Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2616
26.9.12 00:48

@Kac tak jsem nás dnes přihlásila na plavání do Žabiček, jsem strašně ráda, že nás vzaly, máme to kousek mhd dopravou :D A voda 33st. Nemůžu se dočkat!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
26.9.12 08:20

Mamánek je zatím Nelinka ne Nikolka ta je samostatná a kurážná :lol: od narození proště obě maj jinou povahu.

Nikolka taky v té době už mluvila jako kniha dlouho trvalo a pak se rozjela ted mluví proti ostatním dětem až moc se mně zdá tam prostě nikdo tak nemluví než ona komentuje celou šalinu…
to co si napsala uměla nikolka v jeho věku taky. Já komentovala naší malou Nelču, která bez mámy nemůže dat ani ránu :lol: :lol: Je i nějaká naučená spát s mámou a jak je tam manžel tak řekne půjdeš do domečku a ještě se víc tulí ke mně prý je rozmazlík :mrgreen:

takže Nelča ale má 1 rok takže třeba se ještě otřepe :lol:

Jo a pohoda jsme doma pro změnu včera měla 5× průjem a jsme na smektě :lol:
Ale s Nel jsem se projela 1.5 hodin y po venku došla mamka a hlídala mně už picne jsem doma do pondělí :lol: :lol:

přemýšlím kdy je dat spolu spát do jednoho pokoje o posteli asi nic nebot Nelča umí slízat a vylízat postele :roll:

• Citovat
  • Upravit
5862
28.9.12 19:36

Ahoj :mavam:
zdravím po delší době a hlásím, že už skoro tři týdny máme doma nový přírůstek - Markétku. Narodila se 11.9. v 2:00 s mírou 51 cm a 3,99 kg po týdenním přenášení. Ale porod byl rychlý a pohodový, i když poslední hodinu šíleně bolestivý. Ale rekonvalescence byla rychlá a všechno je v pořádku. Markétka je celkem hodné miminko, hodně spinká, dobře papá, má už kolem 4,2 kg a 55 cm. Zatím celkem zvládám, manžel sice nakonec měl dovolenou jen dva dny, ale pomáhá mi i babička, takže to jde.
Jinak jak jste si psaly o té školce a kroužcích, tak u nás je to takto: Terezka nastoupila v pondělí 3.9. do školky, všechno proběhlo v pohodě, byla tam do oběda, ale učitelka mi tvrdila, že má rýmu. Přitom o víkendu předtím jí nic nebylo. Takže hned druhý a třetí den musela zůstat doma. Ale rýma se neprojevila, tak ve čtvrtek zase šupajdila, to už až do odpoledne. Jenomže pak odpoledne začala kašlat, takže v pátek jsme ji zase nechali doma. Takže první týden stál za prd. No ale od druhého týdne chodí, nechyběla ani jeden den, je tam vždy od 7:30 - 15. hodin a je naprosto nadšená. Asi by tam byla i déle, protože mnohdy se jí nechce odcházet. Já si to rozhodně nevyčítám, že tam je, protože vím, že doma bych jí nedokázala vymýšlet program. Ona navíc potřebuje ke hraní jiné děti, sama si moc hrát neumí. Takže pro ni by to doma nemělo žádný přínos. :)
Jinak co se týče kroužků, tak ve školce bude mít tanečky - taky to nazývají Zumba. A jinak ve středu ji vodíme na cvičení do Sokola - je to taková všeobecná sportovní příprava pro předškoláky - základy atletiky a gymnastiky. Další kroužky zatím nechceme, i tak nám přijde, že ze školky je dost vyčerpaná, tak ji nechceme ještě zatěžovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
28.9.12 23:48

@katsha Ahoj, tak to je dobře, že to tak zvládáte :-) Já už se nemůžu dočkat, až to naše mimčo bude s náma :-)
A používáš ten dvojkočár, nebo i nějaké nosítko? Na kroužky vodí manžel, babička? Já totiž nevím, dá se to být v kroužku i s miminkem? Neruší tam třebas pláčem? :-) Alička taky moc ráda společnost dětí, takže ji mít jen doma, by asi o dost přicházela. I když zpočátku asi budem spíš doma, než se tak nějak zaběhnem..
Ty jsi to zvládla ale bravůrně :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
30.9.12 21:49

Katsha:

gratuluju k narození malé hlavně že vše dobře dopadlo a už se můžete jen těšit co bude umět nového ;)
Nelinak se dnes naučila odrážet na odrážedle takže už jezdí po bytě :))

Jinak já tam právě Nikču jednou dala když fakt kuckala doma a odhlásila jsem ji hned zas dopoledne pro jistotu nebot aby neřekly důvod proč jsem ji tam dala že zrovna měli kouzelníka tak aby ho nepropásla a pak byla čtvrtek pátek doma a rozjelo se to pak až do středy no u nás to stálo za prd.
Ale ZÍTRA ŠUPAJDI DO ŠKOLKY tak uvidíme pro změnu řádil průjem? :roll: já už fakt nevím ale už žádný nemá ale čekám ji tento týden s námi brzy doma :mrgreen:

Si šikula že to tak zvládáš a já mít 3 děti tak to první viz Nikča tam je určitě do 15ti hodin protože zabavit 3 děti naráz s uřvaným mimčem je moc těžký.
Nám to stačilo 1 rok s Nelčou zabavit Nikču po těžkých chvilkách s Nelčou nebot nevydrží být vteřinku sama a nespavec k tomu.
Ale zvládnuto takže skvělý.
Udělám to stejně pokud se dočkám 3třího prý má pro mně ten můj k výročí dárek ale nemůže mně ho dát hned ale bude se mně moc líbit :lol:
Chce děti po 3 letech no kdoví co vymyslel :mrgreen: A prý nic nestojí ten dárek :mrgreen: :mrgreen:
typuji miminko na který teda řekl že bude mít 3 holku a bydlení :mrgreen: :mrgreen:

Jinak já se asi doma zcela nudím ale najednou mně popadlo předělávat byt :roll: asi nemám co dělat :lol: Ne Nikča spinká na staré posteli ještě po mé babičce a rozhodla jsem za toho mýho, že snad postel koupit můžem a odvezeme si ji do toho našeho domku :lol: a řekl at si ji klidně koupím :)))

Takže zvyšujeme jakou postel pořídit tady je můj favorit:
http://www.rothwell.cz/…e-skluzavkou
domestav má hezký postýlky se zkluzavkou ještě to jsou všechno 1 dnolužka :(

Kdo by měl typ budu moc ráda :)

kdo by měl typ i na dětský nábytek budu taky ráda nebot z postele s vyklubalo pořídit i dětský nábytek a aby toho nebylo málo pořídím pokud prodáme náš universal nábytek i dlouhatanskou vcelku skřín pro nás 2 ale to ještě zvážím nebot si nedovedu představit třeba za rok jak to budeme montovat zpět do krabic :think: :think:

Musím pomalu takže postel je první na řadě :) po prodeji postele a obývací stěny :mrgreen: :mrgreen:

Tak at jsou všichni zdravý nebot bude luxusní počasí a musím si ho užít sama kočárkováním je to takový jiný pocit zas měn to vrací o 4 roky být mladší :))

Jinak o víkendu jsme byly v ŽIRAFCE NECHALI JSME tam za boty 2282 kč bože a zcela přemýšlím je potřeba žirafkový boty???Staly 1918 kč a Nelči papučky nebot ji padaj dost punčochy tepláčky ani nemluvím a legínky mám jich snad 5× a za den jsou třeba 2 pryč :))
Nevím no jestli je to tak potřeba k životu tak drahé boty ale kupjem je teda od začátku loni zimní za 1500 kč a letos už za 1918 kč takže za další rok 2000 kč bože to je síla :(
No Nelča bude dědit otázka je není chudák druhý dítě co mu ničíme nošenýma botama nohy???
ale ty první podzimní a zimní jsou párkrát nošený nebot Nikča odmítala chodit a bála se sněhu :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
5862
1.10.12 21:10

@Kamka33
Díky :)
Používám dvojkočárek Phil and Teds Explorer a jsem z něj naprosto nadšená, jezdí se s ním fakt dobře, obě holky jsou spokojené, takže super koupě. :palec: A uveze i tři děti (viz foto)
S těmi kroužky - Terezka chodí jen ve středu odpoledne do Sokola, tam jsme šly dvakrát s mamkou, abych nemusela dovnitř tahat kočárek (jsou tam schody). Děti tam jsou samy bez rodičů, trvá to hodinu a čtvrt, rodiče můžou buď počkat v šatně, nebo jít pryč a zase se vrátit, nebo to udělat jako my, že já asi budu vodit a manžel vyzvedávat.
S Verunkou zatím na žádné kroužky nechodím a ani nic organizovaného zatím nechci, myslím, že přes zimu si vystačíme s babykavárničkami, herničkami typu Kuřátka ve městě, nebo Rolnička v Černovicích apod.
@Marry11
Díky moc :)
S tou postelí, my jsme teď na jaře kupovali postel v Asku (viz foto na konci), je suprová, hlavně jsou holky nadšené ze skluzavky. Dolů se nám ještě povedlo napasovat starou válendu, takže máme vlastně dvojpostel. :)
S těmi botami, taky chodíme nejvíc do Žirafky, ale většinou vybíráme botky do tisícovky, oblíbenou značku máme Pegres, ten nemá boty tak drahé. Nebo jetě třeba Fare nebo Santé. Třeba Superfit apod. jsme nikdy nekupovali, to mi přijde předražené na to, na jak dlouho to ty dětičky mají. Dnes jsem koupila Verunce zimní boty v Lidlu za 299 Kč. Jsem zvědavá, jaké budou kvality, ale z Lidlu máme hodně věcí - hlavně oblečení a převážně jsem byla vždycky spokojená. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
2.10.12 11:38

Kasha tak tys ty boty z liedla sehnala s 3 dětma to si snad tam stála v 6 50 :mrgreen: :mrgreen: no my natočili budík na později že to nebudme hroti a za nás byly pryč 30tky takže nic.
Boty jsou to:
Superfit fialové takže to asi cena mluví za své bože 1918 kč na faktuře mínus -5 procent to je prostě něco jenže oni tam jiný neměli kam chodite? My chodíme do města ted přemýšlím o adrese no skoro u dětské nemocnice v černých polí.
No každopádně boty z liedla jsem četla diskuzi že dětem ničí nohu někdo tu založit diskuzi ale po dobu ve školce či náhradní když budou mokrý jsme je chtěli no nic nemáme nic :)))
Takže moc nedoporučju asi dávat jen jako extra nouzově náhradní :)

Jinak Nikča je dnes poprvý ve školce do 15 45 těšila se ona tam chce spát už od začátku a dnse tam je nebot má kroužek zumba záleží jak se to dětem bude líbit a podle toho bude kroužek otevřený.
ten relax dala jsem ji do školky já nebot at tam neí zas tak dlouho tak až od 8 30 nakoupeno v 9 15 doma snídaně Neli ted vytula v 11 15 a mám oběd a pak jdu vařit teplou večeři :mrgreen: já si nechám k obědu ty 2 to dostanou večer :mrgreen:
nSnad to stihnu ale dovařit to zvládnu už s Neli ;)

Jo ten dárek prý je něco extra že se prý vztahuje na někoho to snad bude na zakázku dárek ale prý mně udělá radost co já vím co to je ledaže by řekl kolegovi v práci at mně z USA doveze pro děti pyžamo pracovníci někteří jsou vyslaní do USA :mrgreen: jako celá rodina prý pojedem taky je to otázka času měl to nabídnuté zrovna když jsem porodila a on tam chce vzít i nás ale prý abysme to tam vydržely abysme se nezbláznily :mrgreen:
Tak nevím prý to souvisí s kolegou a tak uvidíme já čekám :mrgreen: :mrgreen:

Kočár našláplý no mám jané bože co jsem jezdívala za herku s NIkčou a tolik se navozila toto je úžasný vozit :lol:

Jinak Nelča dělá pokroky už rozumí co má kam dat a co podat luxus :mrgreen: za chvíli mně bude nosit lžičky z kuchyně do pokoje a rovnou ji naučím na lednici :mrgreen:

Už jezdíme na odrážedle no je šikovná pomalu chodí ale ještě ji spíš zajímá kramaření :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Marry11
2.10.12 11:44

http://www.oblecu.cz/…20-zn-BEFADO a Nelča má tyto našláplé papučky na mmb jsou i za 285 Kč mařka z Brna :)
Jsou moc roztomili a to se ted tapká :mrgreen:

Nebot ji vše plandá tepláčky po Nikči ve stejným období má po prsa :lol: :lol:
Musím zakoupit i menší není čas.

Jinak postel pěkná jenže my chceme dvojlůžko a takový nábytek komoda skřín regál dětský nějaký typy???:)
obýhání osobně mně už normálně stačilo :roll: a jako nic moc :think: ale zas vidět je vidět pro představu kolik věcí tam dam vždyt já tu mám samý oblečení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2616
2.10.12 13:20

@katsha ahojky, já jsem se včera s mojím dost chytla na téma kočárek, on si myslí, že je to zbytečné a že nemáme peníze a bla bla.. Takže já ho zatím kupovat nebudu, on sám pak pozná, že ho koupit musíme a bude ho pak shánět sám! Já totiž na to nebudu mít čas s dvěma dětma a v zimě.. :lol:
Ale vypadá to suprově, že uveze tři děti. Ale ta nejstarší se tam obvykle nevozí? Je to pro Verunku, že? Ale jak říkám, každé dítko se rádo sveze..
Ta postýlka vypadá krásně i tvá @Marry11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
2.10.12 16:05

@Marry11
No my v tom Lidlu koupily boty jen pro Verunku ve vel. 23, ty větší vel. už tam neměli. Byly jsme kolem 10.hodiny v Líšni. Jinak já si nemyslím, že to bude nějaké extra kvalita, ale zase to asi nebude žádná tragédie, Lidl nemá špatné zboží a pokud člověk nejde fakt do značkových bot, tak to bude asi stejné jako s botami odjinud.
@Kamka33
Terezka už se běžně nevozí, ale tady jsme byli na výletě, měla našlapáno už několik kilometrů, tak jsme ji naložili, aby si odpočinula. A jsem ráda, že to takto jde, protože občas se to může hodit, třeba právě na ty výlety.
Za mě je ten kočárek super, jsem stoprocentně spokojená. :potlesk: Ale je fakt, že je teda dost drahý. My už o něm uvažovali před narozením Verunky, ale nakonec bylo dobře, že jsme ho nekoupili, protože by se asi nevyužil, Terezka už nechtěla jezdit, chodila radši po svých nebo na motorce. Ale teď je to jiná. Už jen to, že třeba občas spěcháme, tak Verunku naložím a frčíme. Verunka totiž když jde po svých, tak to je na dlouho, zastaví se u každé kytky, kamínku, takže to bysme nikam nedošly. A já potřebuju třeba odpoledne rychle do školky pro Terezku apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
2.10.12 16:27

@katsha no vždyt já to mám stejně.. Kamínek, šišky, kytky, jablíčko.. A navíc, za pět minut leze do kočárku :mrgreen: Ale já to vidím tak, že Alí se bude vozit dál a mimčo bude v šátku.. A když nebude šátkové, tak zkusím chvíli vozit a Alí pěšky a když to bude tragédie, tak prostě půjdu koupit kočár a basta :-) Tak z mateřské přeci jen bude koruna navíc, ne? :lol: A taky se bojím, že by se Alička udržela v mhd!! Hlavně busy jezdí jak šílenci!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
2.10.12 16:30

@katsha jak jsi psala o babykavárně, tak bysme se někdy rády přidaly :-) Verunka by si třebas s Alí i pohrála, jsou podobně staré a mamky by si pokecaly, když by byla chvilka :-) Mně i Alí se hodně líbí v naší kavárně Hvězdička v Líšni, jak je poliklinika Horníkova. A jestli bydlíš někde u Gajdošové, tak ti tam jede přímo 45bus :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
2.10.12 16:53

@Kamka33
Jasně, rády s vámi vyrazíme, Hvězdičku známe, tam jsme hodně jezdily s Terezkou i Verunkou, takže klidně. My bydlíme na Hrozňatově u židenického kostela, zast. Gajdošova máme asi 100 m.
Akorát teda až tak za měsíc, já si zatím s malou moc netroufám do míst s větší koncentrací bacilů, takže se snažíme nechodit moc do obchodů, MHD jezdíme taky co nejméně. Ale třeba koncem října už klidně.
Já jsem asi zapomněla, vy jste odkud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
2.10.12 17:41

@katsha jasně, tak s novorozencem do kavárny, to né :-) My bydlíme už pár měsíců v Líšni a dříve v Řečkách :-) Na Gajdošku nám jezdí přímej spoj, kdybys chtěla někdy na prochajdu nebo tak něco :-) Zrovna dneska jsme jely na osadu a pak dál na Jugoslávskou - musela jsem na ty ohavný testy cukrovky :roll:
Já bych byla ráda, mít takovou společnici, aspoň bych se podívala, jak se dá zvládat novoš a Verunka :-) Já jsem třebas přemýšlela, že budu muset Alí koupit panenku, at má taky své mimčo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
2.10.12 20:54

Marry, ty Superfitky jste kupovali asi ty hodně vysoké na 3 sucháče za tu cenu, ne? Já je holkám taky zkoušela a připadly mi v tom takové trochu neohrabané, tak nevím, asi to vyhrají zas ty nižší na zavazování nebo na 2 sucháče, už je máme vyzkoušené z loňska a jiné nechceme. Já teda chodím do Žirafky nebo do Zajíčka na Táborské, tam mají trochu lepší ceny než u Žirafky, ale zas menší výběr, nebo občas boty kupuji i přes net, protože když už člověk zná tu značku a ví, jak dětem boty sedí, tak to může risknout.

Katsha, můžu se zeptat, do jakého Sokolu chodíte? Já právě taky uvažovala o nějakém cvičení pro holky, za chvíli jim budou 3r.

Ad postýlky, co tu řešíte, ty s domečkem jsou nejlepší, to je jasné :dance:
My máme Kuru z Ikei, nahoře baldachýn, dole mají udělaný domeček.
http://www.ikea.com/…ts/80123993/
Je stabilní a není ani tak drahá, my teda Ikeu milujeme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová