Poradna duly
Jana Čurdová
Míšo dávej pozor, u těhotných je špatné když příde do styku s těmito nemocemi. Ohrozuje to prej plod, ale ted si nejsem jista která to přesně je.Jo a díky za radu, už jsem na to taky přišla. Verča mi to tady musela pomačkat.
Poly to bylo u vás vážně tak teplo???? Tady je hotová katastrofa, i ted poletuje sníh, už mám toho plné zuby.
Děvčata už mám nové auto. Proti audi je to malý brouček. Renault clio 1,2 benzít, je to docela rozdíl před tím 1,9 diesel. Ale jede se s ním hezky a bylo jenom za 20000. Takto nám aspon zbydou penízky na hypo, chtěla jsem za ty peníze zasklít terasu ale hypo je důležitější. ![]()
Mějte se krásně a s úsměvem do nového pracovního týdne. I když vy jste ještě na mateřské.
Tak nic.
![]()
Stejfko ty brďo, tak to je krutý rozdíl z takovýho živla na 1.2? No to by se mi asi těžko rozdýchávalo
… a není clio moc malinký? No aspoň nejste bez auta, já jsem si na něj taky pěkně zvykla ![]()
Nikol ty máš clio??? Víš co vůbec mě nepříde malé, teda když ho řídím. Když stojí venku, tak to víš rozdíl je, ale jinak se s ním jezdí hezky.
Tý jo stejfko to je malinký autíčko - to bych kočár dozadu nenarvala ani omylem. Měla ho kamarádka a přišlo mi to malinký… ale na parkování ideál
… a my máme felicii… nic moc, ale je ve skvělým stavu, tak jsem za ní ráda ![]()
Ahoj, holky,
všechny Vás moc zdravím za celou naši Černou tlupu ![]()
Dočetla jsem poctivě všechny příspěvky a úplně jsem se zhrozila, kolik dětí bylo nemocných. My naštěstí nic (ťuk ťuk), ale fakt je, že jsem leto utratila majlant za Osciloccoccinum a za multivitamíny pro Ellču. Tak snad už to do jara doklepeme bez nemoci.
Mišurko, bříško je moc krásné!!! Holky, těhule, hlavně se držte, vůbec Vám to nezávidím, je to náročené.
Já mám strašnou krizi a výčitky, že se nestačím věnovat Ellince. Snažím se všechno nějak co nejlépe zvládat, ale mám pocit, že jsem příšerná matka. Začínám pozorovat, jak Ellča zaostává za stejně starými dětmi, moc ráda bych jí pomohla, ale mám pocit, že věčně držím na rukách Šímu. A když dojde na „rozdělení dětí“ - já jedno, Jirka druhé - vždycky mi zůstane Šíma. Normálně se mi po Ellince stýská!!!
No ale vypadá to, že u nás definitivně odzvonilo kojení. Zatím teda ještě kojím, ale Šimůnek má pořád hlad a tak už jsem začala s příkrmy a dostává mlíčko z láhve. Rozhodla jsem se, že kojení mu nechám jako „bonus“, ale mám pocit, že se historie opakuje a že během pár dní dostanu košem, protože se mu nechce sát. Sápe se po jídle, když vidí, že něco jíme a chce taky. Je neskutečně šikovný a bystrý. Byli jsme na KO ve 4,5 měsících - měl 8 460 g!!!! a 70 cm. Je dlouhý jako tejden…
Ellinka je super. Hrozně zlobí a hodně často mám teď pocit, že jí vůbec nerozumím, ale je fakt sladká. Zdá se mi na svůj věk hodně rozumná. Pomáhá mi se Šímou, je strašně ukecaná. Mluví už ve dlouhých větách a hodně často používá moje a Jirkovy fráze - to se fakt pak strašně dlouho smějeme ![]()
Šímovi už bude ve čtvrtek pět měsíců, jdeme na vítání občánků. Letí to. Už jsem teď podruhé vyřazovala oblečení a až mi to přišlo líto. Já mám docela jasno v tom, že bych chtěla třetí, ale až tak za devět za deset let.
Lucko, video je fakt super, tak jsem se skoro rozbrečela ![]()
Tak doufám, že už se děti uzdravily.
Stejfi, Vendul, moc držím palce s jeslema a s prací a vůbec…
Už se těším, až půjde do školky Ellinka, strašně jí chybí dětský kolektiv. A ta pitomá zima!!! Už by nám všem prospěla změna…
Nikolaa píše:
Tý jo stejfko to je malinký autíčko - to bych kočár dozadu nenarvala ani omylem. Měla ho kamarádka a přišlo mi to malinký… ale na parkování ideál… a my máme felicii… nic moc, ale je ve skvělým stavu, tak jsem za ní ráda
Nikol bud ráda, že je v cajchu, ono najít slušný stav za dobré peníze není vůbec jednoduché. A zas tak malé není, kočár se do něho určitě vleze.
Macko nezoufej, já měla vždycky pocit, že jsi supeer máma a určitě se nepletu. Každá z nás má občas pocit, že to nezvládá, ale když pak vydíme ty úsměvy na jejich tvářičkách a pokroky které dělají, výsledek je určitě vidět. Taky mám pocit, že to hrozně letí a nějak si to nestačím užívat.
Dneska je krásně a já musím sedět v práci, tak aspoň vy si to krásně užíjte. Tiše vám závidím. Zítra jde už Veronika zase do jesliček, tak doufám, že tento krát tam vydrží déle.
![]()
Ahoj holky, nestíhám dočíst, píšu si o radu s homeopatikama. Snažila jsem se dočíst na netu, ale nejsem z toho moc moudrá. Mám na chřipku Marcurius solubilis 15ch… což mám od vás, jak jsme se tenkrát bavily… no a teď jsem hledala, jak často jí to mám dávat a na dvou stránkách jsem se dočetla, že je to na zánět dásní? Kruci, tak já nevím. Teplotu nemá, po odečtení jenom 37, ale je ucpaná jako blázen, nudle z ní jenom lítají a kašle (což už není tak hrozný jako ta rýma)… a normální kapky absolutně nepomáhají… tak jsem chtěla zkusit ty homeopatika, ale teda nevím jaký na to… nevíte někdo? Je mi jí horzně líto
…
nikol, toto jsem tenkrát dávala já ¨jednou denně 3 kuličky najednou po dobu dvou dnů. Poradil mi to přímo homeopat a o dásních vůbec nemluvil??????
Katka
Katko já nevím co jsem to vyhrabala… onemocnění ústní sliznice (když jsem název dala do vyhledávače)
http://www.vseprozdravi.cz/…-dutine.html psali tam:
MERCURIUS SOLUBILIS 9 nebo 15 CH
- dávkování: 5 granulí 3× denně
- použití: Bolestivé záněty dásní s krvácením a otokem.
MERCURIUS SOLUBILIS 9 NEBO 15 CH
- dávkování: 5 granulí 3× denně
- použití: Afty s výrazným silněním. Zánět dásní s páchnoucím dechem.
… pak jsem našla rozdělení homeopatik na rýmu
tady je odkaz http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
docela zajímavý. A tam jsem se zase dočetla, že ty naše jsou řekla bych na tu nejhorší rýmu… kterou ani nechci zažít… jinak ty homeopatika jsou čistě přírodní, že jo? Takže kdybych prostě podle příznaků koupila /zase přečteno na nějaké chytré stránce
), tak se nic nestane, ne? Maximálně jí to nezabere… nebo je něco okolo?
Nikol, já myslím, že to ničemu neuškodí. A teda to co jsi našla je zajímavé, to jsem nevěděla.
akaco - ok, díky za radu
. To byla jenom taková rychlovka, když jsem hledala radu, znáš to
.
Ahoj holky.my už během 14ti dnů opět marodíme.Robík má hnisavou angínu.Bere silný ATB,musím je vždy rozlomit a dát mu jen dvě třetiny.Zruším i plavání,ještě jsme tam ani nebyli a už jsou 4 lekce v pr…
Do toho je mě furt blbě a já se potřebuju učit do školy.Ale to prostě nejde…Brouček dnes celý den ležel v posteli,jsme ted dva chcípáčci..
Marůdci,brzy se uzdravte a ostatní se držte.Doktorka říkala že ted enormě narostl počet nemocných..
Niki - dyť tady je na emm poradna homeo, tak já myslím, že když tam písneš, tak jako odborníci Ti nejlíp poradí, než studovat sama haldy stránek..
Dajmo - udělám to, díky
a Macka mi taky poradila, děkuju moc, holky!!!