Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6156
21.9.09 12:38

zdravím maminy ve spolek,
tak naštěstí se nám rýmena vyhnula velkým obloukem, sice preventivně kapeme, přes den to vysmrká a v noci spíme dobře, tak fajn. ŤUK ŤUK :wink: :wink:
Akaco- Katy, taky se přidávám k Leni, buď naprosto v klidu, malá říká to samé co Jonášek, pěkně říká jména,ale zbytek nic. Když jí řeknu nějaké slovo, tak zopakuje první dvě počáteční písmena a to jí stačí, prostě je tak spokojená :lol: :lol: takže máš moc šikovnou holčičku :huban: a ty teplotky, proboha to snad už není ani pravda s tou Rozkou, chudinka. Já malé sirup při vysokých teplotách nedávám vůbec, u nás to nezabírá, dávám jen čípky a to má teplotu hned dole, ale na každé dítě to působí jinak. Dr. mi říkala, že nurofen není ani na snížení teploty, ale spíše pomůže při zmírnění bolesti, při zoubkách a tak. Tak každý dr. jiný názor, ale u nás to tak je :nevim:
My začínáme chodit od 1.října do kroužku, který se jmenuje Matýsek. Paní tam s dětmi cvičí, hraje na nástroje, zpívá, před vánocemi se peče cukroví, děti modelují, kreslí, později se učí říkanky, no moc se na to už těším a od 6.října začínám s malou do cvičení rodiče s dětmi, tak to snad bude taky fajn :wink: to moje malé tornádo se musí nějak vybít :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
21.9.09 13:05

Ahoj, holky,

tak koukám, že období vzdoru se nevyhnulo ani Vám. Jsem ráda, že jsem v tom nejela sama. Ale hned tak na to nezapomenu - to je prostě MAZEC!!!

A rýma se zase nevyhnula nám - Ellis si ji přinesla z venku před čtyřmi dny. Má u nosu pořád dvě zelené nudle a odsávat se rozhodně nenechá. Aspoňže hezky smrká. Dneska v noci si ale dala mlíko, to ji zahlenilo a tak poblila postýlku… No paráda… Ale co už, hlavně, že to není nic horšího.

Jsou teď krásné podzimní dny a břicho mi sjelo už trochu dolů, tak se mi ulevilo a hned mám lepší náladu :-) A taky jsem si koupila homeopatika proti plačtivosti v těhotenství :-)

Lost, jak jsi na tom? Zvládáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
22.9.09 11:05

Tak nazdárek… 8)
Normálně jsem ráda, že tolik nepíšete, bo pak stíhám číst.. :D Z reagováním to je už horší, no.

Jako to tak vypadá, že jsme ze všech nejmenší… Byli jsme na poradně 2týdny před 1.5r, setřička mě chce totiž šetřit, tak to bylo i s 3měs. Nicméně Timi má 81cm a 9600g -takový drobek náš, ale že by mi byl lehký, říct nemůžu. Ale jako Dr. se ani nekoukla jak chodí, či mluví, prostě nic - to mě celkem naštvalo. A jaké to očkování jste měli?? My nic, poslední v 15měs. to jsme mu koupily tu 4kombinaci a pak až ve 2letech bude. Ještě se chystám na ten Prevenar.

Macíku a Ty pořád pláčeš?? Chudáčku, za chvilku to přejde. A vůbec si nevyčítej, že by ses malé venovala málo, potřebuje Tě i 2. mimi, tak se nemůžeš věnovat jen jí, ale i odpočívat.
No mě si děti vyhrají dost sami, proto asi můžu třeba i šít, že? Nebo kecat tady.. :lol: :lol: A u kojení, třeba povídám Timovi říkanky, aby třeba nestrádal..

Jinak tedy nočník, já fakt nevím, často si donese sám nočník, sedne a vyčůrá, vykaká a jindy to je kdekoli na zemi.. A když má plíny, tak je mu úplně fuk, či je mokrý, nebo dokonce pokakaný(klíďo by v tom byl celý den), tak ho raději nechávám „nahatého“ jenže už nebude tak teplo, tož nevím, jak to budu dělat :nevim: , ale představa, plínek do 2let, mě děsí.
A řeč?? To u nás nehrozí, začal moc kecat, ale taková ta dětská čínština, víc nic… Ani na mě nezavolá „mama“. Max pa pa, když někam jde a auuu, když se něco stane, báá(jako bak), když je něco špinavé, či použitá plína. No trapné, oproti třeba Rozálce.. :oops:

No tak se konečně dostávám k mému -průzkumu- Když to shrnu, tak používáte jednorázovky z pohodlnosti, že se vám to nechce prát.. Takže se ptám: Kdyby jste měli tu možnost, že by vám to někdo pral /systém, jako v porodnici - přijde člověk z odborné firmy, veme si od vás špinavé plíny a dá za to čisté/ , tak by jste látkové plínky používaly :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
22.9.09 11:18

Dajmo k tvému průzkumu - já jsem asi fakt moooc pohodlná a tak bych je asi ani tak nepoužívala. Možná jen na doma a na ven jednorázovky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
23.9.09 07:03

Ahoj holky.

macko diky za optani no jde to ale ztuha.Mame problemy s Eli je hrozne zarliva vcera vysolila segre jednu facku :roll: :roll: :roll: tak sem ji dala pres zadek taky tak brecela sara eli a nakonec i ja. :( :( :( blby je ze jeste tomu moc nerozumi a asi by si chtela s malou hrat ale to nejde.tak nevim co s tim mam pocit ze ji porad neco zakazuji.nevim jak na ni.nechci aby byla odstrkovana ale nekdy se holt musim vic venovat sare.Nejhorsi je to u kojeni a to fakt uz nezvladam a mam takovou obavu ze s kojenim bude brzy konec.no uvidime. :roll: :roll: :roll:

Jinak u nas se opakujou hezky slova naucila se neci a nato slovo zacinam byt pekne alergicka. :evil: :evil: :evil: na vsechno ted v obdobi vzdoru ktere mame taky rika neci neci.Nojo tomu se nevyhne asi zadne dite.do toho mi zacala skola posledni nejhorsi rocnik a ja fakt nevim jak to zvladnu no ale nebudu to moc resit kdyz se zadari tak dobre kdyz ne tak ne.a co nase ostatni studentky jak ste natom?macko co ty chodis do skoly?Kazdopadne ti drzim palce at to dotahnes do zdarneho konce a at Eli s mrnetem nema takove problemy jako u nas.No snad se to zlepsi.

Tak se mejte a uzivejte si peknych dni ma byt snad hezky do poloviny rijna.Jo a nocnik u nas porad nic.kazdy mi rika ze to potrva tak do 2let. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
23.9.09 07:07

jo macko kdy mas vlasne termin koukam ze uz je konec zari skoro a rijen je tady coby dup.Drzim pesti at6 to mas bez problemu. :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
23.9.09 11:33

Lost - ty jo holka! Vydrž! Ono se to poddá! Držím palce! :wink: :wink: :wink:

Akaca - Kačko, kam chodíte na to cvičení do Rochlic? Já chci taky! Od kolika to je?

V neděli jsme se viděli s Misurdou a Katkou. Teda já vám řeknu, ta holka je taková samostatná a rozumná! Ona tu mamku v podstatě moc nepotřebuje. Tak na to jídlo a převlíkání plín… :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jo a historka z Ikey. Byla jsem tam jen s Danulí. Fronta jak blbec, už v ní stojíme 20 minut a jsme asi v půlce. No a holka, že chce čůrat. :roll: :roll: :roll: No co s tím, že jo. Vytáhla jsem skládací nočník, holka si dřepla a bylo. No já jsem kolem sebe moc nekoukala, ale divadlo jsme teda asi vystřihly pěkný. Pak se mě paní za náma ptala, kde že jsem ten nočník koupila, že je to super a že se po něm podívá taky. :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
23.9.09 12:15

lost - teda holka, vůbec ti nezávidím … mě stačí to jedno mimino a ten puberťák … ty ještě do toho školu … máš můj obdiv :o Držím palce, ať tohle období přejdeš v pohodě a hlavně ať to moc dlouho netrvá :wink:

Andulev - tak to jsi hustá … tak to já nevím, jestli bych si těch pohledů nevšímala, ale asi by mi taky nic jiného nezbylo :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
23.9.09 12:16

Ahoj,

Dajmo, souhlasím s Eilenou, nedokážu si představit, že bych venku přebalila a tu mokrou plenku si vezla domů atd.
ale samozřejmě vše záleží na okolnostech, kdyby měla Rozulka hodně citlivou pleť jsem u látkovek už dávno…

holky my teď měly zase období. Od neděle do pondělí 24 hodin v kuse horečka kolem 39 po odečtu. Dr. jí dělala CPR a to bylo dobré, a horečka pořád neklesala, už jsem byla na prášky. Dělala jsem 2 x zábal a nic. No a po 24 hodinách konec. od té doby je to OK, pomalu přechází i průjem a už zase máme doma zlobidlo.

Poly, nám čípek skoro nezabírá, jedeme na sirupech, ale větěšinou začínám panadolem a ten zabere a jakmile do 3 hodin teplota neklesá, dávám nurofen. Teď mi dr poradila i paralen tablety dětský. Ale na ty zatím nedošlo.

Lost, nevím co ti na to napsat, sama nevím, jak bych to řešila, aby se prvorozené dítě zbavilo žárlivosti. Zkus si při kojení připravit aktivitu i por Eli, aby byla u tebe a spolu jste se třeba koukaly na pexeso, nebo si četly a třeba jí to bude vyhovovat.

tady ještě nějaké fotky z dovči, více na FB

http://photos-b.ak.fbcdn.net/…105492_n.jpg

http://photos-f.ak.fbcdn.net/…609455_n.jpg

http://photos-h.ak.fbcdn.net/…213679_n.jpg

http://photos-d.ak.fbcdn.net/…463558_n.jpg

http://photos-f.ak.fbcdn.net/…033098_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
23.9.09 12:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
23.9.09 12:23

Holky a díky za pochvaly na FB, nějak mi to nejde vepsat k těm fotkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
23.9.09 12:24

jé Leni, Jonášek teda fakt vyrostl, fotky moc hezký, je to chlapák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
23.9.09 12:45

Ahoj, holky,

fotky jsou moc krásné - úplně jsem zazáviděla :-) Taky bych si dala líbit - jednak dovču u moře a jednak léto bez těhotenství :-)

Lost , chudáčku, já s Tebou tak soucítím, že ani nevíš. Strašně, strašně, strašně moc se bojím. Já mám navíc tu zkušenost s nespací Ellčou, tak mám opravdovou hrůzu. Žárlivost i vzdor časem přejdou, ale vydržet to - to je o nervy, viď? Já jsem zvědavá, jak u nás to bude s kojením. Zatím s Ellčou mačkáme moje prsa a ukazuju jí, jak z nich teče mlíčko pro miminko a taky máme vybranou panenku, kterou jí přivezeme společně s bráškou z porodnice. Ještě jí musím ušít stejnou zavinovačku, ať má Ellinka taky „svoje starosti“ o miminko. Taky pouštím pořád dokola krtka - ten příběh o zajíčkovi a zaječici, jak rodí miminka a když se vždycky narodí a začnou plakat, Ellča se rozzáří. Ráno mi natírá břicho olejem a pořád chodí a pusinkuje fotku z ultrazvuku. Jenže stejně si myslím, že z toho nemá moc pojem.

Jinak já už do školy nechodím, bylo to na rok, dodělala jsem ji v červnu a na nějakou dobu si zase dám pauzu :-)

Termín mám od příštího týdne 3.10 (podle pohybů), přes 13.10. (podle UZV v 15. týdnu) až po 21.10. podle MS. Tak jsem sama zvědavá

Holky, mám stejně pocit, že je nakonec úplně jedno, jestli jsou děti od sebe rok nebo tři, že to druhé bude zabíračka vždycky, protože už jedno doma je :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
23.9.09 19:18

akaco - super fotečky :lol: to jste si to určo moooc užily :wink: já byla s Jonáškem celý léto na chatě, ale taky to bylo fajn :lol:

Macko, Lost - holky vydržte :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
23.9.09 21:55

cau baby!!!!

no ja vazne nestiham :lol: :lol: :lol: :lol:

fotky su suprove, uz som okomentovala :lol: :lol:

macko ty brdo, teda mas to za par, drzim palce jak na porod tak aby ste mali anjelika, zatial co poznam z okolia su deti baby horsie nez chlapci :lol: :wink: a presne s tebou suhlasim pokial nie je rozdiel medzi detmi vacsi nez 15 rokov, asi to je furt rovnako narocne, ci ma to prve rok alebo 10 :lol: :lol: :lol: ani v 15 to asi nebude ziadna sranda :lol: :lol: :lol:

katko teda tie teploty to je nieco 8O 8O 8O 8O 8O 8O dufam, ze uuz vas otravovat nebudu :wink: :wink: :wink:

vendul prosim ta jaka samostatna, sak aj tvoja bola tak isto :lol: :wink: :wink: :wink:

lost ty brdo u vas to musi byt asi na nervy, ze???? :? ale ono to leti jak voda a uvidis ze zachvilku si budu baby spolu hrat :wink: to bude potom nadhera!!!!!

dajmo sorry , ale ani mna to nijak neoslovilo, teda ten napad ze si pre plienky bude niekto chodit, to by musel vzdy prist za kazdym co ju prebalim, neviem si predstavit ze by tie smradlave plienky mali niekde v kute lezat cely den........no absolutne nepredstavitelne :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí