Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Aspera píše: Čočky ti změří a vyberou v optice.
Jenže vysoké dioptrie nemají na prodejně.
Já jsem čekala 14dní, než jim dorazili.
@j.a.n.i1 píše:
@cecetka No, úplně není, je to práce optometristy.
Jojo vymysl poslednich let, podobne jako zubar a zubni hygienista ![]()
@Netopirek píše:
Jenže vysoké dioptrie nemají na prodejně.
Já jsem čekala 14dní, než jim dorazili.
Me skla na cteni taky museji objednavat. Kombinaci do dalky, na blizko a cylindr. Optiku vyuzivam malou, kde mam za cenu jednech skel z predrazeneho retezce, skla troje. Tenkrat koukali, kdyz mi rekli konecnou cenu a ja podekovala, ze si bryle koupim jinde ![]()
@cecetka Jasně, všechno, co neznáš, je výmysl posledních let.
@j.a.n.i1 Ano, jsem stara skola, to nezastiram. Nestesti moje lekarka nema problem s podradnou cinnosti upravy dioptrii
![]()
@cecetka No, nejde o to jestli s tím má nebo nemá problém… pravdou je, že to velká část lékařů prostě neumí. Jako ono je to na jednu stranu i pochopitelné, v jejich záběru učiva je to nějakých nula, nula nic.
@j.a.n.i1 píše:
@cecetka No, nejde o to jestli s tím má nebo nemá problém… pravdou je, že to velká část lékařů prostě neumí. Jako ono je to na jednu stranu i pochopitelné, v jejich záběru učiva je to nějakých nula, nula nic.
Jako, byl to rozdil mezi prehazovanim sklicek v brejlickach a tim profi merenim s pristrojem.
@j.a.n.i1 píše:
V optice nic takového neříkali, zeptali se jestli to mám přeměřené (a vzhledem k tomu že to byly první brýle, tak to doktorka brala poctivě, aby zjistila proč hůř vidím), nabídli že to mohu udělat i u nich, ale neříkali nic o tom že bych neměla doktorce věřit.
@Altavista píše:Čtvercový pliny má doma kazdej. Zadnou sadu nepotřebuje, mě když došly pliny, tak jsem holt taky dává čtverce do spodaru.
Nejsem žádná zasloužilá matka, ale investice do látkování mi zrovna malá a na ušetřeni nepřišla, pokud by to chtěla jen na krátkou chvíli.
@Konnny píše:
Jako, byl to rozdil mezi prehazovanim sklicek v brejlickach a tim profi merenim s pristrojem.
Ta sklicka ale stale maji svuj vyznam. Pristroj ti sice dioptrie zmeri, ale subjektivne ti to vyhovovat nemusi. Diky sklickum se to doladi.
Taky se mi stalo, ze mi dite shodilo bryle a jeste na ne slaplo - bizarek. Ale nastesti mam troje. Neb bez nich jsem uplne v prd.eli. Jinak cena bryli. Heh obruba je jasna, ale ta skla se strasne lisi. Mam cylindry a jen za skla jsem vzdy platila 4-5.000 s obrubou tedy kolem 8-10.000. Dite bez slevy skla 3.000 ( cylindr + fialovy filtr ) + 2.000 obruba ![]()
@krajta píše:
A ty sis nechala měřit dioptrie v optice? Ve většině optik ty změří dioptrie špatně. Já bych tu odvahu nechat si je měřit v optice neměla.
Já mám opačnou zkušenost. Nikdy u doktora si s měřením dioptrií nedali tolik práce jako v optice (jedné konkrétní pražské, už ani jinam nechodíme). Mají na to podstatně lepší technické vybavení, pohrajou si s tím a za to, co změřej a vyroběj, potom taky ručej. Ve smyslu, že když se při nošení ukáže, že ty skla dělají problém, tak je vyměněj. Nenahrazuje to pochopitelně práci lékaře, protože pochopitelně ty oči potřebuju zkontrolovat i po zdravotní stránce. K doktorce chodím pravidelně i tak.
@Janli píše:
Hotová skla se do jiných brýlí většinou zasadit nedají. Pokud by se zakladatelce rozbilo sklo, tak jí do jejích obrouček nové čočky udělají, naopak to nejde. Hele, rady dáváš dobrý…Plíny vyjdou kolem pětistovky za měsíc, ty radíš zakladatelce, any investovala pár tisíc, co nemá, do látkovek, aby tak ušetřila tu pětistovku, jo?
Copak musíš kupovat sadu látkovek? O komentář výš jsem popsala jak to lze udělat na nezbytně nutnou dobu. Ale jo, tak nemusí třeba měsíc jist. Nechápu že dva lidi a jedním deckem nemají něco bokem, popřípadě si nemůžou nikde půjčit. Jinak by mě zajímalo co kupuješ za pliny že za ně dáš jen 500 měsíčně. ![]()
@Jeremi píše:
Já mám opačnou zkušenost. Nikdy u doktora si s měřením dioptrií nedali tolik práce jako v optice (jedné konkrétní pražské, už ani jinam nechodíme). Mají na to podstatně lepší technické vybavení, pohrajou si s tím a za to, co změřej a vyroběj, potom taky ručej. Ve smyslu, že když se při nošení ukáže, že ty skla dělají problém, tak je vyměněj. Nenahrazuje to pochopitelně práci lékaře, protože pochopitelně ty oči potřebuju zkontrolovat i po zdravotní stránce. K doktorce chodím pravidelně i tak.
Přesně tak, doktor je pro kontrolu očí obecně a optometrista pro doladění skel.
@mackA159 píše: Čtvercový pliny má doma kazdej. Zadnou sadu nepotřebuje, mě když došly pliny, tak jsem holt taky dává čtverce do spodaru.Kdo chce, ten si poradí.. Kdo nechce, hledá výmluvy.
A kde bereš tu jistotu, že je má každej doma?