Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to fajn, člověk musí trochu přehodit výhybku,např. teď vařím než příjde žena z práce, abychom se hned najedli, možná to zní normálně,ale člověk musí otočit minci na druhou stranu. Musím říct že si to užíváme. To že lidé na mateřské nemají čas jsou jen fámy, vše je jen o dobré organizaci, cítím se dobře co dodat…
Taťka na Mateřské píše:
Je to fajn, člověk musí trochu přehodit výhybku,např. teď vařím než příjde žena z práce, abychom se hned najedli, možná to zní normálně,ale člověk musí otočit minci na druhou stranu. Musím říct že si to užíváme. To že lidé na mateřské nemají čas jsou jen fámy, vše je jen o dobré organizaci, cítím se dobře co dodat…
A duvody,ktere Vas k tomu vedli?? zene to nevadi ze chodi do prace.
Omlouvam se jsem zvedava. ![]()
No chtělo to trochu změnu, a hlavně žena dostala příležitost líp zaplacenou, takže jsme se tk rozhodli…
Taťka na Mateřské píše:
No chtělo to trochu změnu, a hlavně žena dostala příležitost líp zaplacenou, takže jsme se tk rozhodli…
Tak to chapu.
Dobrý den, sháním otce na rodičovské dovolené kvůli rigorózní práci, rozšiřuji téma diplomové práce, které se týkalo právě tatínků na rodičovské. Mohl byste se mi prosím ozvat na mail: dadlinac@centrum.cz? Byla bych moc vděčná:) Díky!
Taťka na Mateřské píše:
V zásadě s tebou souhlasím. Je třeba malinko změnit priority
Ovšem záleží i na povaze dítěte. Dcera asi do osmi měsíců nevydržela ležet a koukat ani minutu. Neustále jsem s ní musela chodit (v šátku nebo na ruce), jezdit s vajíčkem nacvaknutým na adaptéru, předvádět hračkové divadlo… u nás neexistovalo, že bych ji dala do lehátka a vařila ![]()
Nedávno jsem šla do cukrárny s kamarádkou. Přijela s půlročním chlapečkem v kočárku, zastavila a ten chlapeček tam půl hodiny ležel, hrál si s ponožkama a smál se na celý svět
Nemusela popojíždět, houpat, chrastit chrastítkem, nosit… prostě nic.
Takže pokud máte klidnější dítě, gratuluji ![]()
Taťka na Mateřské píše:
A když už ses tady objevil… jak to snáší manželka? Nestýská se jí po prckovi? Kdy chodí domů? Asi se snaží pracovat co nejvíce doma, že?
Naše dcerka je naopak zlatíčko, je hodně veselé miminko, takže mohu říct že zatím jsem spokojený, uvidíme jak nám porostou zoubky. Žena chodí domu až okolo šesté, v podstatě teď začala takže se zaučuje, po zaškolení si bude moct brát práci domů takže bude doma víc. To víš že se jí po dcerce stýská, o to víc se snažíme využít společného času po večerech a hlavně o víkendu.
Taťka na Mateřské píše:
Ahoj je tu někdo z Brna s prckem na kafe, mám čtyřměsíční dcerku a jsem na mateřské, nedávno jsme se sem přistěhovali, občas je dlouhá chvíle…
já se na to kafe hlásím ![]()
ok, kdy a kde…? my jsme z centra, za těch pár dní jsem tu poznal pár hezkých kaváren, např. kousek nad Měnínskou bránou, nekuřácké popř. s dětským koutkem…
Taťka na Mateřské píše:
ok, kdy a kde…? my jsme z centra, za těch pár dní jsem tu poznal pár hezkých kaváren, např. kousek nad Měnínskou bránou, nekuřácké popř. s dětským koutkem…
no, na dětský koutek sme ještě malí, takže stačí nekuřácká, kam se dá vjet s kočárem:)
Ahoj, tak se dívám, že by tady mohl být nějaký srazík. Nechcete se přijít podívat do toho nového mateřského centra? Kavu nebo čaj si tam můžete uvařit za 10 kč, kočárek si necháte na široké chodbě před hernou. Já tam bývám skoro každý den mimo čtvrtků. To chodíme do plavání. jinak taťko na mateřské to ti doporučuji. SEznámíš se tam taky s rodiči. Jestli chceš tak ti pošlu kontakt na plavání tady v centru a jsou docela levní a dobří. Mi už tam chodíme přes rok.
Znám hezkou kavárnu,jmenuje se spolek, nebo se můžem domluvit do toho centra, my jsme na koutek také malí, máme jen 4 měsíce
Co třeba v uterý v příštím týdnu…?
Taťka na Mateřské píše:
Znám hezkou kavárnu,jmenuje se spolek, nebo se můžem domluvit do toho centra, my jsme na koutek také malí, máme jen 4 měsíceCo třeba v uterý v příštím týdnu…?
My už skoro pět měsíců
v úterý by to šlo ![]()
ok, v uterý, můžem klidně dopoledne do toho kafé „Spolek“ Orlí 20 takovým podchodem, můžem si tam dát sraz mezi desátou půl jedenáctou, může přijít kdokoliv s prckem. My budem mít kočárek červený - Inglesina