Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Markytko, díky za tip, a kdy tam chodíte, mají tam ještě volno?
My teď nechodíme nikam, já něco hledala, ale už všude měli plno hned na začátku září, tak jsem to vzdala, ale kdyžtak mi pošli na Sylvu číslo, jestli máš.
My máme pravidelně 1× týdně anglinu, 1× týdně odpo monte školku, 1× týdně MC, tak třeba bychom tam plavčo ještě někam nasoukaly ![]()
A jak Martínek ve školce, zvládá v pohodě, to je tam na celý den? A pak má ještě každý den nějaký kroužek? No já holky zas nechci moc přetěžovat, přece jen jsou občas rády, když jsme „jen“ doma ![]()
Loni jsme chodily ještě do Yamahy, ale tam teď nepokračujeme, chtěla jsem spíš něco sportovního, nějaké cvičení nebo to plavání, holky tu vodu fakt milují ![]()
Plavání dneska jsme byli na plavču v Lužánkách a luxus, teplá voda jak kafe bazen skvělý, zázemí pro dětí taktéž- hernička, mikrovlnka, dětský koutek s jídelníma židličkama, no jsem nadšená. Cena je za 10lekcí 2100,– A je to klub Fontána.
Doufám, že to nebude bráno jako reklama. ALe opravdu jsem byla spokojená. ![]()
@Kac a berou ještě na říjen, listopad? Pak v prosinci už to nezvládnu skrz konec těhotenství..
@Kac píše:
Plavání dneska jsme byli na plavču v Lužánkách a luxus, teplá voda jak kafe bazen skvělý, zázemí pro dětí taktéž- hernička, mikrovlnka, dětský koutek s jídelníma židličkama, no jsem nadšená. Cena je za 10lekcí 2100,– A je to klub Fontána.
Doufám, že to nebude bráno jako reklama. ALe opravdu jsem byla spokojená.
Tam je tepla voda my tam s malou chodime sami.Kdyz se chcem vyradit a ja na si tam chodim zaplavat.
Otevřeli to teprve minulou sobotu, takže je to tam krátce a třeba chybí ještě osvětlení-světla u dětského bazénu, ale tma tam nebyla. ![]()
Kamko- volno mají, protože v pátek to byla první hodina co byla v pátek. Byli jsme tam 2 a před náma 1paní po nás 2, takže se to rozbíhá. Kontakt na paní Danu 604 231 584-s ní se domluv, který termín by vám vyhovoval.
@Kac píše:
Otevřeli to teprve minulou sobotu, takže je to tam krátce a třeba chybí ještě osvětlení-světla u dětského bazénu, ale tma tam nebyla.
Kamko- volno mají, protože v pátek to byla první hodina co byla v pátek. Byli jsme tam 2 a před náma 1paní po nás 2, takže se to rozbíhá. Kontakt na paní Danu 604 231 584-s ní se domluv, který termín by vám vyhovoval.
Oni delali rekonstrukci saten proto to otevreni v sobotu. A osvetleni u bazenu se divim ze chybi protoze tam vzdycky bylo. ![]()
JÁ BYCH SI TOHO NEVŠIMLA, jen tam čouhají dráty ze zdi a potom instruktorka říkala, že bazén budou vypouštět-dělat světla- napoštět. ![]()
@Kac píše:
Doufám, že to nebude bráno jako reklama. ALe opravdu jsem byla spokojená.
kac, diky za dalsi tip, jako reklamu to urco neber, bo ne pro nekoho muzou byt modrice se sylvou z ruky ![]()
aknelinko, martinek je ze skolky nadseny, strasne se tam vzdy tesi a spi tam od druheho dne (prvni tam nespal nikdo, tak jsem ho tam nechtela nechavat samotneho
. martinek ma kazdy den po skolce krouzek - cviceni, anglictinku, dilnicky a ve ctvrtek pak plavani. patek ma volno bo casto nekam jezdime. me to neprijde jako pretezovani, jen vyuziti prostoru pro aktivity misto zlobeni
bo doma mi dela rutiku
je to prca, jak marketka vse sleduje. je zlatickova, napr. na plavani, ktere trva cca 70 min (30-35 mame hodinu a pak muzem do sauny, vyrivky…) vydrzi nas pozorovat
![]()
Markytka:dívím se, třeba že tobě to nevadí Nikča má možná 1 kroužek ZUMBA říká tomu ŽUMBALA
to je čínská pohádka na youtoo a příšlo by mně to že po narození by ten první už vlastně byl odstrčený a moc času netrávil s mámou
přece jen je ještě o 1 rok menší než je Nikča a byla by tam od rána do 16 30 a to 4× týdne se mně zdá příliš. Ten můj má nato stejný názor.
JInak my byly ve školce přesně 6.
první týden 1× ![]()
druhý týden mám pocit 2× ![]()
pak taky 2× a pak 1× a ted jsme doma do uterý ![]()
tak za září tam jde možná ještě středa čtvrtek
![]()
pohoda 6× do měsíce
![]()
Jinak co se týká času pro každého zvlášt ted 6 dnů po 4 hodinách Nikča tam nespinká chodím si pro ni v 12 00 to ještě v 11 55 přebaluju v 57 sem ve výtahu a za 2 minuty ve školce
luxus
![]()
vyšla nám školka 2 minuty od domu původně ji tam nevzaly uvolnilo se poslední týden místo.
Byl to osud jak se říká.
Nikča tam spát chce nechce domů jenže pro nás by to znamenalo že spát nebude nikdo a taky přece jen jak říkám bych ji viděla pozdě.
Mám v plánu pokud se někdy do toho dostane ji tam nechávat obden spát někdy kdy nebudu stíhat s vařením ![]()
Takže s 1 prdolkou u zadku se snad uvařit dá
![]()
To že Neli spí od 1045-1130 kdy se musí jít do školky a bez jede nonsotp nekomentuju ale vydrží je to držák
do 8 30 kdy usíná ![]()
Marky vím že si psala že má rád děti to Nikolka taky nebot vše vyslepičí kdo má co na sobě bleskový chlapeček šmoulinky jsou nemocné
ale všeho se mně zdá s mírou, jako je to prima mít 1 dítě užívat si jako za mlada s 1 do bud 15 00 kdy mohu nejdříve přijít ale děti strašně rychle rostou a je zas škoda ji tam mít prostě ležet když už si s nimi nehraje a leží se mně zdá škoda jak říkám pokud nebudu stihat někdy extrémně tak ji tam nechám.
Tot můj názor někdo má na to jiný názor až jednou se dostanu do pozice pracující tak už není jiná možnost mít tam dítě zabezpečené do té doby kdy já se pro něj můžu zastavit to už je potom jiná ![]()
Ale to bude za dlouho ![]()
Každopádně do školky chce chodit prý s maminkou prý já chodím pomalu takže já ji tam i vodím a stíhám nejdířv na 7 45 dřív to fakt nedávám
Ale prý táta se bude snažit chodit pomalu
spěchá na vlak ![]()
@Marry11 píše:
Markytka:dívím se, třeba že tobě to nevadí Nikča má možná 1 kroužek ZUMBA říká tomu ŽUMBALAto je čínská pohádka na youtoo a příšlo by mně to že po narození by ten první už vlastně byl odstrčený a moc času netrávil s mámou
přece jen je ještě o 1 rok menší než je Nikča a byla by tam od rána do 16 30 a to 4× týdne se mně zdá příliš. Ten můj má nato stejný názor.
martinek je kapku z jineho testa, dneska jsem ho oblikla a sla obliknout sebe a on 10min stepoval u dveri, ze chce uz do skolky. pro nej chodim v 15hod a jsme tam vzdy min. pul hodky, kdy spolu svacime a on sni treba 2 rohliky, jen abychom nesli pryc. ze skolky je uneseny, takze nejake vycitky, ze ho tam odstrkuji kdyz mam marketku nejsem. naopak byl smutny, kdyz v patek nesel
co se tyka krouzku, tak vyjma anglictinky, je provozujeme spolu a marketka na nas kouka
naopak, kdyz jsme doma, tak me to neda a porad musim delat neco v domacnosti (uklizet, prat…) a jemu se moc nevenuji. ![]()
ja vim ze su v tomhle kapku magor, ale nez chodil do skolky, tak jsme chodili kazdy den na dopoledni a pak na odpoledni krouzky
ted uz jen na ty odpoledni. ty dopoledni uz mapuju, bo jak bude v lednu marketce pul roku, tak zaciname
![]()
Marky možná si to špatně pochopila Nikolka je školkou nadšená plače že je nemocná a že tam nemůže
pořád se tam těší a chce tam ona spinkat už od prvního dne i jednou vypadala naštvaně co tam ta máma zas dělá a chlapeček ji dal svačinku a vyprovodil ji
tím chci říct, že mně jako pro mně osobně by přišlo toto zbavení dítěte a já jsem člověk co by měl výčitky svědomí, že ona si to bude myslet že je tam denně od 7 do 15- a víš když může být i sem tam s mámou a vesměs spát nepotřebuje a o Neli ani nmluvím ta téma spánek je bez komentáře
takže tím chci říct, že to odpoledne mně přímo takový jako máma chce relax je tam že už není jako přímo v nějaké koletivní.
Takže takto to myslím, že přece jen dokud ještě mámu vyžaduje ted ji vyžaduje prý od táty nechce pohádky prý jsou špatný
a vyžaduje mně dokud mně bude potřebubovat za nějaký ten rok už nastoupí škola a už to bude stát za houby ![]()
Je to váš život jak tobě se to líbí a s kroužkama si opravdu drsná upřímně to bych nezvládla já byla 1× na jednom kroužku Nikča tam dost odporovala cokoliv dělat a prohlížela si kolem místnost než měla něco dělat Nel byla mala ještě ani se neplazila do toho měla uzkosti z cizích osob
takže to byla fakticky akcička doba v které to bylo nekomentuju došly jsme hladoví vlci dom a už nikdy víc ![]()
Pak jsme ji chtěli přihlásit na nějaký kroužek ale nakonec jsme i začlenovaly v olympii a ted je ve školce sice párkrát ale je.
Onemocněla 2 dny před nástupem tak aby si užila první den jsme to riskly ji tam dat a buch. A kolooč jede furt dokolečka ale aspon na příští rok bude imunní ![]()
Jinak ona nám neřekne ani ahoj při vstupu do školky tím chci říct nadšená kdo to bude brát do budoucna traumaticky bude asi Nelinka nepřežije beze mně ani na pár minut s babičkama dá se říct vychází pod mým dozorem ![]()
Takže ta bude asi takový mamánek možná dlouho zatím se ji to drží i ten můj vždy potřebuje pomoc, že to nezvládá dojdu a je klid
Prý je to divný na to mně řekl a že je to rozmazlenec ![]()
Ve středu Nikču dám do školky a jestli padne na pondělí mně už klepne
Mrzí mně že nemůže být se svými vrstevníci aspon do 12ti že vždy lehne ![]()
@Marry11 píše:
Je to váš život jak tobě se to líbí a s kroužkama si opravdu drsná upřímně to bych nezvládla já byla 1× na jednom kroužku Nikča tam dost odporovala cokoliv dělat a prohlížela si kolem místnost než měla něco dělat Nel byla mala ještě ani se neplazila do toho měla uzkosti z cizích osobtakže to byla fakticky akcička doba v které to bylo nekomentuju došly jsme hladoví vlci dom a už nikdy víc
Pak jsme ji chtěli přihlásit na nějaký kroužek ale nakonec jsme i začlenovaly v olympii a ted je ve školce sice párkrát ale je.
jj, jak pises, je to nas zivot, ja bych zas nesnesla mit doma mamanka, ktery se ode mne nehne.
rikam si, ze mam doma asi extrem, strasne rad je mezi lidma (to ma po me)
ma to i klady, naposled u doktora jsme byli v breznu 2010, kdy mel 6tou nemoc a od te doby tuky tuk ani velkou rymicku
od 2,5 let, kdy zacal normalne mluvit, u nej neni napr. problem si jit koupit sam zmrzku, na cviceni vzdy za mnou prisel, ze chce piticko, ja mu dala penizky a on odesel do vedlejsi mistnosti k pultu si jej koupit.
je strasne samostatny, umi se uz sam vysprchovat vc. mydla, mluvi ve vetach. tuhle me dostal, strkala jsem nove bryle do prihradky a neslo mi to a on na mne: to se nevejde, je to velky
zirala jsem jako puk, ze ani ne ve 3 letech si dokaze odvodit, proc se to tam neda dat.
a takovych prekvapeni od nej je denne nekolik. na druhou stranu je strasny divocak
takze s nim jit na pisek mezi mensi deti neni pro mne odpocinkem ale peknym zahulem ![]()