Brýle na splátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
12.1.21 20:15
@Šarlota4 píše:
Na pc, tablet. Ne ze by u toho travilo cely dny, ale prislo mi to dobry. Doufam, ze se tomu rika fialovy filtr :lol:

Skoro, jen je modrý :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.1.21 20:21
@kaja00 píše:
Skoro, jen je modrý :lol: :kytka:

Diky :kytka: :lol: vypada fialove no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
12.1.21 20:24
@murkyf píše:
@cecetka Já jsem šla jednou jedinkrát k ocnimu.. říkala jsem si, bryle nosím deset let, měl by mě vidět lékař.. no seděla jsem v ty nemocnici asi hodinu než na mě přišla rada a ve finale mě v ordinaci prohlédla, řekla cca dioptrie a řekla ze mám oční vadu, ale ze na ni nemají stroj a mám se objednat k nějaké optometristce.. tak jsem volala do své optiky, tam se zasmáli, ze samozřejmě na tu vadu mám tu ulevovaci čočku a od ty doby by mě to nenapadlo jít na oční :lol: :lol: :lol:

Jsem pacient, ktery se nespokoji jen s „lekarem“, ale hleda dobreho lekare. Tak jsem rada, ze i ocni lekarku mame kvalitni :) Sama vim, ze najit dobreho lekare neni jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.1.21 20:32
@kaja00 píše:
Nikdy jsem o brýlích na splátky neslyšela. Nicméně oběhla bych optiky u Vás ve městě a zeptala se zda by neměli levné obroučky a nejobyčejnější skla.Já mám asi 0,75 dioptrie, brýle takřka nepoužívám, přesto je mám. V prosinci jsem si kupovala nové. Obroučky za 1490,– a skla jsem si nechala dát ty nejlepší (filtr na modré světlo atd.) a stálo mě to celé 3,5 tisíce. Obroučky nejsou značkové, skla ale stála více než samotné obroučky.

Já mám obroučky asi za 1500, a skla kolem 3500 za jedno. Brýle počítám kolem deseti tisíc zhruba. Mám hodně dioptrií a neztenčený skla by byly tlustý cca 1 cm, to fakt na nose celej den nosit nechceš. Takže mám maximální ztenčení, není vůbec poznat, že mám tolik dioptrií. Ty skla jsou masakr pálky, ale nedá se holt svítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
12.1.21 20:35
@Netopirek píše:
To zní dobře.
To by se hodilo i mně.

Je to báječná vychytávka. Když dáš brýle třeba nad čistý papír, tak vidíš, jak to lehce zažlutí. A opravdu se do počítače pak kouká příjemněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
12.1.21 20:37
@cecetka píše:
Jsem pacient, ktery se nespokoji jen s „lekarem“, ale hleda dobreho lekare. Tak jsem rada, ze i ocni lekarku mame kvalitni :) Sama vim, ze najit dobreho lekare neni jednoduche.

No je pravda, ze jsem to nezkoumala a šla proste do místní nemocnice, ale toto mě dost šokovalo :D nicméně dochazim do města do vyhlášené optiky a tam jsem vážně spokojena.. sice si člověk za péči připlatí, ale vidím jako ostriz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 21:51
@Čičorečka píše:
Je to báječná vychytávka. Když dáš brýle třeba nad čistý papír, tak vidíš, jak to lehce zažlutí. A opravdu se do počítače pak kouká příjemněji.

mám v plánu letos nové brýle, tak si to tam nechám dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.1.21 21:59
@mackA159 píše: Čtvercový pliny má doma kazdej. Zadnou sadu nepotřebuje, mě když došly pliny, tak jsem holt taky dává čtverce do spodaru. :nevim: Kdo chce, ten si poradí.. Kdo nechce, hledá výmluvy. ;)

Měla jsem jich přesně 12. Ty s tím vystačíš na měsíc? Jinak plenky jsem kupovala Albert, balení za 159,–Kč.

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.1.21 22:06
@cecetka píše:

S dětma chodím ke špičkovýmu lékaři a ani on nedoměřuje dioptrie, má na to svou optometristku. Ta má na dítě čas třeba půl hodiny, vyhraje si s tím, nechá dítě rozkoukat a vyzkoušet, jak vidí. Nemusí spěchat, protože se potřebuje věnovat dalšímu pacientovi. To, že lékař dioptrie doměřuje neznamená, že je kvalitní. Spíš naopak. Dělá „podřadnou“ práci a nemá čas si s tím vyhrát k dokonalosti.

• Citovat
  • Upravit
529
13.1.21 00:16

Bryle se daji koupit 1000-1.500 Kč. Obyc. obrucky a obyč. čocky a skla. To neni tolik, ale nemuzes vybirat vzhledove a musis mluvit s optikem, urcite tam neco schovaneho mit bude.

Nebo si stavajici nech opravit a vysvetli mu situaci. Urcite to s nikym rozebirat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
13.1.21 00:22

@stinga Momentalne jsem resila. Do dne max. 2 dnu. U nas teda v malém optiku.
Pravda, ze u Optika (z ty reklamy) to trvá klidne 14 dní.
Taky nemam nahradní. :lol: Chapu to u deti, ty jsou střeva.
Ale pravda, ze fakt nahradni bryle (bez ohledu na obroucky a čocky) se daji koupit s prehledem do 2k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
13.1.21 00:25

@cecetka Pokud ma kovový, tak ji je optik (sice mozna s kecama) ale za pár stovek svaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
13.1.21 06:44
@dracula-s píše:
Ale pravda, ze fakt nahradni bryle (bez ohledu na obroucky a čocky) se daji koupit s prehledem do 2k.

Pro mě je i do druhého dne dlouho, mám hodně dioptrií a ještě další vychytávky. Takže skoro nevidím a ještě to nevidím dvojitě. Náhradní prostě potřebuju, mám v šuplíku ty staré oloupané, abych došla aspoň do optiky. Sice úplně neodpovídají, ale furt na ně alespoň vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.1.21 07:48
@dracula-s píše:
Ale pravda, ze fakt nahradni bryle (bez ohledu na obroucky a čocky) se daji koupit s prehledem do 2k.

A kolik máš dioptrii? Za tuhle cenu seženu brýle pro dceru, ta má 2.
Ale moje dioptrie v levných sklech nedělají. Bych musela obejít několik optik, než bych našla nějakou kde je vůbec mají. A ani ty by je neměli skladem.
A pak bych si rozhodně nemohla vybírat obroučky, protože bych byla ráda, že se do nějakých vůbec vejdou.
Ono dna do od půllitru nedáš jentak do nějakých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
13.1.21 11:18
@Netopirek píše:
A kolik máš dioptrii? Za tuhle cenu seženu brýle pro dceru, ta má 2.
Ale moje dioptrie v levných sklech nedělají. Bych musela obejít několik optik, než bych našla nějakou kde je vůbec mají. A ani ty by je neměli skladem.
A pak bych si rozhodně nemohla vybírat obroučky, protože bych byla ráda, že se do nějakých vůbec vejdou.
Ono dna do od půllitru nedáš jentak do nějakých

Právě. Ono se ta zkušenost hodně liší podle dioptrií. Děti mají mezi jednou a dvěma, mohou mít v pohodě i základní neztenčené brýlové čočky (za tři stovky jedna), jejich dioptrie mají v optikách běžně skladem, mohou mít brýle třeba i za pár hodin nebo do druhého dne. Když nebudou moc vybíravé nebo bychom na tom finančně opravdu byli špatně, tak nějaké obroučky kolem 1000 Kč - 1500 Kč v optice ve výprodeji taky najdou. Takže jejich brýle není nereálné pořídit pod dva tisíce celkem.
Já mám přes pět dioptrií, to už skladem nebývá, musí se to objednávat bez ohledu na to, jestli to bude tenčená nebo netenčená varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák