Brýle na splátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101709
12.1.21 15:14

@cecetka No, úplně není, je to práce optometristy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 15:14
@Aspera píše: Čočky ti změří a vyberou v optice.

Jenže vysoké dioptrie nemají na prodejně.
Já jsem čekala 14dní, než jim dorazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
12.1.21 15:20
@j.a.n.i1 píše:
@cecetka No, úplně není, je to práce optometristy.

Jojo vymysl poslednich let, podobne jako zubar a zubni hygienista :roll:

@Netopirek píše:
Jenže vysoké dioptrie nemají na prodejně.
Já jsem čekala 14dní, než jim dorazili.

Me skla na cteni taky museji objednavat. Kombinaci do dalky, na blizko a cylindr. Optiku vyuzivam malou, kde mam za cenu jednech skel z predrazeneho retezce, skla troje. Tenkrat koukali, kdyz mi rekli konecnou cenu a ja podekovala, ze si bryle koupim jinde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
12.1.21 15:22

@cecetka Jasně, všechno, co neznáš, je výmysl posledních let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
12.1.21 15:25

@j.a.n.i1 Ano, jsem stara skola, to nezastiram. Nestesti moje lekarka nema problem s podradnou cinnosti upravy dioptrii :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
12.1.21 15:29

@cecetka No, nejde o to jestli s tím má nebo nemá problém… pravdou je, že to velká část lékařů prostě neumí. Jako ono je to na jednu stranu i pochopitelné, v jejich záběru učiva je to nějakých nula, nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.1.21 15:36
@j.a.n.i1 píše:
@cecetka No, nejde o to jestli s tím má nebo nemá problém… pravdou je, že to velká část lékařů prostě neumí. Jako ono je to na jednu stranu i pochopitelné, v jejich záběru učiva je to nějakých nula, nula nic.

Jako, byl to rozdil mezi prehazovanim sklicek v brejlickach a tim profi merenim s pristrojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
12.1.21 15:36
@j.a.n.i1 píše:
@cecetka No, nejde o to jestli s tím má nebo nemá problém… pravdou je, že to velká část lékařů prostě neumí. Jako ono je to na jednu stranu i pochopitelné, v jejich záběru učiva je to nějakých nula, nula nic.

V optice nic takového neříkali, zeptali se jestli to mám přeměřené (a vzhledem k tomu že to byly první brýle, tak to doktorka brala poctivě, aby zjistila proč hůř vidím), nabídli že to mohu udělat i u nich, ale neříkali nic o tom že bych neměla doktorce věřit.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
12.1.21 15:43
@Altavista píše:
Nejsem žádná zasloužilá matka, ale investice do látkování mi zrovna malá a na ušetřeni nepřišla, pokud by to chtěla jen na krátkou chvíli.
Čtvercový pliny má doma kazdej. Zadnou sadu nepotřebuje, mě když došly pliny, tak jsem holt taky dává čtverce do spodaru. :nevim: Kdo chce, ten si poradí.. Kdo nechce, hledá výmluvy. ;)
  • Citovat
  • Upravit
26862
12.1.21 15:44
@Konnny píše:
Jako, byl to rozdil mezi prehazovanim sklicek v brejlickach a tim profi merenim s pristrojem.

Ta sklicka ale stale maji svuj vyznam. Pristroj ti sice dioptrie zmeri, ale subjektivne ti to vyhovovat nemusi. Diky sklickum se to doladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.1.21 15:44

Taky se mi stalo, ze mi dite shodilo bryle a jeste na ne slaplo - bizarek. Ale nastesti mam troje. Neb bez nich jsem uplne v prd.eli. Jinak cena bryli. Heh obruba je jasna, ale ta skla se strasne lisi. Mam cylindry a jen za skla jsem vzdy platila 4-5.000 s obrubou tedy kolem 8-10.000. Dite bez slevy skla 3.000 ( cylindr + fialovy filtr ) + 2.000 obruba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
12.1.21 15:45
@krajta píše:
A ty sis nechala měřit dioptrie v optice? Ve většině optik ty změří dioptrie špatně. Já bych tu odvahu nechat si je měřit v optice neměla.

Já mám opačnou zkušenost. Nikdy u doktora si s měřením dioptrií nedali tolik práce jako v optice (jedné konkrétní pražské, už ani jinam nechodíme). Mají na to podstatně lepší technické vybavení, pohrajou si s tím a za to, co změřej a vyroběj, potom taky ručej. Ve smyslu, že když se při nošení ukáže, že ty skla dělají problém, tak je vyměněj. Nenahrazuje to pochopitelně práci lékaře, protože pochopitelně ty oči potřebuju zkontrolovat i po zdravotní stránce. K doktorce chodím pravidelně i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.1.21 15:46
@Janli píše:
Hotová skla se do jiných brýlí většinou zasadit nedají. Pokud by se zakladatelce rozbilo sklo, tak jí do jejích obrouček nové čočky udělají, naopak to nejde. Hele, rady dáváš dobrý… :mrgreen: Plíny vyjdou kolem pětistovky za měsíc, ty radíš zakladatelce, any investovala pár tisíc, co nemá, do látkovek, aby tak ušetřila tu pětistovku, jo? :mrgreen:

Copak musíš kupovat sadu látkovek? O komentář výš jsem popsala jak to lze udělat na nezbytně nutnou dobu. Ale jo, tak nemusí třeba měsíc jist. Nechápu že dva lidi a jedním deckem nemají něco bokem, popřípadě si nemůžou nikde půjčit. Jinak by mě zajímalo co kupuješ za pliny že za ně dáš jen 500 měsíčně. :think:

• Citovat
  • Upravit
101709
12.1.21 15:52
@Jeremi píše:
Já mám opačnou zkušenost. Nikdy u doktora si s měřením dioptrií nedali tolik práce jako v optice (jedné konkrétní pražské, už ani jinam nechodíme). Mají na to podstatně lepší technické vybavení, pohrajou si s tím a za to, co změřej a vyroběj, potom taky ručej. Ve smyslu, že když se při nošení ukáže, že ty skla dělají problém, tak je vyměněj. Nenahrazuje to pochopitelně práci lékaře, protože pochopitelně ty oči potřebuju zkontrolovat i po zdravotní stránce. K doktorce chodím pravidelně i tak.

Přesně tak, doktor je pro kontrolu očí obecně a optometrista pro doladění skel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
12.1.21 15:53
@mackA159 píše: Čtvercový pliny má doma kazdej. Zadnou sadu nepotřebuje, mě když došly pliny, tak jsem holt taky dává čtverce do spodaru. :nevim: Kdo chce, ten si poradí.. Kdo nechce, hledá výmluvy. ;)

A kde bereš tu jistotu, že je má každej doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák