Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terkapali @finduska Já taky na to polepování nejsem a samotnou by mě to ani nenapadlo…ale když mi to ségra dala a zrovna téhle komody prostě škoda není…to je takový šunt, co jsme koupili z nouze, když nebyly peníze moc zrovna…a zřejmě se to brzy rozpadne…tak jsem to tam nalepila a připadám si jako rebel
! Zase doma je vše takové do dřeva laděné, umírněné, tak ať má mrně svůj veselý koutek
.
Proč v tom vidíte holčičku
? Jakože tam nejsou auta? Tak ta zvířátka mi přijdou ještě docela neutrální
…ale je to po holce, o tom žádná…a nálepky jsem dostala, ty jsem si nevybírala…ale sovičky a ptáčci se mi líbí, s tím nemám problém
…
To je prosím pěkně obyčejná kuchyňská skříňka z Ikey
60×60 s obyč otevíracíma dvířkama…akorát tam ještě nemám nožičky, tak to teď nejde otevřít…drhne o podlahu…no a na to nahoru namontujeme pult 90×80, takže budu mít nakonec královský pultík a platím jen ten nástavec…sice se mi zrovna nepodařil sehnat úplně levně, ale zase ho muži přiveze ta paní až do práce, tak to bude pohodlné…a budu ho mít i s přihrádkou
…prostě jsem spokojená
…
@finduska Já v Ikei hlavně zbožňuju jejich masové kuličky, takže to byla naše první zastávka
A když jsme tam byli, tak jsme se rovnou šli kouknout na přebalováky a komody…nic jsme ale nekoupili, nakonec jsme přebalovák dostali od tety (z Ikei
) A ty jejich blbůstky, hlavně svíčky, taky zbožňuju! ![]()
@pindulinka89 My ten přebalovák zatím nechali v obýváku, přece jenom tady máme více místa. Kocour za náma smí, ale maximálně spí v pelíšku nebo ráno, když odejde Ondra do práce, tak ho vystřídá u mě v posteli
A záchod mu teda taky nečistím, Ondra to převzal hned po tom, co jsme se dozvěděli o malé.. a sám od sebe!
![]()
@finduska Jo já se o to vlastně vůbec nebojím, jak porodím (ale chci mít tu vanu prostě a ta při té rekonstrukci asi nebude)
…ale prostě zase vím, že když budu připravená na možné varianty, které mohou nastat, tak moje psychika bude jinde, než když se budu cítit pod nějakým tlakem…se znám…musím to mít trochu promyšlené
…
Jo okolo nás byly včera na střídačku zavřené všechny kopce…lidi si pak psali na Fb ve skupinkách, kterou cestou se teoreticky vůbec dá dostat domů…prostě je to rozhodně rozumné…jen já nemám ráda ten pocit, když mě něco omezuje…můj muž ten by jel i lesem, kdyby to bylo potřeba
ale já si na to netroufnu ![]()
Tak už by měl být zase o to odolnější po takové době
…však mně 28 dní…dokonce se nám tím únorem srovnaly kalendářní měsíce s lunárníma ![]()
@finduska píše:
@Terkapali vid holcicka- to bude tim slovem na K.
Jestlipak nam Pinduli potim prozradí obe jmena co maji pripravena.
Jména prozradím až po porodu…neví je vůbec nikdo, jen já a muž…tedy přesněji…muž si pamatuje pro holčičku, protože to byl strašný boj…já chtěla něco neokoukaného, ale ne ujetého…tak jsme vybírali sto let a skončili stejně u takového často používaného…ale prostě jediné se nám líbilo oběma
…zato pro kluka prošla už druhá varianta, co jsem navrhla…to už jsme rozhodli v červenci na dovolené…a to si muž doteď nepamatuje a už se mě asi čtyřikrát ptal, jak že to jméno pro kluka bude
…
@finduska Jestli máš ráda české filmy, tak ti můžu doporučit teď nový film Ženy v běhu
Mamka ode mě dostala lístky na dámskou jízdu a fakt mě to bavilo. Až jsem byla překvapená, nečekala jsem, že mě to tak chytne, ale bavila jsem se celou dobu ![]()
Já jdu na kontrolu zase ve středu, tak uvidíme, co prďola. Třeba se taky umoudří a bude otočená
![]()
Jo a dneska už si můžu jít vyzvednout řidičák, ale v tom nadělení, co tam je, se mi moc nechce a asi si ho dám zítra k narozkám
![]()
@DomčaP Já budu mít druhé přebalovací místo v koupelně na pračce…a ta je hned vedle obýváku…takže ten větší budu mít v ložnici.
Já ty zvířata zbožňuju…ale těch chlupů z nich! A navíc co kočka natahá na ťapkách z venku…to bývá horší, jak pes
! Vy máte asi ale jen doma, že? Já ten záchod někdy udělám…ale spíš se o to stará muž
.
@pindulinka89 no nevím, připomíná mi to holčičku, nicméně zvířátka jsou hezké taky můžu sovicky
. A ta komoda je hezká, mě se líbí
. @DomčaP jo masové koule jsou super. Občas je kupují i dóm do mrazáku
. @finduska no popravdě jsem na ty jména strašně zvědavá
a tvého tchana bych zabila,
![]()
@pindulinka89 Jojo, to taky plánuju, že jeden přebalovák bude z pračky
My uvažujem, že ho necháme v obýváku, ale teď jen kam ho přesně uložit..Ještě to musíme promyslet
Náš kocour je jen doma, je zvyklý.. venku byl maximálně na balkóně, když jsem ho ještě měla ![]()
@Terkapali Já nad tím přemýšlela, že bych si je koupila do mrazáku, ale nevím jestli by mi tak chutnaly i doma
Jsou dobré, jo? A hlavně mám ráda i tu omáčku, ta se dá taky koupit nebo co to je za omáčku vůbec? Já žádná velká kuchařka nejsem, takže nevím ![]()
@Terkapali tchana ne
ten pomohl
švagr je kokos
to vis podpantoflak a lenoch
![]()
@DomčaP ja te asi trefim
Ten film chci hrozne videt
ale jaxi me nikdo do kina nepustí
Jsem rekla manzelovi,ze v patek na ten film pujdeme( samozrejme ale pocitam s tim,ze v patek vecer bzdu leda kojit v porodnici
) a on mi řekl jestli jsem se zbláznila,že se mnou nikam nejede
posera jeden.kino mame cca pul hodiny
srab je to
![]()
Taky jsem zvedava na ty jmena. Tak jen si rikam ze takovy Evžen
a Hermina
jsou celkem fajn jmena ![]()
Sovicky jsou holcici ![]()
Masove koule z Ikea jim taky
tu majdu jsem zkousela i doma ale
![]()
Kocky a to je prave ono.ja je zboznuju,chtela bych ji mit doma ale - v posteli
ty tlapky z toho zachoda
jako jadne ze se to cisti ale ![]()
@DomčaP hele jsou dobré koupila jsem i omáčku i brusinky, ale prostě není to ono. Když si je uděláš doma
Ale když je chuť… Mám ikei přes celé Brno, takže kvůli koulim bych tam jen nejela ![]()
@Terkapali My moc nemáme rádi ten bílý nábytek…ale je nejlevnější
a těch místností na vybavení máme fakt hodně, no…navíc tedy když mám tmavé dřevo, tak s bílou kombinuji kvůli světlu někdy no…to se musí, jinak by byla moc tma…a tmavé dřevo my máme nejraději ![]()
@DomčaP Alespoň máš jistotu, že ti ho nic nezajede
.
@finduska Rozčleň mi prosím zvířátka na klučičí a holčičí, ať vím do budoucna
![]()
@Terkapali @finduska A kde jste přišly k pocitu, že ta jména budou nějaká ujetá…typu Evžen a Hermína
?
Tak ty masové koule já sním, ale nejsem z nich až tak odvařená…jednou jsem to vařila doma a bylo to dobré…chutnalo to podobně…jenomže mleté maso je prostě vhodné z hovězího za syrova…já si nemůžu pomoct
!
@pindulinka89 tobe ten tatarak chybi vid
![]()
Normalne asi spis jen mam zakodovane ty vylozene pro me holcici
Motylky,berusky,sovicky(hlavne ruzovy teda
) ale jako vypada to moc hezky.Taky nejsem na bily nabytek u nas je svetle drevo ,jen kuchyn tedy tmave. Ale ocenim to u jinych ![]()
Jinak ja samolepky mam rada v detskym pokoji
syn ma jednu zed a skrine mel sadu nalepek obri tenkrat asi za 2000
a je to jako farma ![]()
Pak ma na zachode a v koupelne na dlazdicich sem tam ptaky a vetve ale minimalne
Syn pak tedy ma jeste po posteli nalepky auticek atd.ani nevim kde to bere
ale zkousela jsem mu to zacatku zakazat,ale on tak koukal
a pokoj je jeho tak at si tam treba vylepi ho.no
![]()
@finduska Pardon, ale já z toho filmu byla fakt unešená a tak ho doporučuju kde můžu
Už se těšíš na pátek, jo?
Já když si představím, že příští týden by mi vyvolávali porod, tak na mě jdou zatím mdloby
![]()
@Terkapali My tam občas rádi zajedeme jen tak, ale věřím tomu, že s malou už to tak jednoduché nebude
Taky to nemáme nejblíž, ale chuť byla silnější ![]()
@DomčaP ja mam Ikea 70km
takze to je tak jednou za rok za dva
podle toho jak premluvim muze ![]()
@Terkapali vid holcicka- to bude tim slovem na K.
Jestlipak nam Pinduli potim prozradí obe jmena co maji pripravena.