Poradna duly
Jana Čurdová
Nemáš zač Niki,ráda jsem poradila
Nikísku,tak malá má třetí týden rýmu,kapky ani spreje nezabíraly,tak nám včera dr. předepsala PAMYCON a to je zlaté, od včerejšku jí to kapu a dneska jsem odsávala asi jen 5×,takt paráda, jsou to ale antibiotika no.
Jinak já jsem byla taky dneska u dr.,nafasovala jsem ATB, sirup, paralen. Průdušky mě bolí jak prase, o krku ani nemluvím
ale dá se to, Sára byla skoro 14 dní zavřená doma, tak s ní musím jít odpoledne ven, Pavel má odpolední
,ale zabalím se a mám šálu přes pusu,tak to není tak hrozné, teploty naštěstí nemám,tak o.k.
Poly - no u nás je to už druhý týden a doma… normálně bych si z rýmy nic nedělala, ale to lítá úplně všude. K tomu jí hrozně slzí oči, má je červený, tak se bojim, aby to nebyl zánět spojivek nebo já nevím co, jestli to k tomu patří… no nemoce prostě neumím
![]()
Poly a ty do toho ještě nemocná
… no holka drž se! Žádná sranda
… držím palečky!!!
Holky, Danule je taky nemocná!! Dneska dostala antibiotika.
A že je naše Dr. nedává hned… No jo no, to jsou ty jesle. Tak jsme to Stejfo vydržely jen o týden déle než vy.
![]()
Jen jsem teda totálně ve stresu. Jsem si říkala, že tu práci do konce března nemůžu stihnout ani když holka chodí do jeslí a takhle asi nebudu vůbec spát a budu pracovat po nocích. Nebo nevím. Mě ani nepomůže, kdyby zůstala Martin doma, protože holka mě prostě u PC sedět nenechá. Ach jo. Jak tohle dopadne…
![]()
Ahoj holky, tak jsme zpět od Dr. a hlásíme se taky s antibiotikama
… zánět průdušek a nosohltanu
… no tak to asi nebyla jenom obyčejná rýma
… v lékárně jsem vyplázla 250 korun a teď už se léčíme
… docela solidním stylem to zasáhlo všechny děti co znám ![]()
Holky opatrujte se a Dajmo držíme palce, to zvádneš
- musíš ![]()
No to teda čumím, oni jsou snad všichny nemocný. Vendulko Verča jela dneska po týdnu do jeslí, tak snad to tento krát vydrží déle.
Jak se chovají vaše děti u doktorky, Verča si nedá na sebe ani šáhnout.
Já ani nevím co jí přesně bylo, nedá se ani poslechnout ani do krku nahlédnout. Netuším co se jí stalo, doktorka to dávala za vinnu jeslím,ale ona tam chodí ráda, teda zatím.
Nikol a o penězích ani nemluv, minulý týden jsem taky nechala 250 a včera jí napsala ještě kapky za 150. Nevědí co by za to chtěli. ![]()
Včera jsem dostala výplatu za 4 dny práce a ani na jesle to nestačí, netuším jak to budeme dělat. ![]()
Přeji brzké uzdravení všem, už aby bylo jaro.
Stejfko - přesně to jsme řešili. Jak nechodíme k Dr., tak jen to že se tam objevíme je mazec. Mám jí na klíně, její nohy skříplý mezi svýma, loktama držim ruce a svýma rukama její hlavu. A i tak jí neudržím. A tohle se odehrává, když se jí kouká do krku i když poslouchá jak dýchá. No mazec!
A doma s kapkama do očí, Nurofenem na teplotu a antibiotikama to samý… já teda nevím jak to děláte, ale mě Tereza vidí a zdrááá ![]()
Verča si sirup na kašel Hedelix dá sama, chutná jí ale kapky do nosu se nám nepovedlo dát ani jednou, jedině tu mořskou vodu, ta se taky stříká a dělá si to taky sama. No Nikol nemáme to jednoduché. Časem se to snad zrovná a dají si říct.
Danule je taky u Dr. hysterka. Ale to už dlouho. Od tý doby, co jsme byly v nemocnici má s lidma v bílým problém. Když jsme přišly poprvé do jeslí, tak vylezla kuchařka v bílým a Danka měla amok.
Tiše jsem doufala, že tety nejsou v bílým. A dobrý, mají červený trička. Jinak nevím, jak by to tam probíhalo.
![]()
A s lékama je to jak s čím. Co jí chutná si dá taky i sama a teď dostala nějakej sirup na kašel a to ji teda musím fest přemlouvat.
Ahoj marodi,
teda co příspěvek, to nemoc. my se z dovolením přidáme, úspěšně jsme s přestávkama 4 týden doma. Pro změnu od včera 38 teplotu, dnes ráno dokonce 38,3 po o a tak jsme zase naběhly k doktorce. Nic Rozuli není, nemá rýmu, kašel, ucho je v pohodě, průjem už taky není a z ničeho nic horečka. Zítra máme přijít s močí a jdeme na odběry na krevní obraz a jaterní testy, protože už ani doktorka si s náma neví rady.
O víkendu jsem slavily narozeniny, bylo to bezva, nadělala jsem mraky masa, česnekový dresink, dort a potom jsem celou noc zvracela a měla průjem. Můj žlučník se s tím moc nevypořádal.
Ale Roska si to i přes všechny neduhy užila. Byla báječná, sice nic nejedla, ale se všema dárkama si hned hrála až byla radost jí dát další. Nic takovýho, že by dárek odložila ahned rozbalovala nový, ona to naopak pořád prodlužovala a vracela se už k těm rozbaleným. Na FB už nějaké fotky jsou, zkusím dát i sem.
Tak marůdci, mějte se krásně, pořádně se kurýrujte, my taky budeme a moc přeji, ať se nám všem brzy uleví.
K
jinak u dr taky řve jak kráva, dneska to celkem šlo, ael hned zahlásila, že neukáže prstíček, že ho schová, vždycky jí z prstíku berou krev na CRP.
tak snad se mi fotky povedou, nějak jsem to zapomněla. ![]()
Dort, tentokrát kupovaný
http://i256.photobucket.com/…DSCN9529.jpg
nejdřív všechno vyžehlila
http://i256.photobucket.com/…DSCN9537.jpg
potom nám zahrála na piáno
http://i256.photobucket.com/…DSCN9542.jpg
http://i256.photobucket.com/…DSCN9544.jpg
chvíli jsem zpívali
http://i256.photobucket.com/…DSCN9548.jpg
vyzkoušela si župánek
http://i256.photobucket.com/…DSCN9562.jpg
a jako hlavní dárek byl first bike
http://i256.photobucket.com/…DSCN9574.jpg
no a na konci požádal Jirka (tchýně přítel) pradědu a její ruku a v červnu bude svatba. To jsme s Petrem čuměli jako puci. ![]()
a já si nechala koupit brusle
Kačí fotky jsou super,Rozka si to náležitě užívala ![]()
holky taky přihodím fotky,ale toho našeho marůdka,dneska vypadal hrozně..jo a u doktora (ťuk ťuk) je úplně zlatej,vůbec neplače.Je moc hodnej a občas i vypráví a pak doktorce zamává,ale to se může samozřejmě změnit..
Teda Verčo, to je mazec
. Přesně takhle vypadala Tereza včera a dneska ráno
… Dr. nám řikala, ať koupíme Nurofen pro děti a nemá chybu. Zabere do dvaceti minut a je zase jako dřív!
Já myslím - a doufám, že už máme nejhorší za sebou… snad to není přšdčasný, ale když už jsou léky…
Macko - ten Engystol se dá používat i jako prevence? Nebo jen když už je nemocná? To bude asi vitamíny lepší, ne?
Ahoj holky moje…
Kačko - narozeninové fotky nemají chybu a jestli chceš vidět velkej zadek, dojeď se na něj kouknout…
Jinak Roska vypadá tak dospěle… To je neuvěřitelné a fotka, jak si žehlí to pyžámko - no nádhera…
Nikol - ať je Terezce brzo dobře… Ty nemoci pitomý…
Werčo - Chudáček - vypadá tak utrápeně… A taky vypadá tak „dospěle“ … četla jsem toho moc, nějak si to nepamatuju… Jesličkový holčičky ať se drží - stejně Vás holky obdivuju - blbá otázka - jak to snášíte Vy??
Chtěla bych Vám nějak zvednout náladu - snad se mi to povede… U nás prostě nemůže být nic „normálně“ … Loni jsem malého odbyla a dort nechala udělat a bylo mi to pak líto… Letos jsem se zařekla, že mu ho udělám sama a stylově - auto… No tak jsem si ho cvičně chtěla zkusit a panč mi to nešlo, já chytla nerva - nejdřív letěl z okna korpus a za ním i krém… No paráda… Aleš se mi směje ještě teď a nevím, jak to jako udělám… Ale dort udělám sama… Taky na tej oslavě dojde k tomu seznámení - mám vařit… řekla jsem, že se nebudu ještě stresovat jídlem, tak udělám řízky a salát bramborovej… Taky se mi rýsuje práce - ale nechci o tom ještě moc mluvit, abych to nezakřikla - je to v jednání… Tak mi držte pěstičky, prosím…
A co naše těhulky?? Jak se máte?? Cítíte??
Tak jo, marůdkům přejeme brzké uzdravení a pokud možno už žádný trápení… ![]()
Joooo a ještě - vyvěsila jsem na dveře vtipně jarní věneček a druhej den napadlo 20 čísel sněhu - tak jsem ho zase uklidila…
![]()
Tak pa