Brýle na splátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Altavista
12.1.21 13:51
@mackA159 píše:
Tyjo tak si vymen jen obroučky ne?? Vždyť ty nejlevnější stojí fakt pár stovek. Potřebuješ pohlídat mimino, tak muze snad přítel ne? Vždycky, ale fakt vždycky se na něčem ušetřit dá. Kouřite? Pijete? Tak si to měsíc odpusťte. Ne? Tak nekup pliny, ale mesic dítě latkuj atd atd..

Nejsem žádná zasloužilá matka, ale investice do látkování mi zrovna malá a na ušetřeni nepřišla, pokud by to chtěla jen na krátkou chvíli.

• Citovat
  • Upravit
1222
12.1.21 13:52
@lucenka píše:
Tak ty základní tvary se prodávají snad pořád stejné :think:

Jde o to, jaké brýle má zakladatelka teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.21 13:54
@Altavista píše:
Právě že ne, teď jsou v módě určité tvary (a všechny co nechci) pokud má třeba typ menších skel, nebo hranaté, obroučky nesežene. Kupovala jsem v Brně před třemi měsíci

Tak asi bude muset obejít víc optik, v některých je normální výběr a neřídí se jen trendy, které ne každému sluší.

• Citovat
  • Upravit
944
12.1.21 13:54

Taky nemám náhradní brýle. Střídání mi nedělá dobře, vždy si na nové brýle zvykám tak týden. Navíc pořizovací cena jen skel bez obrouček u mých dioptrií vychází na cca na 5 tisíc bez žádného ztenčení = skla jsou tlustá jako zavařovačka. Takto tlustá skla pak zase nejdou do skoro žádných obrouček = nutnost připlatit za ztenčení = poslední brýle mě stály 9 tisíc a obroučky byly jen zlomek z té ceny. Rady kup si jiné obroučky a jen nech přehodit skla… To není tak snadné, sklíčko se vyřezává přesně na tvar odpovídající obroučkám.

Zakladatelko, zajdi do nějaké menší neřetězcové optiky a zkus se zeptat na opravu. A začni šetřit na nové brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.21 13:55
@Ju21na píše:
@lucenka píše:
Tak ty základní tvary se prodávají snad pořád stejné :think:
Jde o to, jaké brýle má zakladatelka teď.

Psala, že praskl u drátek, co drží sklo dole. Takže to budou nějaké klasické hranaté, dole bezrámrčkové.

• Citovat
  • Upravit
4892
12.1.21 13:57
@Altavista píše:
Taky tak a to mám jen cylindrická a slabá, ale mám podezření že jsem chytla nejdražší optiku, co jsem mohla.

nejspíš chytla. Takhle si superdrahé brýle vždycky kupovala moje mamka - dávala za ně běžně kolem 3-4 tis. Pak dostala tip na jednu optiku na maloměstě a paní při zmínce o „příplatku za cylindry“ dostala záchvat smíchu, že na tom ty optiky jen rejžujou, že u ní to má normálně v ceně a odcházela se dvojicí fakt šmrncovních brýlí za 3.5 tisíce (ztenčená skla a již zmiňované cylindry) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
12.1.21 13:59
@Anonymní píše:
Z rodiny bohužel nikdo nemůže, Vánoce a korona dohromady, plus jsme měli pohřeb v pátek. Sešlo se to špatně. Náhradní bohužel nemám, tyto mám už 10let. Optika tu bohužel nemám, přestěhovala jsem se. Takže žádanou teď neseženu a než bych si někoho našla nebo než by měli místo… Prasklý mi v půli, takže asi upravit nepůjdou. Hlavně se do města ani sama netroufnou jít s miminkem.

Je mi moc líto, že ses dostala do takto prekérní situace. Zkus se obrátit na charitu. Oni kolikrát pomohou s ledasčíms. Jinak, manžel by nepomohl? Hrdost by manželovi neměla dovolit tě nechat v problémech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
12.1.21 14:03

Zakladatelko, vlož nám tady fotku těch brýlí, jak to vypadá, ať máme bližší představu, třeba pak dostaneš konkrétnější radu..
Jinak do optiky bez i s mimcem, i přítelem, ať trefis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31001

Posilam :hug:. Sama mam 7 dioptrii, levne to neni a na pockani uz vubec ne, takova skla bezne nemivaji, do 5 dioptrii vetsinou vedou na miste, mne to musi nekam posilat… Pres nejobycejnejsi skla se pri techto dioptriich neda koukat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
@vedma007 píše:
nejspíš chytla. Takhle si superdrahé brýle vždycky kupovala moje mamka - dávala za ně běžně kolem 3-4 tis. Pak dostala tip na jednu optiku na maloměstě a paní při zmínce o „příplatku za cylindry“ dostala záchvat smíchu, že na tom ty optiky jen rejžujou, že u ní to má normálně v ceně a odcházela se dvojicí fakt šmrncovních brýlí za 3.5 tisíce (ztenčená skla a již zmiňované cylindry) :)

Je to možné, ale já si vybrala obroučky za desítku :lol: Jsou z titanu a ani s mým zacházením se nerozbijí, takže cena skel už byla detail. Je fakt, že vedle mi řekli, že by mě to stálo 3tis i se všemi možnými filtry a ty nemám :) Jenže jsem chodila po optikach asi 3 hodiny a byla jsem ráda, že jsem našla něco co mi sedlo. To co je teď v módě se mi moc nelíbí :)

• Citovat
  • Upravit
9243
12.1.21 14:06
@Hobitka píše:
Posilam :hug:. Sama mam 7 dioptrii, levne to neni a na pockani uz vubec ne, takova skla bezne nemivaji, do 5 dioptrii vetsinou vedou na miste, mne to musi nekam posilat… Pres nejobycejnejsi skla se pri techto dioptriich neda koukat :(

Kam posíláš kdyz zakl. je anonym? Uz se ozvala s cislem uctu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.21 14:11

@Konnny Posíla obejmutí :)

• Citovat
  • Upravit
9148
12.1.21 14:12

@Konnny posílala objetí :D já nabízela prachy, ale zakladatelka mi nenapsala. možná je jí to blbý, ale v dobách, když jsem na tom byla bídně, mi tu taky pár dobrejch duší pomohlo. Tak to ráda semtam pošlu dál..

Příspěvek upraven 12.01.21 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
12.1.21 14:13
@Anonymní píše:
Zkoušeli jsme je dát dohromady, jak jsme je lepily, tak uprostřed to drží, ale praskl mi drátek nebo cosi zespoda, co drželo sklíčko. Zkusím poslat přítele odpoledne do optiky, zda by to nějak nemohli udělat… Navíc ty brýle mám dlouho už přes ně také hůř vidím a nevím ani kolik mám dioptrie, abych si mohla koupit čočky.

Jakože co? Ty mas brýle pres ktere nevidíš a do optiky pošleš chlapa? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.1.21 14:13
@Anonymní píše:
@Konnny Posíla obejmutí :)

Ta to jo :) Obejmuti ti muzu poslat taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák