Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sisi 79 píše:
@Klairs Jůů, tak ty už seš skoro u cíleTak to ti přeju ať se šmudlinka užuž na ten svět brzy podívá. Jinak ti závidím že ti nic není, já jsem jak důchodce
no tak jako s chůzí.. to si to kvačím jak kačena a dlouho nevydržím (taky už tedy nikam nechodím) a o vstávání (zkoulení) se z postele taky nemluvě, ale jinak naštěstí nic ![]()
@Sisi 79 píše:
Ahoj Caspino, mysliš že má cenu abych ten čaj taky pila, když nejspíš pujdu na císaře? Nemůže to třeba naopak vadit? Zítra jdu na kontrolní utz, ale cítím že je pořád ve stejné poloze. Jinak už mě to těhu přestává bavitPoslední dobou je nejhorší dýchání a tlaky na močak, střeva, čípek a hlava mladýho v mých žebrech
Jak se cítíš ty?
Ahojky Sisi, jak to, že jdeš na císaře, Tobě se ta placenta neupravila? Mě se trochu zvedla tak zatím nikdo u mě nemluvil o jiné variantě porodu.
Jestli půjdeš na císaře, tak asi nemá cenu pít ten maliník, páč Ti malý porodními cestami neprojde, vytáhnou ho z břuška.
Po císaři jsou ale dobrá prý homeopatika na urychlení hojení a pod…
cituji z brožury
STRAPHYSAGRIA 15 CH ➤ Pokud se jedná o plánovaný porod císařským řezem, je dobré vzít 5 granulí tohoto
léku den před operací a pak pokračovat v podávání 5 granulí denně i po operaci do
dobrání celé tuby léku.
v kterém jsi už týdnu?
Jinak mě poslední 2 dny ty kopance taky bolí a jsou mi nepříjemné…na žebra jsem si zvykla, ale začal mě hlavičkou asi třískat do močáku, v zápětí to ucítím v konečníku, kostrči..nebo jestli je to i mícha..no normálně naskočím a kdybych byla hysterka tak i zajeknu
,včera mě tam práskal večer pořád a já musela co 5 minut na záchod.
Ale zase, buďme rády, že nám o sobě dávají vědět ![]()
Sisi, Ty čekáš chlapečka, že? Já už v tom mám binec, je nás tu hodně a jak si přečtu pár příspěvků, tak se v tom ztrácím.
Jak se bude jmenovat? Ten náš Dominik…změna, měl to být Patrik, pak Matyáš a na konec jsem se vrátila k původnímu vybranému jménu.
Doufám, že až porodíš, tak dáš hlášku, pošli fotečku prcka…miláček porodila a už se tady k nám nehlásí, tak jasně má asi plno jiných zájmů, ale kdyby sis to miláčku četla, dej fotečku Tvoji princezny a písni co a jak.
Sisi - kdyby jsi už pak tady taky nechodila tak písni na NikolCasper@seznam.cz, budu ráda. Jo a kdy by Tě brali na toho císaře? To abych na Tebe mohla myslet ![]()
tak pa, já se jdu zase vyvalit na gauč, páč já už jsem taky jak důchodce a ani do města nedolezu, hrozně mě tahají vazy a je to bolest jako bych byla na skřipci
pa
Ahoj holky, jsem dnes po kontrolním ultrazvuku a pořád má hlavičku nahoře ![]()
Caspino, jsem teď 35+3 a termín mám 3. a 6. 12. Mudr říkala že už má malinko vody, tak už se asi nepřetočí. V úterý jdu naposled od poradny a pak už teda budu docházet do porodnice. Ohledně toho císaře, uvidím co mi řeknou, třeba mi doporučí abych to zkusila odrodit prdeklou napřed, ale to se mi teda moc nechce a to hlavně z důvodu že půjde hlavička naposled. Bála bych se aby se mi tam někde nešprajcnul a nepřidusil
Přece to je největší a nejtvrdší část…
Ani nevíš jak mi to bude líto, moc jsem se těšila na porod, fakt
Mamka nás měla odrozené za hodinu i s cestou do porodnice a doktor mi jednou řekl, že mám pěknou dělohu
že se mi jednou bude dobře rodit. No a teď prd
Navíc přijdu o ten pocit, kdy mi hned přiloží a budu se moct kochat tou nádherou ![]()
Jojo, budeme mít kluka a měl by to být Ondřej
Dávej na sebe pozor, i vy ostatní holky, a určitě sem budu dávat info, co se děje. Caspino taky dej vědět, jsem zvědavá, ahoj ![]()
Ahoj holky, dnes začínám 36tt, jsem po kontrole a mám už málo plodovky a CS 7. Tak doufám že tam mimi ještě chvíli zůstane. Ve čtvrtek valím na ozvy a ultrazvuk. Půjdu na to poprvé, tak jsem zvědavá, co se bude dít. Zítra ještě pořebuju na ten koncert, co mám koupený od března
Tak snad mladýho Bruno nevyleká ![]()
@Sisi 79 píše:
Ahoj holky, dnes začínám 36tt, jsem po kontrole a mám už málo plodovky a CS 7. Tak doufám že tam mimi ještě chvíli zůstane. Ve čtvrtek valím na ozvy a ultrazvuk. Půjdu na to poprvé, tak jsem zvědavá, co se bude dít. Zítra ještě pořebuju na ten koncert, co mám koupený od březnaTak snad mladýho Bruno nevyleká
Ahoj Sisi, já jsem taky po kontrole, vody mám dostatek, placenta o. k, čípek už ale zkrácený o půl cm…měla jsem 42mm a mám 41.5mm.Dnes jsem 34+6,zítra začínám 36tt, kdybych měla kontrolu zítra už mi udělají ozvy, ale dnes ještě ne. Příští týden mi budou brát stěry…to už Ti brali?
A jdeš tedy na toho císaře? Nebo se pokusíš normálně i když je prckou dolů? V Ostravě, kde budu rodit, umožňují porod i když je prcek obrácený.
Každopádně držím pěsti ať je vše ok a dej pak hlášku.
papa
Ahoj Caspino, to je dobře že máš vše v poho ![]()
Stěry mi už brali a to mám ok, jestli myslíš toho streptokoka.
Ano, půjdu do císaře. U nás je taky doktor co rodí koncem pánevním, ale mám strach o prcka. Vem si že hlavička- největší a nejtvrdší část půjde nakonec! Bojím se aby se tam někde nezasekl a nepřidusil
Ale chtěla bych epidural, abych šmudlika hned viděla ![]()
A ještě jsem četla že děti nad 3,5 kila se nerodí KP a chlapečci, prý hrozí poranění varlátek ![]()
@Sisi 79 píše:
Ahoj Caspino, to je dobře že máš vše v poho
Stěry mi už brali a to mám ok, jestli myslíš toho streptokoka.
Ano, půjdu do císaře. U nás je taky doktor co rodí koncem pánevním, ale mám strach o prcka. Vem si že hlavička- největší a nejtvrdší část půjde nakonec! Bojím se aby se tam někde nezasekl a nepřidusilAle chtěla bych epidural, abych šmudlika hned viděla
A ještě jsem četla že děti nad 3,5 kila se nerodí KP a chlapečci, prý hrozí poranění varlátek
aha…tak to jooo, tak raději císařem, ať se něco nepodělá…tak držím pěsti, papa
Holky ja mam dnes termin a porad ani tuk.. Nemuzu z toho ani usnout
Po obede si musim zajet k dr. na monitor (uz bych tedy nejradsi neridila), tak doufam, ze mi neprdne voda nekde cestou.. ![]()
@Klairs Jéé, tak to pak dej vědět a hlavně opatrně!
Mě za chvíli čekají moje první ozvy, tak jsem zvědavá…V úterý jsem měla na kontrole CS 7, tak uvidím co a jak ![]()
Ahoj holky, ozvy mám za sebou. Asi dobrý nikdo nic neříkal, ale ultrazkuk nic moc, mám málo vody, tak mě chce MUDr kontrolovat 2 krát v týdnu na ozvách
Řeknu vám, jak jsem tam slyšela ty mimča, chtěla jsem brečet, už mi asi začaly blbnout hormony, brzy co ![]()
Pak hned jsem byla na předporodním kurzu a tam jsem se taky musela držet abych nebulela, jak se to blíží, tak jdou na mě nějaký emoce ![]()
Jinak malej má podle dvojího meření 2300 až 2700g, prej žádnej obřík, spíš menší bude šmudlik můj ![]()
Caspino to CS je označení v jakém stavu je čípek- laicky řečeno, max. je myslím 10 a to už připravený na porod. Máš to určitě v průkazce, jaké máš hodnoty
@Sisi 79 Mně na poslední kontrole taky doktor říkal, že mám málo vody. A kdyby to příště nebylo lepší, musela bych na vyšetření.
V úterý jsem byla na předporodním kurzu a pouštěli tam průběh porodu. No bulela jsem jako želva ![]()
@Tofik Kam se ta voda vytrácí, že
Kolikátý tt seš, já to podle toho metříku nepoznám
Tak ať to máš příště lepší ![]()
@Sisi 79 Teď jsem 34+4. A kontrola byla před týdnem. Teda pořádně mě vyděsil, protože jsem si pak na netu přečetla, jaká rizika s tím souvisí. Doufám, že to příště bude aspoň stejný.
@Tofik jestli máš málo plodové vody, hodně pij tekuitiny, já jeden týden měla snížené množství a další týden jsem to měla v normě. držím pšstičky ať máte zdravé miminka všechny posílám fotečku elišky, tady už vypadá jako miminko. v úterý jsme měly poradnu měří 50cm a váží 2,95kg
při narození v 34+6tt měla 2660g a 48cm