Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bufanda Tak ono dnes to dítě nemusíš pojmenovat ani v porodnici ještě, tak možná proto to po holkách nechtějí ten papír…uvidíme, jak to bude v té mé…ale já si chci vše připravit dopředu, abych s nimi nemusela moc mluvit při příjmu
dokonce jsem se nakonec rozhodla napsat „Porodní plán“…ale opravdu v těch uvozovkách…žádný ty nesmysly, co řada holek dnes řeší, že si tam popíšu, co přesně chci a nechci, co doktoři smí a co nesmí…to ne…ale chci tam napsat třeba tu informaci, že se obávám epiduralu kvůli špatné snášenlivosti anestezik a analgetik doposud apod. aby to věděli, kdyby to bylo potřeba udělat a nemusela jsem to pak třeba při bolestech vysvětlovat…
Řidičák - to mi je tě líto…já to měla super, ale protože už jsem u toho instruktora dělala dřív motorku, tak jsme se znali…jinak tam bylo taky spoustu komplikací u toho (nebudu to vypisovat nebo zase zaberu stránku a holky nebudou stíhat číst
), ale já v tu dobu řízení milovala, tak mi to nevadilo
a bylo mi 18, samozřejmě, tak jsem věci taky brala jinak, než bych brala dnes třeba…
@Terkapali píše:
@Bufanda no dobře ale co když je otec neznámmy tohle Teda vůbec nemusíme mít, jen papír z matriky o určení otcovství
To je prostě pro lidi, co jsou manželé…tam se předpokládá, že manžel je otec
i když samozřejmě i tak může být realita jiná ![]()
@Terkapali Tohle je pro sezdane páry, ostatní musí před porodem na matriku.
Jo aha. Ale být to nemusí, neb vím, že brácha teď neměl k porodu nic, dával jméno až na poslední chvíli. Teda jeho ženská, ne on
. A u dcery jsem taky nic nedávala. Ale to je asi v každé porodnici jinak
. A třeba kámoška ani na matrice nebyla a ani vdaná není. Jen se jí prostě zeptala sestra jak se dítě bude jmenovat a ona si to poznamenala
@pindulinka89 píše:
To je prostě pro lidi, co jsou manželé…tam se předpokládá, že manžel je otec![]()
i když samozřejmě i tak může být realita jiná
To jo, moje sestrenka má teď kluka a má příjmení ještě po bývalím manzelovi
to je taky vtipný
@pindulinka89 Porodní plán neresim, u dcery jsem ho taky neměla. Nic navíc mi nedělali, vlastně ani nenabizeli, spíš nutili ať chodím do ty vany. Akorát mi fakt vadil ten monitor, na tom jsem pak snad byla furt a to je prostě blbá poloha, taky jsem měla zimnici, tak mi přinesly duchnu. Ale jinak si nás sestra nevsimala. Když už to pak bylo dlouhý, asi před tou půlnoci, tak přišla dr, a co si tak matně vzpomínám, že volali primáři a že navrhuje píchnout oxytocin. A díky tomu už to pak šlo rychle a v pohodě. Jestli by se ptali, jestli chci nastrih, to nevím, nepotřebovala jsem ho. A na klystyr se taky ptali. Když rodila jedna kolegyně, tak si žádala klystyr, ale řekli jí, že to už nestíhá ![]()
@Terkapali To jo, ona je nějaká zákonná lhůta po rozvodu, kdy dítě i když není toho exmuze, dostane jeho příjmení, pak se dělají testy (pokud se žena po rozvodu nestihne vdat).
@Bufanda přesně, u nás to stejný, chodila na porodní box minimálně, ba i někdy chlap ji musel volat, na klystyr i epidural se ptala zda chci nebo ne. Nastrih se mě ani myslím nikdo neptal
a taky mě furt hnala do sprchy
@Bufanda jasně vím, teď už je malý po svém pravém tatínkovi, ale přišlo mě to vtipný ![]()
@pindulinka89 no a prave na tohle co pises ohledne narkozy mam ja z nem9cnice ten papir,budou po me chtit ten a oddaci list
v tomhle jsem vypisovala ted vse o nas ( kolik merime,kolik vazime, anamnezu rodiny, pak operace,alergie,antikoncrpici od kdy do kdy
, pocet tehotenstvi a porodu, prubeh tohohle tehotenstvi a spoustu dalsich drsne zajimavych veci
)
Hlavne krome toho planu pro ne ,ho nahusti i do manzela, muze se stat,ze nekouknou tak at on vi co chces a nechces,kdyby on je tam avy ti pomohl
tudiz za tebe muze mluvit.
Jinak u toho papiru u nesezdanych paru tak tam take nemusi byt jmeno
normalne se na matrice nahlasi jen prijmeni a priznani otcovstvi a rekne se,ze jmeno jeste nevite,a ze ho chcete rozhodnout po porodu ![]()
Na nastrih se me nikdo neptal,kdyz jsem trubka co neumi tlacit
![]()
Klystyr jsem nevydrzela ani plne napusteni natoz to 5minut udrzet
![]()
@finduska mně řekla 10min, no bouchl dveře a já už seděla na hajzlu ![]()
@Terkapali no ja ji rekla rovnou at to okamzite vynda nebo ji po…
ale byla to ta kamoska no ![]()
@Terkapali píše:
Jo aha. Ale být to nemusí, neb vím, že brácha teď neměl k porodu nic, dával jméno až na poslední chvíli. Teda jeho ženská, ne on. A u dcery jsem taky nic nedávala. Ale to je asi v každé porodnici jinak
. A třeba kámoška ani na matrice nebyla a ani vdaná není. Jen se jí prostě zeptala sestra jak se dítě bude jmenovat a ona si to poznamenala
No tak musela ale na matriku dodatečně…někdy se to vyřešit musí…alespoň co jsem zběžně četla teď někdy…