Brýle na splátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
12.1.21 12:45

Tak jestli praskly v půli, ale skla jsou v pořádku, tak by to nějak provizorně mohlo jít slepit vteřiňákem, obmotat izolepou, ne? Nijak hezký to nebude, ale aspoň uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
12.1.21 12:46
@Anonymní píše:
Z rodiny bohužel nikdo nemůže, Vánoce a korona dohromady, plus jsme měli pohřeb v pátek. Sešlo se to špatně. Náhradní bohužel nemám, tyto mám už 10let. Optika tu bohužel nemám, přestěhovala jsem se. Takže žádanou teď neseženu a než bych si někoho našla nebo než by měli místo… Prasklý mi v půli, takže asi upravit nepůjdou. Hlavně se do města ani sama netroufnou jít s miminkem.

Promin, ale 10 let stare bryle bez druhych nahradnich, to je tva hloupost.
Musis proste penize na nove bryle sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
12.1.21 12:47

Taky nemam nahradni…teda mam ale asi 15 let stary se slabsima sklama, v nouzi nejvyssi by chvili poslouzily.

Příspěvek upraven 12.01.21 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
@Anonymní píše:
Z rodiny bohužel nikdo nemůže, Vánoce a korona dohromady, plus jsme měli pohřeb v pátek. Sešlo se to špatně. Náhradní bohužel nemám, tyto mám už 10let. Optika tu bohužel nemám, přestěhovala jsem se. Takže žádanou teď neseženu a než bych si někoho našla nebo než by měli místo… Prasklý mi v půli, takže asi upravit nepůjdou. Hlavně se do města ani sama netroufnou jít s miminkem.

Co třeba vteřinove lepidlo? Nějaký chlap v okolí, soused, kamarád by si s tím neporadil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754

@Ju21na příspěvek už zrušili snad v roce 2019, čočky jsou ještě dražší než brýle, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
12.1.21 12:48
@Ju21na píše:
Přiznám se, že také náhradní brýle nevlastním. Co 3 roky mám o čtvrt dioptrie více, takže bych pokaždé vyhodila X tisíc za brýle, které by mi ležely v šuplíku.

To nemusí být plnohodnotné náhradní. Stačí nevyhodit ty předchozí. Člověk je pak v šuplíku jako když najde. Třeba neuvidí úplně dokonale, ale není totálně slepej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
12.1.21 12:49

@Čičorečka @Ju21na To neslepi. Pokud praskly, je to na vyhozeni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
12.1.21 12:50
@stinga píše:
@Ju21na příspěvek už zrušili snad v roce 2019, čočky jsou ještě dražší než brýle, ne?

Ve finále jsou dražší, ale aspoň by preklenula dobu, než by si nasetrila nebo sehnala peníze na nové brýle. Ta 600,– by měla na 3 měsíce vystaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
12.1.21 12:52
@Čičorečka píše:
To nemusí být plnohodnotné náhradní. Stačí nevyhodit ty předchozí. Člověk je pak v šuplíku jako když najde. Třeba neuvidí úplně dokonale, ale není totálně slepej.

Radši si v případě nouze vezmu čočky, než řídit auto s brýlemi, ve kterých blbě vidím. Jezdím denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
12.1.21 12:53
@cecetka píše:
@Čičorečka @Ju21na To neslepi. Pokud praskly, je to na vyhozeni :nevim:

Tak na vyhození to určitě je. Ale jestli nevidí na metr, tak je holt musí nějak smontovat, aby do té optiky alespoň došla. A obročky, pokud to není ten úplný drátek, přece slepit jdou. Vidíš, drátek, tím by se to taky mohlo provizorně nějak dát svázat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
12.1.21 12:54
@Ju21na píše:
Radši si v případě nouze vezmu čočky, než řídit auto s brýlemi, ve kterých blbě vidím. Jezdím denně.

No tak vidíš, že máš pro případ nouze náhradu :nevim: to je přece jedno, jestli brýle, nebo čočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.1.21 12:55

Příspěvek je zrušený od loňského roku, teď pojišťovny přispívají jen dětem, ale zase to dělá přes tisícovku ročně.
V první řadě bych koukla na bazary, lidi často prodávají staré brýle. Pokud se netrefíš dioptriema, tak ti ve slušné optice do těch obrouček udělají skla, která potřebuješ. Diptrie ti změří taky v optice. Vyjde to levněji než celé nové brýle.

• Citovat
  • Upravit
2895
12.1.21 12:56

Zakl. Já mám asi troje obroucky, které mám doma, kdyby náhodou, obroučky mám vše z ali…teď jsem si tedy koupila dražší u nás, ale kvalita srovnatelná…zeptej se nějaké kamarádky, jestli nemá taky takto v šuplíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.1.21 12:56
@Ju21na píše:
Přiznám se, že také náhradní brýle nevlastním. Co 3 roky mám o čtvrt dioptrie více, takže bych pokaždé vyhodila X tisíc za brýle, které by mi ležely v šuplíku.

Tak jen necháš vyměnit skla, ne? :) Já mám teda náhradní vždycky v kabelce, navíc kolikrát se mi jedny nehodí ke všemu oblečení, k typu líčení, k účesu, k náušnicím, navíc někdy potřebuji vypadat přísně, jindy spíš mile, jindy nenápadně… takže doma jich je další kopa… :mrgreen: Beru to jako boty, taky bych sice mohla chodit v jedněch celý rok, ale nechodím.

Ale mám i kámošky, co mají jen jedny - a pak jsou schopné chodit v brýlích přelepených izolepou. Takže proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
12.1.21 12:57
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda nevíte, kde jsou brýle na splátky a jestli vůbec to jde. Potřebovala bych to rozdělit na 2-3 splátky.. včera se mi rozbily brýle, nevidím víc jak na metr, dále to mám úplně rozmazané. A s malým dítětem to nejde být skoro slepá. Momentálně velkou částku na brýle nedám dohromady. :(

Podívej se na www.bryle-domu.cz. Není to reklama. Já tam brýle kupuju a fakt jsou za lidovku a jsou docela i rychle hotové. Já už přesně vím rozměry, které potřebuji. Třeba se na poprvé netrefis, ale pomoct by to mohlo.
Samozřejmě, že drahá a skla jsou kvalitnější, ale já mám brýle asi patery, včetně těch kvalitních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák