Poradna duly
Jana Čurdová
Holky to je dilema s tema detma co ja uz ani nevim co jak resit.
Nojo je to teda neco vychovavat deti.Sem zvedava az mi ve 13ti bude rikat matko jdi se vycpat apod.No snad budeme na kamaradske vlne s obema.
![]()
Lost to mě bude taky zajimat jak dopadnu. Musíme věřit, že to nebude tak hrozné. Ale jak se znám, budu přísná matka, nesnáším lhaní a ubližování. Chraň jí bůh jestli bude lhát, to se fakt neznám. ![]()
Ono kamarádská vlna je dobrá, ale v určitých mezích. Moje sestra je s nejstarší svojí dcerou taky velká kamarádka a myslím, že ne vždy to je dobré. Dělá si co chce a když jí chce domluvit, tak dělá, že poslechne a nakonec si i tak udělá podle svého.
Holky, já bych chtěla být s Terezou na kamarádský vlně určitě, ale nejde to hned. Kamarádka se snažila a fakt jí chlapec za chvilku skákal po hlavě… přísnost musí být… až bude vědět, co je správné a co ne, můžeme být kamarádi do aleluja, ale taky musí vědět, kdy už to stačí a je zle… prostě mít respekt… další kamarádka to tak má… má 16-ti letýho, jsou kamarádi, on je teď v těžký pubertě a pořád se jí daří, aby byl v 9 doma i když s ním to mlátí jako blázen… a on ví, že když jde do tuhýho, nestojí protesty za to… pak má ještě 8 letýho a s ním je to taky tak… tak bych to chtěla mít… i když oni si radši dají říct, protože když to matku popadne, běsní jako divá a to jsou všichni v pozoru
![]()
no uvidíme, jak to všechno dopadne
…
ahoj holky, čučím na Madagaskar,já to možu ve velkém
Četla jsem si,jaké máte problémy,jak to řešit a prostě co a jak a zjistila jsem,že mám naprosto do puntíku stejné dítě doma
Jak poradit,to vážně nevím,na to si asi musíme každá přijít sama,já teda zásadně nebiji,u nás je výuková metoda a zabírá,někdy mi taky ruka cuká,ale zjistila jsem,že malá to vypozorovala a dělala si ze mě srandu, že jsem ji dala přes zadek,ona za mnou za chvíli došla a ukazovala na zadek,že ještě,no tož to jaké sorááááááááč
takže jsem to zavrhla okamžitě
![]()
Holky,mám k vám dotaz,ve čtvrtek jak jsem byla s malou v kroužku,tak nám ředitelka nabídla týdenní pobyt s dětmi jako takový tábor. Co myslíte,není to ještě brzy. Docela mě to i láká,říkám si,že by se malá víc otrkala,poznala jiné prostředí,byla mezi dětma
![]()
POLY - to Danule si taky plácá do zadku, když se bavíme o tom, že zlobí…
![]()
Holky stále vám zapomínám napsat tenhle odkaz: www.ovce.sk
Jsou tam 4 krátký poučný pohádky a je to děsně vtipný. Je to teda ve slovenštině.
POLY - jsem si znova přečetla tvůj dotaz.
Podle mě to je úplně v pohodě. Vždyť tam budeš s ní!!! To bude dobré! To si užijete!
![]()
Stejfa - dneska jsem Martinovi oznámila, že tu budeme mít Verču. Tak na mě vyvalil oči.
A pak prohlásil, že si aspoň vyzkouším 2 děti najednou… s tím, že nedořekl, že si rozmyslím druhý dítě…
A just nerozmyslím.
Budu se tvářit, že to je úplně v pohodě i kdyby mi tady holky skákaly po hlavě.
![]()
Ahoj holky!!
Chci vás mooc pozdravit ![]()
Tak k těm problémům s dětma.Dřív když se Robin vztekal,tak dostal přes zadek,nebo šel pod sprchu (když už se nedal uklidnit)..Výsledkem bylo to,že ted se bojí šíleně sprchy (takže si na ní pomalu zase zvykáme,jako že děláme sprchou šimry na roučičky atd) a že mu přišlo mlácení normální a dával nám třeba i facky.To ve mě začalo svítit takové výstražné světýlko,že takto to nepůjde…Nejlepší je,některé věci dětem říct předem a hlavně neříkat co nemají dělat ale co mají dělat (př. nevhodné-nechoď tou louží, vhodné- obejdeme louži).Jak psala akaca o té kamarádky holčičce na pískovišti,záleží taky na věku.Pokud je větší,je dobré společně vytvořit pravidla (např. Aničko ted půjdem na pískoviště,na co bychom měli dávat pozor?-abychom neublížili sobě a ostatním,nebudem házet s hračkami,pokud si něco budeš chtít půjčit,je dobré se nejprve zeptat atd..atd)…pokud je menší,tak napomenout tím stylem,že se zdůrazní jak se chovat máme (k ostatním se chováme hezky,Honzík je přeci nyny a pod…),pokud ani to nezabere,prostě dítě sebrat do náruče a na chvíli odejít,pokud plače a vzteká se,držet ho dokud se neuklidní…Co se týče těch tělesných trestů,jak jsem psala,taky jsem to praktikovala,ale můj názor je,že to je jen horší.zabere to možná v tu chvíli,ale z dlouhodobého hlediska to není efektivní.Ba naopak.Dochází k podlomení a ztrátě důvěry a výstižně je to popsáno v jedné knize -tresty zanechávají stopy na vývoji osobnosti,které mohou přetrvávat až do dospělosti.Jde především o negativní dopady na sebeúctu a vztahy,které se viditelně projevují v chování.....
Je to strašně těžké,každé dítě je jiné s každým se musí pracovat individuálně a různou dobu…Osobně bych ani nebrala občasné plácnutí (i když holky držím se neustále zuby nehty).A pokud se to přece jenom stane,tak se dítěti omluvit a říct proč jsme to udělali…Jinak mě ještě napadlo ohledně té holčičky na pískovišti.Já jsem totiž jednou před robinem vrazila Lukášovi facku,teda několik
a pak byl právě robík třeba taky agresivní,do ted to napravujem tím,že to za prvé nedělám a za druhé se před robíkem s lukášem často objímáme ,hladíme,říkáme si že se máme rádi a je to moooc znát......chce to především TRPĚLIVOST
No,tak to je vše.Berte to jako moje zkušenosti a můj pohled na věc.Nikomu nevnucuji ![]()
Jináč doma vše při starém.Teď jsem byla tři dny ve škole.Spala jsem s robíkem u kamarádky ,která hlídala,bylo to fajn.I když ze školy jsem byla mrtvá teda (kor když jsem nachcípaná).Robík furt moc nechce mluvit (i když umí zmetek jeden),ale aspoň dělá kotouly a konečně tak nějak začíná řádně nočníkovat…na kontrolu jdu až 8.února,ale zrovna mám ovulaci ,tak furt přemýšlím jestli to už zkusit,nebo pro jistotu počkat na tu kontrolu ..Holky mám zase hlad,tak jdu dlabat.Mějte pěkný víkend!
Jo a ještě Niky! ty jsi fakt dobrá s tím šitím ,moc se mi to líbí a holky máte pěkné holčičky,hlavně teda Rozulka má řádné háro ,fakt husté vlásky ![]()
Ahoj, holky,
napsaly jste toho tady pěknou hromadu - ani jsem to nestíhala přečíst. Ale konečně mám dočteno.
A moje reakce: obecně bych řekla, že po Ellinčiných prvních měsích života už mě nemůže ničím překvapit. Ty pro mě byly tak hrozné, že teď je to procházka růžovým sadem.
Univerzální rada neexistuje - každá si musíme najít svůj přístup.
Musím taky souhlasit s tím, že kdybych věděla..půjdu na mateřskou na dva roky. Jenže záleží na dítěti. Pro Ellču teď hledám různé alternativy, abych uspokojila její sociální potřeby - takže kroužky, jesle atd. Normálně by jí tam bylo asi i líp, než s matkou doma…
U nás to funguje stejně, jako u Lucky - když jsme spolu doma během týdne, fungujeme fakt dobře (až na výjimky). Ellča zná pravidla a hranice. Zlobí, vzteká se, ale to je pohoda. Nebojím se jí. Krize byla, když jsem byla těhotná a nestačila jsem na ni. Teď je to OK.
Jakmile ale přijde táta (miláček tatínek) nebo babička - Ellinka se rozzáří (matka je nudná a pořád ji buzeruje) a začne zkoušet. Takže víkendy normálně a upřímně nesnáším.
Ellis bere, co nesmí, mačká tlačítka, patlá si krémy na obličej a oblečení, ječí, vydírá, křičí při každé blbosti… prostě ví, že táta přiběhne a bude si jí všímat.
Jinak my doma plastelínujeme, tiskneme tiskátky a malujeme vodovkama, lepíme a stříháme… Jsem moc ráda, když mám chvíli se Ellče věnovat, většinou toho času moc není. Šíma je ale naštěstí úplně normální dítko, takže má jakžtakž režim nebo sedí a kouká na nás. Jsem z toho úplně vedle - umí si třeba 15 min hrát s hračkou! To jsem fakt u Ellči nikdy nezažila.
No ale, jak to tady vidím, Šíma mi to asi zase naopak vráti ve dvou letech ![]()
K narozeninám uvažuju o nádobíčku a kuchyňce. Ale ještě nejsme rozhodnutí.
Ahojte holčiny moje…
No jo, mít holčičku, tak jdu taky do kuchyňky, ale ten kluk…
Nehledě na to, že má prostě všechno… Dosta jsem uvažovala právě o tej plastelíně a takejch těch prvních nůžkách - abysme taky začali tak nějak tvořit - i když tvořit…
Takže ad tím jako vážně uvažuju a ještě mi kamarádka vnukla, že mu mám koupit kolečko, bo jak tomu říkáte vy netuším, abysme se pochopily - trakárek??
No prostě něco takového - http://www.sakrble.cz/…kolecko.html
A pak taky takový terč, kam se hážou kolečka oblepená suchým zipem… Házet ho baví… Takže ještě nevím, ale zatím mám relativně čas… ![]()
Chtěla jsem se Vám pochlubit, co jsem včera vytvořila…
Abych se taky předvedla…
A aby mě taky někdo pochválil…
Není to asi nic moc, ale já mám ráda jednoduchost… ![]()
hezký večer,
jsem tady na foru nová a našla jsem vás
máme stejné staré děti, tak se chci zeptat, jestli se k vám můžu přidat. forum, kde jsem byla od těhu do těd se nějak rozpadlo ![]()
čau holky!
Tak já jsem zase nestíhačka, ale ono se to nějak vsákne…
dneska jsem koukala na Jak se staví sen a zamilovala jsem se do postele s úložným prostorem… obr hodím… ovšem tohle je inspirace, páč postýlka stojí 35000 a schody 13 000 - jsem se málem zadusila smíchy, ale inspirace dobrá a není problém jí nechat udělat podle obrázku za daleko lidštější cenu. Je fakt krááásnááá! A ty úložný prostory… a možná bych to viděla na kouzajdu z ní, to by se tomu zvířeti taky líbilo…
No a k těm dětem… no možná v kostce je to fakt, ale na Terezu by to Werčo prostě neplatilo… chápu to vedení, ale myslela jsem spíš jak na spratka, který si dělá co chce
ale ne, to bych jí křivdila, páč dneska byla super a vyhrála si a vůbec to nemělo chybu… si to asi chtěla vybrat, aby nemusela plýtvat na zítřejší cvičení
néé, taťku máme doma, takže i kdyby to bylo hrozný, tak jí hned odložím tátovi a poléčím si nervy
![]()
Mací - u nás to taky bývá horší, když jsme doma oba… aspoň si to myslím… normálně u mě už Tereza vůbec nežebrá sladký
… rovnou jde k tatínkovi… a ten udělá to nejhorší… řekne že ne, ale jakmile se začne vztekat, dá jí… klasika, vychovávat dítě na řev… ale jsem naštěstí poblíž a už sekýruju oba
![]()
Lucko - výtvor perfektní!
Na velikonoce jako dělaný
Tož šikovná jsi to žena ![]()
Bedru - klidně se přidej
sice to tu poslední dobou trošku vázne, ale nuda tu není
, že??? Například… Poly?
![]()
A jak se jmenuješ? Napiš něco o sobě, jsi vdaná? A odkud jsi? Jinak Terezku schvaluju, krásné jméno
![]()
Tak já jdu zalehnout, přeju dobrou noc ![]()
a tady detail schodů… neříkám že to bude přesně i barevně, ale inspirace dobrá… podobnou postel jsem měla i já…
jo a ještě jeden obr pro inspiraci, ten taky nemá chybu… moc hezký pokojíčky jsem dneska viděla…
Nikol, dík za přivítání a hned ti musím říct, že jsem se na ten pořad taky dívala a ta postel se mi taky líbí, cena je teda mazec ![]()
jmenuju se Petra, je mi (ještě chvíli) 27, vdaná jsem skoro 3 roky (ale jsme spolu 14let), Terezka je ďábel, ale po letní dovolené se chystáme na druhé dítko, mimo rodičovskou „dovolenou“ jsem porodní asistentka