Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
629
22.8.12 16:04

@katsha u nás by to asi byla taky třetí holka :D. Jinak i když je Amelce už tolik, tak jde do školky poprvé, bydleli jsem v Rousínově nějakej čas, tak byla párkrát v soukromé baby školičce, ale říká že se strašně těší a o ni teda fakt strach te´d nemám. :) Horší bude pak „udat“ Bětušku. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
22.8.12 16:25

Katsha:no věřím, že si tam poradí po svým to se absolutně nebojím ;) ale co si myslím, že je problém u ní to, že ona je takový,,šílenec vidím to na hřišti ona běží od všeho ke všemu furt dokolečka a někdy i mám pocit, diktuje ale to už i přestala ted spíš jjim cokoliv vykládá :mrgreen: včera jeli prý do bannánova na kolotoči o tom ted mluví celý den. Tak spíš je to takový k neuklidnění rychlík aby si někdy na ten zadek tam jim sedla aby nebyla schopna jak v jedno kroužku pořád chodit a prdět jim na program :roll:

takže premiera ten můj je z toho furt nervozní bojí se že ji vyhodí, co ten můně tu navykládá :lol:

Jinak neboj labbel v kluka nevěřím věřím v malýho mazlíčka :lol: i když můj mamánek se trochu odmazlil babičky už snese pod mým dozorem :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5862
22.8.12 17:06

Labell - koukám, že holky mají docela netradiční jména, ale moc pěkná. :palec: Jak jste na ně přišli? K našemu typicky českému příjmení by žádná exotika nešla. :) Amelka to je Amélie, Amálie, nebo jak? A k Bětušce, já bych strašně chtěla jméno Alžběta, jenomže neprošla přes manželovu cenzuru (jako ostatně většina mnou navržených jmen), takže budeme mít Markétku.
Marry - nic si z toho nedělej - Terezka je taky děsný hyperaktivec a neposeda, domna u ničeho moc nevydrží, ale ve školičce ji teda chválili, že je šikovná a samostatná. Dětičky se umí dost přetvařovat :mrgreen:, takže chování doma a ve školce může být úplně odlišné. :nevim:
S tím, že čekáme třetí holku, je fakt, že já jsem si přála raději chlapečka, trochu zklamaná jsem byla, ale pak jsem si řekla, co by za to jiné snažilky daly, mít doma tři holčičky a už to neřeším. Zase nemusím vůbec řešit oblečení, po holkách jsou toho haldy. :)
Naše Veru je taky děsný mamánek, byla taková, když měla kolem roku, pak to přešlo a teď mi přijde, že je to čím dál horší. :roll: Jak si sednu, hned je na klíně, no nevím, jak to skloubíme s kojením. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
22.8.12 18:06

Katsha my kluka plánujem od seznámení ale ted už to rovnou balím. Nemá šanci přijít dočkám se třeba vnoučete :mrgreen:
No každopádně máte děti docela po sobě koukám zvládáš? No to nám tu popíešeš jak budeš zvládat i když ted si mla taky 2 děti doma že?
tak to výjde na stejno jen to nejstarší jde do školky. Ale klobouk dolů ;)

Každopádně uvidíme po nástupu do školky, ale třeba jednuo ms nedorazí a bude rozhodnuto dříve :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13197
22.8.12 19:10
@katsha píše:
Ahoj, narazila jsem na tuto diskusi a ráda bych se zapojila, jestli vám to nebude vadit. Přece jen koukám, že jste tu už dlouho, asi už se dobře znáte, tak nevím, jestli mě přiberete??? :think:
Já jsem z Brna-Židenic, má dvě dcery (skoro 4 roky a 20 měsíců) a za pár dnů čekám třetí holčičku. :)

katsho :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
22.8.12 19:11

@katsha Amelka je Amely :). Chtěli sme Amelii, ale pak sem se dívala do té knížky od Knapové a tam byla Amely, přišlo mě to takové netradiční, tak sme to dali. Ona byla netradiční (aspoň sem ti to myslela) i Amelie, ale pravda to není, je jich hodně. Teda spíš Amálek, ale ono je to skoro jedno.
A u druhé sem chtěla Madlen, manžel Karin, na to sme se navzájem shodnout nedovedli, tak sem se ptala tchýně co se jí líbí za jména a ona mezi pár jinýma řekla právě Elisabet.Ona většinou moc názor nemá tak mě teď zpětně udivuje :lol: :lol: Takže Bětuška, Eli, Sisi :lol: Máme taky tradiční české jméno, ale kašlu na to :lol:, já si zvykla už v porodnici jak sem na to koukala a ostatní ať si trhnou :lol:.
Terinka a Verunka jsou nádherný jména ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
22.8.12 19:15

@Marry11 třeba jo, třeba by to kluk byl! Z manželovi strany nebyla holka 50 let a najednou dvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
22.8.12 20:48
Jé ahoj :mavam: tak aspoň někoho tu znám :dance:
@markytka3 píše:
katsho :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
22.8.12 20:59

@Marry11
No zvládám, musím, ale občas je to na palici. Nejhorší je to teď v létě, obrovský pupek, vedro k padnutí, nic se mi nechce… Ale jak jsme si to naplánovali, tak to máme. :) Chtěli jsme děti blízko sebe, protože doufáme, že se nám to časem vyplatí. Děti věkově blízké budou mít snad podobné aktivity, takže budeme moct pořád podnikat všechno společně. A taky si snad děti vyhrají spolu a my budeme mít klid. :)
Mám dvě a budu mít zase dvě děti doma, ale Terezka byla loni přes zimu docela často nemocná, tak doufám, že si to už odbyla, „promořila se“ a letos to bude klidnější. Protože mít ji celý den doma, to je fakt za trest, je to hrozný drak a nechce si moc hrát sama. Když jí není fakt špatně, tak jí neudržím dlouhodobě v klidu jinak než u TV pohádek. A to zase nechci, aby pořád jen čučela na bednu. A ještě má ráda čtení pohádek, ale zase číst celý den bych asi nezvládla. Třeba stavebnice ji moc neberou, jedině když někdo staví s ní, tak chvíli vydrží. Verunka je naštěstí klidnější a vyhraje si i sama. Baví ji i hračky, které Terezku vůbec nezajímaly. A jak je to u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
22.8.12 21:02

@labell
Všechna jména, která jsi uvedla, jsou hodně netradiční, ale pěkná. U nás by ale taková jména neprošla přes manžela, on je v tomhle hodně konzervativní. Takže my vybíráme z české klasiky. Holt pak budou asi ve třídě třeba tři holčičky téhož jména. :nevim:
Jinak Amálii jednu znám, Amelii ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
22.8.12 21:30

Fajn je vstávat před dětima náskokově :lol: Neli se probudila dnes v 6 vyhnala mně z postele pak usla kupodivu s manželem a já jsem si uařila polévku než se ti 2 probudily :mrgreen: ted to fláká chodí mně do práce na 8 30 teda to byl ještě doma v 9 tam dojede at už je zaří a jedou vlaky do práce :mrgreen: :mrgreen: Nci ve zlým ale pak chodí domů pozdě.

Jinak Nikča ta je taky na čtení pohádek je schopna to poslouchat celý den tudíš já zjištuju, že už i hlasivky mám namožený v poslední době :mrgreen: A kreslí si dnes namalovala i mámu no vypadala jsem jak strašidlo :mrgreen: A puzluje kuchynkují spolu zároven znáš to Neliku běž pryč a tak dále. Do toho Nelča odchází směr kuchyn šmejdí v koupelně takže pořád odcházíme. Ale dá se to sem tam ji vleče no chudák Nelča ty druhý děti jsou už takový asi zvyklejší :mrgreen: Ale celkově málo času už na Nikču společně jen my sami Nelča spala dnes přesně od 12 00 do 12 40 takže bída bída jde to čím dál víc z kopce teda ono to bylo takto od začátku. A jela až do těd s vyhrožováním směr postýlka usíná od narození s mámou v posteli už si pěkně navykla :mrgreen:
Tak to mně mrzí no, že bych ji vzdělávala má ráda knížky od svojky a neí příležitost pak mně spíš utíká Nelinka chce cokoliv jíst co vidí na zemi.
No každopádně pokud Nelča bude někdy spát tak snad budu mít naklízeno pořádněji a budu relaxovat.
Ale prvně ji tam budu nechávat na 4 hodiny do oběda, takže to vlastně Nelču sotva uspím a pak bude vzhuru :lol:

Ten můj chtěl děti o 3 roky a splněno naprosto na 1čku :lol:
Koukám, že ta první ještě 4 nemá teda vy jste se fakt rozjely ta druhá už ti má skoro 2 roky ty brdo muselo to být těžký.
Teda pokud ti pořád nespaly společně mně tu nikdo nespí :lol:

• Citovat
  • Upravit
13197
22.8.12 22:03
@katsha píše:
Jé ahoj :mavam: tak aspoň někoho tu znám :dance:

neboj, jeste sem chodi babi zlopocasa a balenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
22.8.12 22:57
No téda, takže skoro celá sestava :) Tak to je super :)
@markytka3 píše:
neboj, jeste sem chodi babi zlopocasa a balenka :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
22.8.12 23:15

@Marry11
Tak to máte skoro stejné jako u nás.
Já teda ráno nejsem schopná vstávát před dětmi, holky spí spolu v pokojíčku, pokud je první vzhůru Veru, tak se většinou válí v klidu v postýlce a holky vstávají až po 7. hodině, v opačném případě Terezka okamžitě skáče z postýlky, vzbudí i Verunku a to tam řádí třeba od 6. Ale já tam teda hned nechodím, nechám je, ať si hrají samy, podřimuju v ložnici, která je za zdí, takže je slyším, a jdu tam jen v případě většího řevu. :mrgreen: Mám teda trochu strach, aby se tam nepřizabily, ale zase jim chci nechat prostor, aby si zvykly vycházet spolu bez zásahu dospělého. Ale Terezka je teda děsný komandér, to je pořád: „Veru ne, to nedělej“ nebo naopak "Veru, takhle,,, Veru zase kvůli všemu hned ječí jak siréna (protože ještě nemluví), no někdy je to fakt nářez :roll:
Verunka teda odpoledne spí, víc než spala třeba před půl rokem, většinou tak 1,5-2 hodiny, někdy i 3, takže v té době bych měla mnít čas na Terezku, takže to třeba čteme, občas něco tvoříme, hrajeme domino. Ale teď poslední měsíc se přiznám, že jí prostě dost často zapnu pohádky v TV a sama relaxuju. Trochu si to vyčítám, že bych se jí měla věnovat, dokud ji mám ještě doma, ale prostě ten oddych potřebuju. :nevim:
Manžel odchází většinou kolem 7., vrací se kolem 18.hodiny, ale v poslední době se mu nějak nedaří dokončit projekt, který má na starosti (je vývojový pracovník ve firmě na geofyzikální přístroje), takže dost často volá, že přijde třeba až po 19. hodině. Ale zase teda nakupuje a po příchodu domů se hned věnuje holkám, nachystá jim večeři, vykoupe je apod. Víkendy má naštěstí volné, to třeba navaří i napeče, vezme holky na koupák :) Domácí práce teda dělám já, ale když je potřeba, je schopný mě ve všem zastat, takže já si na něj stěžovat rozhodně nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.8.12 23:39

spani holky, tak v tomhle ja su strasne! jsem si rikala, ze marketka bude spinkat hezky ve sve postylce a hadejte jak to dopadlo, nemam ji ani 2 mesice doma a uz spinka u mne pod perinkou, takze spi ona, ja, martinek :-) ale za to vstavame kolem 9-9:30 :-) :-) takze monitor dechu je mi zas na prd vazeni :oops: martinek jde od zari do skolky, a s takovouto vstavaci moralkou bude chodit jen snad na odpoledni :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová