Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha, já to zkomolila. Jak jste na tuto variantu došli? My jsme nechtěli germánskou Amálii, ale francouzskou variantu. Půl rodiny jí říká Amy.
Původně jsme taky chtěli Amelii, ale pak jsme si půjčili knihu od p. Knapové Jak se bude jmenovat a tam byla i tato varianta.
Ahoj brněnské matky!
Moc pěkný fotky máte. chtěla jsem sem inspirativně vrazit jednu od nás - jak to pak vypadá po 15-ti letech, ale nejde mi potvora natáhnout. Tak snad se ještě zadaří. Aby tady nebyli jen ty rotzomilý mimina a batolata. ![]()
A zítra jedu tréninkově pochovat měsíčního Václava, tak se těším. Doufám, že celou návštěvu zase neprochrápe jako v porodnici…
Všechny zdravím!
Ahojky,
Amelka nám včera opožděně naježila první dva a pak čtyři krůčky!! ![]()
Šikula
To moje děti fakt až k prvním narozkám ![]()
My naši Amálky takhle často vyslovujeme - jako Amely.
ahoj, tak se konečně přidávám. dokopala mě k tomu ivusha v diskuzi o jané.
perdita: včera jsi chtěla info o škole. nevím kde bydlíš, ale docela dobré nabídky má ZŠ Pastviny v Komíně. pak je ještě Montessorri v Židenicích. nevím jakou máš představu. v Kohoutovicích je jedna škola v Dalton stylu, druhá zaměřená na divadlo…
holky, jdu se zorientovat. ale možná ještě předtím vyrazíme s malým za sluníčkem a aby chvílu usnul v kočárku.
papa R.
Kometko díky, o Chalabalce v Kohoutovicích vím, moc se nám líbí, ale je toi víc než hodinu od nás v Brně sever. Montesori v Židenicích mi, přiznávám, nesedlo, o Pastvinách nemám moc info. Vím, že je tam teď soukromá škola, do níž dochází v 1. třídě čtyři děti, což se mi zdá málo, proto předpokládám, že školné bude pálka, o státní škole Pastviny bohužel nic moc nevím, máš s ní nějakou zkušenost? A díky moc za reakci.
Pokud dáme odklad, zapíšeme Amy na Rašínku, vyjdou nám vstříc, ale je ač nezralá, hodně bystrá, připadne mi škoda jí dávat odkla, ač je prakticky prázdninová
Prostě je pozdě a já stále nemám jasno. ![]()
Ahoj brněnské matky!
kometko - vítej! Konečně další spolutěhule, už jsem měla z těch matek komplex. ![]()
ivusho - díky. Já jsem dnes pozvala další nesmělou těhuli, tak snad nakoukne a přidá se.
Já jsem dnes byla navštívit chorou matičku - už je celkem dobrá, jen kašle jak starej tuberák, ale to ona vždycky a dlouho. A pak jsem jela ke kámošce zkolaudovat měsíční mimino.No a co myslíte. Když jsem za ní byla v porodnici - spal. Dnes přijedu k nim - před pěti minutama usnul poté, co řádil celý dopoledne a do mého odjezdu se neráčil vzbudit…Takže žádný chování a ňuchňání, viděla jsem z něho opět jen nos a zavřený oči…
Prostě se se mnou vůbec nehodlá bavit. ZAti se mi dost věnoval jeho starší čtyřletý bráška, skoro měš nenechal ani vyčůtar. A vyfasovala jsem dvoje kalhoty. Černý tepláky a skororůžový manžestráky, takže budu opět fešná maminka. ![]()
Teď jsme se nacpali bramborákem se sýrem, zalili to Kozlem a funíme a trávili jsme u Mrazíka. Zjistila jsem, že ho fakt umím skoro nazpaměť… ![]()
Zdravím a zítra to moc nepřežeňte… ![]()
Ahoj holky ............ ![]()
takze ta dalsi nesmela tehule by se k Vam rada pridala.......... ![]()
Diky Mischni ![]()
Taky jsem se setkala s par holkama odsud v diskuzi o Jane, timto hlasim, ze kocarek je od vcerejska doma..........
.....respektive u me mamky, jsem krapet poverciva.........
, a je prenadherny........
.........Moje sestra prohlasila, ze je to Ferrari mezi kocarkama, tak uvidime, jak se nam s nim bude jezdit..........
Vsechny zdravim, uzijte si Silvestra a preji stastny a uspesny rok 2009.........
Dobré ránko v Brně. sedíme a snídáme. tatínek nám vyrazil do práce a za sportem. čekáme na pohádku Jak žijí duchové, tu zase umm nazpaměť já.
xmerssy: to je úžasný, že už máte kočárek doma. taky jsem na toto pověrčivá. u lukáška jsem měla kočár v garáži a teď je ve sklepě.
perdita: však jsem psala, že nevím kde bydlíte přesně. já víc info nemám. teď spíš hledáme školku… ale o školách je toho všude víc.
tak já jdu na čaj. zatím páček.
ps: co v nextu? mají ještě něco?
zdravim nove i stavajici ![]()
Perdito, male bude sest ted o prazdninach? Ja byt tebou, bych ji jeste nechala si rok hrat, kdyz to pujde, bez ohledu na to, jak je sikovna.. pak bude ve skole spokojena, vsechno ji pujde snadneji a ty budes mit jeste nakej cas na premysleni, ktera skola bude nejlepsi. Vim z vlastni zkusenosti.. jednak jsem to trochu studovala tu skolni zralost x nezralost (vetsinou doporucuji pockat)…(V dnesni dobe jsou na ty deti na prvnim stupni takovy naroky, ze je to az neuveritelny a je to horsi a horsi!! A taky moje sestra je prazdninova a sla hned do skoly a ted zpetne, kdyz o tom premysli, rikala, ze by sla radeji pozdeji ![]()
Co se tyka Nextu, nakonec jsme tam nejeli.. ale za to jsem se sla kouknout do Zary a vybrala jsem taky par hodicich se oblecku a za vybornou cenu..takze doporucuji, ale tech lidi vsude ![]()
Btw. Brusli se v Mariankym udoli, nevite prosim? Ze bysme se jeli trochu otlouct.. ![]()
Bubis , díky. Odklad je rozhodně na stole. O té možnosti víme. Bohužel je dost šikovná, mimo jiné vlastně už docela obstojně čte v češtině, trochu míň se pokouší o angličtinu, píše pohádky (všechny slova dohromady
tak se to dost blbě čte), ráda počítá příklady, ale je dost dobře možné, že to tak dopadne
Buď bych našla opravdu dobrou školu do těch 45 min od nás nebo odklad
Sama jsem o měsíc
„mladší“, do školy jsem šla čerstvě šestiletá a narazila na špatnou učitelku. Netvrdila bych, že by něco bylo lepší, kdybych měla odklad. nebylo. Bylo by mi ale líp, kdybych měla lepší školu. U Amy je to podobné, její nezralost je povahou. Balet a keramiku dělá ráda a zvládá v pohodě, ve školce už tak šťastná není, tam je to horší.
Kometko my jsme s naší školkou na Lesné spokojení, jsou tam moc trpělivé učitelky.
Bubis , v novinách včera bylo, že led ještě není super, ale myslím, že se bruslí na Nových
ech.
Ahoj holky!
Vitam nove Brnandy
To nam na jare uz ty Luzanky budou male ![]()
Gratuluji Amelce ke kruckum!!! ![]()
Bubis, segra se v Nextu stavovala jeste ten den odpoledne a rikala, ze to bylo totalne prebrane, ale ze zenske to tam porad prehrabovaly, takze by ta cesta asi byla zbytecna
Ale Zara je taky dobra!!!
Kdyz jste tady psaly o Rasince, tak ona je ted nejaka vylepsena??? Ja tam chodila a jelikoz jsme ted zase primo v centru, tak ji mame nejbliz, takze pokud je dobra, tim lip ![]()
Na Novych
ech se skutecne brusli, vydeli jsme to ze Spilberku a taky v Olympiy ![]()
Co Silvestr, jste doma nebo nekam razite??? K nam prijde segra s manzelem, tak budeme mit malou soukromou oslavu
![]()
Evelýno , Tady se psalo o Rašínce? Já aktuální zkušenost mám. Dobrou, ale přeci jen… pro Amy bych potřebovala něco jiného.