Brýle na splátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26862
12.1.21 15:56

@mackA159 Zakladatelka ale potrebuje vyresit bryle, ne plenky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.1.21 15:56
@cecetka píše:
Ta sklicka ale stale maji svuj vyznam. Pristroj ti sice dioptrie zmeri, ale subjektivne ti to vyhovovat nemusi. Diky sklickum se to doladi.

V tom pristroji take ctes a sledujes ruzna pismena a predmety na dalku, ma to projektor, ale je to presnejsi, peclivejsi, specializovane mereni proti sklickum. Doladuje se, upresnuje se temer pul hodiny odhaduju. A s brejlema takto namerenejma se mi kouka pohodlne.Taky jsem netusila ze se meri takto, byl to docela zazitek protoze jsem mela brejle taky uz dlouho a znala jen prehazovani sklicrk.Nova doba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
12.1.21 16:05

Nikdy jsem o brýlích na splátky neslyšela. Nicméně oběhla bych optiky u Vás ve městě a zeptala se zda by neměli levné obroučky a nejobyčejnější skla.

Já mám asi 0,75 dioptrie, brýle takřka nepoužívám, přesto je mám. V prosinci jsem si kupovala nové. Obroučky za 1490,– a skla jsem si nechala dát ty nejlepší (filtr na modré světlo atd.) a stálo mě to celé 3,5 tisíce. Obroučky nejsou značkové, skla ale stála více než samotné obroučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 16:32
@Konnny píše:
Jako, byl to rozdil mezi prehazovanim sklicek v brejlickach a tim profi merenim s pristrojem.

Mím dcerám přístroj naměřil 2.5 a 3 dioptrie.
Ale při kontrole čtení, přečetly úplně všechno.
Takže já přístrojům úplně nevěřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 16:33

@Šarlota4
Fialový filtr? Můžu vědět na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 16:35
@mackA159 píše:
Copak musíš kupovat sadu látkovek? O komentář výš jsem popsala jak to lze udělat na nezbytně nutnou dobu. Ale jo, tak nemusí třeba měsíc jist. Nechápu že dva lidi a jedním deckem nemají něco bokem, popřípadě si nemůžou nikde půjčit. Jinak by mě zajímalo co kupuješ za pliny že za ně dáš jen 500 měsíčně. :think:

Třeba pleny z DMka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
12.1.21 16:44
@mackA159 píše:
Copak musíš kupovat sadu látkovek? O komentář výš jsem popsala jak to lze udělat na nezbytně nutnou dobu. Ale jo, tak nemusí třeba měsíc jist. Nechápu že dva lidi a jedním deckem nemají něco bokem, popřípadě si nemůžou nikde půjčit. Jinak by mě zajímalo co kupuješ za pliny že za ně dáš jen 500 měsíčně. :think:

a co kupuješ ty, že tě to vyjde na víc? Já brávala z dmka, sovy z alberta a ted fred and flo v akci a je to něco mezi 500-600 měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
12.1.21 16:52
@Netopirek píše:
Mím dcerám přístroj naměřil 2.5 a 3 dioptrie.
Ale při kontrole čtení, přečetly úplně všechno.
Takže já přístrojům úplně nevěřím

Ale to mluvíš o něčem jiném ne? Přístroj, který Ti změří dioptrie podle toho, jak reaguješ na promítaný rozostřovaný a zaostřovaný obrázek (většinou balon nad kopcem nebo dům a cestička), je něco jiného než to, co pak dolaďuje optometrista na přístrojích v optice. Z toho automatického měřáku standardně vypadávají objektivní hodnoty podstatně vyšší, než s čím se pak člověk subjektivně cítí dobře a dokáže s tím číst a fungovat. Stejně jako každé jedno každé oko by zpravidla potřebovalo větší korekci, ale když si obraz poskládají dohromady, stačí dioptrií míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
12.1.21 17:19

Tam bude i zanedbání že nechodí na kontroly. K čemu brýle přes které špatně vidí? Pokud vím že bez brýlí skoro nic nevidím tak třeba ne hned ale co nejdřív našetřím na druhé brýle a chodím pravidelně na kontroly jestli se zrak horší. Není na brýle a když odejde spotřebič tak uděláte co? celá rodina se nezvládnete složit na jedny brýle? a pokud máš špatná skla tak k čemu optika? Napřed ke svému lékaři pokud nějakého máš a at to pořádně změří ;) Díky kovidu s eted všichni musí objednávat a já ted byla kvůli očnímu pozadí a oproti jindy bez čekání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.1.21 17:33
@Netopirek píše:
@Šarlota4
Fialový filtr? Můžu vědět na co?

Na pc, tablet. Ne ze by u toho travilo cely dny, ale prislo mi to dobry. Doufam, ze se tomu rika fialovy filtr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 18:00
@Šarlota4 píše:
Na pc, tablet. Ne ze by u toho travilo cely dny, ale prislo mi to dobry. Doufam, ze se tomu rika fialovy filtr :lol:

To zní dobře.
To by se hodilo i mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 18:01

@Jeremi jj na balón koukaly. Já jsem tedy nikdy ani jiným přístrojem vyšetřovaná nebyla.
A mě ty hodnoty tedy sedí, i nejstarsi dceři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.1.21 18:05

@Netopirek jo muz si ho ted taky nechal dat. Ta skla nemaji ten klasicky zeleny odlesk, ale fialovy. U tech detskych to stalo tusim 300kc coz mi prijde dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
12.1.21 18:55

Zakladatelko, das nam vedet, jak jste to vyresili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
12.1.21 20:15

@cecetka Já jsem šla jednou jedinkrát k ocnimu.. říkala jsem si, bryle nosím deset let, měl by mě vidět lékař.. no seděla jsem v ty nemocnici asi hodinu než na mě přišla rada a ve finale mě v ordinaci prohlédla, řekla cca dioptrie a řekla ze mám oční vadu, ale ze na ni nemají stroj a mám se objednat k nějaké optometristce.. tak jsem volala do své optiky, tam se zasmáli, ze samozřejmě na tu vadu mám tu ulevovaci čočku a od ty doby by mě to nenapadlo jít na oční :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák