Budoucí tchyně poničila věci

Anonymní
3.11.21 16:47

Budouci tchyne ponicila veci

Dobre odpoledne prosim anonym, ale musim to nejak ze sebe dostat… byla jsem pres tyden v nemocnici na planovanem zakroku.. s pritelem jsme se dohodli, ze radeji posledni volno si necha na vanocni dovolenou a tak nam prcky pohlida jeho mamka.. s budouci tchyni mame takovy vlaznejsi vztah ale v peci o deti ji 100% duveruji. Vratila jsem se vcera a nasla domacnost uplne prehazenou, to ze mi prerovnala vzhuru nohama kuchyn i spiz a ja nemohla pomalu najit leky, to bych ani moc nekomentovala..ALE bez meho vedomi a souhlasu dala vypravat vsechno povleceni, potahy z gaucu a kozesinky! (Trikrat do roka tyto veci vozime do pradelny do velke pracky)To ze kozesinky znicila bych jeste zkousla, ale ona pretizila pracku takze pracka nevysusila jak mela a navic dala susak na plovoucku a ta se nam zvlinila. Ja normalne susak dam na dlazdice…pracka je rozbita, podlaha znicena, ja mam mit klid, tesila jsem se domu, ale toto mne uplne rozbilo nez cela operace a pobyt v nemocnici… reakce od „tchyne“ byla ze co se cpu do prani at lezim, ze se to nejak vyresi, ze o vikendu nam priveze nejakou jinou pracku co sehnala od sousedky!! A na podlahu mame dat koberec na ktery nam pry prispeje! Nesnasim koberce a pritel ma alergii na prach takze to doma nemame vyjma tech kozesinek u posteli vubec. Nemame ted finance na novou pracku (prckove uz jsou ve veku kdy uz budou prozivat vanoce a chteli jsme jim doprat hezke svatky a pak vyjet na hory) a navic nemuzu cekat na nejakou kdovi jakou pracku do soboty. Zitra se teda ma prijit opravar podivat, ale pritel rika ze ta pracka je KO. Jsem z toho hodne smutna a nevim jak se k tomu postavit. Ja jsem takova putka, co si necha na sobe stipat drivi a neumim jit do hadky apod. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12885
3.11.21 16:53

Tyjo, to je těžká situace - chápu, že nto tchýně myslela dobře, ale bohužel vám způsobila nemalou škodu, to je objektivní fakt.

Asi bych se domluvila s chlapem, že to s ní domluví on, na to, co budete muset vyměnit, by přispět měla, pokud nemáte peníze nazbyt. Pokud by vám na účtech leželo x set tisíc a nebyl by pro vás problém to pořídit, tak bych jí příspěvek asi odpustila, ale pokud ne, tak bohužel :nevim: To, že se uvolila hlídat ještě neznamená, že vám může ničit vybavení bytu, byť omylem :nevim:

Jinak já bych se na místě tchýně fakt styděla, určitě bych se omluvila a nabídla náhradu… řeči o koberci jsou celkem mimo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.11.21 16:54

Ty vado, to je nicitel. Kasli na to, jsou to nahraditelny veci, hlavne at jsi v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
3.11.21 16:55

Nema tchyne pojistku na blbost? Ze by se to pokrylo z ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.11.21 16:56

Tyjo, proč se do toho se.re? Tohle fakt nechápu, nikdo to po ní nechtěl. Tak hlavně, že si užila svůj pocit důležitosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
3.11.21 16:57

No poprosila bych o příspěvek na novou pračku :oops:
Chtěla ti pomoc a místo toho přidělala práci, ale nenaděláš nic no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
3.11.21 16:57

8o 8o NO TY VOLE!
Jak mate velike deti, ze u jejich hlidnai zvladla jeste toto vsechno?
No to bych byla pekne nasrana. Asi je to ponaucnei, ze uz nikdy vic.
Chlap by se s ni mel dohodnout na nejakem financnim prispeni, tohle preci neni mozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
3.11.21 16:59

To je přesně důvod, proč bych nikdy nenechala doma nikoho cizího. Muž si mohl vzít OCR. No teď záleží jestli chces zničit rodinné vztahy, rozloučit se s případným budoucím hlídáním apod, aby vám škody nahradila, nebo budete mlcet a holt si zatím koupíte něco provizorního. Tchýně na tom asi taky nebude finančně úplně super ne? Zas je pěkný, že sehnala aspoň nějakou pracku, abys nebyla úplně bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
3.11.21 17:01

Bába jedna. Tyto osoby udělají více škody než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
3.11.21 17:07

Pokud nejsou peníze nazbyt, což teď před Vánoci chápu, tak bych přítele poslala za tchýní, že musí co nejrychleji vyřešit tu pračku, protože ty nemůžeš prát dětem v rukách, takže spolu pojedou pro novou a ona dá na ní příspěvek. Přes tebe to tchýně vůbec nebude řešit a ať jí nenapadne k vám tahat starou pračku od sousedky. Hlavně buď teď po operaci v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.11.21 17:08

Požádala bych o proplacení opraváře :( jsou radosti toto, fakt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
3.11.21 17:10

To je fakt silný kafe. Asi to snad myslela dobře, ale tobě se nedivím, byla bych taky na prášky. A chlap u toho nebyl? Chápu, že byl v práci, ale asi ne celý den… Jinak bych ji řekla, ať to prostě vrátí do původního stavu. Proč by jsi měla mít doma koberec, ať tu plovoučku nechá opravit. Stejně tak i tu pračku. Pokud je fakt tak KO, tak má koupit novou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8885
3.11.21 17:12

No…sušák na plovoucku jsem dávala x let a nikdy se nic nestalo. Zvlnila se až když nám vytekla myčka… Povlečení máte nějaký speciální, že se nesmí normálně prát? Kožešiny u postele, když má nekdo alergii na prach? To už budou lepší ty koberce. Jediný, co bych teda řešila, je ta rozbitá pračka, ale pokud vám nabídla novou, byť po někom, tak si ji aspoň dočasně vemte, ne? Snaží se to napravit, jistě to neudělala naschvál, hlídala ti děti, uklidila a jediný, čeho se dočká je nevdek… jo, je moc hrr, povedly se jí nepekny věci, chápu, že tě to štve, ale když se na to koukneš s odstupem, tak krom té pračky to žádná tragédie není. Dej si čas na zpracování, tchyni nech, ať napraví, co dokáže a příště ať se o děti stará jejich otec. Volno na Vánoce je fakt blbej důvod, proč se nepostarat o své děti v době, kdy mám manželku v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.21 17:17

@Angry_birds pritel dela montaze vrat, takze je vetsinou od pondeli do ct pryc..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.21 17:20

@Midaku ale ty povlaky byly uplne durch, ze to z nich muselo tect proudem, pritel to po navratu vezl do susicky aby jeste se neznicily ty. To by v tomto pocasi neuschlo ani venku, navic doma…ne mame obyc povleceni, ale ne ze do pracky narvu najednou vsechno i to ciste ze skrine! :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová