Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A nepůjčí Ti někdo z rodiny? Když mi do zprávy napíšeš číslo účtu, pošlu Ti pětikilo, jo? Vím že to nic moc není ale aspoň něco…sama mám 4 dioptrie na dálku tak vím, co je to za peklo bez brejlí.
Nikdy jsem o této možnosti neslyšela
![]()
tk něco prodej ![]()
obroučky jdou koupit i levně, potřebuješ drahý skla? a některé optiky mívají akci 1+1 na skla…
Muzes si vzit pujcku. Pochybuji, ze by nejaka optika pristoupila na splatky ![]()
Ty nemas nahradni bryle? ![]()
Příspěvek upraven 12.01.21 v 12:31
@cecetka píše:
Muzes si vzit pujcku. Pochybuji, ze by nejaka optika pristoupila na splatky
a i kdyby jo, tk brýle dají až po splacení, to si holka moc nepomůže.
Nevím, ale jestli máš celá/nepoškozená skla, můžeš to zkusit u optika, jestli by do něčeho nešla. Rámečky seženeš už za pár set. Nebo pak na předpis, pokud už máš nárok (1 za 2 roky, myslím?) od posledních, sice nic moc vzhled, ale aspoň uvidíš…
@cecetka píše:
Muzes si vzit pujcku. Pochybuji, ze by nejaka optika pristoupila na splatky![]()
Ty nemas nahradni bryle?
Já taky nemám náhradní brýle… nikdy jsem nepochopila proč bych měla platit několik tisíc za něco, co vlastně nepoužiju.
Ale zas kdybych si rozbila brýle, tak jsem schopna si z fleku zaplatit nové.
Z rodiny bohužel nikdo nemůže, Vánoce a korona dohromady, plus jsme měli pohřeb v pátek. Sešlo se to špatně. Náhradní bohužel nemám, tyto mám už 10let. Optika tu bohužel nemám, přestěhovala jsem se. Takže žádanou teď neseženu a než bych si někoho našla nebo než by měli místo… Prasklý mi v půli, takže asi upravit nepůjdou. Hlavně se do města ani sama netroufnou jít s miminkem.
No, zadala jsem to do googlu a vyjeli mi asi 3 firmy, co to poskytují, ale je to klasicky přes spotřebák typu essox, cofidis, tak je otázka, zda splníš podmínky.
@Anonymní píše:
Z rodiny bohužel nikdo nemůže, Vánoce a korona dohromady, plus jsme měli pohřeb v pátek. Sešlo se to špatně. Náhradní bohužel nemám, tyto mám už 10let. Optika tu bohužel nemám, přestěhovala jsem se. Takže žádanou teď neseženu a než bych si někoho našla nebo než by měli místo… Prasklý mi v půli, takže asi upravit nepůjdou. Hlavně se do města ani sama netroufnou jít s miminkem.
Partner nebo kamaradka nepohlidaj?
@listento píše:
Nevím, ale jestli máš celá/nepoškozená skla, můžeš to zkusit u optika, jestli by do něčeho nešla. Rámečky seženeš už za pár set. Nebo pak na předpis, pokud už máš nárok (1 za 2 roky, myslím?) od posledních, sice nic moc vzhled, ale aspoň uvidíš…
Myslím si, že tento příspěvek už zrušili nebo chtějí zrušit. Před nějakou dobou jsem to zaslechla v televizi. Jinak ten příspěvek byl úplný výsměch, mně to dělalo nějaké dvě stovky.
Sama mám 4 dioptrie, takže vím, jaké to je bez brýlí. Co to, zakladatelko, vyřešit na přechodnou dobu čočkami?
@listento píše:
Myslím si, že tento příspěvek už zrušili nebo chtějí zrušit. Před nějakou dobou jsem to zaslechla v televizi. Jinak ten příspěvek byl úplný výsměch, mně to dělalo nějaké dvě stovky.
Sama mám 4 dioptrie, takže vím, jaké to je bez brýlí. Co to, zakladatelko, vyřešit na přechodnou dobu čočkami?
@j.a.n.i1 píše:
Já taky nemám náhradní brýle… nikdy jsem nepochopila proč bych měla platit několik tisíc za něco, co vlastně nepoužiju.Ale zas kdybych si rozbila brýle, tak jsem schopna si z fleku zaplatit nové.
no ale oni ti je z fleku neudělají, pár dní to trvá
@cecetka píše:
Muzes si vzit pujcku. Pochybuji, ze by nejaka optika pristoupila na splatky![]()
Ty nemas nahradni bryle?
Příspěvek upraven 12.01.21 v 12:31
Přiznám se, že také náhradní brýle nevlastním. Co 3 roky mám o čtvrt dioptrie více, takže bych pokaždé vyhodila X tisíc za brýle, které by mi ležely v šuplíku.
@stinga píše:
no ale oni ti je z fleku neudělají, pár dní to trvá
Ale udělají, když si vezmeš úplný základ a jdeš někam, kde je ještě optik a ne jen prodavač (nic proti prodavačům
)
Plus tedy kdyby na to přišlo, tak bych doma našla nějaké staré vyřazené, sice dioptriemi úplně neodpovídající, ale na těch pár dnů, kdybych chtěla rovnou svoje vychytané, by se s tím taky přežít dalo.
Příspěvek upraven 12.01.21 v 12:48
Ahoj holky, chci se zeptat, zda nevíte, kde jsou brýle na splátky a jestli vůbec to jde. Potřebovala bych to rozdělit na 2-3 splátky.. včera se mi rozbily brýle, nevidím víc jak na metr, dále to mám úplně rozmazané. A s malým dítětem to nejde být skoro slepá. Momentálně velkou částku na brýle nedám dohromady.