Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@DomčaP Já měla 4 kg, když jsem se narodila…takže cokoliv pod mi přijde dobré
už od začátku těhotenství jsem ale počítala i s možností 4,5 kg…takže 3,5 kg bude krásné…taky mám ty odhady okolo toho, i když teď už tedy ten nový doktor nebude vážit…říkal, že to není potřeba, že je potřeba kontrolovat ten průtok pupečníku jen
…váha je asi fakt jedno…ven to půjde, ať bude jakákoliv ![]()
Ne Prohlášení o jméně…asi to, co píše @Bufanda, že se tam napíše jméno pro kluka a pro holku a podepíše…je na to nějaký oficiální formulář stažitelnej na netu? Já jsem hlásila už před pěti lety, že dítě jedině do manželství, takže na matriku kvůli příjmení nemusíme
…
@Bufanda Já také měnila své „první“ auto (to jsme měly ještě se ségrou dohromady) asi po devíti letech
a to na nátlak ze strany taťky…řekl, že už to nemá dobré brzdy, a že si buď seženu nové (zahrnovalo i to, že mi ho koupí on, ale na to jsem nepřistoupila) nebo mi tohle nechá sešrotovat, pokud do něj ještě někdy sednu
tak jsem se ho prdelky musela vzdát ![]()
@pindulinka89 To je fakt, akorát nás to nervuje ta váha
Tak to jo, to je v pohodě ![]()
Tak dneska jsem nestihala psat ani cist, jen vidim, ze je plus sedum stranek navic
mam po prvnich krivkach, ty dopadly prej suprove, vaha dobra a cipek stejny 2cm. Takze uz me prej nechaji, ze kdyz se rozjede porod, tak to bude v pohode. Akorat me poslal na orl, pac po ranu vychrchlavam kousky krve a mam prej rozleptany jicen od te zahy. Coz jsem si myslela
takze je vse dobry. Ted uz jen cekat. Rikal, ze si mysli, ze uz to nejak doklepu ![]()
Papir -u nas ho pry nepotrebuji kdyz jsme manzele
asi uplne nutny neni
nebo n3vim.Me staci,ze rekli,nemusime
Mam mit oddaci list a nejaky papir jsem nafasovala s nemocemi v rodine atd.Ten pry nemusi byt ale urychlí to příjem ![]()
Váha no ja si spis nedokážu to predstavit
jak byl Matyasek mensi a ted mam mit miminko minimalne o kilo tezsi
nevim na co jsem pořizovala ty male hadriky ![]()
Auto- muz prisel s tim, ze budeme muset pořídit jeste nejakou nakupni tasku
Doted totiz jezdil střídačku se svagrem. Jenze od unora uz ma tu novou funkci oficialni a ta obsahuje misto 7,5 +0,5 na svačinu pracovni dobu 8h+0,5 takze bude muset jezdit sam. Coz znamena,ze bych byla s dvěma deckama permanentně bez auta
tak uplne to problem neni no.ale v pripade horecek jit 2km pesky
no uvidime.na jednu stranu mi to prijde zbytecne,na druhou ma asi recht.Desi me spis,ze dalsi vydaj v dobe rodicaku ![]()
@V09 vsak vzdyt ty uz taky se blizis k hranici donosenosti ne
za chvili jsi 36tt
to je super.
Od paleni zahy to mas poskozene?
ty jo.to te chudaku pali rak casto?
A co jste mely holky za prvni auta?
ja fiat bravo uzasny mazlik.zboznovala jsem ho,držák obrovsky
manzel mi ho pak trochu obouchsl
a nakonec mi s nim tchyne sejmula srnku
![]()
Já měla 2.650g a chlap 2890g tak uvidíme co že mě vyleze 😀 @pindulinka89 pak taky záleží zda máš masiv, nebo ne
@finduska moje první auto byl golf, strašně zral, ale byl super, obouchanej že všech stran
u nás papír jen pokud nejsme svoji kvůli příjmení. Jinak není potřeba
@finduska me strasne ta zaha paliva no. Tedka uz trochu min, ale nemohla jsem ani spavat. Az spatne mi byvalo z toho…pritom cely zivot nic az v tehu. Asi budu mit mega vlasaca
ja zacinam 36tt dnes a 37tt podle ms ![]()
Jinak ja o aute radej mlcim uz pet let mam v planu si udelat ridicak, ale bojim se. Pred tehu jsem mela papiry vyplnene, tak jsem si rekla, ze to necham po porodu
![]()
@V09 No vidíš…nakonec se budeš modlit, aby se čípek včas zkrátil
Já ten Omeprazol na to pálení žáhy už doporučovala
já abych nebyla speciální…mně žaludek pálí jícen normálně mimo těhu, v těhu nic
ale spím opravdu hodně podložená kvůli tomu, že v leže to zlobilo…
Fakt nepotřebujete prohlášení o jménech? To je zvláštní. Je fakt, že se dle toho úplně asi neridej, kamarádka měla u syna jedno jméno a když se kluk narodil, tak jim to jméno k němu vůbec nesedelo a dali mu jiné.
Já si právě řidičák dělala v 27ti, naši si koupili nový auto a že mi dají tu starou fabii a že je fakt blbý být bez řidičáku. Takže zase víme, že auto bylo v pořádku, servisovany a tak, až já jí trochu obouchala dveře
A z řidičáku jsem nervy měla, to jo, začala jsem ho dělat o prázdninách, furt taková pohoda a na začátku září mi učitel řekl, že za měsíc dělám zkoušky a začalo ježdění po městě a všechny ty finty, který tady zkoušej. Pán byl fajn, až jednou byl na mě ostřejší (chcipalo mi to na jedničku při rozjezdech), tak mi ruply nervy a servala ho, že ve svým věku tohle nemám zapotřebí, aby na mě někdo řval, že je to horší jak statnice na vysoký a že já si řidičák nevymyslela. V tu ránu se zklidnil, začal mě chlácholit, že jsem silná osobnost, že to dám. No, zkoušky byly hustý, test bez chyby, akorát ústní technická otázka byla horší a bylo vidět, jak se komisarce nelíbí, že jsem Mgr. Jsem to pak učiteli na chodbě řekla a on, že se mi to zdá. První jel můj bývalý žák, jen za město do vesnice a zpět. Pak já a jen po městě a všechny ty finty, noha na spojce se mi klepala fest. Dojeli jsme, bylo vidět, jak jí není po chuti, že jsem neudělala žádnou botu, tak aspoň, že se mi klepala ta noha, tak jsem jí řekla, že to ale není žádná chyba. Pak mi učitel řekl, že jsem měla pravdu, že si na mě zasedla, že takhle těžkou jízdu ještě nejel, že mi dala všechny ty finty, co šly. Pak jsem ten řidičák týden odmarodila ![]()
@Bufanda já Teda nevím, ale u nás v porodnici žádný papír o jméně nechtějí, jen popřípadě papír z matriky o příjmení, ale tam automaticky píšeš i jméno. ![]()
Na žáhu používám rennie, ale to už jsem tady psala. A pomáhá.
Ja mám řidičák od 18let takže 12let a jezdím pořád, jak já říkám, nenarodila jsem se pro MHD
úplně ho nenávidím ![]()
@Bufanda no dobře ale co když je otec neznám
my tohle Teda vůbec nemusíme mít, jen papír z matriky o určení otcovství
@finduska No tak já jdu do té porodnice, kam reálně chci, až příští týden v pondělí na první prohlídku…tak tam mi to asi řeknou s těma lejstrama ![]()
No to si o druhé auto žádá
my máme teď doma dočasně tři…ale už se těším, až se třetí prodá a přibude mi na účtě moje malá rezervička
![]()
Já měla Citroen Saxo třídvéřák v naftě a to nežralo skoro nic…paráda! Nehody nemělo, jen v garáži na něj spadla omítka a muž mi prokopl dveře ve vzteku - to byla naše nejsolidnější hádka ever
…
@Terkapali No tak to je jasný, že záleží, co je to za materiál…však celou dobu píšu, že se bavím o nejlevnějším možném nábytku
ale tedy koupit masiv v bílé, to by mi přišlo jako hřích
!
Já měla ty 4 kg a muž měl 1,35 kg…takže já jsem raději pro 4
![]()