Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terkapali Jo tak určitě se dá koupit i dražší bílý nábytek! Ale když máš levnou komodu…v bílé, světlé dřevo a tmavé dřevo…tak bílá je téměř vždy levnější, než dřevo
…
@finduska Ne není to růžové…je tam červená, žlutá, zelená, modrá
…
Evžen…mi bude říkat někdo, kdo chtěl Malvínu
![]()
Se stehem to bude dobrý, uvidíš
mně když rozřezali močovou trubici, tak po vytažení cévky jsem si sedla na záchod, zakousla se do ruky a čekala, jak to bude pálit poprvé při čůrání…a nic
neříkám, že to je to samé…jen, že není třeba dělat nějaký předpoklad…uvidíš, jak to bude…a určitě to vydržíš…čekají tě horší věci ![]()
Mně to nepřijde tak strašné ty váhy…však do 25. 2. jsou tři týdny…podle teorie 200 g za týden…tj. 3,4/3,5 kg při porodu
to mi přijde zlaté
navíc ta odchylka, že…
@Bufanda Tak to jsou ty policajti ještě natrvdlí k tomu…to už se přece dobu nemění ty SPZtky…zůstane ta, kde to auto koupíš
…já měla na Kie plzeňskou…a teď mám pražskou
přitom bydlím na konci světa okres Beroun ![]()
A s tou doktorkou to s tím termínem je tedy fakt divné
raději bych si zjistila, jak to je a řekla si sama…já si to tedy i tak počítala sama a nenechala jsem si vůbec mluvit do toho kdy nastoupím…prostě poslední možný den dle termínu PM a hotovo…a bylo to tak…
Jo to Prohlášení o jméně…to musí být asi vždy, že? To je snad poslední papír, co jsem zatím neřešila, ale někde jsem o něm četla
…
@Terkapali Já chtěla koupat ve škopku na prádlo…i jsem ségře řekla, že tu vaničku s těmi výstupky na tělo miminka nechci…no stejně mi ji přivezla…je obrovská a zabírá místo
Jinak ke zbytečnostem…sterilátor do mikrovlnky mám doma taky od ségry…no právě jsem vyvařila vše v hrnci…se to alespoň i pěkně odmáčelo a doomylo, když tam náhodou něco bylo (nejdřív jsem vyvařila nové dudlíky a krabičku na ně - nakonec jsem vyměkla, pak lahvičky, a pak tu odsávačku, co jsem měla po ségře…)
@mofiz Zkus kleknout na kolena a chodit po čtyřech, může to pomoci. A taky si s prckem o tom popovidej.
@Terkapali Tak já měla minulý týden 35+1 2500g, což mi taky na termín vychází nějakých 3500g.. A když jsem se narodila já, tak jsem měla něco víc, takže bych taky čekala více ![]()
@mofiz Ahoj, já ji mám taky ještě zadkem dolů, nejspíše z toho důvodu, že ji to je příjemnější, protože má větší hlavičku a nevlezla by tam prej
..dneska jsem 35+6 a ve středu jdu na ultrazvuk (36+1) a uvidíme jestli se otočí, jestli ne, tak budeme plánovat porod a zatím se klaním k císaři..
Co má být, bude…a jak to bude už je vedlejší (pro mě aspoň). Hlavně neboj, všechno bude v pořádku ![]()
@pindulinka89 Prohlášení myslíš určení otcovství? Jelikož my s Ondrou svoji nejsme a chceme, aby se malá jmenovala po něm, tak ho máme. Já se taky svého příjmení pánuju zbavit ![]()
@pindulinka89 Auto je táty, dostala jsem ho, abych se naučila řídit, rodiče trpěli, že nemám řidičák, mám ho teprve 10 let
Tak jsme ho ani neprepisovali. Fabce už je 18, ale jezdí dobře.
Na prcka mám malou vanicku a než prcek trochu povyroste, tak to frote operatko do ní.
@Bufanda Já to povídání o tom otočení nechala na Ondrovi, protože jsem říkala, že stejně většinou budu já ta, co ji promlouvá do duše, tak ať to dělá aspoň teď on
Uvidíme jestli na taťku dá ![]()
@DomčaP Když jsou lidé manželé, tak není třeba prohlášení o otcovství, dokládá se v porodnici oddaci list a papír s křestním jménem pro kluka a holku s podpisy rodičů.
@Bufanda Jojo, to vím, ale nejsem si jistá jak na tom Pindulinka je
My to máme jelikož svoji nejsme, žejo, a co jsem koukala, tak u nás v nemocnici papíry se jmény a podpisy manželů nechtějí, asi to píšou rovnou tam
![]()
Maminkam.cz kalkulacka.je dobra v tom ze na zacatku mi ukazuje procenta a c kterym tydnu jsem.dnes pise 92% 22dni zbyva a 36+6. Pak na dalsi strane pise v bodech.na dalsi zase kalendar co kdy se absolvuje (prave ty lekare,utz,md ,atd…) pak je dalsi strana tam je vzdy clanek o danem tydnu.co je s mimcem a co se mnou
kolik meri a vazi
a pak je poznamkovy blok.tam ja si pisu co 4 tydny vahu a miry.(merim se tedy a vazim kazdy tyden ale miry zapsane mam jen co mesic