Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Seal píše:
Ahoj holky!
Měla jsem tu postupně na návštěvě kamarádku, švagrovou i mamku, tak se hlásím po párdenní odmlce.
Vítám mezi námi nové těhule
Jinak mi taky začalo být šoufl, ale zatím žádný extrém, jen si musím dávat pozor, ať nevyhladovím, nebo ať se nepřejím. V obou případech to se mnou pěkně cvičíKaždé ráno stojím u ledničky, vím, že se musím najíst, ale nic mi nechutná a tak tam vždycky čumákuju a nakonec si stejně namažu nějaký rohlík jen máslem
Ještě k té tabulce maminek a termínů, už nevím kdo z vás to psal, že vytvoří něco v excelu. Nechci být hnusná nebo nevděčná, ale přesto, chtělo by to něco, s čím se dá „pracovat“, doplňovat maminky, míry a váhy dětí na kontrolách třeba, kolonku z pohlavím, případnými jmény..
Ale já neumím ani tu v excelu
, takže pokud je nás tady takových víc, prosím dotyčnou aby se toho ujala
my ostatní bychom pak mohli posílat termíny a další info na kterých se dohodneme. Co?
Ahoj Megg tabulka vypadá moc pěkně myslím že se bude líbit všem. ![]()
Děkuji, že se líbí, kdo chce může posílat údaje a já je zadám.
Megg: to je paráda, jak budu 12tého u dr. tak pak pošlu údaje, moc díky, jsi šikulka ![]()
Ahojky Megg, tabulka je supr
. Posílám info a můžeš dopsat ať se tabulka plní a můžem porovnávat
.Termín porodu mám 3.3.2011 a 14.7 jsem byla 6+5tt a 7mm délka plodu.28.7 mi ultrazvuk ukázal 8+6tt a 21.6mm ![]()
Tak posílám aktualizovanou tabulku.
Raději to vždy překontrolujte, zda jsem Vámi zaslané údaje dobře přepsala. Megg ![]()
ahojky, tak tabulka je super. Přidávám také nějaké info. Poslední MS 27.5 návštěva u lékaře 15.6 ale tam mi jen řekl že to odpovídá 5tt a zítra jdu na další kontrolu tak už toho snad budu vědět víc. Jinak jméno máme zatím pro holčičku a to Simonka, ale myslím si že budeme mít druhého kluka. Jelikož všechny mé kámošky co čekaly holky tak jim bylo v těhu strašně zle a naopak a já jsem úplně ok vím že se na tohle nedá brát ohled ale nevím nějak nevěřím že by se zadařila holčička ikdyž přítel tvrdí že si ji udělal. Tak se uvidí ale až po porodu nechceme si nechat říct pohlaví miminka.
Ahojky,
jak vám je? Mě je trochu lépe od žaludku, ale začala mě pěkně bolet kostrč, snažim se to trochu rozcvičit, ale prý je to hormónami. Snad to není na dlouho a brzy to přejde. ![]()
Tak mě je dneska úplně suprovně jako by mi vůbec nic nebylo je to úleva po těch asi třech týdnech ale přítel mi říká nejásej to ještě příjde. Mě teď akorát šíleně bolí prsa bez podprsenky ani ránu a ani si na ně nenechám sáhnout ale oproti nevolnostem to nic není.
holky, taky už
ale začala jsem se docela přežírat
po těch dnech trápení začínám mít chutě naprosto na vše
![]()
Ahojky, tak se nemůžu dočkat v pátek dr. snad bude vše ok!!!! ![]()
holky chci se zeptat, co myslíte nealkoholické pivo případně víno /prý má méně zbytkáče než to pivo/, neva??? Samo v rozumných dávkách…pak se chci zeptat na názor, vím že hermelín a niva neee
ale co třeba gryl hermelín??? Když je tepelně upravený…myslíte, že tam je riziko také??
Mar.
tak já jsem si první těh. dávala pivo alko normálně, pak ke konci jsem chytla brzo motáka, tak jsem si dávala nealko..aji jsem si dávala třeba dvě deci vína, jak jsem měla chuť, samo jsem se neožírala…to ne, jen tak na chuť
hermelín jsem si taky dávala při opíkání, a chutě jsem měla i na vlašské saláty a tak, nějak jsem to neřešila…
co bych si třeba nedala, tak tatarák a takové, ale jinak všeho s mírou…
ahojky, tak já třeba normálně alkohol nepiju ale teď furt ucucám pivo a to mi nikdy nechutnalo samozřejmě si tak 2× loknu a dobré. No a s hermelínem a nivou si taky těžkou hlavu nedělám. Jako nemám to furt ale jak mám chuť tak si dám ale zase to nejím v tunách.
Super, já byla na vínko dost…a nemám problém přejít na nealko…našla jsem si i firmu co dováží celkem kvalitní nealko víno, nechci být exot na grilování a tak…když všichni budou popíje a já…jen na nealku, a tohle je dobrá alternativa. Dnes jsem měla chut na krabí salát, tak si ho doma asi udělám, snažím se to nekupovat spíše si to udělat doma z čerstvých surovin. Tak snad to bude vše v poho.