nebo tak. Většinou to je tak 1× za 3-4 dny se nějaká ta nehoda povede. Zatím nejsme tak dobrý, aby si sama uměla sundat kalhotky. Takže doma ji nechávám pořád běhat nahatou a pak mám klid - odskočí si kdykoliv sama, vyčůra a zatleská ![]()
Mišurko, byla jsem u našich a nevystrčila jsem prakticky nos. Teda byla jsem tam od té středy, co jsme se pak v sobotu měly potkat ještě dva týdny. A teď už určitě nikam nepojedeme, protože je mi fakt zle ![]()
Dajmo, já jsem se začala zajímat o látkovky a bylo hned několik důvodů, proč jsem do nich nakonec nešla (a moc mě to mrzí):
a jeden obrovský důvod, proč bych do nich šla - že se snažím chovat ekologicky a po každém miminku zůstane 1,5 t odpadu, který navíc nelze nijak separovat, recyklovat apod.
Teď bych to celé zvážila znovu, ale opět se mi při všech okolnostech nechce do tak vysoké jednorázové investice…
čau holky,
jdu vás jen na rychlo pozdravit, vůbec nestíhám. Teď jsem měla týden brigádku na place na prezidenstský, záskok za dovču a malá byla u našich a v neděli večer se chystáme na dovču. Takže peru, balím, uklízím.
Jen jsem postřehkla Lost - MOC MOC GRATULUJU A TEDA ŽENSKÁ TO JE POŘÁDNÁ
Tak se mějte a dobrou
čauky, tak jsem vás dočetla, no moc toho nebylo, fakt to flákáte.
Dajmo, fotky krásný, jednorázovky používám kvůli pohodlnosti a opravdu nepatřím mezi ty, kteří se za každou cenu chovají EKOlogicky nebo používají všechno BIO. Prostě normálka, žádný hrocení a přehánění.
Macko, vydrž, ještě 2 měsíce??? To uteče jako voda!!!!!
Nikol, ten plavčík tě teda pronásleduje
hihi, no aby mu to Mára nevytmavil ![]()
Misurdo, vítej, fotky už asi nestihnu, co? No tak mrknu na ně až se vrátíme. A buď v klidu, plenu máme i my, ale nějak mě to přestalo vadit.
Vendul a vám velikánská gratulace. To je vidět, že ses snažila a trpělivě Danku na ten nočník dávala. Ale skládací nočník, to fakt neznám, prosím fotku.
tak pa, jdu nás připravit do ZOO, Roska huláká, že chce na slony a žirafy.
K
ahoj ženský, moc vás všechny zdravím ![]()
VENDY- no klobouk dolů, vy jste ale frajeky, my zatím chodíme pěkně na nočník, ale doma a ven jen s plínou, ještě jsem slabota na to jí dávat kalhotky a převlíkat počůrané kaťata
,ale jednou k tomu musí také dojít že jo, každopádně jste šikulenky šikovné ![]()
DAJMI- tak já se připojuji k holkám, jsem strašně pohodlná a jednorázovky mi vyhovují a také hlavně kvůli tomu praní, ale ekologicky bych se chtěla chovat, ale ještě jsem k tomu jaksi nedospěla
, toť ode mě asi tak ![]()
MARCELKO- mamino vydrž, za chvíli budeš mít Šimonka u sebe a věřím, že těhotenství přes léto musí být vážně šílené
, ale když se semínko zaseje a to nevíme kdy
,tak si nemůžeme vybírat že ano???? pokud se to neplánuje
tak ještě chvilinku vydrž, ono to uteče jak voda a v rámci možností odpočívej jak můžeš ![]()
VENDY- skládací nočník
![]()
Ahoj holky! Tak my jsme doma, ale naprosto nepoužitelní. ve čtvrtek k nám na chatičku přijeli známí, tak jsme trošičku kalili apak se to už jenom vezlo
v sobotu též, no byla jsem ráda že jsem ráda ![]()
Já ani nevím na co dřív reagovat…
Dajmo - jednoduchý, u mě to nejvíc vystihla Poly - protože jsem líná a protože jsem k ekologii ještě tolik nedospěla. Tady jsem kontejnery na tříděný odpad viděla snad jenom na jednom místě a bylo to pěkně daleko…
No a dobrovolně si přidělávat práci ještě k mojí práci, mít non-stop postavený kýbl s namočenýma plýnama a dokola prát a žehlit… prostě když to jde jednoduše…
Vednul - no vy jste prostě hvědzy, my to teda budeme mít složitější, já jsem hrozný lajdák, tak zvažuju, že prostě začne rovnou chodit na záchod, nebo já nevím jak jí to mám naučit, páč si myslím, že to to dítě pořád nechápe… když má nakadíno v plíně, tak si na ní hrabe a vadí jí to, takže to poznám a přebalím, ale že by se vyčůrala do nočníku, to ještě nikdy. Běhala tu týden nahatá a jediný co z toho bylo byla non-stop vytřená podlaha
- tak já teda nevím…
Mišur - no nepřihlásila, páč jsem dala jen odkliknout a pak psala… ti teda povím, že s tou myší na notebooku mi všechno trvalo dvě hodiny… zlatá moje laserovka
![]()
Mací vydrž! Za chvíli to budeš mít za sebou!!!
Tak já teda zase jdu… tak pa ![]()
Ahoj holky,
tady je ten nočník. http://www.cestovni-nocnik.cz/ docela drahej, ale já mám pocit, že to prostě koupit musím, když už jsme tak daleko… Včera jsme jely na výlet, tak jsem vzala zase normální nočník, na parkovišti ho vytáhla, holka se vyčůrala a bylo. Já mám děsnou radost!!
![]()
Vždycky, když se tu chlubíte, co všechno ty vaše děti uměj, tak jsme prostě stále pozadu. Ale tohle jsme tu teda vyhrály…
![]()
Akaca - teda vy jste v tý ZOO fakt furt, viď?
No ale proč ne, že jo? Když se tam Rozce líbí.
![]()
Vendul, to jste teda vyhrály na plný čáře
![]()
víš co, když Roska jde ke dveřím a chce vidět žiži a slony, no tak to je plán na odpoledne jasný. Dneska jsem jí dala tchýni a my balíme a uklízíme před odjezdem. No celkem je doma chaos. Největší bomba, že Petr teď na pumpě zjistil, že máme sjetý kola do pily. To je špatnejma tlumičema, takže po dovolený máme super novou investici. Jo a kola máme nový od dubna jsou to ty nejlepší Pirelli, no a taky podle toho stály
. U nás fakt nemůže proběhnout aspoň půl roku v klidu, bez stresů a nečekaných finančních výdajů. A hlavně teď při mateřský, kdyby to bylo aspoň s normální mzdou.
No jo, tak jsem si postěžovala a jdu jíst.
papa
tak už musím vypínat počítač, tak holky čus čus za dva týdny.
papa K
Tý jo akaco, tak to jsem tu už decentně pozdě, co?
![]()
Tak si to tam moc moc užijte, budeš nám tady chybět
dva týdny - dlouhá doba!
Holky a kam vůbec akaca jede?
asi jsem to trochu přehlídla
![]()
nazdar holky tak vas zdravim.Pustily nas v patek ale nemam moc casu dnes jsem s holkama sama a to teda nevim jak to zvladnu.a nato aby pochopila ze musim zrovna kojit kdyz ona si chce hrat no tak to budu muset nejak vymyslet neni to jednoduche.
![]()
jinak abych vam v kratkosti popsala porod.V utery jsem mela nastup do porodnice na vyvolani.V nedeli predtim mi ale vecer zacaly kontrakce po 10minutach a trvaly celou noc ale daly se prezit nic hrozneho to nebylo.Rano prijela mama a rikam ji hele pojd pujdeme do poradny at me omrknou a bud nas poslou domu nebo si me tam nechaji stejne mam nastup v utery.Tak sme jely a ja byla otevrena na 3cm takze jsme sly rovnou na sal.To bylo asi po 10.00.Tam to bylo ok do ty doby nez mi na:,–(ily oxytocin.Holky nechci strasit ale muj 2porod byl teda horsi i ty kontrakce no fuuuuujjjjjjjjj.Pred 16.30 prisla dr ze me vysetri a at zkusim jen tak zatlacit tak ja zatlacila myslela jsem ze me jenom vysetri a ona ze jdeme nato a ze rodime.No ja myslela ze ji prastim dokonce jsem ji snad i kopla jak sem zatlacila
kricela jsem u toho jako krava misto nadechnuti do bricha no proste horor.pak kdyz mi rekly ze ma 4350 tak me skoro kleplo.
![]()
chapete to ja nrjim vitaminy abych mela male mimino a ona se vyklube takova obrine.ale je krasna a ja sem rada ze to mam za sebou.chci zkusit kojit ale uvidim jak bude pribivat a hlavne jak to pujde s eli.pak si aspon zkusim kombinaci kdyztak budu dokrmovat.ted se mi zda ze mam min mlika ale ze pry to takhle prvni 3tydny je nez se to rozjede no tak uvidime.dnes jdeme k dr na 1 prohlidku tak doufam ze neco nabrala.
![]()
tak to je asi vsechno mejte se a ja se snad zase ozvu.
![]()
jo a s tim datumem misur si predstav ze se mi dokonce zdalo ze budu rodit toho 24.8.no a je to tak 1,5roku presne po eli a katusce.
![]()