Brýle na splátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3899
12.1.21 13:30

Omotej brýle izolepou a vydej se do města do nějaké neřetězcové optiky (tj. ne Eiffel optuc, Grand optical, ale něco jako Brýle Novák) a zeptej se, jestli to umí opravit. Mám osobní zkušenost, že co ve velkých řetězcích nejde (tam mají prodavačky), malé optice u optika normálně šlo.

Letěla jsem kdysi sama bez brýlí z Barcelony do Prahy včetně příjezdu na letiště atd., a pak ještě cesta Praha - Brno a víkend na svatbě plný cizích lidí, mám pět dioptrii. Určitě zvládneš dojít ve městě do optiky. Říkej všem kolem „promiňte, nevidím, přišla jsem o brýle“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.1.21 13:31
@Anonymní píše:
Zkoušeli jsme je dát dohromady, jak jsme je lepily, tak uprostřed to drží, ale praskl mi drátek nebo cosi zespoda, co drželo sklíčko. Zkusím poslat přítele odpoledne do optiky, zda by to nějak nemohli udělat… Navíc ty brýle mám dlouho už přes ně také hůř vidím a nevím ani kolik mám dioptrie, abych si mohla koupit čočky.

Tyjo tak si vymen jen obroučky ne?? Vždyť ty nejlevnější stojí fakt pár stovek. Potřebuješ pohlídat mimino, tak muze snad přítel ne? Vždycky, ale fakt vždycky se na něčem ušetřit dá. Kouřite? Pijete? Tak si to měsíc odpusťte. Ne? Tak nekup pliny, ale mesic dítě latkuj atd atd..

• Citovat
  • Upravit
392
12.1.21 13:33
@stinga píše:
@Májovka1234 zakladatelka má přítele, ten může dítě pohlídat

Aha, omlouvám se, četla jsem jen pár příspěvků na první straně. Tak pak je to jednoduché, přítel pohlídá…nevím jestli to tu padlo, ale přítel nemá rezervy aspoň trochu, aby si zakladatelka mohla brýle koupit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
12.1.21 13:33
@Netopirek píše:
Holky co děláte se starými brýlemi? Já jich tu mám teď asi 5. Nosit už je nebudu, ale je mi líto je vyhodit. A s prodejem se crcat nechci. Existuje na brýle něco jako jsou konťáky na oblečení?

Muzes je poslat zakladatelce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.21 13:35

Pokud jsou skal v pořádku, tak stačí jenom vyměnit obroučky. Seber přítele a dítě a ať tě odveze do normální optiky. Takže ne žádné velké reklamou profkáklé řetězce. Tam by to měli zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.1.21 13:38
@cecetka píše:
Muzes si vzit pujcku. Pochybuji, ze by nejaka optika pristoupila na splatky :nevim:

Ty nemas nahradni bryle? :nevim:

Příspěvek upraven 12.01.21 v 12:31

Já třeba měla vždycky jenom jedny brýle. Letos jsem si prvně pořídila po cca 25 letech používání brýlí dvoje, protože jsem se nemohla rozhodnout, které se mi líbí víc. Ale stejně radši nosím čočky, takže brýle jsou posledních cca 15 let spíš jenom jako záloha a bylo tam i asi dvouleté období, kdy jsem je neměla vůbec (rozbily se a mně se za ně nechtělo utrácet).

• Citovat
  • Upravit
1222
12.1.21 13:38
@lucenka píše:
Pokud jsou skal v pořádku, tak stačí jenom vyměnit obroučky. Seber přítele a dítě a ať tě odveze do normální optiky. Takže ne žádné velké reklamou profkáklé řetězce. Tam by to měli zvládnout.
@mackA159 píše:
Tyjo tak si vymen jen obroučky ne?? Vždyť ty nejlevnější stojí fakt pár stovek. Potřebuješ pohlídat mimino, tak muze snad přítel ne? Vždycky, ale fakt vždycky se na něčem ušetřit dá. Kouřite? Pijete? Tak si to měsíc odpusťte. Ne? Tak nekup pliny, ale mesic dítě latkuj atd atd..

Teď jde o to, jestli se dnes vyrábí stejný typ brýlí/tvar obroucek jako před 10 lety :think: Aby jí tam ta skla šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
12.1.21 13:40

Nechapu to, ze nemas rezervu, to, ze by te to stalo tolik penez a to, ze by ti tady nekdo naslepo klidne poslal petikilo :mrgreen: az mi nekdy dojdou prachy, vim, kam jit zebrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.21 13:43
@Kaileee píše:
Nechapu to, ze nemas rezervu, to, ze by te to stalo tolik penez a to, ze by ti tady nekdo naslepo klidne poslal petikilo :mrgreen: az mi nekdy dojdou prachy, vim, kam jit zebrat :mrgreen:

Tak brýle zrovna nejsou levná sranda, kór pokud má člověk hodně dioptrií. Takže pokud je na rodičáku, tak to může být celkem citelný zásah do rozpočtu.

• Citovat
  • Upravit
Altavista
12.1.21 13:43
@Netopirek píše:
@prejeta_zaba
tak za 1500 silné dioptrie neseženeš. Já dávám 3tis jen za skla

Taky tak a to mám jen cylindrická a slabá, ale mám podezření že jsem chytla nejdražší optiku, co jsem mohla.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.1.21 13:44
@Ju21na píše:
Teď jde o to, jestli se dnes vyrábí stejný typ brýlí/tvar obroucek jako před 10 lety :think: Aby jí tam ta skla šla.

Tak ty základní tvary se prodávají snad pořád stejné :think:

• Citovat
  • Upravit
4946
12.1.21 13:44
@Anonymní píše:
Zkoušeli jsme je dát dohromady, jak jsme je lepily, tak uprostřed to drží, ale praskl mi drátek nebo cosi zespoda, co drželo sklíčko. Zkusím poslat přítele odpoledne do optiky, zda by to nějak nemohli udělat… Navíc ty brýle mám dlouho už přes ně také hůř vidím a nevím ani kolik mám dioptrie, abych si mohla koupit čočky.

V dobré optice by Ti měli umět i oči proměřit a vyrobit nové brýle přesně podle toho, co potřebuješ. Pro jistotu tam zavolej, optej se, objednej se na konkrétní čas. A vysvětli jim, že peníze jsou problém, že potřebuješ co nejlevnější variantu. Oni něco najdou. Navíc se většinou platí záloha při objednání a zbytek při převzetí, to taky celou záležitost rozloží v čase. A pak se objednej pro jistotu i na oční, ať Ti oči zkontrolujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13000
12.1.21 13:45
@mackA159 píše:
Tyjo tak si vymen jen obroučky ne?? Vždyť ty nejlevnější stojí fakt pár stovek. Potřebuješ pohlídat mimino, tak muze snad přítel ne? Vždycky, ale fakt vždycky se na něčem ušetřit dá. Kouřite? Pijete? Tak si to měsíc odpusťte. Ne? Tak nekup pliny, ale mesic dítě latkuj atd atd..

Obroucky stoji par stovek, ale skla jsou drahy. U me jedno za dva litry a to zdaleka nejsem bez bryli slepa. A pouzita skla ti do tvarove jinych obroucek nikdo brousit nebude, aspon pred par lety mi to nechteli udelat, taky me napadlo pouzit skla z nahradnich bryli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
12.1.21 13:49
@lucenka píše:
Tak ty základní tvary se prodávají snad pořád stejné :think:

Právě že ne, teď jsou v módě určité tvary (a všechny co nechci) pokud má třeba typ menších skel, nebo hranaté, obroučky nesežene. Kupovala jsem v Brně před třemi měsíci

• Citovat
  • Upravit
7188
12.1.21 13:50
@Anonymní píše:

No a máš rozbitý jen ty obroučky? Vem ty brýle, zajdi do optiky a zeptej se, ve většině případů jsou schopni to spravit za pár stovek. Já je měla rozkřáplý taky že jsem myslela že jim nemůže pomoct už nic a přece to spravili, ale byly to jen obroučky, ne skla. Seber se a běž, nevím na co čekáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák