Poradna duly
Jana Čurdová
tak na to zamčení je třeba vytvořit skupinu zde:
https://www.emimino.cz/skupiny/pridat/
a založit jí musí někdo kdo ji bude spravovat…tož třeba NIky?? A lesinka ji pak schválí, jí můžu pak zase napsat.. No tak kdo se toho ujme?? Já tu nejsem furt tak to nemůžu ![]()
Jééé, tak je na prd, když se o to musí někdo starat…
Tak to bych se na to vykašlala. No ale jestli se toho chce někdo ujmout, tak mu samozřejmě bránit nebudu.
![]()
Jo a jen tak z jiného soudku…pro ty, co mají nějakou hypotéku. Tenhle rok řešíme termín fixace a domlouváme nové úroky. Místo 4,2% budeme mít 7,2%!!! O 4tis. vyšší splátka!!! Docela síla. S tím jsme nepočítali ani v těch nejhorších snech…
![]()
No nás to čeká příští rok - ale nestraš - tchýně je finanční poradkyně a mluví pořád o tom, že se banky předbíhají v refinancování… že prý máme čekat úrok 5,něco, ale výš snad nepůjdeme… nebudeš se poptávat po jiných možnostech?
Šance na refinancování u 100% hypotéky je naprosto mizivá. 100% hypotéku dávají jen 3 banky a to za naprosto nesplnitelných podmínek pro normálního člověka. A my ještě máme problém, protože ten barák máme totálně rozvrtanej a myslím si, že by nám ho v tomhle momentě neodhadli ani na to, na co přes 3 rokama. Dáváme si fixaci jen na rok, to bude zrekonstruováno, tím pádem daleko vyšší hodnota, tím pádem naprosto jiná situace. Myslím si, že za rok se o nás opravdu poperou. Ale teď to prostě máme blbý. Ten rok musíme nějak přežít. Ale fakt jsem tohle nečekala…
![]()
AHOJ HOLKY,
JÁ SE UKÁŽU VEČER,ALE JSEM TAKÉ PRO ZAMKNUTÍ DISKUZE
![]()
ZATÍM PA.
Holky, nevím co to „starání se“ o skupinu znamená, ale pokud to nebude nic těžkýho, tak to udělat můžu, stejně tady pořád sedím - ale nejsem vševědoucí, takže mačkat tlačítka klidně budu, ale poradíme se všechny, ju?
![]()
A jinak jestli jste pchotný přejít kvůli tomu do jiný místnosti… dejte vědět, abyste se pak na celý fórum nevyprdly… mě je to jedno, já se přizpůsobím… jsme tu fakt hodně dlouho, tak si myslím, že asi je čas přesunout se do soukromí… a jak se to dělá nevím, takže mi musíte poradit ![]()
No a Dajmo, já bych se taky bránila, kdyby mi někdo pomluvil manžela, nebo něco takovýho. Taky mě to naštvalo, protože o svým manželovi bych to mohla říkat jenom já, ale když se tady o tom bavíme, dokážu pochopit, že to bylo v rozčílení
- já jsem se taky rozčílila a koukala jak jsem to napsala, takže chápu… ale příště bych si to po sobě já přečetla ![]()
No a teda já si nedovedu představit, že bych žila s někým a počítala s tím, že mě jednou podvede a nebo že bych si řikala že to není do smrti… kor když spolu máme dítě… my s Márou hodně mluvíme o nás, hlavně když je krize, tak to by se jinak nespravilo… a většinou to tak funguje… jasný, někdy se den na to ožere jako dobytek, ale v podstatě díky tomu existujeme… a že je pro rodinu… to jsem nevěděla, páč jsme si užívali dokud to šlo, ale jinak zázemí bylo a když jsme mluvili o tom, že by možná miminko, zase jsme mluvili, že to není rozmar, že je to na celý život, nepůjde to vrátit a jestli opravdu jo a tak… no prostě si mysím, že se mi to povedlo (i když by to do něj nikdo neřekl!) a vím, že by pro nás udělal první poslední… a i kdyby se stalo cokoliv neočekávanýho, Terezu by nikdy neopustil a já bych nebyla taková ta kráva, co brání ve styku, jenom aby udělala zle druhýmu… znáte to… já mám i takový kamrádky, co mají dítě jako zbraň, no je to hnus…
No a do hypotéky jdeme tenhle rok… předevčírem jsme tu měli finanční poradkyni a zbývá nám zaplatit 50 tis, abysme na ní dosáhli… a pak už se budeme jenom modit, aby to klaplo…
Vendulko neblázni až tolik???
My máme překlenovací období za rok, ale já slyšela, že šli úrokové sazby dole. Tak asi nějaký drb. No chraň pánbůh před takovou sazbou. My máme ted 5,12 a to máme nejvyšší co jsme kdy měli. Před tím to bylo 4,2 ale 7 něco je fakt vydírání.
Tak mě můžou články o tom, že šly sazby dolů jedině naštvat. Holky, fakt si to nevymejším. Máme hypotéku od Hypoteční banky přes ČSOB. A tohle nám prostě nabídli.
Doufám, že to ještě stlačíme aspoň o 0,2%, ale pod 7 to nedostanem ani omylem. Oni prostě vědí, že 100% hypotéku nám nikdo nikde nedá. Teď se běžně dávají 80% a 20% jsme teda za 3 roky ještě nesplatili…
![]()
Jsou to vyděrači, to my už máme něco zaplacené, ale snad to na nás nebudou příští rok zkoušet. My to máme u komerčky a taky jsme to měli 100% i když jsme zaplatili v hotovosti zálohu 200 tisíc. Ale před 6 roky to bylo trochu jiné.
hmm, tak u nás to taky vypadá na Hypoteční banku… ale já o tom takhle nekokážu mluvit, pamatuju si toho polovinu
… no a jak jsi to myslela Vendul, že vám nedají stoprocentní? My máme v plánu půjčit si na koupi a ještě rekonstrukci a řikali, že problém to není… ale asi je každý případ jiný a hlavně, já tomu prostě nerozumím
![]()
Nikolaa - vy jste v pohodě. Vy budete zastavovat celej byt, takže i to, co už máte a budete si půjčovat jen na tu druhou půlku. 100% hypotéka je to, když si kupuješ byt třeba za 2 miliony a půjčuješ si ty 2 miliony a zastavuješ proti tomu jen ten jeden byt, kterej je odhadnutej taky na 2 miliony. Vy máte byt plácnu za 2 mega v budoucnu po rozšíření bude stát 4 mega a půjčujete si jen ty 2 mega na tu druhou půlku. Takže budete mít 50% hypotéku. To je velmi zjednodušený, ale v podstatě to tak je. No a s 50% hypotékou si můžeš ty banky právě vybírat, protože to pro ně není žádná riziková záležitost. Kdybys to chtěla ještě nějak podrobnějc nebo konkrétnějc, tak klidně napiš SZ. Teď jsem v tom fakt zběhlá…
![]()
No vendulko hypotecni banka nic moc na uvery.To ja vim.
Jo a chtela jsem se zeptat uz sis vybrala nejakou skolu nebo neco?Pujdes na studia?
Holky me je to jedno ja bych nezamykala jen mi prislo blby ze nas tady smiruje chlap aby to pak vytasil doma.Je mi jasny ze sem chodej a koukaji i jini ale takhle tohle se mi zase nelibi no.Katka se chce vyzpovidat tak ma nato pravo a ne aby petr pak s tim vyrukoval doma.
![]()
Vendul - aha, dík za vysvětlení
… no u nás nemůžou prodělat, spíš vydělat, tak je jasný, že do toho jdou
- i tak to jsou mrchy
… a díky moc
… já to ve svý podstatě neřeším, to důležitý jsem pochopila a jinak je to v moci M., finančního poradce a účetního… je to všechno přes známost, tak doufám, že by nic nevýhodnýho neudělali
…
No a s tím uzamčením… tak budeme hlasovat ![]()
Lost - pšššššt!!!! To je ještě děsně tajný! Vybráno už mám, ale ještě to vůbec nikde neříkám. Řeknu to až po prvním semestru, to budu vědět, jestli to zvládnu. Nechce se mi pak všem říkat, že to nezvládám a končím…
![]()