Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terkapali Tak to s tou sestřenkou je mazec
Jako mně vadí i to, že musí mít povinně dítě trvalé bydliště na stejném místě, jako já…nemůžu si vybrat, jestli ho zapíšu na své nebo na manželovo…a ještě víc mi vadí, že musím ho povinně nahlásit ke stejné zdravotní pojišťovně, jakou mám já…jako já vím, že to můžu změnit všechno pak…ale kde je sakra možnost volby
?! Pak musíš zase zbytečně úřadovat!
@Bufanda No já ten klasický porodní plán, co píšeš ty taky neřeším…jenže když mi píchnou epidurál, což je nechám klidně udělat, pokud si budou myslet, že je to vhodné a já jim tam začnu hysterčit a chovat se nesvéprávně, tak aby věděli, proč to je (třeba to tak nebude, ale zatím na každý oblbovák jsem tak reagovala prostě
)…tak to jsem si říkala, že bych tam sepsala, ať to nemusím mezi kontrakcema vysvětlovat…
@finduska No já už jsem takovýhle papír s anamnézou vyplňovala v jedné porodnici v Praze, kde jsem právě pro sichr zaregistrovaná…a když jsem se ptala na tu svou špatnou předtuchu s epiduralem a mojí reakcí na něj, tak to prostě není nijak potvrzená lékařská anamnéza, ale říkala mi ta sestra, že to prostě budu všem říkat…tak to jsem si právě myslela, že možná sepíšu (když se k tomu dokopu), abych to nemusela „pořád všem říkat“… ![]()
@pindulinka89 respektive u nás chodí paní f matriky do porodnice a chce to jméno vědět, aby zatím nachastala rodný. List, nebo tak to bylo za malou přišla myslím 2. Den po porodu ![]()
@pindulinka89 jo to taky nechápu s tím pojištěním a trvalým pobytem ![]()
Ja jsem dostala papir o jmene taky. A pac jeste nejsme vziti, tak mame i papir z matriky o urceni otcovstvi. At se mely jmenuje po otci.
Ale jako nevim jak je ro dulezite
musime tam psat i holcici jmeno a to vime na stopro, ze to bude kluk.
@V09 jo tak všude je to asi jinak
a co jsi napsala za holčičí? ![]()
@V09 po nas to chteli tenkrat take- nebyli jsme manzele
tak jsem jim rekla,ze proste jmena nevim
ze j8ch mame vic.tak rekla ze nevadi,ze hlavne to prijmeni
aby nebyl syn po mne
@Terkapali píše:
@pindulinka89 respektive u nás chodí paní f matriky do porodnice a chce to jméno vědět, aby zatím nachastala rodný. List, nebo tak to bylo za malou přišla myslím 2. Den po porodu
Jo to je tak nějak všude, ale prostě řešení jsou různá, no
Ségra má nepřechýlené příjmení
a mysleli si, že to malé nesmí dát, že musí mít normálně -ová…tak jí to normálně napsali (a mělo by to tak být)…ale matrikářka jim pak v porodnici řekla, že může mít taky nepřechýlené, tak to chudinka nakonec má
![]()
@finduska píše:
@pindulinka89 a ty tedy mas Prahu a Horovice? Nebo jeste treti?
Já mám stěžejně vybranou Příbram, jako variantu, když bude plno Hořovice, a Prahu mám registrovanou, ale na prohlídce jsem tam teď žádné už nebyla, tak nevím, jestli by mě tam vzali
(to bylo v případě rizika předčasného porodu, císaře nebo tak, protože tam máme známé…
@V09 Když jsi vyvařovala ten dudlík…nezůstala ti v něm voda
?
Tak muž dnes přijel domů a povídal mi, že myslel, že by mě možná stihl vzít do těch Hořovic do porodnice se mrknout, když jsme se s mamkou bály na sněhu (bylo to až od 14:30), ale že se mu to prostě nepodařilo z práce včas…tak jsem na něj koukala a říkám mu, že ta prohlídka sálu tam je možná jen v případě absolvování dvouhodinové „předporodní besedy“, a že to by tam jako se mnou šel
? A on že asi jo, klidně
…no chápete to, mě by ani ve snu nenapadlo se ho na to vůbec zeptat, zda by tam se mnou šel
já sama bych šla jen kvůli tomu, abych viděla ten sál
ale tak je vidět, že se mám normálně ptát a nepředpokládat sama, jak to je
![]()
Pak jsem mu vyprávěla o svém pokusu s Aniballem
nejdřív jsem musela tedy vysvětlit, co to je…zprvu koukal dost zaraženě, ale nakonec to tak nějak odkejval, že chápe, že si to chci zkusit (navíc jsem ho dostala, tak když ho mám doma a nemám zdravotní důvod nezkusit
)…až jsem ho nakonec opatrně připravila na to, že možná budu potřebovat pomoct s tou masáží hráze…že mi to prostě nejde samotné…když byl tak svolnej zrovna
… tak uvidíme, jestli na to dojde
![]()
@Bufanda To jsou pak ty záznamy o četnosti jmen třeba na Babywebu
„Nevím“