Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ne nenapsal hotovo napsal holka stručně jasně prý no mně málem kleplo co to bylo za sms Nikolka ještě nespala a sestřičku měla na světě ![]()
ad obilnak: pristup super na porodnim, na neonatologii az na jednu sestricku taky, ale co me dostalo, ze priste budu uvazovat o jine je, ze martina chteli rodit mermomoci normalni cestou, ackoliv byl 33tt+5, koncem panevnim!!!!, me pres 35 let, prvorodicka, absolutne zadny naznak kontrakci ci telo pripravene na porod!! rvali do me oxytocin a tabletky 8 hodin a kdyz ani pak nebyl sebemensi naznak kontrakci ci otevreni, se milostive rozhodli pro cisare (28hod co mi odtekla plodovka), o ktereho jsem neustale zadala.
ale provedeni samotneho cisare, pece o martinka, tak nemuzu rict popel.
V Bohunicích, jsem slyšela, že mají lepší vybavení pro dříve narozené miminka.
Uprimne? Ve finale mi bylo uplne jedno, kde rodim
Rekla bych, ze stejne blbe by mi bylo v bohunicich, jako mi bylo blbe na obilnaku. Tam se mi libily moderni porodni saly, zachod a sprcha na pokoji a super pristup personalu. Nesla bych v zadnem pripade k milousum. Nejsou tam vybaveni, pokud by se neco stalo s miminkem + nedavaji tam epidural.
terak Ja jsem teda u Milosu epidural dostala uplne bez problemu a u holek ho meli nachystanej, jenze porody se nakonec pohly tak rychle a necekane dopredu, ze mi epidural dat nestihli, ale vzdycky jsem mela anesteziologa nachystanyho za dverma - stacilo jim jen rict.
Ja mam ty zkusenosti od nich jen zprostredkovane, takz enevim. Ale jen to potvrzuje muj nazor, ze je uplne sumafuk, kde rodis ![]()
já epidurl nestihla u obou porodu u druhýho jsem jela ihned z baráku a zas prý že než by mně řekli prý jestli jo nebo ne tak hotovo a sotva jsem se zeptala tak opravdu tak bylo…Dá se to zvládnout bez mám to odskoužené a zajímalo by mně jak to funguje s
třeba ho jednou ještě stihnu ale když jdu z baráku za hodinu co si myslím, že se asi bude rodit a dřív jsme se nemohli dostat z baráku neot Nikolka spala tak se budilo oblíkalo tak to už nestačím s 2 dětima za zadkem nikdy ![]()
Co se týká vybavenosti souhlasím s Bohunicemi byly na nás připraveni kdybych náhodou rodila dříve a určitě by miminku pomohli neříkám, že tedy jinde ne to tím nechci říct a taky máme v bohunicích švagrovou nebylo co řešit ![]()
Kac píše:
V Bohunicích, jsem slyšela, že mají lepší vybavení pro dříve narozené miminka.
kaci, nene, v bohunicich te nevezmou od ukonceneho 35tt (pokud tam teda dlouhodobe nelezis), jedina porodnice, kde te vezmou drive pred tim 35tt, je prave obilnak, ktery je specializovany na nedonosenata a maji tam jako jedine pracoviste specializovane pristroje - vlastni zkusenost ![]()
Jako já sice propaguju Miloše, ale kdyby se cokoli vymklo normálu jedu na Obilňák ![]()
Já rodila v Bohunicích a rozhodně si nemůžu stěžovat
. Pravda, nemám s čím srovnávat…ale šla bych tam znovu
.
solná jeskyně- chtěla jsem se zeptat- chodíte někdo?Máte nějakou osvědčenou? Platí se časový vstup(třeba2h?)?Chtěla bych to vyzkoušet s Lůci. Nebo je to i vhodné místo na mini-pidi-sraz??
Vůbec nic o tom nevím, tak omluvte mé laické dotazy.
Chodim sem, je to jedna z mala, ktera je pro deti: http://www.awarelaxcentrum.cz/
Ted jim teda nejak nejedou stranky, ale to asi zprovozni, normalne funguji.
ja byla zde:
http://www.solnejeskyne.cz/
dostaly jsme voucher, tak jsme to byli vyzkouset, pro deti maji specialni hodiny a plno hracek. vstup pro 1 dite do 6ti let na jednu osobu je zdarma ![]()
jo a nekde jsem kdysi cetla, ze solna jeskyne neni vhodna pro miminka, ale moc jsem o tom nepatrala, tak pravdivost info nezarucuju.
ted bezi na vstup taky slevova akce: http://helbea.cz/…diana-v-brne
http://www.lokola.cz/ext/?…
my byly v té kavárně a přímo v ní je ještě ta solná jeskyně ![]()
Já rodila obě děti v Bohunicích. A podle mně jsou lepší na vybavenost co se týká pro dítě Bohunice či Obilný trh těm milostrným moc upřímně nevěřím.
Jinak co se týká personálu já jsem byla obě těhu na rizikovce, ale to druhý jsem byla teda vařený pečený pacient Bohunic
a já si nemůžu stěžovat ke mně se každý choval pěkně a to jsem tam jednou bydlela i 14dnů v kuse 
A musím říct, že tam byly moc prima doktoři však já už je znám na zpamět. Uvidíme co nám nastolí osud zda do třetice se s nimi uvidím 
A byla jsem tam celkem 5× a já je jen mohu doporočit ohlídaly mně malou od 28 týdne a můj gynekolog už se bál nás vést a taky pořád říkal už rodte a Bohunice tvrdili nemusíme kdo měl mtí pravdu či nevím ale Nelinka je zdravoučka a nakonec donošená.
A co se týká přímo porodu. Tak to já u prvnjího neměla žádný potíže přijela jsem odrodilo se já jezdila vždy na knap v 18 a v 20 30 první Nikolka a druhý to jsem si řekla musím jet ihned a chtěli mně poslat domů že prý asi ne jen mudr řekl ano a to bylo 22 15 na pokoji a v 23 40 se Nelinka narodila a málem by mně řekla ta porodní asistentka fakt že nerodím
jsem ji chtěla říct že po těch zkušenostech jsem ted věděla, že ted už mně nic nepomůže zastavit nerodit a naštěstí to bylo párá hodin před plánem měla jsem začít rodit v 7 ráno 4/8 a ono to bylo 3/8 v 23 40
Ale trochu mně to udivilo nebot maminku přijmu předeme nou ihned a porodila až v 5 30 a já o 6 hodin dřív
Tak to byla jediný zvláštní s krvácením a ic s placentou jsem neměla potíže.
a sám byl překvapený, že zvláštní a napsal sms jen HOTOVO to bylo stručný.
A celkově druhý porod byl tak pohodový, že to byl spíš šok nebot muž zakempoval prvorozenou až kolem 23 10 sedl si řekl jak to jde a mně pichly vodu a šlo se do finále
Držím palce s výběrem a co se týká sester v každý porodnici je prostě někdo všude jsou někde příjemní i nepříjemní je to o štěstí