Silně brnění prstů na rukou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
469
8.5.14 16:23

@petramrk je to přesně ten druhý případ, při psaní na pc nebo mobilu je to v pohodě, děje se to při to pohybu a když držím něco těžšího. a NUTÍ MĚ TO PRÁVĚ DÁT TU RUKU ROVNĚ PODÉL TĚLA, JAK JSI PSALA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.14 16:25

Ahoj všem, mám jeden poznatek. Mě tohle brnění prstů a celé ruky (měla jsem to v noci) přešlo díky zvýšenému pitnému režimu, co mám teď v rámci jiného stravování. Ale tím nechci říct, že je to lék. Jen mě to udivilo. Ještě nedávno jsem se v noci probouzela bolestí ruky (brnění, mravenčení až otravná bolest) a musela jsem se projít, aby to přešlo. Teď, co víc piju (2,5 - 3 litry), to v noci nemám. Ale čekám, kdy se to zas objeví, třeba to s tím nesouvisí, a budu muset stejně mazat k doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
8.5.14 16:33

@meringa mě operovali ten karpální tunel, záda naštěstí ne, i když ty nemám taky v nej stavu, ale zatím držej
jinak jestli to má utlačený, tak jí asi moc rehabilitace nepomůžou, možná na chvilku, ale určitě ne na delší dobu
chápu že z operace má strach, ale na dobrým pracovišti by to mělo být ok, pokud teda nemá ještě jiný problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
8.5.14 16:35

@Bibík13 tak to bude páteř - takže na tvým místě mazám k doktorovi, dokud to může být jen bloklý, aby si pak nezůstala někde „viset“ až se to zasekne úplně
navíc, to může být a nejpravděpodobněji je jenom přiskřípnutý, ale lepší to prověřit hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
8.5.14 16:36

Já se přes brnění rukou kdy už jsem k ránu nemohla ani spát jak to bylo nepříjemné, dostala k diagnose syndrom karpálního tunelu. Mám rok po operaci a úleva je to neuvěřitelná. Než jsem šla na zákrok, tak jsem rozmlátila při vyndavání myčky a nedonesení do linky možná třetinu talířků, hrnečků a skleniček. Teď jsem byla na kontrolním vyšetření a nález mám jako zdravý jedinec. Tak se to povedlo. Zákrok proběhl ambulantně a dalo se to zvládnout, potom tedy pár týdnů nepříjemných, hlavně po sundání dlah byla ruka jako ochrnutá, následně rehabilitace a postupné zatěžování. Jinak asi všem doporučuji neodkládat neurologa, já pořád hodně pila a hořčík a výměna myši u pc do druhé ruky a přišla jsem skoro pozdě. Doktoři mě už strašili, že nervy budou nenávratně poškozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
8.5.14 16:42

Jinak v těhotenství to může být přechodná záležitost. Kamarádku to začalo zlobit v těhu, v létě porodila a zatím kojí, tak jí doktorka řekla, že po ukončení kojení to budou řešit. Nosí ortézu a snaží se ruku šetřit, což všechny víme, že s mimčem moc nejde. Po porodu nemohla ani malou nosit a oblékat jí bylo také náročné. Mám tedy po zákroku teprve rok, ale teď jsem 29. tt a ruka ok, tak uvidíme, jestli se do porodu ještě nějaké problémy objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.5.14 16:44

@petramrk Aha :think:. Karpály má právě v pohodě no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.5.15 11:48

Tak já mám podobný problém, tak se chci zeptat na radu. Každé ráno mi mrtví malíček a prsteníček na ruce, střídá se to třeba jeden den na pravé, druhý den na levé ruce. Přitom přeleženou ruku nemám, stane se mi to třeba, když ležím na zádech. Byla jsem u neuroložky na EMG a to bylo v naprosto v pořádku. Řekla mi, že by to mohlo být od krční páteře, tak mi hýbala hlavou na všechny směry, ale nezdálo se jí, že by to bylo ono. Poslala mě na rehabilitace. Ty jsem již absolvovala. Je to pořád stejné. Nevím, co dělat. Neporadili by jste mi něco? Mám jít znovu za neuroložkou? Mám silný pocit, že je to od té krční páteře, ježto když sedím, tak cítím tlak za krkem a sestupuje níže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
26.6.15 14:02

@Fauna Zkus cvičení sama. Třeba pilates nebo jógu. Já jsem teď v podobném stadiu. Dnes první fyzio a paní mi řekla, že tu levou stranu mám mnohem tvrdší než pravou, je to u mě dáno i skoliozou a mám pocit, že mě brní právě ta ruka na levé straně. Někdy mě to děsí, zkus zvýšit ještě magnezium třeba na týden, tím nic nezkazíš a vitamín B12. Ty stavy jsou nepříjemné, ale já počkám, co udělá další fyzio a pak případně půjdu na neurologii. Nikdy jsem tento problém neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí