Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
28.12.08 21:02

Aha, já to zkomolila. Jak jste na tuto variantu došli? My jsme nechtěli germánskou Amálii, ale francouzskou variantu. Půl rodiny jí říká Amy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
29.12.08 08:15

Původně jsme taky chtěli Amelii, ale pak jsme si půjčili knihu od p. Knapové Jak se bude jmenovat a tam byla i tato varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
29.12.08 11:17

Ahoj brněnské matky!

Moc pěkný fotky máte. chtěla jsem sem inspirativně vrazit jednu od nás - jak to pak vypadá po 15-ti letech, ale nejde mi potvora natáhnout. Tak snad se ještě zadaří. Aby tady nebyli jen ty rotzomilý mimina a batolata. :lol:

A zítra jedu tréninkově pochovat měsíčního Václava, tak se těším. Doufám, že celou návštěvu zase neprochrápe jako v porodnici…

Všechny zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
29.12.08 12:06

Ahojky,
Amelka nám včera opožděně naježila první dva a pak čtyři krůčky!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.12.08 13:22

Šikula :P To moje děti fakt až k prvním narozkám :lol:
My naši Amálky takhle často vyslovujeme - jako Amely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.12.08 14:25

ahoj, tak se konečně přidávám. dokopala mě k tomu ivusha v diskuzi o jané.

perdita: včera jsi chtěla info o škole. nevím kde bydlíš, ale docela dobré nabídky má ZŠ Pastviny v Komíně. pak je ještě Montessorri v Židenicích. nevím jakou máš představu. v Kohoutovicích je jedna škola v Dalton stylu, druhá zaměřená na divadlo…

holky, jdu se zorientovat. ale možná ještě předtím vyrazíme s malým za sluníčkem a aby chvílu usnul v kočárku.

papa R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.12.08 15:24

Kometko díky, o Chalabalce v Kohoutovicích vím, moc se nám líbí, ale je toi víc než hodinu od nás v Brně sever. Montesori v Židenicích mi, přiznávám, nesedlo, o Pastvinách nemám moc info. Vím, že je tam teď soukromá škola, do níž dochází v 1. třídě čtyři děti, což se mi zdá málo, proto předpokládám, že školné bude pálka, o státní škole Pastviny bohužel nic moc nevím, máš s ní nějakou zkušenost? A díky moc za reakci.
Pokud dáme odklad, zapíšeme Amy na Rašínku, vyjdou nám vstříc, ale je ač nezralá, hodně bystrá, připadne mi škoda jí dávat odkla, ač je prakticky prázdninová :( Prostě je pozdě a já stále nemám jasno. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.12.08 22:17

Ahoj brněnské matky!

kometko - vítej! Konečně další spolutěhule, už jsem měla z těch matek komplex. :lol:

ivusho - díky. Já jsem dnes pozvala další nesmělou těhuli, tak snad nakoukne a přidá se.

Já jsem dnes byla navštívit chorou matičku - už je celkem dobrá, jen kašle jak starej tuberák, ale to ona vždycky a dlouho. A pak jsem jela ke kámošce zkolaudovat měsíční mimino.No a co myslíte. Když jsem za ní byla v porodnici - spal. Dnes přijedu k nim - před pěti minutama usnul poté, co řádil celý dopoledne a do mého odjezdu se neráčil vzbudit…Takže žádný chování a ňuchňání, viděla jsem z něho opět jen nos a zavřený oči… :? Prostě se se mnou vůbec nehodlá bavit. ZAti se mi dost věnoval jeho starší čtyřletý bráška, skoro měš nenechal ani vyčůtar. A vyfasovala jsem dvoje kalhoty. Černý tepláky a skororůžový manžestráky, takže budu opět fešná maminka. :lol:
Teď jsme se nacpali bramborákem se sýrem, zalili to Kozlem a funíme a trávili jsme u Mrazíka. Zjistila jsem, že ho fakt umím skoro nazpaměť… 8)

Zdravím a zítra to moc nepřežeňte… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
31.12.08 08:14

Ahoj holky ............ :-)

takze ta dalsi nesmela tehule by se k Vam rada pridala.......... :D

Diky Mischni :wink:

Taky jsem se setkala s par holkama odsud v diskuzi o Jane, timto hlasim, ze kocarek je od vcerejska doma.......... :potlesk: .....respektive u me mamky, jsem krapet poverciva......... :wink: , a je prenadherny........ :D .........Moje sestra prohlasila, ze je to Ferrari mezi kocarkama, tak uvidime, jak se nam s nim bude jezdit..........

Vsechny zdravim, uzijte si Silvestra a preji stastny a uspesny rok 2009.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
31.12.08 10:02

Dobré ránko v Brně. sedíme a snídáme. tatínek nám vyrazil do práce a za sportem. čekáme na pohádku Jak žijí duchové, tu zase umm nazpaměť já.

xmerssy: to je úžasný, že už máte kočárek doma. taky jsem na toto pověrčivá. u lukáška jsem měla kočár v garáži a teď je ve sklepě.

perdita: však jsem psala, že nevím kde bydlíte přesně. já víc info nemám. teď spíš hledáme školku… ale o školách je toho všude víc.

tak já jdu na čaj. zatím páček.

ps: co v nextu? mají ještě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
31.12.08 10:44

zdravim nove i stavajici :)
Perdito, male bude sest ted o prazdninach? Ja byt tebou, bych ji jeste nechala si rok hrat, kdyz to pujde, bez ohledu na to, jak je sikovna.. pak bude ve skole spokojena, vsechno ji pujde snadneji a ty budes mit jeste nakej cas na premysleni, ktera skola bude nejlepsi. Vim z vlastni zkusenosti.. jednak jsem to trochu studovala tu skolni zralost x nezralost (vetsinou doporucuji pockat)…(V dnesni dobe jsou na ty deti na prvnim stupni takovy naroky, ze je to az neuveritelny a je to horsi a horsi!! A taky moje sestra je prazdninova a sla hned do skoly a ted zpetne, kdyz o tom premysli, rikala, ze by sla radeji pozdeji :lol:
Co se tyka Nextu, nakonec jsme tam nejeli.. ale za to jsem se sla kouknout do Zary a vybrala jsem taky par hodicich se oblecku a za vybornou cenu..takze doporucuji, ale tech lidi vsude :)
Btw. Brusli se v Mariankym udoli, nevite prosim? Ze bysme se jeli trochu otlouct.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
31.12.08 12:53

Bubis , díky. Odklad je rozhodně na stole. O té možnosti víme. Bohužel je dost šikovná, mimo jiné vlastně už docela obstojně čte v češtině, trochu míň se pokouší o angličtinu, píše pohádky (všechny slova dohromady :D tak se to dost blbě čte), ráda počítá příklady, ale je dost dobře možné, že to tak dopadne :roll: Buď bych našla opravdu dobrou školu do těch 45 min od nás nebo odklad :cry: Sama jsem o měsíc
„mladší“, do školy jsem šla čerstvě šestiletá a narazila na špatnou učitelku. Netvrdila bych, že by něco bylo lepší, kdybych měla odklad. nebylo. Bylo by mi ale líp, kdybych měla lepší školu. U Amy je to podobné, její nezralost je povahou. Balet a keramiku dělá ráda a zvládá v pohodě, ve školce už tak šťastná není, tam je to horší.
Kometko my jsme s naší školkou na Lesné spokojení, jsou tam moc trpělivé učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
31.12.08 12:54

Bubis , v novinách včera bylo, že led ještě není super, ale myslím, že se bruslí na Nových :,-(ech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
31.12.08 13:31

Ahoj holky!

Vitam nove Brnandy :-) To nam na jare uz ty Luzanky budou male :lol:

Gratuluji Amelce ke kruckum!!! :D

Bubis, segra se v Nextu stavovala jeste ten den odpoledne a rikala, ze to bylo totalne prebrane, ale ze zenske to tam porad prehrabovaly, takze by ta cesta asi byla zbytecna :( Ale Zara je taky dobra!!!

Kdyz jste tady psaly o Rasince, tak ona je ted nejaka vylepsena??? Ja tam chodila a jelikoz jsme ted zase primo v centru, tak ji mame nejbliz, takze pokud je dobra, tim lip :wink:

Na Novych :,-(ech se skutecne brusli, vydeli jsme to ze Spilberku a taky v Olympiy :wink:

Co Silvestr, jste doma nebo nekam razite??? K nam prijde segra s manzelem, tak budeme mit malou soukromou oslavu 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
31.12.08 13:38

Evelýno , Tady se psalo o Rašínce? Já aktuální zkušenost mám. Dobrou, ale přeci jen… pro Amy bych potřebovala něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová