Bydlení a výchova dětí v problémové lokalitě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
17.9.20 22:32

Jsem kluk z chomutovskýho sídliště, nebudu psát přesně ulici, ale prostě Kamenná, Zahradní, Písečná, Jirkovská… tak to je můj domov :lol:. Od Březenecký dvojky to je asi pro někoho, kdo tu nevyroste výživný, to asi jo, ale dá se tu žít úplně v pohodě. Jestli bydlíte jak jsou experimenty, tak to jste na tom ještě dobře, fakt záleží, kde přesně bydlíte. No jestli tady dál, tak si musíte zvyknout. Mě je 18 žiju zde celý život a myslím, že jsem slušný kluk :lol:. Asi záleží jak to chodí doma, protože i někteří Romové jsou slušní a někteří bílí zas degesi. Ven normálně tady děti chodí, moji ségře je šest a chodí na hřiště. Ona je ještě malá, tak se baví se vsema, až bude starší tak si najde kamarády, kteří ji budou vyhovovat. Já to taky tak měl, nejdříve se vsema a pak když mi dělali problémy, tak už jen s tím, kdo za to stál. Protože někteří mi dávali třeba do kapes od bundy, když jsem si jí někde sundal vajgl od špeka nebo cígo i nějaký prášky mi vypadli doma ze zadní kapsy ryflí. Nebo volala máma a hned schválně nahlas, pojď si zahulit a tak. To mi bylo asi tak deset. Což někteří už jedou bomby, ale fakt ne všichni. Já měl asi štěstí v tom, že nám naši fakt věřili vždycky a všude nás pouštěli, takže diskotéky od 15, dlouho venku atd, tak pak oni dají pokoj, že se nepismívaj. A prostě když jsem řekl, že hulit nechci, tak nenutí. Naši vždycky říkali, že když si budeme chtít něco takovýho zkusit, tak ať rekneme a že není problém, ale doma před nima. No a tak mě to nikdy nelákalo, nikdy jsem nehulil, nekouřil ani chlast jsem neměl, mě to všechno smrdí a nesnáším to, ale to asi proto, že mě to nemuselo lákat a něco si dokazovat venku. Takže i když nebyl problém si cokoli sehnat, tady to fakt jede ve velkém tak prostě ne. A jak sama píšete, je tu i dost normálních rodin, tak přece neznamená, že se vaše děti chytnou nutně party, je to prostě jak kdo, buď na ně rodiče kašlou nebo je naopak moc hlídají, tak ty se chytnou. Jiní ne, kamarády si můžeme vybrat a každý si vybere to co mu vyhovuje a je asi jedno, kde žije, někdo problémový je všude. Tady je to možná víc, ale zase to muze sloužit jako odstrašující případ, když člověk od mala vidí, jak dopadne, když se vydá špatně. To je prostě život a za mě by tohle měli vidět děti od mala, mít rodiče, kteří jim věří a mají je rádi, nedělají z nich nějaký kytky a pak si každý poradí. A když máte děti malé, tak jim to ani nepřijde, prostě tady budou doma a naučí se tady v tom žít a vy si určitě taky zvyknete, vezměte je do lesoparku, tam je hodně malých dětí, s někým se seznámíte a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
17.9.20 22:32

@pe-terka Za mě určitě taky. Bohužel makléř mi řekl, že on toto od nájemců vůbec zjišťovat nesmí, natož si to nesmím dát s nájemcem do smlouvy, ani zvíře ani Vámi zmíněné kouření :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.9.20 22:40
@Mellam píše:
@pe-terka Za mě určitě taky. Bohužel makléř mi řekl, že on toto od nájemců vůbec zjišťovat nesmí, natož si to nesmím dát s nájemcem do smlouvy, ani zvíře ani Vámi zmíněné kouření :-(

tak to bych se asi obrátila na jiného makléře, který má víc odvahy nebo výmluvnosti. Nebo bych si ty lidi sháněla sama…Přijde mi to diskriminační vůči majiteli bytu. O svém majetku si snad každý může rozhodnout, komu ho propůjčí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 23:17

@Jdani Jirkovská

• Citovat
  • Upravit
13821
17.9.20 23:37

A co se tam děje tak strašnýho? Jinak vychováváte přece děti doma, vaším příkladem, je celkem jedno, co se děje venku. Pohlídala bych si jen školku a školu, aby byly kvalitní, třeba někde dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 23:51

@AnastazieB Strašně sprostě řvou i malý děti. Kouří a fetuje to tady snad od školky. Neustálý řev pod okny, nedá se ani vyvětrat, výtah slouží jako šmajchlkabinet pro 12ti letá děcka. Dnes jedna spoluobčanka v obchodě před mým 25 měsíčním synem na svoje mimino v kočáru laskavě šišlala ty moje malá p..o. Syn to opakoval celou cestu domů. Já fakt nestačím zírat.

• Citovat
  • Upravit
30638
18.9.20 06:58

Bydlím v jednom městě už 50 let. To, co se děje teď, je hrůza. Všude bezdomovci, feťáci a cikáni. Město se pomalu vylidňuje, obchody pozavírané, všude nepořádek.
Dcera chodí sama do i ze školy, i ven, ale v klidu teda nejsem.
Takovou jsem měla radost, že jsem si zvládla sama koupit byt, teď bych nejradši utekla taky. Úvěr jsem doplatila teď v srpnu.
Mám už dvě děti dospělé, před cca 25 lety byla situace úplně jiná.
Děti se dají vychovat slušné i v tomhle, on i špatný příklad je příklad. Třeba v tom, že když vidí něco, co se jim nelíbí, samy to dělat nebudou. Ale je to čím dál těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
18.9.20 07:37
@Tarinka píše:
Nemyslím to nijak zle, jsem tu už od vejsky, zažila jsem tu divoký roky, jsou ti super lidi, ale když jedu na jih Čech, ziram jak je to třeba čisto 8o i okolo silnice, je to jak kdyby tam někdo zamet, v Brně…všude bordel, ale třeba i za Brnem, kde už je vesnice, všude se něco válí ve stokách, ulice jsou takový zaplivany… i ty vesničky kolem Brna, často ani před barákem nemají posekanou travu…v jižních Čechách má každej před barákem vysekáno, na oknech muškáty…vím že to není všechno a vše má své výhody a nevýhody, ale když tam jedu na návštěvu, úplně ziram :lol:

V budejicich se da zrat ze zeme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
18.9.20 07:42
@Mellam píše:
Vždy můžeš vlastní byt pronajmout a rodinu přestěhovat jinam. S manželem, který rovněž má práci v zahraničí, jsem to tak udělala a přestěhovala se s 1,5 ročním synem na místo, kde ho ráda nechám pobíhat po bezpečných a čistých parcích a ulicích. Co třeba nějaký přízemní byt s zahrádkou? Můžete pronajímateli říci, že pes bude tam… A vaše dítě si tam může hrát…
Jinak z pohledu nového občanského zákoníku se na psa ani budoucí pronajímatel nesmí ptát, natož vám ho zakazovat, protože je to diskriminační. Takže jej můžete i s klidem zamlčet. ;)

A jak to zjisti, tak jim může v klidu vypovědět smlouvu bez důvodů. Budeš se stěhovat co tři měsíce? Proste lidi nechtějí čokly v bytech. Třeba konečně přijde zákon jako v Rakousku, že budeš muset mít písemný souhlas od všech v domě, když chceš mít čokla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
18.9.20 07:47
@Pavlik Morozov píše:
A jak to zjisti, tak jim může v klidu vypovědět smlouvu bez důvodů. Budeš se stěhovat co tři měsíce? Proste lidi nechtějí čokly v bytech. Třeba konečně přijde zákon jako v Rakousku, že budeš muset mít písemný souhlas od všech v domě, když chceš mít čokla

Pavliku, copak ti kdo udělal, že jsi tak nenávistný? Anebo se jedná o vrozenou vlastnost všech komsomolců, soudruhů, bolševiků, svazáků, estébáků a podobné verbeže?

• Citovat
  • Upravit
6827
18.9.20 07:54
@Anonymní píše:
@AnastazieB Strašně sprostě řvou i malý děti. Kouří a fetuje to tady snad od školky. Neustálý řev pod okny, nedá se ani vyvětrat, výtah slouží jako šmajchlkabinet pro 12ti letá děcka. Dnes jedna spoluobčanka v obchodě před mým 25 měsíčním synem na svoje mimino v kočáru laskavě šišlala ty moje malá p..o. Syn to opakoval celou cestu domů. Já fakt nestačím zírat.

Proc neřeknete dvouletý dítě a ne 25 měsíční? :zed:
Doporučoval bych vám nějaký pěkný byteček v Marseille. Tam byste se rozplynula blahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
18.9.20 07:59

Severní Čechy jsou totální odpad republiky, čest výjimkám, které tam žijí a musí asi trpět. U nás v kraji už máme bohužel takovou zkušenost, že na auta s RZ (SPZ) s U (Ústecký kraj) si musíme dávat pozor.
Nevím, co má tvůj manžel za práci v Německu, že jste se museli stěhovat do nejhoršího místa v ČR, přitom platy v Německu mi moc extra nepřijdou, šikovnější člověk si u nás přijde na podobné peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
18.9.20 08:00
@Alriga píše:
Pavliku, copak ti kdo udělal, že jsi tak nenávistný? Anebo se jedná o vrozenou vlastnost všech komsomolců, soudruhů, bolševiků, svazáků, estébáků a podobné verbeže?

Jsem nenávistný vůči určitému typu lidí. Většinou jsou to takovy ty sluníčkáři demožumpa a havloidi. Jejich nazorove porfolio je vcelku kompaktni a podobné, mají vizi, že si můžou dělat co chtějí a všichni se z jejich bytí mají zesrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
18.9.20 09:34
@Pavlik Morozov píše:
Jsem nenávistný vůči určitému typu lidí. Většinou jsou to takovy ty sluníčkáři demožumpa a havloidi. Jejich nazorove porfolio je vcelku kompaktni a podobné, mají vizi, že si můžou dělat co chtějí a všichni se z jejich bytí mají zesrat.
@Pavlik Morozov píše:

Hmm. A jakou máš psychiatrickou diagnózu?

• Citovat
  • Upravit
6827
18.9.20 09:41
@Alriga píše:
Hmm. A jakou máš psychiatrickou diagnózu?
Úplně stejné reakce jakou jsme očekával. Pořád to ma stejný vzorec. Říkám to stále, tahle pakáž má ve výsledku stejné opakující se reakce. To snad chodite na nějaká školení, kde vás to učí :think: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí