Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
peti: jedl snídani? jestli jo, tak je oká, neboj............
tak já jsem asi debil, ale pochopila jsem to, že prvorodičky dostanou porodné a plus sociálně slabé na další děti............
peti nenudíš se...........to se mám na co těšit a to budu zachraňovat kvítka a u prsa edušku…tož to bude ještě prdel na starém bělidle
už ať se taky přestěhujeme, toníka vyženu ven, malého dám spát v kočáře a já se budu mlátit hlavou do kuchyňské linky, za co mě kdo trestá, že tak zlá přeci nejsem
![]()
Peti z toho si nic nedělej, fakt já ti vyfotím pohled z obyvákového okna
Auta co nejedou, budu je mít na výhled celou zimu a včeka Kubík před garáží jakš taš uklidil. Je to težko, je toho moc a nestíhá, gor jak já teď nemůžu pořádně pomoct. Jsme letos chtělo obkopat barák a nevyšlo
Je to tažko fakt no. A na baráku je toho hodně pořát, co je třeba doma ani nemluvím, ventily u topení nejdou vypínat zapínat, prostě s nima neotočíš, vchodové dveře jsou navlhlé, máme tokové ty s obdélníkvým oknem uprostřed a jak je doma teplo a venku chladno tak se to okýnko potí a ta voda stíká mezi ty dveře…tak mu taky říkám ať se to zatmelí okolo okna
V obyváku se nám tady taaak hýbe podlaha, jsou tady desky a jak jdeš tak některé se tak prohýbají, čekám kdy která pukne, no starý barák a jde to fakt vše hooodně pomalu!! Ale jsem fakt ráda že je ten plot a chlupatý bambulka ani nechodí do té části
asi si není jist že může
A jinak co tu dva roky bydlíme se nemalovalo a ani nevím kdy ta paní předtím malovala, minimálně rok taky ne…stěny šedé, ale já to kašlu, až se bude rekonstruovat, další vyhozené prachy…to vydržíme ![]()
a mě tady toník sem tam sní kočičí granulku, takže někdy se dusí a někdy to polkne, snad nezačne mňaukat, ale dostal už tolikrát a stejně jí do toho hrabe, jak jí a jí s ní nebo jí to háže do vody
![]()
j.s. píše:
peti: jedl snídani? jestli jo, tak je oká, neboj............
tak já jsem asi debil, ale pochopila jsem to, že prvorodičky dostanou porodné a plus sociálně slabé na další děti............
Jani co vím tak celou dobu to chtěli na první jen pro sociálně slabé. Tak uvidíme…já s tím nepočítám. Jani jak je to s tm když chceš na rodičák na dva roky, kolik musíš mít ten plat a jak dloho zpět?? Uvažuju že bych s prvním šla na dva, ale mám strach že pak neotěhtním s druhým. Tak nevím no
![]()
jj snídal. Jako jani nechci tě strašit ale od těch dvou roků co vymýšlí za kraviny tak fakt nestíhám a to za chvilku bude druhé no snad se nějak zklidní. Jen doufáme s přítelem že to druhé bude klidnější. Já jsem ráda že to malé se narodí březnu a pak začne jaro a my budem furt chodit ven a prospěje nám to všem a pak léto zahrada bazén opalovajda atd… takže budem furt venku na zahradě. A jak se narodil filda tak byla zima a bylo to takové zdlouhavé a ven se mi v tom sněhu nechtělo to navlíkání atd…
j.s. píše:
a mě tady toník sem tam sní kočičí granulku, takže někdy se dusí a někdy to polkne, snad nezačne mňaukat, ale dostal už tolikrát a stejně jí do toho hrabe, jak jí a jí s ní nebo jí to háže do vody![]()
![]()
To jsou lumpi…jako minule u nás byla známá s malou co má 2,5 let a já tady v obyváku mám dva tenké liháče na CD a ta potvora je otevřela a zas pořádně nezavřela a vyschly že
Vše schovat fakt
![]()
Peťka1 píše:
jj snídal. Jako jani nechci tě strašit ale od těch dvou roků co vymýšlí za kraviny tak fakt nestíhám a to za chvilku bude druhé no snad se nějak zklidní. Jen doufáme s přítelem že to druhé bude klidnější. Já jsem ráda že to malé se narodí březnu a pak začne jaro a my budem furt chodit ven a prospěje nám to všem a pak léto zahrada bazén opalovajda atd… takže budem furt venku na zahradě. A jak se narodil filda tak byla zima a bylo to takové zdlouhavé a ven se mi v tom sněhu nechtělo to navlíkání atd…
No Peti zas si ty jako těhulka užiješ navlíkáni se ven do zimy. Ale taky se těším s prďolkou na léto
Koupíme jí malý nafukovací bazenek, nebo něco v čen si může čachat
Jen nesnáším horka, 30°C a více…chcípám a potím se i když sedím
![]()
teji já to fakt chápu, že na první dostaneš…tož se poptej, jak jsem dávala sem včera ten článek, tam je to napsané…
a teji, jestli víš už teď, že chcete druhé a že do toho půjdeš, tak jdi na ty dva roky, je to fakt 11400 je dost než 7600 a kdyby to nešlo, půjdeš na půl roku na nemocenskou a pak ti jožku někde vemou do školky,…ale to půjde, proč by nešlo…uvidíš, jaký bude porod, a jestli je malá oká a pak se rozhodneš…neboj ![]()
jojo termín březen je prý fajn, by o tom mohli mluvit králíci
já jsem to měla u toníka v klidu, overal takový ten na spaní, tenkou čepku, fusak a deka, celou zimu, i při těch mínusech, když jsem mu dala rukavice a něco teplejšího, řval...............
j.s. píše:
teji já to fakt chápu, že na první dostaneš…tož se poptej, jak jsem dávala sem včera ten článek, tam je to napsané…
a teji, jestli víš už teď, že chcete druhé a že do toho půjdeš, tak jdi na ty dva roky, je to fakt 11400 je dost než 7600 a kdyby to nešlo, půjdeš na půl roku na nemocenskou a pak ti jožku někde vemou do školky,…ale to půjde, proč by nešlo…uvidíš, jaký bude porod, a jestli je malá oká a pak se rozhodneš…neboj
Já vím Jani jde hlavně o ty prachy a to je mega rozdíl!!! Jen právě nikdy nevíš no…a co pak s dvouletou prďolkou. Ale asi to risknu
A to porodné tak kuknu na netu…teď jště volám zas školky tchánovi, tak nestíhám ![]()
j.s. píše:
jojo termín březen je prý fajn, by o tom mohli mluvit králíci![]()
![]()
já jsem to měla u toníka v klidu, overal takový ten na spaní, tenkou čepku, fusak a deka, celou zimu, i při těch mínusech, když jsem mu dala rukavice a něco teplejšího, řval...............
Já právě druhé chci tak nějak ať se narodí září, ať jak mi pak po 3 letech skončí rodičák, tak mi ho hned vemou do školky ![]()
já budu volat odpo, to bude komedie…snad to půjde, jinak na to prdím…
jo to jak my jsme venku a je tam miska od kočky s granulemi tak je vysype a nasype ji tam kamínky. jako ty děcka láká úplně všechno a vysvetlit že nemůže tak na to snad nic nezabírá. Teda u našeho filipa ne.
ä jako hračky?ty jsou úplně k hovnu…na vánoce dostane lego duplo a tím to hasne…fakt nic nekupuju, protože má jeho krabici, tam je hraček a stejně si hraje v kuchyni s olinou a s tím, co je v lince.....