Bydlení a výchova dětí v problémové lokalitě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
20.9.20 12:18
@Pavlik Morozov píše:
Dělání chytráka ne webu pro matky jak ty říkáš je neškodné narozdíl od těch tvých zmíněných aktivit, které stojí společnost peníze všech.

Ano, chudak spolecnost, vubec to neni v jejim zajmu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
20.9.20 12:22

A copak dělá pro společnost Pavlík?

• Citovat
  • Upravit
3869
20.9.20 12:43

Bydlim v Teplicich a opravdu Chomutov, Jirkov a Usti jsou mesta kam bych v zivote zit nesla. Pro me je jeste pripustny Most. Ac jsou v Teplicich 2 ctvrti horsi Trnovany a Prosetice, tak je tu plno klidnych ctvrti a bezproblemove bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.20 14:16

@elinka90 Já už taky ne, ale stále mi vrtá hlavou, jak je možné, že tu žije půlka slušných lidí a zdá se, že jsou tadi spokojeni. Dnes jsem si povídala se starší soudedkou při venčení psa, je to bývalá dětská lékařka v důchodu a říkala, že je tu spokojená už 50 let. Přiznala, že se zde situace za poslední roky zhoršila, ale, že když přijedou vnoučata na návštěvu, nemá je problém pustit ven a to nejmladší vnouče je předškolák. Stejně vychvalovala i místní školu, že tam dokonce jezdí děti k moři. Když se ale podívám z okna a představím si, s kým by tam nás malý chodil, tak jdou na mě mdloby. Nejhorší ale je, že pokud tu zůstaneme, nebude na výběr. Okolní školy bude jistě to samé. Údajně je někde na druhém konci města soukromá škola, ale jelikož i já budu chodit do práce a pravděpodobně na šestou, tak nebude kdo by tam malého odvezl, babičky tu nemáme a školní družina funguje později.

• Citovat
  • Upravit
3869
20.9.20 14:26

A co zkusit ty Teplice? Bydlime v Teplicich na Nove Vsi a v teto casti mesta bych dceru ted v 5 letech pustila ven kolem baraku, ale ona nechce 🤣 🤣 bezne tu litaji deti kolem domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
20.9.20 15:15
@Anonymní píše:
@elinka90 Já už taky ne, ale stále mi vrtá hlavou, jak je možné, že tu žije půlka slušných lidí a zdá se, že jsou tadi spokojeni. Dnes jsem si povídala se starší soudedkou při venčení psa, je to bývalá dětská lékařka v důchodu a říkala, že je tu spokojená už 50 let. Přiznala, že se zde situace za poslední roky zhoršila, ale, že když přijedou vnoučata na návštěvu, nemá je problém pustit ven a to nejmladší vnouče je předškolák. Stejně vychvalovala i místní školu, že tam dokonce jezdí děti k moři. Když se ale podívám z okna a představím si, s kým by tam nás malý chodil, tak jdou na mě mdloby. Nejhorší ale je, že pokud tu zůstaneme, nebude na výběr. Okolní školy bude jistě to samé. Údajně je někde na druhém konci města soukromá škola, ale jelikož i já budu chodit do práce a pravděpodobně na šestou, tak nebude kdo by tam malého odvezl, babičky tu nemáme a školní družina funguje později.

Znova, fakt to není žádná katastrofa, jde jen o to naučit dítě, aby mělo svůj rozum a nenechalo se vmanipulovat do nějakého průseru, k tomu ale je to sídliště dobrý, tady člověk musí být sám za sebe, za svou rodinu a kamarády, které si určitě najde každý. Přece se nemusí bavit se všema, vybíráme si kamarádi se společnými zájmy. Mě baví jezdit na skatu a cvičit se psem, tak dělám to a našel jsem si kamarády, co baví to samé. Bavím se i s někým z děství, co se známe už od školky, ale ne se všema, někteří se změnili a našli si ty svoje partičky. To je přece běžný, to samé ve škole, nemusím se nutně bavit s celou třídou, hlavně neprovokovat a nemachrovat, když si nebudete všímat lidí, kteří vám svým způsobem nevyhovují, tak je to v pohodě, oni si zase nebudou všímat Vás. Tady jde prostě jen o ty malý děti, že ty se baví všichni dohromady, ale to jsou malé děti, s příchodem do školy se to změní, podle toho třeba, kdo s kým chodí na kroužek atd. Není přece nikde psáno, že musíte trávit život na sídlišti, to tráví fakt jen verbeš a nebo alé děti v době, když jsou samotné venku, ty těžko pojedou trolejbusem jinam, ale trošku starší už prostě si zábavu může najít i jinde a nebo společně jako rodina. Moje mamka taky nechodí na lavičku za cikánkama, svůj volný čas věnuje nám jinde, třeba jedem na kolo. Ale zase ví, že nás nemohla separovat od těch problémových, protože tu žijeme a vracíme se sem každý den, takže nás musela naučit, jak se tady chovat. Třeba to aby jsme cikánům nenadávali, protože, pak by jsme šli od někuď a mohli by nás zbít, takže jsme se bavili v rámci možností i s nima, s některýma do dnes, s těma slušnýma a s těma, co začali delat problémy ne. A problémy nedělají jen černí, ale i bílí, ti jsou snad ještě horší. U nás ve škole byl nejvíc problémový jeden bílý kluk, skončil i v pásťáku, cikáni třeba na to kašlou, nejdou do školy nebo tam spí, ale když jim nikdo nic nedělá a nestará se do nich, tak pohoda většinou, To prostě nejde takhle brát. Tady se někdo snažil ze mě udělat, že nic jiného neznám, bůh ví jací jsme socky, vůbec neví, ale není pravda, že jsem nějaký trosečník, co viděl život pouze na sídlišti, já netrávil dětství jen tady zdaleka ne. A přijde mi všude něco, tak asi jako úplně všude. Vidím to i teď na střední, zase tam jsou lidi různí, někoho mám rád, někdo mi vadí, ale tak ti co mi vadí si prostě k tělu nepustím a nenechám si nic líbit, prostě chci mít klid, ať si mě nevšímají a jí jich taky ne. Jsou to jen dva lidi, takoví namachrovaní, ale už to pochopili, že je lepší se starat o svoje a já tohle prostě z toho sídliště umím, zajímám se o lidi, na kterých mi záleží a zbytek mě nezajímá, ať si dělají co chtějí, ale nenechám se prudit. Ještě k tý škole, je to fakt dobrá škola, dělají se sciotesty(myslím v pátý a v devátý třídě), určitě najdete na stránkách na kolikátém místě se škola umístila z ceého okresu. Toho kdo se snaží na střední školu připraví dobře, já jsem se trápil víc na základce, oi tam jsou dost přísní, musí, aby tam byl nějaký řád, ale fakt naučí a ač tam chodili různí nžáci, něděly se tam takové věci jako třeba na střední, která brala pouze s vyznamenáním, takže je to asi fakt o konkrétní škole a o lidech, co tam učí. Akorát to moře už není pravda, my jsme byli, třikrát u moře se školou, levně, stálo to méně, než letní tábor, doonce, aby se naplnila kapacita, mohli jsme si vzít kámoše i z jiných škol, tak to bylo super. Jenže ta učitelka, co to zařizovala(má manžela, který vlastní nebo vlastnil jednu cestovku), tam už neučí, takže teď už to není. A poslední věc, ta soukromá škola, je to asi duhovka, jinou neznám, je taky dobrá, pár lidí, co tam chodili znám(ne nikdo je nebil, protože se chovali normálně a ne jak namachrovaí degeši) a je to sice daleko, ale je tam super spojení. Od Jirkova Hrdinů tam jede přímej bus, až před školu. Ta zastávka se jmenuje Kostnická škola a jezdí tam 301, na zastavku se nemusí ani přes 13, je tam podchod, takže by to mohl i prvňák zvládnout jet busem, pravděpodobně nebude jedinej, kdo by tam chodil a dojížděl ze sídliště. Ráno těch malých dětí, co jedou tímto sěrem tam stojí víc, takže i tohleje moznost kdyby jste se nakonec rozhodli pro tuhle školu. Tak ať jste tu spokojeni a když ne, tak ať najdete místo, kde se Vám bude žít lépe, ale myslím, že to je jen o zvyk a drsné sídliště je dobrá škola do života :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.20 18:01

@elinka90 Ano, Teplice jsou pěkné město, taky jsme nad tímto městem uvažovali, ale chtěli jsme svůj byt, nechtěli jsme mít na krku hypotéku desítky let, tak jsme šli sem, protože cena bytů je tady velice příznivá, za pěknou velkou zrekonstrovanou tříjedničku jsme dávali půl milionu. Ceny bytů v Teplicích jsou zcela určitě někde jinde. To i v Chomutově jsou lokality, kde ceny bytů jsou uplně jinde. My teď máme tři možnosti, byt pronajmout a jít jinam do podnájmu nebo zkusit prodat a zkusit najít nějaký vhodný podnájem a nebo tu zůstat a doufat, že si zvykneme. Mohlo nás to napadnout, věděli jsme, že zde levné bydlení není jen tak, ale nedovedla jsme si to představit. Tohle je prostě pro nás šok. Slýchám názory, že je to v pohodě od lidí, kteří zde žijí, těm to asi nepřijde nebo já nevím, viz komentáře od @Matt 02, takto zde reaguje plno lidí. Ve smyslu si jich nevšímejte a oni si nebudou všímat vás, my se tady nebojíme, žije se nám tu dobře. Tohle slýchám pořád, kdykoli se vyděšeně zmíním o tom, zda se maminka nebojí o své malinké školkové děti běhající venku, tak odpověď je, ne proč? S těma nepřizpůsobivýma se znají naše děti ze školky, tak se není čeho bát. Vždycky mě to vyděsí. Možná jsem hysterická, přecitlivělá, ale ne a ne si tady zvyknout. Otázka je, jak bych si zvykala jinde, ale jsem přesvědčená, že lépe. I když težko říct, odloučení od rodiny, změna prostředí a tohle všechno okolo nesu špatně, možná bych to prožívala i na jiném místě, doma je doma a rodný kraj mi chybí a chyběl by zřejmě kdekoli jinde ale tohle tomu rozhodně nepřidá. Zkrátka si zatím nedovedu představit, že si tady jednou zvyknu a že tohle má být našim domovem a místem, kde máme vychovávat děti. Čas ukáže, jak to všechno dopadne.

• Citovat
  • Upravit
16006
20.9.20 18:17
@Anonymní píše: .....
Zkrátka si zatím nedovedu představit, že si tady jednou zvyknu a že tohle má být našim domovem a místem, kde máme vychovávat děti. Čas ukáže, jak to všechno dopadne.

Uklidním tě, pokud jsi normální, tak si tam nikdy nezvykneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
21.9.20 13:50
@PaníBovaryová píše:
Ano, chudak spolecnost, vubec to neni v jejim zajmu :,(

Kde jsi přišla na to, že je to v zájmu společnosti? Udělej ve společnosti referendum jestli chtějí dávat prachy odvedene na daních neziskovkam nebo jestli by radeji odevedli méně na daních. Myslím že by tvá pošahaná teorie „v zájmu společnosti“ vzala hodně rychle za své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
21.9.20 13:52
@Alriga píše:
A copak dělá pro společnost Pavlík?

Pavlík nedělá pro společnost vůbec nic. Pouze plní bezednou kasičku ze svých daní. Ale Pavlík se také neprsí tím, že dělá pro společnost nějaká kouzla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
21.9.20 14:13
@Pavlik Morozov píše:
Kde jsi přišla na to, že je to v zájmu společnosti? Udělej ve společnosti referendum jestli chtějí dávat prachy odvedene na daních neziskovkam nebo jestli by radeji odevedli méně na daních. Myslím že by tvá pošahaná teorie „v zájmu společnosti“ vzala hodně rychle za své.

Pavliku, potreba neziskovek, co by zastaly praci statu, tam kde selhal, je vysledkem mysleni, ktere ty tak krasne reprezeujes a ja ti za to dekuji :D. Udelej referendum, jestli lide chteji rabovani a vyssi kriminalitu, jenomze to by ses ted musel zamyslet, jak to spolu souvisi, ze? A to se nam ne a nedari :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
21.9.20 14:19
@PaníBovaryová píše:
Pavliku, potreba neziskovek, co by zastaly praci statu, tam kde selhal, je vysledkem mysleni, ktere ty tak krasne reprezeujes a ja ti za to dekuji :D. Udelej referendum, jestli lide chteji rabovani a vyssi kriminalitu, jenomze to by ses ted musel zamyslet, jak to spolu souvisi, ze? A to se nam ne a nedari :lol:

Ale mne je úplně jedno jestli se zvedne kriminalita. Ono totiž některým lidem můžeš srat horem dolem a lepší to stejně nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.20 14:22

Za mě prchejte pryč. Stejnou chybu jsme udělali 2,5 roku zpátky. V Praze se nám nelíbilo, chtěli jsme někam více do přírody hlavně kvůli mladšímu dítku, kterému se z prašného prostředí dělaly vyrážky. A tak jsme začali pátrat, kam jinam a naskytla se nám možnost služebního bytu. Že se jedná o problémovou lokalitu jsme také zjistili až začátkem jara (stěhovali jsme se na podzim). Naštěstí jsme tam šli jen do nájmu, s tím, že kdyby se nám tam líbilo, usadili bychom se tam. Vydrželi jsme tam 3/4 roku kdy jsme se oba shodli, že to tak dál nejde, že nechceme v takovém prostředí žít a už vůbec ne vychovávat děti. Oni ti tmavší jsou takový jiní, divoký a to ty naše samozřejmě přitahovalo. Jak jsou hluční, mohli si dělat co chtěli a to i úplně ti nejmenší. Měli naprostou volnost a lítali venku od rána do večera. Nechodili do školek a neměli žádné rituály, jakože se ve 12 chodí na oběd a k večeru domů spát. (A naše děti taky chtěli zůstat venku a lítat do noci) :roll: Rodiče tam s nimi buď nebyli nebo alespoň vyžadovali, aby je co nejméně otravovali. Byli velmi hluční, vulgární. A snad úplně nejhorší byl ten šílený bordel, co okolo sebe dělali a v čem byli ochotní žít :poblion: Teď už jsme rok v novém městě, ve vlastním bytě a máme takový klid :andel: V nějakém menším množství jsou i tady, ale to se nedá absolutně srovnat. Tady jsou oproti minulému bydlišti menšinou a když nechceš, nemusíš je vidět. Můžu říct, že konečně můžu dýchat a nemusím se bát vyjít před barák.

• Citovat
  • Upravit
21703
21.9.20 14:24
@Pavlik Morozov píše:
Ale mne je úplně jedno jestli se zvedne kriminalita. Ono totiž některým lidem můžeš srat horem dolem a lepší to stejně nebude.

Jo, kamarade, o ty dospele jedince az tak nejde, vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
21.9.20 14:34
@PaníBovaryová píše:
Jo, kamarade, o ty dospele jedince az tak nejde, vis.

Ty děcka budou stejne ve vetsine případů pokračovat ve stopách svých rodičů, bratrů, sester. Ani nejaka centra to nezlomi. To musí v prvé řadě chtit neco zmenit samy. Jednodušší je podle mě vyřešit rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí