Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
To je jakýsi divný, nic nejde, nikdo nepůjčí. To mi netvrď, že nemáte v rodině 1500 navíc. Nemusíš mít přece obroučky od Armaniho.
Jinak v DMku se dají koupit kontaktní čočky za pár desetikorun, tak bys aspoň viděla pár dní. A prasklina přece jde omotat drátem a přelepit izolepou, proč by nešla? ![]()
Holky zavidim, ze ty obroucky muzete stridat, ja mam takovou dementni psychoporuchu a zrovna z vymeny obroucek by mi bylo pekne blbe ![]()
Příspěvek upraven 12.01.21 v 13:03
@listento Presne tak. Pro me je to mimo prakticke potrebne veci i modni doplnek.
A máš v háji obroučky nebo skla? Já když šla kupovat brýle, tak jsem si koupila obroucky za pár stovek… Nejdražší na tom byla sklíčka. Třeba by šla vyndat a vyměnit jen obroučky.
Kup si dočasně alespoň čočky. Já mám -8 dioptrii, náhradní brýle jsou nutnost, i když za jedny platím desítku. Zrovna nedávno jsem spadla z koně a brýle na dvě půlky. Naštěstí šly opravit, ale nemít náhradní, jsem v coudu, bez brýlí si nevidím snad ani nos. Ale mám i čočky radši v záloze. No a ty náhradní vyuziju, střídám to.
Zkoušeli jsme je dát dohromady, jak jsme je lepily, tak uprostřed to drží, ale praskl mi drátek nebo cosi zespoda, co drželo sklíčko. Zkusím poslat přítele odpoledne do optiky, zda by to nějak nemohli udělat… Navíc ty brýle mám dlouho už přes ně také hůř vidím a nevím ani kolik mám dioptrie, abych si mohla koupit čočky.
@Anonymní píše:
Zkoušeli jsme je dát dohromady, jak jsme je lepily, tak uprostřed to drží, ale praskl mi drátek nebo cosi zespoda, co drželo sklíčko. Zkusím poslat přítele odpoledne do optiky, zda by to nějak nemohli udělat… Navíc ty brýle mám dlouho už přes ně také hůř vidím a nevím ani kolik mám dioptrie, abych si mohla koupit čočky.
no takže přítele máš, tak pohlídat dítě, když ty půjdeš do optiky nebo k očnímu, snad také může
@prejeta_zaba
tak za 1500 silné dioptrie neseženeš. Já dávám 3tis jen za skla
@Anonymní píše:
do optiky zajdi ty, ne přítel. Přítel zůstane doma s dítětem. Ve spoustě optikách měří dioptrie.
Holky co děláte se starými brýlemi? Já jich tu mám teď asi 5. Nosit už je nebudu, ale je mi líto je vyhodit. A s prodejem se crcat nechci. Existuje na brýle něco jako jsou konťáky na oblečení?
@Netopirek před x lety bývala sbírka „brýle do Afriky“, ale to už asi neběží
@Čičorečka píše:Radši si v případě nouze vezmu čočky, než řídit auto s brýlemi, ve kterých blbě vidím. Jezdím denně.
To nemusí být plnohodnotné náhradní. Stačí nevyhodit ty předchozí. Člověk je pak v šuplíku jako když najde. Třeba neuvidí úplně dokonale, ale není totálně slepej.
@listento píše:
Tak jen necháš vyměnit skla, ne?Já mám teda náhradní vždycky v kabelce, navíc kolikrát se mi jedny nehodí ke všemu oblečení, k typu líčení, k účesu, k náušnicím, navíc někdy potřebuji vypadat přísně, jindy spíš mile, jindy nenápadně… takže doma jich je další kopa…
Beru to jako boty, taky bych sice mohla chodit v jedněch celý rok, ale nechodím.Ale mám i kámošky, co mají jen jedny - a pak jsou schopné chodit v brýlích přelepených izolepou. Takže proč ne.
Jenze obroučky mi vyjdou na 1500,– a skla na 4000,–
S brýlemi slepenymi izolepou jsem za posledních 25 let nikdy nechodila ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda nevíte, kde jsou brýle na splátky a jestli vůbec to jde. Potřebovala bych to rozdělit na 2-3 splátky.. včera se mi rozbily brýle, nevidím víc jak na metr, dále to mám úplně rozmazané. A s malým dítětem to nejde být skoro slepá. Momentálně velkou částku na brýle nedám dohromady.
Teoreticky ano, ale počítej, že to bude klasická ne příliš výhodná půjčka (spotřebák). A také nemusíš splnit podmínky. Opravdu není v okolí nějaká kamarádka, někdo kdo by ti byl ochotný půjčit? Odkud jsi? Vím, že náhoda by to byla velká, ale jsem se západních čech, pokud se bojíš jít sama do města, šla bych s tebou, vezmeme kočárek a půjde to ![]()
@prejeta_zaba píše:
To je jakýsi divný, nic nejde, nikdo nepůjčí. To mi netvrď, že nemáte v rodině 1500 navíc. Nemusíš mít přece obroučky od Armaniho.Jinak v DMku se dají koupit kontaktní čočky za pár desetikorun, tak bys aspoň viděla pár dní. A prasklina přece jde omotat drátem a přelepit izolepou, proč by nešla?
Je to divny pribeh, dotaz kde jsou bryle na splatky, ale soucasne do mesta jet nemůžu..
Kdyz budou na splatky v Praze v optice x jak to zakl tedy pomůže? Ani nevi jak budou drahe cili jak velke splatky.
Nikdo v rodine nepujci na 2-3 mesice na nejlevnejsi obroucky? Pochopila jsem, ze se rozbily jen obroucky, skla nikoliv..
Takze pritel at pohlida a zakl muze zajet do optiky se domluvit, jestli by sly prehodit skla- coz bezne jde a za kolik maji levne obroucky.To by neslo?
@Májovka1234 zakladatelka má přítele, ten může dítě pohlídat