Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Bugaboo Bee?
Přidejte zkušenost s Bugaboo Beefakt zajímavá diskuse!!
jsem zvědavá, jestli se ještě někdo ozve
já jsem zatím neměla možnost vyzkoušet si jej v reálu, ale učiním tak a napíšu své dojmy
když tak nad tím přemýšlím, je pravda ,že připoutané dítko si nemá možnost polohu vybrat, a poutáme určo všechny,že
já mám teda Mutsíka, a ten se taky pod prckou propadá, jako by, takže ten schodek se tam vlastně taky vytvoří
vypadá to jako záměr od těch výrobců, vesměs jde o holandské kočáry
malej teda v tom spával spokojeně a neměl problém, spíš měli problém vždycky ti druzí
![]()
jsem zvědavá,který argument bude převažovat, myslím,že jsou takový diskuse fajn,aspoň mě to baví,tak zatím dík za vaše názory ![]()
Wingec - no, víš ono asi nemá smysl dál o tom polohování diskutovat, protože každá strana má své argumenty a odmítá naslouchat těm druhým
))) - tak už to bývá. Ale je dobře, že to tu zaznělo, protože případný zájemce o tento kočár bude obeznámen se všemi výhodami či nevýhodami. Někomu to vadit nebude nebo to bude dokonce považovat za plus a jiný si to rozmyslí.
Jinak ještě co se týče toho pohybu, když je dítě připnuté do pásů, tak můj názor je, že ty pásy akorát brání , aby se nahýbalo z kočáru a případnému vypadnutí, jinak nohama může pohybovat naprosto neomezeně - já rozhodně nepoutám, že by dítě bylo jako přibité k podložce, takže možnost hýbat trupem taky rozhodně má.
Holky a jak je to v terénu, to asi se moc nedá s těmi malými kolečky, že?
už to tady padlo - v terénu se jezdí velkejma kolečkama napřed
malý se zaaretujou a jedinej problém je, když je potřeba vyjet na nějakej obrubník či kořen či tak, protože zadní kolečka hodně pružej a je potřeba dost síly, aby se přední velký kola dostaly do vzduchu, ale jinak v tomhle stavu kočárek projede téměř cokoli
já nemůžu srovnávat s žádným jiným kočárkem, tohle je můj první a asi i poslední, ale jsem spokojená, jen při jízdě velkejma kolama napřed je potřeba trošku nacvičit ovládání, protože to přece jen nezatáčí tak jednoduše, jako s malejma otočnejma vpředu
jinak koukám, že tu jsem furt jako anonym…nějak tu diskutovat nezvládám
takže spokojená majitelka bugaboo je Rybushka ![]()
Chtěly se po nás i nějaká negativa k Bgb. Jedno mám-špatně přístupný nákupní košík pod vaničkou, moc málo místa,vanička jakoby přímo leží na košíku. Ale na druhou stranu na všem špatném hledej něco dobrého- je špatně přístupný pro mě, je špatně přístupný i pro zloděje!!
jsme taky moc spokojená majitelka BGB,je to lehkej a sklednej kočárek,pohodlnej.V terénu jezdíme s velkejma kolama napřed a jinak s malejma běžně vpředu.Skládáme do auta stále,protože dost cestujeme,je to cvik a malá chvilka.Všem vřele doporučuji.
Fiddorko, ty máš dva kočárky??? Že jsem teď četla od tebe příspěvek v jiné diskuzi a tám říkáš, že máš Jané Slalom??? A proč máš dva kočárky? Pokud máš teda skutečně dva - jeden polohovací a druhý ne, tak bys tu mohla napsat své poznatky - co ty na to?
Jinak je fajn, že je v térénu použitelnej, docela ráda bych si ho vyzkoušela na nějaké louce…
Jo, a košík je priorita asi jak pro koho, pro mě to teda rozhodně není hlavní bod, proč bych se pro kočár rozhodla.
Petra
ANO- mám ted Nomada a Bugaboo,jsem spokojená ,slaloma sem prodala,často jezdím autem,takže skládám a potřebuji lehké a skladné kočárky.Moje oblíbená značka Jané a Bugaboo.Jané mají dlouhá lůžka,což mě vyhovuje,malej měří 103 cm a váží 13 kg.Jané mají dlouhé opěrky nohou,super.jen u BGB mě vadí vysoko madlo,třeba Buzz jej má vymyšlené lépe/jakoby se vytočí na stranu/,ale na každém kočárku je něco méně negat,ptej se ráda odpovím.BGB je super lehounkej a fajn se ovládá.Jsem ráda,že se jej koupila.
Fiddorko, vejde se ti 103cm dlouhan pod boudu do BGB? A skutecne nepreferujes pri dlouhe spici prochazce Nomada/Slalom, aby spal malej na rovnym?
Ano- vejde v pohodě,nožky má mírně přes,ale leží./on je drobnej /
… ale mám pocit, že ty, které BGB nemají, tak na něj bez zkušenosti s ním nadávají, ty, co ho mají, tak ho chválej… na tom něco bude ![]()
Jinak hodně z vás píše, jak je sporťák BGB nepohodlnej na spaní. Zajímalo by mě, kolik hodin denně vaše dítě v kočárku prospí? Můj syn v průměru 2 hodinky, více ne, takže podle mě by z nepolohovaných zádíček u BGB rozhodně neměl žádný trauma… Co vím, tak fleese má izolační charakter, to znamená že nejenom zahřívá, ale v teple i izoluje od tepla. A konec konců každý kočárek má nějakou tu chybču, že ano ![]()
Natt77- napsala jsi to výstižně,dětičky kolikrát usnou v autosedačce při jízdě autem a to je stejné polohování,kočárek je úžasný jen je třeba se s ním projet a každá změní názor!!!
No jo, jenže i ta nejlepší autosedačka je jen na přejetí, za pŕedpokladu, že zdraví dítěte je pro nás na prvním místě. Kočárek je na delši dobu, aspoň moje dítě v něm i dost spí a furt se převaluje. Koukala jsem po Bugaboo taky, všichni si myslí, že je pěkný,protože je drahý, ale taky si myslím,že má spíš předností pro maminky než pro miminko. Pouze korba je o 5 cm delši než klasika, 80 cm včetně té 5cm špičky nahoře. Osobně se mi nelíbí,kromě veselých barviček. A také zvedání držadla je dost složité, u některých kočárků to jde jedním kliknutím a na tomhle je takový otočný čudlík. A je na to miminko v korbě vůbec vidět?
Tak že je bugaboo pěkný jen proto že je drahý tak to je, nezlobte se na mě, pěkná blbost. Vytahování rukojeti není pro inteligentní maminku vůbec složité a zabere dokonce míň času než zatuhlé čudlíky u jiných kočárků.Mě by zajímalo jaké kočárky mají všecny tyto odpůrkyně bugaboo,nejspíš asi nějaký levný a škaredý.
a zase po stý stejná diskuse
já původně bgb taky nechtěla právě proto, že nejde polohovat sporťák, ale pak jsem po diskusi se spokojenejma maminama dospěla k názoru, že to vlastně tak špatný není.
Nevím jak kdo, ale já svýho pidíse ve sporťáčku poutám tudíž i když by sedačka šla polohovat do roviny, miminko si tam polohu nevybere - může spát jedině na zádech jak prkýnko, což přiznejme si není zrovna přirozená pozice
Malá mi doma spí většinou na boku nebo na břiše.
V týhle naklápěcí sedačce na bok nebo na břicho nepotřebuje, protože je prostě v poloze, ve který je jí dobře
Další výhodou naklápění je, že při polosedu se dítě nebortí dolů, má zapadlej zadeček a je dobře fixovaný na místě, nikam nesjíždí.
Jezdíme s tímhle sporťáčkem už dva týdny a malá je nadmíru spokojená. Dokonce kamarádčina holčička, která ve svém kočárku prudila a rozčilovala se, v našem během chvilky usnula.
Uznávám, že každý dítě to má jinak, ale neodsuzovala bych šmahem bez vyzkokušení.