Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
založili jsme stránku na fb pro maminky z Brna a okolí, jestli chcete, přidejte se k nám ![]()
http://www.facebook.com/…719009363372
Kac píše:
Katy ale to tak není, že si dáš 5 přihlášek a 5× tě vezmou! Duplicitní přihlášky vyřadí.Proto je to vše ele.cestou. A vezmou tě jen na jedné.
přihlášky se odevzdávají 2dnynééé jeden
v KrPoli je dost soukromých školek-co jsem našla. V Bohunicích a Lískovci ani jedna
Většina věcí je popsána v diskuzi, která na emimi probíhala
Nevyradi.Ale v okamziku kdy ty reknes ze nastupujes do te a te skolky tak ty zbyle 4mista posunou tot cele kouzlo systemu takze s nejvetsi pravdepodobnosti se nestane ze by te mohli vzit zari. 5X te vzit muzou ale ty musis zvolit jake skolce das prednost.
mmt to znamená že nás nevezmou?
Byla tam mařka co tvrdila jak by ji nemohli vzít že má 4 roky že i když je přihlášek v Krpoli 320 a berou 166 tak prsotě ji vezmou a basta ![]()
A že ona má firemní školku či co tak že ona má svoje dítě 3 letý už dávno e školce a chvoala si 4 měsiční.
Sestřička mně řekla:
o 100+50 za každou další tak já nechala zatím 2 stejně jsem neměla kopie. A tu poslední namyslíme byla by z ruky ? Manžel mně odmítá ji tam vodit on vstává v 7 a vlak mu jede v 7 11 takže asi tak čistí si zuby vynáší dopad a vlak stihá ![]()
Takže to by Nikča tam byla spíš hozená no nebyl by čas už mně říkal prý že já budu vstávat a on bude hlídat malou než si ji odvedu když to prý bude daleko či bude on chodit pozdě domů?
No a ta sestřička říkala, že za ni to bylo tak, že když prodoila druhý tak to 4letý automaticky vyhodili ze školky že ona je doma na MD a že nemá být ve školce ihend po 6ti nedělí ji to udělali. že nechápe proč maminky mají 10přihlášek a víc když školky nejsou že je to zbytečné.
Tak já poreferuju zatím mám 2 a dám do 2 blízko 1 mám hodně blízko fakt vylezu z baráku jenže tam je 15míst a už vidím že máme takovou kliku ![]()
Jdeme jíst pan Nelík spinká a já se možná najím jednou za týden v klidu ![]()
ale tímto systémem by se zabránilo,, že na maminky co musí opravdu po 2 dětech či více dětech do práce, že jim děti vezmou … no takto maminka je doma dítko ve školce a bere prostě flek mně to pros,tě vadí…
Pravda je že koletkiv 0je potřeba ale u těch 3 letých a mimčo ten flek je prsotě škoda ![]()
No na té přihlášce nepoznáš jestli si matka bude odpočívat doma, nebo jde do práce. Přispívat svými daněmi na zaplacení učitelek v MŠ.
mmch já tak nemůžu za to, že dříve se mi nepodařilo otěhotnět až když Honza už teď není ve školce. ![]()
frčím ozvu se zase snad někdy Neli prostě nenechá já nechápu jak děti spí v kuse 2-3 hodiny?To Nelinka spí denně max 30minut od 3 měsíců a je čím dál hůř někdy spí v kuse 5 minut
tedy pokud se podaří že se nějak uspí pořád kouká a chce si hrát no je tu veselo ted jsem se dokázala najíst s Nik v klidku tyjo to je luxus
ted nám to vždy vychází no nádhera ![]()
Kac u tebe je to v pořádku klid
myslím tím že někdo má jaká já a 3 letá si trčí v školce toto mně jdnat mrzí, že ho tam šupne a jednat bere místo jako tobě co ted potřebuješ jít nutně do práce
takže ti strašně držím palce at ti ji vezmou ale asi nepočítáš co?co máš v plánu?
Práce jak si psala je taky fajn, že děti uvidíš přece jen práce víkendy do 22ti viz supermarkety denska je to těžký fakt těžký ![]()
Snad ste to ted pochopili správně ![]()
já loni tak ani nešla sice na mně nepoznal že jsem těhotná ještě v černu a porodila jsem v srpnu
ale kvůli tomu, že já budu brát místo někomu jako si ty Nikča měla 3 roky a 1 měsíc kdyby bylo že školky by byly tak bych ji tam i tak nedala
vždyt Nikča mně ted i oběd opalakala a mně taky, když jsem ji řekla, že jednou bude obědvat samotinká a já taky ![]()
Ona ještě možná zcela nepochopila že to myslím vážně že tam bude sama ale v Olympii se ji líbilo v koutku a o víkendu ji tam zase dáme at si zvyká na děti a kolektiv a at tam moc nezlobí ![]()
Tak uvidíme co uvidíme já asi zkusím max 3 školky a tu 3 si ještě rozmyslím mně ji tam nemá kdo vodit na podmizim samý deště mrazy co já ted
to že by pro ni chodil nehrozí chyběly by mu hodiny těžký já pádím osud to vyřeší za nás pádím za Nikčou dokud je ještě Neli off-line ![]()
Kac píše:
No na té přihlášce nepoznáš jestli si matka bude odpočívat doma, nebo jde do práce. Přispívat svými daněmi na zaplacení učitelek v MŠ.
mmch já tak nemůžu za to, že dříve se mi nepodařilo otěhotnět až když Honza už teď není ve školce.
Ano nepoznas je to kvuli diskriminaci.To stejne neni uz ze by ti automaticky vzali dite kdyz tam ma sourozence jestli jste si vsimli tak je to pouze 20bodu navic.
Marry: protirecis bere misto kdyz je doma.Tak tam nedavej ani svoji malou
![]()
A myslim si ze dite kolektiv potrebuje at je doma maminka s druhym nebo ne.
Proste udelali na vsechny stejny metr.takhle co? Takhle stejne matka zaprela druhe a dala si tam ze pracuje to zas nevite nikdo ze nekdo uz treba pracuje.takze myslim ze je spravedlive reseni.
My to zkusily v Brne.My mame vic plalnu co bylo od zari kdyby tady tu skolku nestihli.Ale zas chapu ze nekdo o to misto muze prijit.Me treba nic nehrozi.
holky, jak tady ctu o tech soukromych skolkach, neni lepsi zustat s prckem doma, nez vydelavat jen na tu skolku? tam se ceny pohybuji pres 8tis mesicne nebo se pletu? ja su zastancem toho, ze zadne penize nestoji za to, abych cas nestravenila s martinkem dokud je malinky. bo to strasne leti a ti nasi prdolkove jsou ted nejroztomilejsi. za par let je bude zajimat spise pareni her, kamosi nez maminka
je fakt, ze i ja ho davam do skolky, ale to jen proto, ze miluje deti, takze bude chodit jen na dopo si pohrat, ja mezitim se budu venovat marketce a odpo budem radit zase spolu. ![]()
Markytko, ja mam slecnu od roka v jasliach a mam pocit ze jej to prospieva
Nie je taky strasny mamanek, pride mi zvedavejsia, a zrazu sa dokaze zahrat aj sama, bez mamy za zadkom, to pred jaslami nebolo mozne, nestacila ani mama v jednej izbe, musela som byt na pol metra ![]()
Bábi Zlopočasná píše:
Markytko, ja mam slecnu od roka v jasliach a mam pocit ze jej to prospievaNie je taky strasny mamanek, pride mi zvedavejsia, a zrazu sa dokaze zahrat aj sama, bez mamy za zadkom, to pred jaslami nebolo mozne, nestacila ani mama v jednej izbe, musela som byt na pol metra
no ja s martinkem od malinka takoveto zkusenosti nemam, on je od malinka takovy samorost, ale v dobrem slova smyslu. je to i tim, ze s nim od miminka nebyvam doma, stale jsme mezi lidma, detskem kolektivu, az je mi to nekdy lito, ze mne k zivotu „nepotrebuje“. jeho starsi braska (nevlastni) je taky od malinka v jeslich a prijde mi, ze je takovy citove vyprahly (ted je mu 7 let)
ale kazda maminka si vychovava to sve zlaticko podle sveho nejlepsiho svedomi, jen mi prijde odlozit dite jen kvuli penezum, ktere stejne padnou na skolku za zbytecne. my zijem jen z meho prijmu (md, nemocenska) a jde to, nasla jsem si brigadku, kterou muzu delat s martinkem a do pracovniho procesu se doufam zapojim az za 7,5 let
![]()
No moja bola na mamu tak naviazana, ze v Pastelke par lekcii prevrieskala, az som sa za nu stydela. My tu totiz nikoho nemame, takze slecna mohla byt len so mnou alebo s manzelom. Tak sme si ju trosicku rozmaznali, v jasliach ju dali do late
Fakt som vdacna ze ju tam naucili samostatnosti. No a tych par stovak naviac tiez nebolo na zahodenie ![]()
holky uvařeno Neli je hrozná ale zvládnuto máme polévku druhý též a musím vyřešit snad koupíme ohrátku uvidime co rekne na prenosnou postel v kuchi

jdu je oblict a jeste kopirivat