Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mekelko: Já na tento rok měla nárok na 25 dní, žádnou jsem si od začátku nevybírala a na nemocenskou nastoupila 3.7. Takže půl rok mám odpracovaný bez nemocenské, takže na 10 dní mám 100% nárok, pak mám 5 z minulého roku, takže těch 15 mi určitě proplatit musí. Průměr který se počítá každé kalendářní čtvrtletí, když jsem na nemocenské a pak budu na mateřské tak se to nezmění ne?? A proč je lepsí požádat o čerpání po mateřské, mě říkala paní ať se stavím během mateřské, ale až po porodu. No a pak jen k tomu výpočtu…??? Vynásobí se to pracovní dobou na den, průměrem a ta konečná částka se pak daní? Juj, sice jsem taky měla účto na střední, ale tohle fakt nevím, takže díky moc!!! ![]()
Jinak holky v profilu mám fotečku v šatech, jen se netvářím extra vesele, ale to je jedno
![]()
kacafazolka píše:
jo od 1.1 do 15.3 a pak od 15.7 na rizikovém
Kačko, nárok na celý rok máte u vás ve firmě 20 nebo 25 dní?
Jestli 20 dní, tak Ti umoží čerpat ještě 10,5 dne, při 25 dnech je to 8 dní.
mekelka píše:kacafazolka píše:Kačko, nárok na celý rok máte u vás ve firmě 20 nebo 25 dní?
Ještě taky bude záležet, od kdy půjdeš na mateřskou, to by se mohlo ještě taky mírně změnit.
mekelka píše:mekelka píše:Ještě taky bude záležet, od kdy půjdeš na mateřskou, to by se mohlo ještě taky mírně změnit.kacafazolka píše:Kačko, nárok na celý rok máte u vás ve firmě 20 nebo 25 dní?
máme 20 dní a jeden den jsem měla staré.A na mateřskou mám jít 14.1 mockrát děkuji jsi zlatá
Tejchi píše:
mekelko: Já na tento rok měla nárok na 25 dní, žádnou jsem si od začátku nevybírala a na nemocenskou nastoupila 3.7. Takže půl rok mám odpracovaný bez nemocenské, takže na 10 dní mám 100% nárok, pak mám 5 z minulého roku, takže těch 15 mi určitě proplatit musí. Průměr který se počítá každé kalendářní čtvrtletí, když jsem na nemocenské a pak budu na mateřské tak se to nezmění ne?? A proč je lepsí požádat o čerpání po mateřské, mě říkala paní ať se stavím během mateřské, ale až po porodu. No a pak jen k tomu výpočtu…??? Vynásobí se to pracovní dobou na den, průměrem a ta konečná částka se pak daní? Juj, sice jsem taky měla účto na střední, ale tohle fakt nevím, takže díky moc!!!
Jinak holky v profilu mám fotečku v šatech, jen se netvářím extra vesele, ale to je jedno![]()
Teji: k čerpání dovolené budeš mít 19 dnů. Taky bude záležet na tom, kdy přesně nastoupíš na mateřskou. To by se pak mohly ještě 2 dny pokrátit a k vybrání bys měla 17 dní. Požádat můžeš během základní mateřské, ale podle zákona ji můžeš čerpat až po základní mateřské dovolené. Při základní mateřské nesmíš mít příjem, bere se to jako bys byla v práci, ale na dovolené. To jde, až na rodičáku. S tím výpočtem je to přesně tak, jak píšeš. Určitě se to daní, normálně z toho jde odvod na zdravotní, sociální a bere se i daň.
Jinak šatečky jsou moc pěkné, sluší Ti to
.
Omlouvám se, že píšu až teď, dívala jsem se na seriál Přeji všem dobrou noc
.
kacafazolka píše:mekelka píše:máme 20 dní a jeden den jsem měla staré.A na mateřskou mám jít 14.1 mockrát děkuji jsi zlatámekelka píše:Ještě taky bude záležet, od kdy půjdeš na mateřskou, to by se mohlo ještě taky mírně změnit.kacafazolka píše:Kačko, nárok na celý rok máte u vás ve firmě 20 nebo 25 dní?
Nemáš zač
.
Ještě jsem to znova přepočetla, až do nástupu na mateřskou a k vyčerpání zbývá 9 dní.
no my jsme šťastné, že tu máme takovou poradkyni
![]()
Budeme si tě hýčkat.
Sladké sny jdu už taky do hajan.Pa pa zítra
![]()
Sláva MEKELCE!!!!!
![]()
Dobré ránko všem, dneska bez mlhy
![]()
Mekelko díky moc za rady…a pochvalu šatů!!!
![]()
Ahoj pupici, vsechny vas zdravim, dlouho jsem tu nebyla.
Dnes frcim na velky utz, tak jsem zvedava
vsem gratuluji k dobrým vysledkum
Tak to je dobre, ze je tu takovy radce. Muzu taky poprosit jak to budu mit? 7.11.2010 mi konci rd na prvni, od 8.11. nastoupim na nemocenskou a ted se chci zeptat, co bude pro me lepsi, jit na md 6.1. nebo az 20.1.
A jeste kdyz se narodil maly tak jsem pak mela po novem roce narok na cerpani cele dovolene, tj. celych 20 dni, tak jak tomu je ted. To nejak vychazelo, ze se musi odpracovat nekolik dni nebo hodin? a to my tenkrat vyslo-materska se bere jako vykon prace. A tak jestli zas budu mit narok na dovolenou jako tenkrat. Doufam, ze jsem se v tom moc nazamotala a je to k pochopeni. Diky a vsem preji pekny den
Holky ještě dotaz…tenokrát asi na všechny zkušené…kdy se nastupuje na mateřskou?? Kolik týdnů minimálně před porodem??
Tej- 6-8 týdnu, tech 6 je nejpozdeji co musis uz zustat doma.
dobré ránko, dneska frčím očkovat kočku, za takovým moc hezkým panem doktorem
tak páááá j.
Dobré ráno holky, já zas pojedu s malým k dotorce vůbec se to nelepší a je to akorát horší ale furt bez teplot tak se uvidí co nám řekne.